Google+ Followers

Friday, September 30, 2016

SOKONG BERSATU, TOLAK DAP, TOLAK PARTI RASUAH...

STOP THE BLAME GAME.
YOU ARE THE CAUSE OF THE DIVISIONS.

Cukup cukup lah menggunakan Agama untuk menghalalkan cara.

Perpecahan tidak akan berlaku jika pemimpin tidak menyelami budaya rasuah & salahguna kuasa.

Siapa yang menyalahgunakan wang rakyat untuk kepentingan peribadi? Anak siapa yang menggunakan duit rakyat untuk berjudi & membeli hartanah mewah.

Siapa yang menggadaikan aset aset strategik negara kepada negara luar?

Siapa yang menyalahgunakan undang-undang (SOSMA) untuk memenjarakan mereka yang tidak bersehaluan.

Siapa yang mengarahkan tindakan diambil ke atas aktivis-aktivis yang lantang bersuara?

Yang paling terkesan orang melayu-islam juga.
Yang hilang kerja/digantung-dibuang universiti kerana tindakan-tindakan "disiplin", orang Melayu-islam juga.
Yang tak dapat peruntukkan yang sepatutnya, orang Melayu-islam juga.
Yang dibatalkan biasiswa, majoritinya melayu-islam juga.

If you really want to use race & religion as a political tool, you'll notice that it will backfire more than it can help.

Syed Saddiq
1/7 Pengasas BERSATU

6 comments:

  1. jawpan kepada soalan itu semua adalah mahathir. ada ker yang kena tahan tanpa bicara oleh sosma.yang aku ingat zaman mahathir banyak kena tahan tanpa bicara. anak mahathir jer yang jadi kaya raya semua bila bapak jadi PM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sosma ada ke zaman Mahathir?
      Anak Mahathir kaya, harta kerajaan apa yang dirompaknya?

      Jangan jawab kalau tak cerdik... Jangan ikut ikut berpolitik tanpa tahu hujung pangkal, go fly kite

      Delete
    2. Sosma ada ke zaman Mahathir?
      Anak Mahathir kaya, harta kerajaan apa yang dirompaknya?

      Jangan jawab kalau tak cerdik... Jangan ikut ikut berpolitik tanpa tahu hujung pangkal, go fly kite

      Delete
  2. samalah najib..harta kerajaan apa yang di rompak?
    apa yg melalut sangat nak save malaysia amenda....

    ReplyDelete
  3. tunggu yg di OSA tu tak diOSAkan.. ko mintak la kat najib supaya status OSA ditarik... lama sangat dah tu..

    ReplyDelete
  4. Kluang man patut terbang "circle the globe" "see the world without prejudice" dan jadi Kluang pertama yg boleh pechah rekod tu.

    ReplyDelete