Thursday, February 8, 2018

SIARAN LANGSUNG DARI TANJUNG RAMBUTAN....





Sentimen perkauman tidak patut samasekali diperalat untuk tujuan politik. Negara mempunyai undang² yang cukup untuk mencegah dan bertindak Ke atas sesiapa yang cuba mengapikan perkauman.

(Suara Kj sekadar hangat² tahi ayam tentang Jho Low)

Pemimpin umno wajar menghentikan tuduhan tidak berasas kepada DAP sebagai anti Melayu anti Islam dengan motif krisis dan kecurigaan kaum.
Jika ada bukti perlulah membuat aduan kepada pihak berkuasa untuk bertindak.


Cukuplah jho lo memperbodohkan pemimpin melayu umno dalam skandal 1mdb seperti yang disebut oleh pihak berkuasa dunia seperti di Singapura, Amerika dan Swiss.

Jangan benarkan lagi mana² jho lo bertindak yang sama. Ayuh orang Melayu, berdiri teguh di belakang Tun daripada gejala ini apabila pemimpin² melayu umno sudah tidak mampu mempertahankan korupsi dan penyelewengan di depan mata.

70 comments:

  1. Betullah kata pepatah ikut resmi padi semakin tunduk semakin berisi dan jangan jadi macam ayam bertelur sebijik riuh sekampung.Di sebalik cercaan dn tohmahan pm Najib tetap istiqomah didalam tugasnye memakmurkan negara,satu demi satu gagasanya mula kelihatan berjaya,sistem pengangkutan bertaraf dunia,rumah mampu milik rakyat marhaen,lebuh raya tanpa tol dn banyak lagi tidak seperti pembangkang yang hanye gebang contohnya kerajaan dap Penang same sekali gagal didalam project terowong dasar laut dn di Selangor project rumah Selangor ku telah di batal walaupun project telah di luluskan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya me, Berjaya ? Hutang semakin Banyak, sedialah bayar sampai cucu cicit loh,

      Delete
    2. Jangan ikut resmi tahik semakin jatuh kemangkuk tahik semakin hanyut jauh kena flush menuju tong tahik.

      Delete
    3. Istiqomah dgn temberangnya dan dasar menchinakan malaysia.

      Delete
    4. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 4:40:00 AM

      3.29 tukang tutup tahik najib dan cina jho lo tak mao kasi kluar bau...sambil tutup sambil main taik....hehehe

      Delete
    5. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 4:45:00 AM

      Projek rumah selangorku dari 160 yg telah diluluskan hanye 9 dibatalkan kerana pemaju gagal mendapatkan KM...macai punye cerita semua dibatalkan...temberang...

      Rumah PRIMA berape bilangan dan berapa yg dah mula dan berape dah siap?...

      Delete
    6. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 4:48:00 AM

      http://ariffshah.com/pr1ma-betul-ke-murah-dan-mampu-milik/...

      hehehe...citer jee lebih...

      Delete
  2. Dividen ASB & TH sangat rendah.
    Marilah kita berkempen supaya pendeposit kedua-dua institusi berkenaan mengeluarkan wang mereka beramai-ramai. Mereka hanya bermain silap mata shj.
    Contohnya: pd tahun 2015 TH jual bangunan di London utk bayar dividen.
    2016, 2017 juga jual bangunan, tapi aku tak tahu bangunan apa yg TH jual.

    Kalau nak tahu lebih lanjut tuan boleh lah tanya Rafizi atau kerajora atau cik minah atau John Doe atau shafiek Abdat atau sapa saja pasukan penyiasat dari PH.

    Selamatkan wang anda. Jangan berlengah lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 4:31:00 AM

      TH jual aset di London untuk bayar bonus 8 peratus?
      Parti Amanah Negara (Amanah) mendedahkan Lembaga Tabung Haji (TH) menjual beberapa aset institusi itu di London untuk membayar bonus 8 peratus kepada 8.85 juta pendepositnya demi memenuhi matlamat jangka pendek untuk memberi persepsi perniagaan TH masih utuh dan berkeuntungan.

      DALIA ISMAILFebruary 5, 2016 3:55 am 0
      Timbalan Presiden Amanah Salahuddin AyubParti Amanah Negara (Amanah) mendedahkan Lembaga Tabung Haji (TH) menjual beberapa aset institusi itu di London untuk membayar bonus 8 peratus kepada 8.85 juta pendepositnya demi memenuhi matlamat jangka pendek untuk memberi persepsi perniagaan TH masih utuh dan berkeuntungan.

