Tuesday, February 27, 2018

DAH HABIS DEDAH KE BELUM DOSA DAN KEBURUKAN MAHATHIR. ..




Tahniah Indonesia




Kalau belum, segerakan...jangan sampai muflis bahan putus idea.
Boleh juga recyle..

Segala fitnah dan tohmahan membuatkan Tun kembali muda, bertenaga dan semakin relevan sebagai PM kerajaan baru.

44 comments:

  1. setuju.....kakakkakakak..jap gi masuk la anjing2 belaan quinoa masuk....kakakkaka

    ReplyDelete
  2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, February 28, 2018 12:40:00 AM

    Dedah boleh tapi tak boleh buktikan tun langgar undang2 negara...setakat meraban budak2 sekolah pon boleh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zaman Najib lain la ..tak sama zaman Tun M..Zaman Tun M mahkamah dia control..

      Isu Forex kan baru ja habis ..sabarla...klau ada kes kena la takda selamat la...

      Ayat legend :saya tak tahu? kih kih

      Delete
  3. Hadi kata jangan pecah belahkan umat islam. Nak pecah perut gelak. Hadi ada minum air ketum ke sebelum berucap. Habis air liur dia pusing kena muka sendiri.

    ReplyDelete
  4. Selagi tak habis dedah dosa dan keburukan Najib maka selagi itulah tak akan habis pendedahan dosa dan keburukan Mahathir. Biasa lah bila kita mengaibkan orang, orang akan mengaibkan kita.

    ReplyDelete
  5. Tun Mahathir bg aku paling legen bila dia kata Najib sapu@rompak 42 Billion..Bila clare rewcasle kantoi auto dia kata hutang...

    La ni semua dah lupa...
    Semua pakat kata mana ada Tun M kata Najib rompak 42 billion..
    Tun M kata Najib hutang 42 Billion pastu rompak 2.6 Billion...
    legen wei..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko tak nak cakap najib pun legen ker weii..?

      Mula2 menafikan duit 2.6billion masuk ke akaun peribadi nya..

      Ting tong sana sini..

      Last sekali mengaku duit derma..

      Legen weiii...

      Delete
    2. lagi legen tun Mahathir habaq derma hanya arab gila yg bagi kih kih...
      Orang UMNO tak bodoh la..korang ja jenis tak nak percaya Arab Saudi yg bagi...

      Semua cerita 2.6 billion dah masuk PAC tau...yg korang tk abis2 percaya kat clare rewcastle,wsj dan CNN..poorah..

      seperkara lagi duit 2.6 billion bkn masuk bank swiis ka atau bank luar negara tau..Najib bankin kat bank kuala lumpur ja..Gabenor Bank Negara tau la..

      kau ingat orang rasuah bankin kat kuala lumpur la ya...bodoh piang korang ni..kalau kau nak tahu la pemimpin UMNO memang ada rasuah..duit depa simpan kat luar negara agar SPRM tak dapat kesan...

      Delete
    3. Tak cakap pun org umno bodoh.. Kecuali memang ko sendiri terasa yg diri tu memang bodoh..

      Tak tuduh pun orang umno ada rasuah kecuali diri sendiri terasa yg memang pemimpin umno byk makan rasuah..

      Mula2 menafikan duit 2.6 billion masuk ke dlm akaun peribadi nya.. Last sekali mengaku itu adalah duit derma..

      Persoalan di sini mudah saja..

      Kenapa pd mula2 bila di tanya tetapi dinafikan duit 2.6 billion ada masuk ke dlm akaun peribadi..??

      Kueng.. Kueng.. Kueng..

      Duit dtg dari mana atau dpt dari itu soal lain..

      Delete
    4. org UMNO yg makan rasuah dah nak masuk penjara..namanya syafie afdal..pandai dia simpan duit kat luar negeri bknnya kat bank kota kinabalu..

