Monday, March 5, 2018

SEJAK BILA KETUA JABATAN MENJADI KETUA BN !


# Sumber wassap group dari Kelantan. Fake atau tidak, tungulah samada Kementerian dan Jabatan berkaitan akan nafikan atau tidak...

36 comments:

  1. Betul2 ke atau fake je tu kd. Setakat tulis mcm tu, aku tulis khinzir terbangpun boleh. Tp sepatutnya ada kejujuran pd diri, tak payah malu dgn org, malu dgn diri sendiri sudah kalau menipu utk keuntungan peribadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikiki..

      Umno tercekik kerana mendokong biawak kleptokrat lahanat

      Delete
  2. Oh ya, berita terkini. Pihak indonesia sahkan bahawa kapal berharga satu bilion yg ditahan di bali rupanya bukan jolo punya tp org lain punya. Fbi kerja mcm haram betul la..kan kan kan. Nk jejak harta benda curi jolopun gagal memanjang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tp sheikh al fad jho low marah kapal mewah dia kena sita.

      Polis indonesia bertindak mengikut permintaan doj bkn dia siasat sendiri.

      Delete
  3. Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. https://www.superyachtfan.com/motor_yacht_equanimity.html

      Delete
    3. Teeuklah perangai KD ni... nak cover cerita.... tak mencarut pjn hanya sebab ada link yang membungkam mulut dia pasal Kapal tu bukan milik JHO LOW...

      Nah baca semua.....

      http://taipingmali.blogspot.my/2018/03/equanimity-milik-siapa-sudah-terjawab.html?m=1

      Saja jer bagi... semua orang dah baca dah.... tak payab padam lah KD

      Delete
    4. Anon 2:31... kamu boleh percaya apa gang kamu mahu percaya... plot cerifa ini telah sifulis lama dan direncana untuk berkait dan terkait... tanpa bukti bertulis tak per... bukti pemilikan sudah cukup untuk timbulkan persepsi..... nanti bila mereka berjaya dengan agenda merwka.... jangan katakan bukti bertulis... bukti pemilikan pun dah tak di endah.... baya gkan... boleh mereka biat selamba bila akhifnya terbukfi IRAQ tiada senjata nuklear.... dan orang yang situduh sudah pun matj si cabut nyawa.... jangan jadi begitu.

      Delete
    5. en suharli,
      siapa yang tulis? Tun M, DOJ, singapore, Swiss? ada salinan ke? Rampas je. yang dok sibuk sgt kenapa en suharli? yang dok pertahankan Jho low kenapa? kerja dengan jho low ke en suharli ni? kalau tak de kaitan dengan 1mdb, tak yah le nak sibuk. apa yang en suharli nak tunjuk sebenarnye? MO1 tak mencuri? biar masuk mahkamah. biar masing2 tunjukkan bukti. ni belum pe2 itu tak betul, ini tak betul..yang betul en suharli dan hamba abdi MO1 je ye?

      Delete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa barang KD neh..... kejora tak mencarut pun... sharevlink jer.... amacam... sejuk kerandut?

      Delete
  5. Tak beragak betul kejora ni nak menipu...macam la org lain tak boleh dapatkan info dari internat...bagi link syok sendiri...buat olahan cerita syok sendiri....mampus la lagi baik kamu ni kejora

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sakit perut aku gelak.... berhari2 depa terlompat2 seronok... tiba2 hari ni Indo kata kapal tu bukan milik JOLO....

      Win lah cara Jokowi melawak menyakat gang2 TUN ni.... tersedak terus.... takpasal2 KD kena cari tajuk lain... walhal... bergurut2 dia tulis pasal JOLO... siap kata aku pemuja tegar JOLO.... padan muka korang...

      Ni skrg nak jaja pasal kebenaran ROS tangguhkan mesyuarat pemilihan UMNO... weiiiii UMNO tak langgar perlembagaan derrrr.... tak juga langgar ROS.... parti munge bukan ker tangguhkan mesyuarat gak hari tu... dahlah tu... langgar perlembagaan parri plak th....
      Jangan majn bangsatlah KD

      PERGI KE BALI NAK TENGOK KAPAL....