      Timbalan Presidennya, Salahuddin Ayub berkata , pemberian bonus bagi tahun kewangan 2015 merangkumi 5 peratus bonus tahunan dan tambahan bonus haji sebanyak 3 peratus adalah tidak wajar dan tidak mampan kerana teguran oleh pihak Bank Negara Malaysia (BNM) mengenai polisi rizab secara komprehensif dan pengurusan risiko amat mustahak untuk dipatuhi oleh TH.

      “Dalam soal pemberian dividen dan bonus yang melebihi keuntungan perniagaannya untuk sesuatu tahun berkenaan, Amanah menyedari pemberian bonus yang diumumkan itu, dilakukan setelah TH menjual beberapa asetnya di London.

      “Aset-aset yang selama ini mendatangkan pendapatan yang lumayan kepada TH terpaksa dikorbankan demi memenuhi matlamat jangka pendek untuk mengambarkan perniagaan TH masih utu dan berkeuntungan,” ujarnya dalam satu kenyataan hari ini.

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 4:50:00 AM

      3.13 sentap...hehehehe....tak mao mengaku kelemahan...

      Delete
    3. Sebab mengaku kelemahan lah aku berkempen supaya org melayu/Islam tutup akaun TH.

      Kau dah tutup ke belum? Jawablah dgn ikhlas sbg org Islam.

      Delete
  3. Brother CF berhenti lah main isu pasal hutang-hutang ni.Sekarang maklumat dihujung jari saja sapa-sapa pun boleh tahu sejauh mana hutang negara dan kemampuan membayar nya.Tak payah lah menimbulkan panik kepada diri sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tepuk dada tanya akal. Yg sokong boleh undi BN. Yg tak setuju boleh undi PH. Itu hak kita. Yg penting jgn vote pemimpin yg klepet duit kita dan yg menyusahkan kita.

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 4:35:00 AM

      Hutang yg ade sekarang yg najib umumkan 685 billio...hutang dengan china merah lebih 100 billion blm dimasukkan..

      Mesia memang masih mampu bayar hutang kerana negara masih ade hasil....tapi kalo mampu bayar tak payah lahb kenakan gst kekal dengan sst...

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 5:03:00 AM

      Harge minyak juga patut di turunkan dibawah 2 ringgit seliter..

      Delete
    4. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 5:24:00 AM

      Minyak masak pon tak patut dinaikkan....kelapa sawit bersepah di seluruh negara...

      Delete
    5. Kerabapuk...sbb terlebih makan taik lah kamu kata harga minyak patut diturunkan dibawah dua ringgit seliter.
      Sepatutnya harga minyak di Malaysia hanya 90 sen shj seliter spt zaman Tun pd tahun 1983. Kurangkan sikit makan taik.

      Delete
    6. Punya lah bodoh Najib, ada ker patut harga minyak diesel lebih mahal dari harga petrol ron95.

      Memang patut Najib kena humban pd pru 14........!!

      Delete
    7. INGATKAN NAJIB BETUL2 HEBAT TAK MAHU KALAH DGN TUN MAHATHIR, RUPA2NYA DIA KLENTONG DAN MENIPU LAGI BILA TANAH FELDA DI TENGAH2 IBUKOTA HILANG DIPINDAH MILIK KE SYARIKAT KRONINYA, 'Synergy Promenade Sdn Bhd'. Tindakan dan motif 'syarikat keciput' pemaju Kuala Lumpur Vertical City (KLVC) memindahkan hak milik tanah tanpa campur tangan FELDA, memang menimbulkan konroversi & persoalan.

      Menara Exhange 106, sebahagian daripada Tun Razak Exchange, salah satu projek pembangunan kebanggaan si Klepet Najib yg berangan-angan ingin mencipta rekod.

      Hmmmmmm.....David Copperfiled buat silap mata menghilangkan 'Tembok Besar China'.

      Najib lagi handal...dia melesapkan tanah felda di tengah-tengah kesibukan ibukota...!!

      Dijangka siap pada pertengahan tahun ini, menara setinggi 492 meter itu mengatasi Menara Berkembar KLCC Petronas yang berketinggian 452 meter, sebuah warisan mantan perdana menteri Dr Mahathir Mohamad.

      Nasib baiklah ada Rafizi Ramli membongkar satu lagi penipuan Najib......!!

