Google+ Followers

Wednesday, May 9, 2018

KENAPA ISTANA MEMAKLUMKAN TIADA ISTIADAT ANGKAT SUMPAH PM HARI INI???

Apa lagi motif? 

25 comments:

  1. Jangan sampaii rakyat mengamuk!! Bila rakyat tunjuk kuasa....

    ReplyDelete
  2. Perarakan dan rusuhan adalah satu perangkap untuk pihak keselamatan istihar darurat !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jgn cepat melatah KD..
      Ini semua berpunca dari RoS yg menghalang usaha penubuhan Pakatan Harapan sbg entiti yg sah.

      Agong hanya menjalankan tugasnya.
      PKR tidak mendapat majoriti mudah.
      Agong hanya mahukan kepastian DAP (Sabah&Swak yg bertanding bkn dgn logo PKR) dan Warisan bersetuju utk bersama PKR bg membentuk kerajaan.

      In Sha Allah.
      Hari ini juga istana negara akan serahkan watikah lantikan kpd Tun M

      Delete
    2. Tertinggal 1 point.
      Mereka yg bertanding dibawah logo PKR bukan semuanya ahli pkr.

      Itulah kebijaksanaan tun ingin menubuhkan Pakatan Harapan. Membantu semasa dan selepas pilihanraya.

      Delete
  3. Kita lihat dulu sampai bila pihak2 berkenaan nak main2...

    ReplyDelete
  4. Laporan nst majlis angkat sumpah hari ni kul 9.30, pg...

    ReplyDelete
  5. *Berita Menarik Hari ini*

    Semua tahu bahawa sebelum PRU14 bahawa Parti UMNO tidak lagi merupakan satu pertubuhan disisi undang-undang pertubuhan ROS yang sah kerana kesilapan yang telah dibuat oleh pimpinan tertinggi UMNO iaitu mereka telah terlepas tempoh sah pemilihan parti.

    Oleh sebab itu, kerusi-kerusi parlimen yang dimenangi oleh BN diatas tiket Parti UMNO tidak sah kerana status parti tersebut telah haram disisi undang-undang.

    Kita semua saksikan bagaimana keputusan undang-undang terhadap status kemenangan parti UMNO dalam PRU14 ini.

    Yang pastinya BN akan kehilangan kerusi lagi samada di peringkat Parlimen dan Negeri.

    Tunggu.

    ReplyDelete
  6. Sunyi bila macai 2/3 hilangkan diri...sedang kesedihan dedak hilang...hahahaha

    ReplyDelete
  7. Tv ckp dh ditangguhkan! Sampai bila! Mcm ada yg nk cetuskn provokasi antara istana dn ph!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar semua 1 dunia da tahu bangsat negara da kena reject dgn rakyat malaysia dipeti undi...so dorang tak boleh main silap mata lagi.

      INI KALI LAH...BN SUDAH KALAH LAH..padan muka macai semua yang sanggup menjadi baruah najib dan pengkhianat bangsa.

      Delete
  8. Harap ph dpat turunkan harga rumah...tak kira la apa bangsa pun janji rakyat Malaysia mesti mampu beli rumah...hsrga mesti bwah 100 ribu..gunakanla kuasa yg ada persetanksn value tanah bantula rakyat
    Inilah masa rakyat mesti dibela Melayu. Cina .India .probumi sabah .serawak masih banyak yg tak mampu miliki rumah kasihanilah rakyat bela rakyat ..kami mengharapkan bantuan Tuantuan