      Kau ingat Syafie bodoh la ya simpan kat bank kat kota kinabalu...bab rasuah belajar dgn syafie afdal steady ja..org UMNO yg jadi cth camna nak simpan duit Rasuah.

      Delete
    5. Najib nafikan dari sudut bahasa la..duit UMNO disimpan atas nama perseorangan..Memang la atas nama Najib ttp sbg pemegang amanah..isu lama la..psal tu la UMNO bo layan..masalahnya geng KD jenis ketinggalan keretapi.

      Delete
    6. Hahaha..

      Mula nya menafikan terus..

      Kemudian MENAFIKAN dari sudut bahasa..

      Last, duit derma..

      Kueng.. Kueng.. Kueng..

      Delete
    7. la memang duit derma...dimasukkan atas nama Najib simpan kat bank kuala lumpur ..Gabeno Bank Negara tau la..

      Kau faham tak ini..Isu ni tak susah cuma Tun M pandai putar belit..

      Duit Derma masuk atas nama Najib sbg pemegang amanah...duit utk UMNO..faham tak? tak faham tanya lagi.

      Delete
    8. Ko tu yg tak faham.. Tapi berlagak macam faham..

      Yg penting duit 2.6 billion ada masuk ke dalam akaun peribadi kan..

      Tapi knp pd kenyataan pertama kali yg dibuat menafikan ada kemasukan 2.6 billion ke dlm akaun peribadi..???

      Kueng.. Kueng.. Kueng..

      Pd akhirnya tetap mengaku.. Kata duit derma

      Tp duit itu derma ker atau duit datang dari mana ker, itu soal lain..

      Pokok pangkal nya pd mulanya tidak mengaku.. MENAFIKAN..

      Kueng.. Kueng.. Kueng..

      Delete
  6. https://www.youtube.com/watch?v=sri-sfZK71I

    yg atas ni aku tolong korang nk tahu Tun mahathir tanya sama anwar..jgn plak tanya sama gagak lain la jawabnya..

    ReplyDelete
  7. Terkini.....kapal layar Jho Low yg di beli guna duit 1MDB telah di rampas oleh pihak berkuasa Indonesia di Bali

    ReplyDelete
    Replies
    1. PELANDUK SELALAU LUPAKAN JERAT TETAPI JERAT TAK PERNAH LUPAKAN PELANDUK!

      The luxury yacht was seized and sought by the US Department of Justice (DOJ) as part of a multi-billion dollar corruption investigation linked to Malaysian state fund 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

      JAKARTA: Indonesia on Wednesday (Feb 28) seized a luxury yacht on the island of Bali sought by the US Department of Justice (DOJ) as part of a multi-billion dollar corruption investigation linked to Malaysian state fund 1Malaysia Development Berhad (1MDB).

      "We have been inspecting the crew since yesterday and now we are taking action since we have received approval from the court to seize the boat," Agung Setya, director of economic and special crimes at the Indonesia's criminal investigation bureau, told Metro TV.

      Television footage in Indonesia showed Indonesian officials talking to the crew on board the moored yacht with the name "Equanimity" at Benoa Bay

      Setya said there were 34 crew on board.

      The official said it was not certain whether the US Federal Bureau of Investigation (FBI) would be involved.

      "We will see how this develops ... Whether we can do a joint investigation later or whether we can hand it over later, we are in the process of collecting and investigating."

      A total of US$4.5 billion was misappropriated from 1MDB by high-level officials of the fund and their associates, according to civil lawsuits filed by the DOJ in the past two years.

      1MDB is at the centre of money-laundering probes in at least six countries, including the United States, Switzerland and Singapore. Malaysian Prime Minister Najib Razak set up 1MDB in 2009 and served as chairman of its advisory board until last year. He and the fund have denied any wrongdoing.

      In August 2017, the DOJ asked for a stay on its civil lawsuits seeking to seize more than US$1.7 billion in assets allegedly bought with stolen 1MDB funds because it was conducting a related criminal probe.