      Delete
    8. SOALAN SAYA MASIH TAK TERJAWAB OLEH CYBERTEROMPAH BOROSMAH NAJIB (BN):

      The late Tun Ghafar Baba only with Malay education background left us with his MARA legacy which has produced thousands Malay businessmen/entrepreneur, MARA graduates and MARA skilled/craftsmen.

      Imagine even almost all Mercu Tanda Sejarah Kebangsaan (National Historic Landmark) merujuk kepada landskap, infrastruktur atau bangunan2 yang diiktiraf secara rasmi oleh kerajaan yg kini sebagai warisan bersejarah di peringkat kebangsaan termasuk ibu pejabat UMNO PWTC & Pusat Pentadbiran Bandar Putrajaya plus many others are landmarks that stunned the entire world which came about from Tun Mahathir's vision.

      What have Najib & KJ goons contributed so far that will leave a permanent mark in the nation history.......??

      Tun Mahathir don't have to gain education in Oxford, but what a stunning it was when he was invited to present a 'talk and a brainstorming session' at Oxford last year. And he made Malaysia famous & and appear oustanding in the world map.
      How come KJ was not honoured with such invitation...??

      How come, man..how come, ya.......??

      Delete
  4. Betul tu 4.11 am termasuk juga pemimpin di kalangan ini ialah pemimpin yang buat-buat tak tau dan tak beritahu duit negara hilang RM30 billion.Kita jangan sesekali menyokong pemimpin seperti ini kerana dia boleh menjahanamkan kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 4:37:00 AM

      Duit hilang BNM 160 bilkion dlm masa 2 tahun ade kerajaan bagi tahu?..

      Delete
  5. Suharli masrop sudah kesipuan setelah temberang bangangnya dikantoikan oleh najis sendiri.
    Tukar nama baru plk

    ReplyDelete
  6. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 5:00:00 AM

    https://moshed.com/us-dolar-mengukuh-harga-minyak-terus-menyusut-sesi-eropah/

    Minyak dunia jatuh tapi kenape najib naikkan harga minyak mesia...

    ReplyDelete
  7. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 5:09:00 AM

    KDNK bagus tak guna jika rakyat miskin
    Posted By: Pentadbiron: February 08, 2018 Print Email
    Peningkatan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) dan kuasa belanja individu kini tidak lagi mempunyai kaitan, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.
    Bekas perdana menteri berkata, kos hidup yang tinggi telah melampaui kenaikan pendapatan serta menjejaskan kuasa beli pengguna.
    “Pertumbuhan KDNK (kini) tidak bermakna kepada rakyat,” kata Pengerusi Pakatan Harapan dalam sesi “Sembang Dasar” di Facebook beliau hari ini.
    Pengarah urusan Mydin Datuk Ameer Ali Mydin dalam temu bual dengan BFM semalam berkata jualan pasar raya besar terus menyaksikan penguncupan.
    Katanya walaupun perbelanjaan domestik pada asasnya bagus, tetapi pasar raya besar yang menguasai 50 peratus pasaran runcit menyaksikan pertumbuhan negatif kerana orang ramai tiada wang.
    Mahthir memberikan contoh mudah bagaimana KDNK tidak memberikan gambaran sebenar keadaan individu.
    “Jika ada seorang jutawan dalam 1,000 orang, dan 999 lagi tiada wang, purata kekayaan adalah RM1,000 seorang.
    “Jadi kita tidak boleh terlalu bergantung kepada angka pertumbuhan KDNK,” katanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mydin dah tak boleh bersaing dgn kedai 2 ringgit. Mengaku saja lah. 10 tahun dulu oklah sbb persaingan tidak begitu sengit.
      Corak perniagaan dah bertukar. Online je, apa saja barang keperluan sampai dpn pintu. Jimat masa, duit parking pun save.
      Apa barang pun, dlm Lazada ada. Murah. Set sofa pun aku beli kat Lazada.

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 6:07:00 AM

      Lazada pernah dikecam kaw kaw oleh netizen kerana kualiti barang yg dihantar oleh pembekal...pembelian online dan penghantaran dari pasaraya hanye terdapat di bandar2 besar aje...banyak jugak barang yg tak de dlm talian...

      Delete
    3. Itu pasal kau kemaruk cari makan dgn jadi kera bapuk mengulas rancak dalam blog ini. Kemain support lagi kau dlm blog kd ni, dapat dedak super A1 ke? Org lain boleh je makan, beli barang, naik kereta, melancong dll. Kau aje yg rasa miskin papa kedana sampai merapu macam makhluk hilang akal. Entah la, makhluk kufur nikmat macam kau ni...