    ReplyDelete
  9. Sudah²lah kutuk mengutuk. Belajarlah untuk menjadi dewasa dan bersifat berbesar² hati dalam meraikan kepelbagaian pendapat.
    Anggap mereka macam adik beradik kita, x putus ke mana kalau bergaduh² terutama hal politik ni. Sebab politik itu seni dan strategi, boleh berubah 360 darjah apabila rakyat pandai berfikir dan tidak terikat/taksub dgn individu @ kepartian tetapi membuat keputusan perlu apabila keadaan memerlukan.
    Saya teringin pemikiran orang Melayu dan Malaysia amnya sana spt pengundi di Jepun, Korea atau barat. Kritis terhadap pengurusan negara dan ketelusan tetapi tetap menjaga sopan santunnya dgn gaya kemalaysiaan.
    Dalam hal ini, saya sgt respek cara orang Johor. Masa saya bekerja di suatu tempat di Johor, ada satu kedai makan, tiap² MLM tempat berkumpul otai², satu meja lain² kepala (pegangan parti), melayu DAP, pas, UMNO byk. Tapi itulah, gado² hentak meja, tapi besok malam, eh boleh kumpul balik Dorang ni. Macam kalau tak bersua muka, macam tak best rutin hidup mereka. Yg saya hormat, tak setiap.masa, Sume nk ngaku menang, kdg² mereka ada yg cool down, jadik chance Kwn parti lain menang hujah.
    Semua ini berlaku zaman pemerintahan Tun.
    Saya kena parti time masa tu bakar sate di kedai orang tua ni sbb tgh sambung belajar pakai duit gaji sendiri tanpa PTPTN (sebab xde masa tu).
    Entah ada lagi ke tak kedai makan tu.
    Mungkin semua otai² tu dah arwah.
    Hanya tinggal kenangan..
    Wallahua'lam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Politics is not about having your long-reach into the government's coffer. Its not about abuse of power. Its not about manipulation and control over agencies and executives. Especially its not about letting your spouse to be treating the government's jet as a personal carrier....to name just one out of many...

      South Korean President went to jail for a pittance compared to what has got into Najib's account...SRC 42 million beat that by miles let alone 2.6 billion!

      Brazil too saw its president impeached, even Nixon and Bill Clinton had their fair share of humiliation from their own doings!

      What is so special with Najib and the band of kowtows? AGC, MACC, SB, PDRM, LHDN, you name it the attempts were evident with the ineffectiveness of these organisations that were supposed to UPHOLD THE RULE OF LAW in the first place!

      Politics is not a fancy art thus, you need to understand the ramification when one entered politic he carried the burden to be truthful to himself and accountable to the people and jurisdictions. And, when in some countries a member of parliament, a representatives, wakil rakyat or whatever...they are the LAWMAKER! And, when you cannot uphold the law that you once helped pass to become law, then what ounce of integrity you can be proud of?

      I am sharing these so as the people should not take things so lightly to simply brushed aside things as just 'POLITICS' when each and every legislation that went through deliberation and passed as LAW by parliament in itself is sacred!

      By the way Bro 7:31 this is not a lecture nor a short thesis...you shared your thoughts I shared mind.

      OK, KD sorry aku churned out quicker via english dari bahasa if you don't mind.

      MLN

      Delete
  10. Hormat la keputusan rakyat... Semoga dipermudahkan dan cepat upacara angkat sumpah Tun sebagai PM ke 7. Ada ke sesiapa lg yg nk bersekongkol dgn klepetokrasian... Pls la.. We had enough, we have cast out votes. Pls respect our voice....

    ReplyDelete
  11. Najib have millions at his disposal and now on shopping spree...Will Warisan sell? Or any other? Cash IS King after all...

    ReplyDelete
  12. Adoi,agong tk nk tun m ke? Ada yg kata wan azizah akn ganti tun selaku pm!

    ReplyDelete
  13. Hampir semua negeri tgh sibuk menguruskan peralihan kuasa . .. Sabar .. Sabah dan sarawak perlu tandatangan menyokong tun .... Mesti ada syarat yang diperserujui untuk tun... Bertenang lah ....

    ReplyDelete
  14. Mohon pencacai2 harami julang dan lambung2kan najib sehingga mencecah bumbung pwtc.

    Perbuatan terkutuk korang bersyubha, bersekongkol, menerima hasil habuan hasil kerja haram menganaiya rakyat, dari penyamun no. 1 negara diharamkan, rakyat tidak halalkan.