      Among the assets sought were a US$250 million luxury yacht bought by Malaysian financier Jho Low, named as a key figure in the US lawsuits.

      The lawsuits claimed that Low used proceeds diverted from 1MDB to procure "Equanimity", which it described as a 300-foot yacht registered in Cayman Islands.

      Low's whereabouts are unknown and his Hong Kong company has not responded to requests for comment.

      In an emailed statement through his representative in June last year, Low said the DOJ’s action were an example "of global overreach in pursuit of a deeply flawed case”.

      Other assets allegedly bought by Low with stolen 1MDB funds include a private jet, a hotel and real estate in New York, and a US$107 million interest in EMI Music Publishing.

      Some assets have been returned. Australian model and actress Miranda Kerr handed over millions of dollars worth of jewellery that U.S. authorities say were given to her by Low, including a jewelry set gifted to her during an excursion aboard Equanimity in 2014.

      Actor Leonardo DiCaprio also returned to authorities an Oscar once owned by actor Marlon Brando and other items that the United States says were funded by 1MDB money.

      Read more at https://www.channelnewsasia.com/ ... tion-police-9999604


      Delete
  8. wow!!kalau betul ni sudah berita baik ni untuk macai...jom semua macai mari kondem jho lo macam mana korang kondem cina DAP.

    ReplyDelete
  9. FUYOOOO CITER MENARIK LA NIHHH
    BERITA YANG DI BAWA MALAUYSIAKINI
    MMM.. BEHIND THIS SOROS LA LAGI
    IT'S OKEY JUST WAIT AND SEE..

    PANTUN.MCM NI AGAK2 KENA DELETE TAK.....





    KIKIKIKIII....

    ReplyDelete
  10. FUYOOOO CITER MENARIK LA NIHHH
    BERITA YANG DI BAWA MYKEMUT
    MMM.. BEHIND THIS BIK MAMA LA LAGI
    IT'S OKEY JUST WAIT AND SEE..

    PANTUN.MCM NI AGAK2 KENA DELETE TAK.....(ok! teruskan harami)





    KIKIKIKIII....(dari nukilan kucing sibijan)

    ReplyDelete
  11. Marah nampak pak KD kita ni..
    Rileks la..madey pun byk dosa..
    Itu anwar dan LKS bagi tahu...
    Bapak rasuah....anak beranak kaya raya. Dulu mereka ni madey benci sgt dan musuh...sekarang jadi kawan baik sbb nk bersihkan dosa kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Kapal mewah Jlo Lo dah di rampas. Mari kita bersukur kehadrat ilahi. Satu persatu harta rakyat Msia dapat dirampas dari haram jadah. Pada siapa yang menyokong haram jadah yang membuat M'sia berhutang harap bersedia dengan hukum karma. Semoga selamat bersedia!

      Delete
    2. Bagus aku paling suka bila geng KD bersyukur pada Allah bila Amerika tolong Tun M..jgn lupa buat solat tahajjud minta Amerika tolong terus tau.

      Delete
    3. Jgn lupa lepas ni ukas bagaimana Najib kena penjara ..panas ni wei...

      oiii sudah lah bertahun2 citer tk pernah abis..kau ingat kami tak faham strategi tun M....bila dekat PRU keluar la citer DOJ...semua dah tahu la taktik ni..

      Tangkap la Jhlo itu masukkan ke penjara..Pastu bgtahu Amerika sebut nama Najib kalau ada telo...

      Ada berani sebut Nama Najib..

      Delete
    4. Hakikat nya Allah yang uruskan. Amerika tu budak bila. Tak suka harta rakyat Msia dapat dirampas dari haram jadah? Mengikut ramalan patek kalau begini penghianat negara. Sudah terang

      Delete
  12. kd, madey ckp dia ada kuda 40 ekor. tu bru psl kuda. ko hado? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pecacai ketinggalan kereta lembu..
      Apa pengakuan Tun terhadap tuduhan tersebut?
      Kau cari sendiri k..jangan jadi pecacai yg malas.