      Delete
    4. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 6:26:00 AM

      Lantak aku leer...aku pertahankan blog ni kalo sibodoo nak serang...hihihi

      Delete
    5. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 6:37:00 AM

      Tapi cai2 upahan najib memang bodooo...tak de fakta nak berhujjah...

      Delete
  8. Dividen ASB bg 2017 yg disiar dlm siaran akhbar dan media elektronik disebut sbg 7.25%..
    Sebenarnya dividen yg effective cuma 6.25% saja..
    Lagi 1% diberi sempena ulangtahun ASB..itupun dikira sehingga simpanan bernilai RM10k saja..
    1% dari 10k = RM100jer..
    Beli susu anak pun kena topup lagi..

    Pastu gebang lebih2 7.25% konon..ptuii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 5:22:00 AM

      Bro izikan saye perbetulkan...memang dividen 7.25% diumumkam 8.25%...1% tu betul mcm yg bro cakap...pusing mana pon tak meningkat dari tahun lepas tak selari langsung dengan gdp yg najib banggakan...

      8.25% yg diumumkan adalah bahasa penipu untuk sedapkan telinga pendengar...

      Delete
    2. 5:15 tak ada org paksa kau melabur dlm ASB. Dah tau dividen ciput, pergilah melabur tempat lain. Dah tahu kena tipu, keluarkan semua duit tu. Bukankah kau dah tahu Najib dan media kerajaan semua penipu?
      Apalah bodoh bahlol sgt. Jenis muka tau tau malu. Tak ada orang paksa kau melabur.
      Biarlah kami dan org-org kampung yg bodoh je yg melabur dlm ASB dan ditipu oleh kerajaan.

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 5:52:00 AM

      Lantak orang leer...bukan mintak duit ko pon.....sentap plak cai ni

      Delete
    4. Yg kau sibuk pasal dividen ASB, TH apa pasal? Lantak aku lah nak jd bodoh pun.

      Delete
    5. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 6:09:00 AM

      Yer lah lantak ko ler...sape peduli pasal ko plak...sentap lagi...

      Delete
    6. Wahai bengap, kalau kau nak melabur, terpulang. Kalau kau tak nak melabur, juga terpulang. Yang kau maki hamun ni kenapa? Berapa banyak tempat kau boleh invest duit kau yang tak berapa ada tu, kenapa kau bising pasal ASB. Nilah yang disebut bongok sombong. Takde sapa paksa kau melabur, bising mengalahkan beruk kebulur.

      Delete
    7. Tq bro Kerajora..perbetulkan fakta dividen tu..saya silap recall..
      Tapi tu la..sembang kata bagi 8.25..rupanya ada hidden facts yg tak dijelaskan secara terus terang..

      Cai yg marah2 tu..lantak ko la..
      Yg nak diceritakan..org2 yg ada kuasa ni..jgn cuba nak bodoh2 kan public..mat saleh ckp dont insult my intelligent..itu point dia..faham tak??
      Lagi sekali..lantak ko la..

      Delete
  9. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 5:17:00 AM

    DAP adalah talian hayat kpd umno dengan menakut2 melayu...sekarang makin ramai melayu yg sedar cerita DAP hanye untuk membodohkan mereka bagi memastikan umno menang lagi dan boleh balun lagi duit pembayar cukai.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yaya...kami rela dibodohkan oleh Najib dan kerajaan supaya UMNO dan BN menang lagi. Yg ku susah hati sgt knp? Kami yg bodoh ni pegi mintak sedekah rumah kau ke utk makan?

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 5:48:00 AM

      Lantak ko ler nak jadi bodoo pon.....aku peduli ape kalo ko bodoo...hahaha

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 5:49:00 AM

      Seblm pru 13 ade video dan ceramah seseorang bernamacrazali bukas orang kanan lge...beliau
      menceritakan rancangan dap nak tukar islam kpd kristian dlm perlembagaan jika dap berkuasa...yg sebabkan dia keluar dari dap kononnye...

      Citer yg hampir mustahil berlaku kerana negara ini ade raje melayu dan askar melayu....

      Sekarang umno mainkan plak kononnye dap ketua harapan....tun madey adalah boneka ....bodoh sangat ke tun madey?....berape ramai melayu dlm PH semuanye bodooo?....hehehe....umno dah lemas kerana ketuanye bodoooh yg banyak bergantung kpd punahsihat...berbeza dengan tun yg tidak bergantung sangat dengan penasihat...punahsihat utama najib ialah semah mansur orang yg ditakuti oleh selain tun madey ....

