Saturday, May 26, 2018

JAGA SEMPADAN MASING² HORMAT JIKA MAHU DIHORMATI...



36 comments:

  1. Yaa..tapii 'dia' mcm xmahu iktiraf kemenangan ph..kesian tun tunggu sampai jam 9 baru angkat sumpah..lawatan tpm ke klantan baru nii dikatakn 'org itu' tk mahu najib ditangkap..nii gossip yg sdg berlegar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tun tersangat tau, sebab itu Tun dah perkasakan Rule Of Laws untuk semua.

      Rakyat akan hadam dan tolak mana² pemimpin atau pembesar yang cuba² atau melanggarnya.

      Pandai ugama, pandai pidato bukan lagi lesen untuk bermaharajalela selagi mengabaikan rule of laws.

      Delete
    2. Umie nasihat Johan berdiam lebih baik






      Pelakon Datin Seri Umie Aida dilihat mengkritik Johan As’ari selepas aktor filem Juvana itu mencadangkan rumah Perdana Menteri diperiksa.

      Isteri Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan berpendapat apa yang diucapkan menggambarkan akal individu.

      “Berdiam itu lebih baik daripada bercakap… bila bercakap nampak tahap pemikiran seseorang itu. Sedih!” kata pelakon Dukun di Twitter pada Rabu.




      Terdahulu, Johan menyindir Tun Dr Mahathir Mohamad apabila meminta polis memeriksa kediaman pemimpin negara itu yang dipercayai mengandungi banyak wang.

      Kenyataan anak kepada bekas setiausaha politik menteri kerja raya, Datuk As’ari Ibrahim di Twitter itu bagaimanapun mengundang cemuhan netizen.

      “Cuba periksa rumah Tun, mesti banyak juga duit,” kata Johan sehari selepas serbuan besar-besaran di premis yang dikaitkan dengan bekas perdana menteri, Datuk Seri Najib Razak berhubung siasatan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

      Johan kemudiannya meminta maaf semalam ekoran kecaman daripada rata-rata pengguna media sosial itu.

      Pada awal pagi 18 Mei lalu, sejumlah 284 kotak berisi beg tangan berjenama mahal dan 72 beg mengandungi wang tunai dan barangan berharga dirampas polis.

      Setakat semalam, anggota polis dengan bantuan pegawai Bank Negara Malaysia (BNM) mengira sebanyak 35 beg wang tunai yang keseluruhannya mencecah lebih RM110 juta.

      ELBI RISALAH di 5/26/2018 04:49:00 PTG

      Delete
    3. Aku sokong apa ted dan Kluangman kata.

      Aku sokong juga apa bekas menteri Nazri Aziz kata -

      1. Nazri tells crown prince to stay out of politics - Nation | The Star Online
      https://www.thestar.com.my/news/.../nazri-tells-crown-prince-to-stay-out-of-politics/

      2. Who said I'm God, Nazri asks Johor prince as spat blows up | Malaysia ...
      https://www.malaymail.com/.../who-said-im-god-nazri-asks-johor-prince-as-spat-blow...

      Jun 15, 2015 - KUALA LUMPUR, June 15 — Datuk Mohamed Nazri Aziz declared tonight that he would not be cowed into submission by the Johor crown prince's biting ... Nazri went on to remind Tunku Ismail that in a constitutional monarchy like Malaysia's, members of the royal family should not dabble in politics.

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. Johan mcm hilang akal...kenapa tak suruh serbu masa belum pru...sekarang sape yg berani masuk rumah tun?....nak mamposss..

      Delete
  2. Hormat jika mahu dihormati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku sokong juga (in the mood of sokonging now) apa Anon 147 kata.

      Kena hormati constitutional monarchy - fahamkan apa itu, sedari kedudukan depa dalam rangka itu.

      Bila gitu, baru ada saling menghormati.

      Delete
    2. Ph memang biadap berlagak besar kepala baru berapa minggu berkuasa dah tunjuk rakus zalim. Semoga Allah membalasnya. Nak suruh orang hormat, ko tu lagi perangai buruk.
      Ingatla roda itu sentiasa berputar.kalau korang zalimi orang lain, kezaliman akan terus berluasa sesiapa saja yang bakal memerintah nanti. Labgit tidak selalu cerah.

      Delete
    3. Adekah seluar dalam ko kena rampas?....tuduhan bodooh PH zalim...Allah dah balas keatas perompak wang negara...akal bodooh...