      KAPAL BUKAN JOLO PUNYAAAAA.....KIH..KIH..KIH..KIH..

      Delete
    2. Akhirnya segala kegelisahan pecacai terbongkar, rupanya kena acah puak PH dah moyok...kihkihkih

      Indon mengesahkan kapal tersebut tidak didaftar atas nama jolo kerana di cayman island fake name fake account adalah lumrah kerana itu tempat mafia menyimpan duit haram atas apa sahaja nama mereka.

      Penggubahan wang haram membenarkan rampasan dan sita bukan sahaka kepada suspek tetapi juga kroni

      Delete
    3. kalau bukan hak milik jho low pun tak semestinya duit tu bukan dari duit 1mdb yang diseleweng. Nama nak letak nama sape pun boleh. Tapi sumber dari mana duit tu. Itu yang penting.

      Yang en suharli seronok sgt kenapa? kapal tak jadi dirampas ke? kapal dah dipulangkan balik kepada pemilik ke? Ke seronok sbb nama Jho Low dah bersih? sokong je le en suharli..lepas ni panggil balik jho low ke malaysia. minta dia tolong kempen untuk MO1. boleh le cerita lebih lanjut ttg kes dia. lagi bagus. Dah tak bersalah nak takut pe. kan?

      Delete
  6. Puak MahaKUTTY Pakatan Hopeless kalau tak ikut budaya fitnah yahudi tak sah!

    ReplyDelete
  7. Kalu bukan hak dia, sbb apa Pej Jho Low issue complain terhadap DOJ atas rampasan kapal lanun ini
    ?Kenapa f
    Duta malaysia diJakarta x dipanngil pulang?
    Sbb apa Ahli umno todak buat guling2 depan kedutaan lepas sembahyang jumaat.

    Apakah Xuharli peguambela Hang Jho Low Taek kerr?

    ReplyDelete
  8. SAH palsu...

    Kau boleh percaya ke tulisan macam ni??

    Hnaya orang bodoh ajer yg percaya...

    Pembangknag dah terdesak...apa2 berita yg menyalahkan BN akan dipercayai walaupun berita tu nampak palsu serta fitnah....Dah teruk sanagat pembangknag ni

    Sy sokonmg undang2 menangani berita palsu dan fitnah!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sata juga... viar depa ni mati kering... sebab berita palsu memang makanan depa.....

      Delete
    2. Saya juga stuju.... biar depa mati kering.... deoa ni bukan boleh hisup tanpa berita palsu dan fitnah.... dah makanan harian.

      Delete
  9. bergembira la opah dan atok serta monyet monyet suparli umNGOK bila dapat berita kapal jo lo ye.sabar. jangan klimaks cepat sangat. sabar dulu. bagi can la suparli dapat nyawa sesekali.

    ReplyDelete
  10. tapi pelik pulak, kenapa polis Indon tetiba sita kapal ni? roadtax luput tarikh ka? tau kapten kapal lesen tak renew kat jpj? kah.kah.kah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah nak tanyalah..... dah bukan urusan kita...kita bukan tau apa urusan POLIS DUNIA takkan asal ada aja irg kena tangkap atau harta kena sita mesti nak ada kait ngan malaysia plak... kalau gitu naper tak kait pavlo eacobar ngan kita.