      Delete
    4. Memang bodoh! Knp aku kata mcm tu. Semak rekod kata2 beliau tentang dap. Lebih 22 tahun beliau berdakyah bahawa dap sgt bahaya kpd ketuanan melayu, dap anti melayu, dap anti Islam, dap akan halau melayu, dap akan jadikan malaysia negara kristian dll. Lama tu, lebih 22 tahun tu? So, yang mana satu temberang? Dulu temberang ke sekarang temberang? Maka bodoh la kalau boleh lupakan sejarah yang direkodkan, malah boleh dirujuk di arkib. Kau boleh pilih siapa jadi bodoh. Sama ada kau kerana percaya temberang org tu atau orang tu sendiri tiba2 jadi bodoh kerana lupa apa dia cakap selama lebih 22 tahun.

      Delete
    5. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 6:40:00 AM

      Hahaha...ko pon tak paham bahasa orang politik...

      Delete
  10. Apa??? Pingat tun m juga kena tarik? Takpelah rakyat sekarang adalah jebat! Sekali tun m melangkah takkn undur!! Berani kerana benar! Mkn berak kamu pun rakyat yg tanggung!! Dimana keadilan? Keadilan! Keadilan...

    ReplyDelete
    Replies

    1. CELAH GELEGAR - Mencari Kebenaran yang Sebenar

      Thursday, February 8, 2018
      Istana Kelantan turut tarik pingat Mahathir


      Sehari selepas menarik balik darjah kebesaran dua pemimpin kanan Parti Amanah Negara (AMANAH), istana Kelantan melakukan tindakan sama ke atas bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.
      Penarikan balik pingat kebesaran Darjah Kebesaran itu dinyatakan pihak istana melalui sepucuk surat yang diterima pihak Dr Mahathir hari ini.
      Surat itu bertarikh 6 Feb lalu dan dihantar ke rumah Dr Mahathir di Seri Kembangan.
      Semakan menunjukkan pingat yang ditarik balik itu ialah Darjah Kerabat Yang Amat Dihormati (DK) Al-Yunusi Kelantan yang diterima Dr Mahathir pada April 2002.
      Menurut kedudukan di Kelantan, anugerah DK Al-Yunusi itu adalah pingat kebesaran tertinggi dikeluarkan pihak istana negeri terbabit.
      Sumber memberitahu Malaysiakini, Dr Mahathir sedang dalam proses menyerahkan semula pingat berkenaan.
      Ia dikurniakan oleh Sultan Kelantan ketika itu Tuanku Ismail Petra dalam satu istiadat di Istana Balai Besar, Kota Bharu.

      Dalam titah ucapannya baginda menjelaskan penganugerahan DK kepada Dr Mahathir itu dibuat sebagai menghargai peranan serta sumbangan beliau selama ini.
      Semalam Malaysiakini melaporkan istana Kelantan menarik balik pingat yang membawa gelaran Datuk kepada Naib Presiden AMANAH Husam Musa dan pengerusi parti itu bagi Kelantan Wan Abd Rahim Wan Abdullah.
      Sama seperti surat yang dihantar kepada Husam dan Wan Abd Rahim, makluman mengenai penarikan balik pingat buat Dr Mahathir juga ditandatangani Setiausaha Kerajaan Negeri Kelantan Datuk Mohd Faudzi Che Mamat.
      Bagaimanapun untuk rekod penarikan semula pingat kebesaran istana Kelantan itu bukanlah sesuatu yang baru.
      Sultan Kelantan pernah melakukan penarikan balik anugerah itu pada 2010 membabitkan beberapa individu termasuk Anggota Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah dan Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa (PERKASA) Datuk Ibrahim Ali. - MK
      celahgelegar at 8:38 PM
      Share

      No comments:
      Post a Comment
      Links to this post
      Create a Link


      Home
      View web version
      Powered by Blogger.

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 5:56:00 AM

      Tak ade ape sangat dengan gelaran yg tak boleh bagi ape2 pon

      Delete
    3. Suka hati Sultan lah dia nak tarik balik ke, nak bagi ke? Yg kau sibuk apasal? Dah tak ada kerja lain nak buat.

      Delete
    4. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 6:10:00 AM

      Yg ko stress sangat pe pasal.plak?....hehehe..