      Delete
    2. Tun Mahathir kata itu bkn kudanya la...Pastu dia pi Argentina nak jumpa kuda ja takda kena mengena dgn urusniaga perniagaan.

      Ok la ..aku percaya sangat psal klau gaji PM berapa ribu ja nk beli kuda mana ada duit...Betul tak KD..percaya jgn tak percaya kalau tak percaya bkn team Tun M la.

      Delete
    3. Apabila difitnah..Tun terus jawab, tak perlu tunggu ilham..sebab benda benar, benda nyata, tak perlu cari idea kelentong.

      Keduanya, atas pengakuan Tun, ada bukti lain Tun berbohong..tak ada.

      Itu sebab percaya, bukan membuta tuli percaya dan setia.

      Delete
  13. Anon 12.00 PM tu mereng....semua cerita dia putar belit.

    ReplyDelete
  14. Pembetulan.....anon 12.00 AM bukan 12.00 PM.

    ReplyDelete
  15. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, February 28, 2018 6:29:00 AM

    8 hari rancang sebelum rampas 'aset hasil kejahatan'
    28 Feb 2018, 6:24 petang (Dikemaskini 28 Feb 2018, 6:32 petang)


    Polis Indonesia mendedahkan mereka membuat persediaan lapan hari untuk menyelaraskan siasatan terhadap kapal layar mewah hartawan kontroversi Malaysia Jho Low sebelum merampasnya hari ini.

    Pengarah ekonomi dan jenayah khas polis republik itu Agung Setya berkata penyelarasan bersama Biro Siasatan Persekutuan (FBI) Amerika Syarikat (AS) itu dibuat sejak 21 Januari lalu.

    “Kita berkoordinasi dari tanggal 21 terkait dengan investigasi dilakukan FBI.

    “Dan kita kemudian telusuri terkait dengan targetnya, kapal Equanimity. Sudah diberitahukan melalui mahkamah Amerika (Jabatan Keadilan) kapal ini jadi aset hasil kejahatan

    Hikayat sebuah daulah apologetik
    “Aset ini adalah aset hasil kejahatan sudah kita sahkan. Secara legal kita sudah pastikan.

    “Kita sudah jalankan investigasi di sini.

    “Orang yang menyembunyikan aset hasil kejahatan boleh didakwa melakukan pengubahan wang haram,” katanya seperti dilaporkan TV tempatan Metro TV.

    Berkaitan: Indonesia rampas kapal mewah Jho Low di Bali

    Indonesia hari ini merampas kapal bernama The Equanimity yang didakwa diperoleh menggunakan wang 1MDB, di Bali.

    Aset itu dijejak Jabatan Keadilan (DOJ) AS dalam siasatan mereka untuk menyita aset yang dikaitkan dengan pengubahan wang haram melibatkan 1MDB.

    1MDB sedang berdepan siasatan di beberapa negara, termasuk Amerika Syarikat, Switzerland dan Singapura.

    Menurut pemfailan itu, The Equanimity berukuran 300 kaki (91.4 meter) yang dibina oleh Oceanco di Rotterdam, Belanda, pada tahun 2014, dan didaftarkan di Kepulauan Cayman.

    Ia boleh membawa 26 tetamu dan sehingga 33 anak kapal. Kemudahannya termasuk pad pendaratan helikopter, gimnasium, panggung wayang, sauna, bilik wap dan 'experimental shower' dan kolam mandi.

    Ia telah memenangi anugerah "Best in Show" di Pertunjukan Monaco Yacht pada tahun 2014.

    Satu laporan South China Morning Post tahun lepas berkata Low telah menjadi tuan rumah beberapa majlis parti yang menampilkan selebriti seperti Leonardo DiCaprio di atas kapal layar itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, February 28, 2018 6:35:00 AM

      Cai bertempik DOj tak pernah buat ape2 kpd jho lo...