      Delete

  3. Sapa tak faham apa itu constitutional monarchy, lihat lah Englaaaaand ..

    Queen ikut nasihat Perdana Menteri.

    Perlembagaan Malaysia Bretes kolonial yang derap. Depa ikut Englaaaaaand constitutional monarchy.

    Parlimen Malaya dah bahas derap itu, dah setuju jadikan Law. Dah jadi the highest set of laws in the country, other laws emanate from it, cannot contradict it, else ultra vires.

    Malaya / Malaysia pun mcm Englaaaaand laaa ..

    ReplyDelete


  4. Mcm Nazri Aziz kata, "in a constitutional monarchy like Malaysia's, members of the royal family should not dabble in politics".

    Sebab boss Nazri dulu - Najib Al 1MDB - tak di hormat orang, aku rasa ada beberapa negri dah macam Nazri kata itu.

    Aku takut nak ckp banyak, sebab Menteri MCMC baru, Gobind Singh Deo, belom ckp bole ke tak bole ckp itu ini mcm Salleh Said Keruak dulu ckp. Ban itu, ban ini. Tak bole cakap itu ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam2 hal sekarang nii tuan..plg risau sekarang anuar..dia mau tonjolkkn diri sendiri..seolah2 dia kawal azizah..

      Delete


    2. Betul, ted. Gua mahu Tun M jadi PM 5 tahun. Bukan main banyak yang nak di betulkan. Nak tengok kesan kerja baik pulih negara. Yang Najib dah londeh.

      Nak tengok Tun giatkan semula Dasar Ekonomi Baru. Kalo takda dia, tak dapat lah Melyau 23% kaya korporat. Skg dah ada beribu Melayu Phd n Master's degree holders. Kalo tak, nak jawab berdesing depa kata Melayu bodoh pun tak ramai yang bole.

      Aku nak tengok kesan DEB Chedet giatkan kali ini.

      Sapa kata Nuar boleh giatkan DEB kesan baik, tolong kasi fakta dan hujah.

      Pahal pun, Nuar boleh jadi PM lepas Chedet.

      Delete
    3. Tun kata 2tahun dh cukup..kalau lbih 2tahun dikuatiri ph akn berpecah..perjanjian dh dibuat anwar jadii pm lps nii..tmpat anwar dh dijamin..cuma anwar nii mcm xsabar..😊☺😀😁

      Delete
    4. Tak sabar kepala punai kaulah ted!! Jgn nak jual todi kat sini pulak!!

      Delete
    5. 349, Tak setuju ckp baik2. Aku pun bole ckp mcm ko ckp. Lebih dari itu pun bole.

      Ko kata lah ko tak setuju. Pastu, ko ckp la sebab sebab nya.

      Kalo bole, kasi fakta atau links utk kuatkan hujah2 ko.

      Delete
    6. Jangan buat spekulasi sembrono mengenai tun dan anwar...gabongan 2 orang ini berjaya tumbangkan umno...ingat mudahkah nak tumbangkan umno?...

      Delete
  5. Jadi PM bukan macam jadi ketua kerani, kena ada bakat besar, ada karisma, ada keikhlasan, ada jasa...cuba menonjol diri, perasan hebat, cuba rancang2..jarang menjadi.

    Siapa jangka Tun kembali jadi PM, tak tonjol tak rancang tak terhegeh hegeh,cakap tak power tapi ada isi, ada kebenaran, berpandangan jauh.

    Stand on its own..akhlak dan amanah di belakangnya Allah. Without fear and favour.

    Tak perlu bersandar pada manusia lain, tak ada ulama besar di belAkangnya, tak adA kitab tebal di sebut sebutnya.

    Sebab dia sendiri adalah rujukan terbaik untuk kita.

    ReplyDelete
  6. in my view as opposed to the people, will not succeed in being appointed as the eighth prime minister.

    Just my2sen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Please speak malay,i dont understand english beacuse we eat tempe not burger.

      Delete
  7. Masa membangkang dulu...
    Ader ke hornat org.. ader ke hormat sultan selangor?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sapa cakp takda? Apa bukti tak hormat?

      Delete
    2. Sultan Selangor nampak nya selalu ikut Perlembagaan.

      Cara Azmin buat / kata pun bagus - PH runding dulu, pilih antara beberapa calon, dah buat keputusan baru beri tahu Sultan. Tak macam tempat lain yang nak 2-3 nama calon.

      Perlis dah pelik.

      Delete
    3. 2 penggal PR bersama sultan selangor...ade masalah?...