      Delete
    5. Pingat/gelaran 'datuk' oleh pihak istana sekarang nie dah tak ada umphh sebab terlalu ramai yg dapat, sampai2 yg jual ikan bakar, artis2, pelakon, penyanyi pun begitu mudah mendapapatkannya. Dah jadi macam anugerah 'kacang putih/peanut'. Jadinya, apa nak dikisahkan kalau Sultan Kelantan tarik balik gelaran 'datuk' daripada Tun Mahathir.

      ps:
      Anugerah 'datuk' bila kita mendapat cucu oleh Illahi lebih afdal dan lebih umphh.....!!
      Inilah gelaran yg tak boleh ditarik balik oleh mana2 sultan pun.

      Delete
    6. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 6:30:00 AM

      Salam pak man...salam perjuangan...

      Delete
    7. Ayat penyedap hati pak suman kerana idolanya dh kena tarik balik pingat. Berterus teranglah pak suman. Nak marah maki hamun istana kelantan kat sini tak cukup berani @ pengecut, hahahaha. Silap2 polis cari lalu ke dalam 2-3 malam. Maka keluarlah ayat2 kononnya tak sentap. Alah pak suman, psikologi manusia memang macam tu tp memang boleh kesanpun. X puas hati tapi nsk buat macamana. Pingat ditarik sebab orang tu telah melakukan kesalahan di mata pihak istana kelantan.

      Delete
    8. Tun Mahathir apa ada heran dgn gelaran 'datuk'. Baru2 ini tanpa disuruh beliau dan isterinya (Tun Siti Hasmah anak jati Selangor) menyerah kembali pingat & gelaran 'datuk' kpd Sultan Selangor.

      Oh ya, sebelum terlupa....

      Kamu kejora budak sewel baru2 ii memandai-mandai mengata Tun Mahathir berusaha menghapuskan Jakim untuk menarik minat pemerhati politik yang mula mempersoalkan nasib umat Islam jika Pakatan Harapan memerintah negara ini dalam blog Shahbudin.

      Kini saya desak kamu boleh tak kamu persembahkan ciplakan idea kamu itu kpd DYMM Sultan Johor yg telah memerintahkan kerajaan baginda memutuskan hubungan dgn JAKIM.

      Nak tengok budak sewel ini berani buat berani tanggung ke tidak......?

      Delete
    9. Dua pm terakhir mencipta rekod sewel sesewelnya dalam sejarah negara.

      Tun Dol:
      Pertama kali seorang PM yg negeri kelahirannya sendiri tumbang & dirampas oleh pihak pembangkang.

      Beliau juga kerana kesewelannya, telah kehilangan kekuasaan pada 4 negeri lain (Trengganu, Selangor, Kelantan & Perak) selain Penang.

      'Datuk Tak Berseri Lagi' Najib:
      Satu satunya PM yg mana negeri kelahhirannya mempunyai hutang paling top kpd kerajaan pusat.

      Selain itu, parti pimpinannya, BN (Borosmah Najib) hampir2 kalah (menang cukup2 makan) hingga undi popular jatuh ke tangan pihak pembangkang buat julung kali dalam sejarah pilihanraya negara.

      Gelombang & tsunami rakyat yg semakin hari bertambah semarak baik dalam negeri maupun di luar negara memberi petunjuk akhir2 ini Najib & BN akan tumbang bila kerajaan pusat akan diambil alih oleh Pakatan Harapan selepas PRU 14..... hinggakan kerajaan Pulau Pinang hari ini begitu yakin/condident mengistiharkan pembubaran dewan negeri itu untuk pemilihan kerajaan baru tanpa menunggu kelembapan Najib membuat pengumuman tarikh PRU 14.

      Delete
    10. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 7:33:00 AM

      Sultan pihak yg tertinggi....hak dia biarkan lah...tak de ape yg rugi kalo pingat ditarik balik...tak perlu terasa ape2...arwah ghapar baba tak mao ape gelaran ape2 pon...

      Kalo tuhan murka kerana mungkar dan bersubahat dengan yang mungkar abis lah kita...betul tak?....

      Delete
  11. Dengan seikhlas hati saya ingin menyeru bijak pandai pengunjung blog ini supaya mengeluarkan semua simpanan tuan puan dlm akaun TH, ASB, ASN dan apa saja instrumen pelaburan yg berkaitan dgn kerajaan UMNO BN kerana anda tahu bahawa anda semua ditipu oleh kerajaan. Pelaburan tuan puan hanya menunggu masa shj utk lenyap
    Biarkan pengikut UMNO BN yg bodoh serta orang kampung shj yg kekal melabur di institusi berkenaan. Takkanlah yg cerdik mcm tuan puan nak bersama dengan orang bodoh kan?