    Korang jawablah di mahkamah dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  15. JANGAN MAIN2 DENGAN TUN M] Tun M SAHKAN Angkat Sumpah PM diadakan Hari Ini Jam 5 Petang


    10 Mei - Selepas beberapa jam Pengerusi Barisan Nasional membuat sidang media, giliran Pengerusi Pakatan Harapan, Tun Dr. Mahathir Mohamad pula membuat sidang media untuk menjelaskan mengapa sehingga kini Malaysia masih belum melantik Perdana Menteri yang baharu.

    Menurut Tun M, Pakatan Harapan telah menang dengan Majoriti Mudah untuk Pilihan Raya Umum ke-14 dan beliau mendakwa berhak untuk membentuk kerajaan dengan menjunjung keluhuran perlembagaan.

    Perkara ini menjadi lambat apabila berlaku ketidakfahaman beberapa pihak ke atas perlembagaan negara Malaysia dan sehingga kini Malaysia masih tiada kerajaan yang memerintah."Kita perlu tubuhkan kerajaan secepat yang mungkin kerana banyak perkara perlu diselesaikan," tambah Mahathir lagi.

    Menurut beliau lagi, status Najib menjadi interim juga sudah berakhir. Pakatan harapan akan menyokong sepenuhnya calon Perdana Menteri mereka dan akan menandatangani satu borang calon Perdana Menteri daripada parti mereka iaitu Tun Mahathir Mohamad.

    Maklumat yang diterima juga, semua ahli parlimen Pakatan Harapan dan Parti Warisan Sabah juga telah sebulat suara tandatangan perisytiharan Perdana Menteri Malaysia yang baru.

    Menurut Mahathir juga, upacara Angkat Sumpah Perdana Menteri Malaysia akan diadakan hari ini pada jam 5 petang di Istana Negara. Tun M sempat berseloroh acara Angkat Sumpah tidak dibuat pagi ini kerana ramai orang masih mengantuk.

    -siakap keli

    celahgelegar at 1:33 PM

    ReplyDelete
  16. Apakah tuduhan dikenakan terhadap macai2 harami di mahkamah dunia dan mahkamah akhirat? (korang ingat boleh terlepas?)

    "Bersubahat, melindungi, bersekongkol dengan pemimpin (bekas) bernama najib dan barisan kepimpinannya, merompak, menyamun, menipu, menganaiya wang dan harta milik rakyat"

    Insya Allah hukum Allah, milikNya jua, iaitu mahkamah dunia dan mahkamah akhirat adalah pasti!

    Korang nak bertaubat? Dah terlambat kerana tempoh dan masa sudah diberikan.

    ReplyDelete
  17. Copy dari sumber Umno:

    Assalamualaikum
    Oleh Prof Ramlah Adam

    PECAHAN KERUSI DALAM PAKATAN HARAPAN:
    PAN -6 ISLAM 6.
    PKR - 35 ISLAM 16.
    DAP - 61 ISLAM 6.
    PPBM - 10 ISLAM 10.

    JUMLAH:
    ISLAM - 41 KERUSI.
    BUKAN ISLAM - 71 KERUSI.
    JUMLAH - 112 KERUSI.

    Suara Melayu dan Islam cuma 41 orang dan yg bukan Islam 71 orang.

    ReplyDelete
  18. Nie pun nak jadi isu. .. Yang parti sebelah .... Banyak islam.. . Tapi...harap kan pagar , pagar makan padi. ... Perangai? ??... Nota. .. Jamal mana ...

    ReplyDelete
  19. Maaf la macai2 harami, perbuatan terkutuk korang dilaknat Allah, faham tak?

    L.A.K.N.A.T.

    ReplyDelete
  20. Cuba belajar guna bahasa yang baik...aku minat baca blog ni...tapi sekarang lepas menang pilihanraya..gaya korang pun x ubah mcm perangai macai2 harami jugak...bahasa kesat dan cetek

    ReplyDelete