      Sekarang siasatan jenayah keatas prompak dah bermula...

      Ade cai tongong kata berani ke Doj sebut nama najib?...

      Dalam mahkamah tak pakai lagi nama MO1...MO1 hanye rujukan dlm kertas saman keatas prompak...nama najib lah yg akan disebut sebagai penerima derma raja arab mata sepet.....hehehehe...

      Delete
  16. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, February 28, 2018 6:41:00 AM

    Semalam kerajaan Switzerland dilaporkan mahu menuntut wang berjumlah RM400 juta berkaitan 1MDB yang dirampas daripada beberapa bank negara itu berikutan tiada pihak yang menuntutnya.

    Wang itu kini disimpan di perbendaharaan Switzerland dan Malaysia barangkali sengaja tidak mahu menuntutnya kerana ingin melindungi Jho Low dan sederetan nama lain yang dikaitkan dengan kecurian dana 1MDB yang keseluruhannya berjumlah hampir RM20 bilion itu.

    Jika Malaysia cuba menuntut wang itu sekarang, mereka tidak saja perlu mengemukakan beberapa dokumen bagi tujuan itu, malah mungkin mendedahkan banyak perkara mengenai Jho Low, lain-lain nama dan urusniaga 1MDB kepada kerajaan Switzerland.

    Jadi, jalan selamat bagi Najib Razak dan demi melindungi Jho Low ialah dengan membiarkan RM400 juta itu hangus begitu saja.

    Mujur Tun Mahathir Mohamad memberi jaminan bahawa Pakatan Harapan akan segera menuntut wang tersebut sebaik saja memenangi PRU 14 akan datang.

    Kata beliau, wang tersebut adalah milik kita dan kita berhak terhadapnya.

    Bermakna, dengan mengundi dan memastikan kemenangan Pakatan Harapan akan membantu mengembalikan wang tersebut kepada kantung negara, selain pendurjana 1MDB lebih mudah di bawa ke muka pengadilan, manakala mengekalkan Najib dan BN hanya menyebabkan wang RM400 juta itu terus lesap serta Jho Low dan lain-lainnya akan terus bebas merdeka.

    ReplyDelete
  17. FUYOOOOOIINNKK ARI NI MACAI TERKINJA RIA
    1MDB NAK DITUTUP KONON DOJ MULA KIRJA
    MAKLOM LA NAK PILIHANRAYA SUMA JDI LUARBIASA
    KITA TENGOK SAJA PRU NI SAPA YANG KEENAA....



    KIKIKIKI... BERAMBOSSSSS

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, February 28, 2018 7:03:00 AM

      Jadi orang gila lah ko bila adik tiri ko di dakwa oleh DOJ......kkikikikikikikiki.k.

      Delete
  18. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, February 28, 2018 7:01:00 AM

    Berani ke najib kluar arahan kpd doj supaya lepaskan kapal mewah jho lo?...

    Berani ker polis malaysia rampas kapal jho lo jika kapal ini berada di malaysia?...

    Jadi cai2 pembela jho lo jangan susah hati kerana berita ni dari sumber palsu dan fitnah kerana tiada dlm siaran berita tv 3 dan utusan malsysia.....berani jer najib marah indonesia kersna tolong fbi?...hehehe

    Dah tak lama tu jho lo akan masuk mahkamah dan akan menafikan derma kpd najib...bila ditunjukkan money trail cina jho lo hanye kata yes....hahahahaha...cai kuli najib akan bisu laar

    ReplyDelete
  19. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, February 28, 2018 7:21:00 AM

    Sape antara cai2 kuli najib yg bijak boleh jawab persoklan adekah polis malaysia ade cukup kebranian ato tidak nak rampas kapal mewah cina jho lo seperti bapak polisi indon jika kapal tersebut berada di malaysia?....

    ReplyDelete
  20. Tanya mathir.. anwar peliwat ke tidak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak perlu tanye lagi.....yg lebih penting tangkap prompak...

      Delete