    Bertindak sekarang sebagai orang cerdik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 5:59:00 AM

      Instrumen ini semua kerajaan punye umno hanye uruskan...kalo umno lemah menguruskan instrumen umno mesti digantikan...ko perlu bezakan antara hak kerajaan dan hak umno...

      Delete
    2. Kau yg kata lemah, tapi tidak pd kami. Kalau lps PRU 14 nanti, PH mng, kau nak buat apa pun lantaklah. Harap dpt bagi dividen mcm skim cepat kaya.
      Yg kau suka hati mak bapak kau je hina org UMNO BN kenapa? Nak tunjuk konon pandailah, semua perkara tahulah konon...

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 6:14:00 AM

      Ko stresd plak...aku pembayar cukai...kalo duit aku dirompak aku berhak bersuara...lantak aku leer...sape jemput ko ke sini?...

      Delete
    4. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 6:19:00 AM

      Ko ingat blog upahan umno tak hina pH ke?...sudahlah baik ko blah aje kalo emo...hihihi

      Delete
    5. Kelakar la ko bro..sakat cai2 ni..abis sentap diaorg..hahaha..
      Terbaik bro Kerajora..

      Cai2 ni byk sgt kelirunya..dia ingat semua instrumen pelaburan tu UMNO yg punya..padahal ianya amanah dari rakyat kpd kerajaan utk menguruskan..pastu, siap tulis ayat mcm merajuk2..mcm budak2..singkat sgt akalnya..
      Yg nak dihighlightkan..jgn bodoh2 kan public..pasal kami tak bodoh spt yg disangka..sapa yg tak marah bila mana kebijaksanaan dan kewarasan akal kita cuba dibodoh2 kan..
      Kpd cai2 semua..kalau korang redha utk jadi bodoh..haa, lantak korang la..

      Delete
    6. Hahaha... sentap?
      Kau nak tulis apa pun ikut suka kau lah. Utk dividen ASB 2017, dpt gak 25k. Setakat duduk kampung mcm aku ni, dah lebih dari cukup. Tak apalah bodoh sikit ponn... hehehe.

      Delete
    7. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 6:52:00 AM

      Tq bro...same2 berjuang tegakkan kebenaran...jangan biarkan kita di perbodohkan dan disembelih sesuka hati oleh orang yg berkuasa...

      Delete
    8. kah kah , dapat dividen suka hati. kah kah kah. Tak renung jauh ke depan. Hutang semakin banyak , duit tu bukan macam sungai Rejang mengalir selalma lamanya. Kalau penyelewngan tak di erhentikan setermerta, satu hari nanti hutang yang sangat banyak akan memakan semua. Masa tu, menyesal pun tak berguna. Jangan pandang jauh ke hujung kaki jari sahaja, jauh ke hadapan

      Delete
  12. FUUUYOOOOOOOOOINNNKKKKK.....

    MERIAH SUNGGUH BLOG HARAMJADAH LM NI
    TAK ADE PANTUN PUN NAK HAMBA KATAKAN
    WAK SUMAN RENTA LEMAH PULA SIFAT DALAMAN
    AL ANUS DI TIBAI SKG DIJILAT MACAM CIPAN
    SOOO BERAMBOSS JER SUMAN TIADA PENDIRIAN




    KIKIKIKIKIKI.... HADAM SEBLOM DELETE....

    WAK SUMAN CAKAP RAPIJI LULUSAN TINGGI
    TAPI BANGANG BILA KAWAN DENGAN ALJUBOORI
    TAH APA2 LULUSAN CUMA CLASS GENRAL DEGREE
    PADAN LA MUKO BILA BERKAWAN DNG PENIPU NI



    BERAMBOSS MLM NI TIADA PANTUN SEBENONYER..


    SELAMAT BERAMAL.....KIKIKIKIKI..


    ReplyDelete
    Replies
    1. Tolong sikit kejora...

      Kamu tuu yg sabah hari menghina & memperkecilkan Rafizi Ramli.

      Tanamkan ini dalam benak kamu bahwa YB Rafizi Ramli jenis berani buat berani tanggung bagai anak jantan sejati.
      Kamu Kejora, apa ada, asyik baling batu sembunyi tangan, bersembunyi menikus di sebalik 'Anonymouse'...??