      Delete
    2. Polis negara lain mana betul. Ada ke patut ambil tindakan berdasarkan fitnah (seperti kata2 penyokong tegar MO1). kan en suharli. patut dia org ikut cara AG malaysia, IGP malaysia yang begitu professional. Patut nye polis2 & AG luar datang datang berguru di sini. Di sini hebat. Ag hebat, KPN hebat. Org lain siap dakwa org tapi di malaysia tak de 1 dakwaan pun ke atas 1mdb diambil. Hebat malaysia di bawah pimpinan the only one, Kleptokrat PM. susah nak dapat gelaran yang begitu hebat dan sudah tentu MO1 berasa amat gembira dan berbesar hati menerima gelaran tersebut sbb tak de 1 tindakan pun dari MO1 untuk membersihkan nama beliau. Org2 lain yang nak menyaman dah tak berani nak saman pada hari selasa sbb MO1 dah booking. hebat PM kita kan en suharli. PM yang billionaire. Isteri boleh shopping berjuta2 dengan sekali shopping. mana nak dapat PM mcm ni

      Delete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  12. Suharli telah muncul menyebut berkali kali dia lah pemuja jho low, di post dulu bukan main lagi malu² kihkihkih

    ReplyDelete
  13. Kalau kau orang fitnah Tun atau sesiapa, aku pun sukar nak tentukan fitnah atau tidak, tanggung sendiri, biasanya yang tak pasti, aku tak delete, tetapi fitnah yang pasti aku delete.

    Tapi kalau kau orang fitnah aku, main agak², mulut longkang..pasti aku delete..yg kena delete tu faham² leh ye..

    Perbezaan pendapat no hal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak payah nak membohonglah.... mana ada cakap longkang.... kau memang penakut... dan mendapat arahan supaya apa sahaja yang backlash harus di deleate.....

      Delete
    2. Kesian, yang makan cili cuba membela diri..

      Istilah "longkang" tu tanda aku masih menghargai, nak sebut lubang najis tak sampai hati pula.

      Kalau ada arahan pun, mesti dari boss kau, jo low, tapi aku ignore je..

      Delete
  14. Replies
    1. Jho Low - Yacht - Yacht Name: Equanimity - Yacht Length: 91 m (300 ft) - Guests: 28 in 14 cabins - Crew: 33 - Yacht Value: US$ 250 million - Owners name: Jho Low - Jho Low Net Worth: US$ 1 billion - Owners company: Jynwel Capital - Owners Country: Malaysia - The US filed criminal charges against Jho Low in a in a money laundering investigation
      Luxury Yacht Equanimity
      Oceanco

      The yacht Equanimity is built by Oceanco and was delivered to her owner in June 2014. The yacht has a length of 91.5 meters and is built of steel with an aluminum superstructure.


      An Owner with Chinese Roots

      SuperYachtFan received two different messages: one stating that Do Won Chang is the owner of the yacht, and another stating that Malaysian billionaire Jho Low is the owner of the yacht. Several sources in the yachting industry do mention that the owner of Equanimity has Chinese roots. And since Mr. Jho Low’s grandfather was born in China, this makes him a possible owner of the yacht. In June 2017 this info was confirmed in a USA criminal court case.


      To Suharli Masrop......please focus on the last sentence.

      Delete
  15. Simple thing, kalau bukan dia punya, kenapa terpekik terlolong kata DOJ overaction????

    ReplyDelete
  16. INILAH PERJUANGAN PAKATAN HARAPAN


    “Dalam Islam ada ikatan kalimah syahadah iaitu perjanjian dengan Allah S.W.T. Mereka yang murtad dianggap mungkir janji dan mengkhianati Allah S.W.T.

    “Sebab itu Islam memberi penegasan yang kuat bahawa mereka yang memeluk Islam tidak akan semudah-mudahnya boleh murtad,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

    Beliau mengulas desakan Pakatan Harapan Sarawak supaya kerajaan membuat garis panduan yang jelas bagi mereka yang ingin meninggalkan Islam secara sukarela.

    Desakan itu ditandatangani Pengerusi DAP Sarawak, Chong Chieng Jen, Pengerusi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Sarawak, Baru Bian dan Pengerusi Parti Amanah Negara (PAN) Sarawak, Fidzuan Zaidi.

    ReplyDelete

EPITOME

MULAKAN SUMBER KESIHATAN DAN KEWANGAN  di platform ini: www.eziy2u.com   MISSI SIMPAN TABUNGAN ASSET DAN KEKAYAAN di platform ini:  www.qua...