      Delete
  8. "BERCAKAP SIANG PANDANG2 ,BECAKAP MALAM DENGAR2".

    IA NYA TERPAKAI BAGI SEMUA LAPISAN MASYARAKAT TERMASUK ISTANA.

    ReplyDelete
  9. salam reformasi

    otai reformasi ada hak nak curiga dan waspada ini. Game ni dah lama didendang tunggu masa sesuai untuk bertindak. Beetindak mengikut arahan dan masa yang sesuai.


    salam reformasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tkasih. Harap pertajamkan teknik adu domba anda. Mungkin melahap dedak dr beg najib akan membantu. Kikikiki...

      Delete
  10. Alhamdulillah..dedal tun nk bagi sebelum raya ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cepat ambik... Kau kan suka? Kihkihkih...

      Delete
  11. Rosmah dakwa album nyanyiannya kutip jutaan ringgit
    LAPORAN sebuah portal Antarabangsa yang berpengkalan di Australia, memetik tulisan Rosmah Mansor, dalam sebuah buku autobiografi dirinya mendakwa kononnya beliau meraih jutaan ringgit, hasil jualan album nyanyiannya.

    Sumber — News.com.au

    Rosmah Menyanyi


    Dalam tahun 2013, dalam autobiografinya, "Biographi Rosmah Mansor", beliau yang pada ketika itu merupakan wanita pertama menjawab kritikan terhadap tabiat perbelanjaannya dengan menulis "Saya membeli sedikit berlian dan pakaian menggunakan duit saya sendiri. Apa masaalahnya?"

    Di dalam buku itu Rosmah berkongsi penjelasan tentang bagaimana dia meraih dan menyimpan begitu banyak wang.

    Katanya, dia merupakan seorang akauntan yang berbakat semulajadi dan telah menerbitkan album rakaman suaranya sendiri, dan meraih jutaan ringgit.

    Ia (album itu) tidak dilancarkan kepada umum, tetapi telah dibeli oleh menteri-menteri kerajaan yang merupakan peminat fanatik bakat nyanyiannya.

    Aku tak tahu sama ada nak menangis terisak-isak atau ketawa berdekah-dekah membaca laporan ini. Aku sendiri pernah dengar suara Datin Rosmah, antaranya lagu dia dengan Mawi, pada aku memang tak sedap.

    Menteri-menteri mana agaknya yang sanggup membeli album nyanyian Datin Rosmah ni, sampai dia boleh mengaut untung jutaan ringgit.

    Mereka beli sebab memang suka suara Rosmah, atau beli sebab kena paksa? ~ milosuam

    ReplyDelete
  12. brim ditukar nama permulaan 500 hengget utk duit raya. brim dulu dibayar 2000 hengget . budak kpop dan kpip baru nak up pertama kali mengundi lokos dikencing atok mamak.

    dosa 22 tahun tak abis buat lagi dosa baru.

    hidup atok kau..!!! hidup atokkk klu boleh 20 tahun lagi..

    hidup atok ko..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa marah ni saudara,jeles ke.hahaha

      Delete
  13. Tun nk bagi jawatan kabinet tk mau pulak..kehulu kehilir mcm org gila..dh gian nk berceramah agaknya..pandai plk nasihat sekarang masa utk bekerja tapii diri sendiri 24jam berpolitik..reformasi 2.0 tk gugat kedudukan tun pun..org kepercayaan ko tun dh lantik ke kabinet..jgn ingat tun bodo tk awasi gerak geri ko..

    ReplyDelete
  14. Bukan jeles. Kesian kena kencing. Kpd yg sxg honeymoon, wharever ĺah kentut pon wangi. Bila nanti reality sets in, baru tau nasib diri.
    Zaman madey, 1 rumah 1 kereta proton 2nd hand pon dah cukup baguih. Sekarang paling kurang 3-4 biji kereta branded. Tu pon masih kata hidup susah. Pelik dakdak kpop. Ye la tu sume mak bapak yg kasi, mana tau erti hisup susah zaman madey dulu. Siap ringgitvkena tambat lagi. Nak rasa tungguuu..mulakan dgn pelabur cabut lari dlu.

    ReplyDelete

ADA KEPENTINGAN DILANTIK JADI PENGERUSI - TAK MASUK AKAL

  Mahathir  keluar  ...  Satu  tindakan  yang  betul.    Mahathir keluar...satu tindakan yang betul. Kerajaan buang masa dengan bukan keperl...