      Bandingkan kelulusan & pencapaian Rafizi Ramali dgn Kejora, malah dgn Najib sekali pun...amat jauh bagai langit dgn bumi.

      Kamu sering memperlekehkan Rafizi bagai sotong, tapi dia sendiri dgn Najib, APA ADA sekolah pun tak abis, malah kerang busuk pun tarak.....!!

      Delete
    2. LATAR BELAKANG PENDIDIKAN & ANUGERAH DIMILIKKI RAFIZI RAMLI:

      Pendidikan awal @ Sekolah Rendah Sultan Ismail, Kemaman (1984~1989.)
      Kolej Melayu Kuala Kangsar (1990~1994).

      Anugerah Carey/Bolkiah sebagai Pelajar Terbaik Keseluruhan.
      - Pingat Emas Presiden Kesatuan Pelajar
      Anugerah Pelajar Terbaik SPM 1994 (Fizik, Bahasa Melayu).
      - Anugerah Pelajar Terbaik SRP 1992.
      - Johan Pertandingan Bahas Piala Perdana Menteri 1992 & 1993 antara sekolah-sekolah berasrama penuh.
      - Pembahas terbaik Pertandingan Bahas.
      - Piala Perdana Menteri 1992 & 1993 antara sekolah-sekolah berasrama penuh.
      - Johan Pertandingan Bahas Piala Sri Paduka Sultan Perak 1993.
      - Presiden, Badan Revolusi Agama.
      - Presiden, Pancaragam Tentera.
      - Presiden, Persatuan Bahasa Melayu.
      - Ketua Pengarang, The Malay College Magazine.
      - Dianugerahkan biasiswa PETRONAS (Kejuruteraan Elektrikal dan Elektronik) dan ESSO (Geology) sebelum keputusan SPM diumumkan.

      Morrison’s Academy, Scotland (1995~1996)
      - Anugerah AD Kippen, Pelajar Terbaik Fizik A-Levels 1996.
      - Anugerah John Knox, Pelajar Terbaik.

      Leeds University (1996–1999)
      -MAnugerah Arthur Crabtree 1997, Pelajar Terbaik Tahun Pertama Kejuruteraan. Elektrikal dan Elektronik
      - Ijazah Kelas Pertama (Tahun Pertama dan Kedua).
      - Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrikal dan Elektronik.

      Jeffreys Henry Chartered Accountants, London (1999~2003)
      - lulus semua peperiksaan akauntan bertauliah dengan Institute of Chartered Accountants in England & Wales (ICAEW) dalam masa 2 tahun.
      - Diterima sebagai ahli ICAEW pada 2003, selepas tamat tempoh minima latihan di firma perakaunan.
      - diterima sebagai ahli Malaysian Institute of Accountants (MIA) pada 2003 apabila pulang ke Malaysia.

      LATAR BELAKANG KERJAYA

      PETRONAS/MTBE M'sia Sdn Bhd (2003–2005)
      - Pengurus, Propane Dehydrogenation Plant Pengurus termuda semasa dilantik.
      - PETRONAS/Pejabat Naib Presiden, Urusniaga Petrokimia (2005~2007.)
      - Pengurus Kanan (Perancangan Perniagaan, Operasi dan Teknologi Urusniaga Petrokimia).
      - Pengurus Kanan termuda semasa dilantik
      Bertanggungjawab menguruskan kumpulan urusniaga petrokimia PETRONAS dengan aset melebihi RM30 bilion.
      - PETRONAS/Petronas Carigali Sdn Bhd (2007~2009).
      Pengurus Kanan (Perakaunan, Belanjawan dan Percukaian Antarabangsa). Bertanggungjawab menguruskan hal ehwal kewangan 51 anak-anak syarikat PETRONAS Carigali yang terlibat dengan operasi huluan di peringkat antarabangsa, membabitkan belanjawan tahunan melebihi RM20 bilion.

      Pharmaniaga Berhad (2009)
      - Pengurus Besar

      Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor (2009~2012)
      - Ketua Eksekutif
      National Oversight & Whistleblowers Centre (2012 to present).

      Kejora....APA ADA..........??

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, February 08, 2018 7:36:00 AM

      Kejira bapuk dah mai dengan
      makian nye....jap lagi kena delete lah dengan KD...sini kejora bapuk tak boleh sabotaj...cubalah kalo berani...

      Delete