Monday, March 19, 2018

KENAPA KEKAYAAN JHO LOW DAN REZA AZIZ TIDAK DISIASAT? Apa jawapan # JoeSombong

Soalan ditanya kepada Menteri Kewangan kedua di parlimen?
Jawapan menteri..
Nama mereka tidak ada dalam tax file lhdn sebab mereka tidak declare harta mereka di Malaysia.

Kalau inilah jawapan menteri, apakah mahu didefinasikan sebagai menteri naif. Apa maksud dia menteri tidak boleh menjawab bagi pihak siasatan?  Hakikatnya lhdn dibawah kementerian kewangan (?)

No wonder Johari ditolak oleh akar umbi umno titiwangsa,  CUKUP MEMALUKAN APABILA ORANG KANAN NAJIB DIPERLAKUKAN SEBEGINI. Dengan tagline # JoeSombong #ABJ asalbukanjohari !!!!


Hakikatnya apabila lhdn tahu mana² individu kaya...tanpa perlu menunggu mereka declare atau tidak,  .sepatutnya mereka dipanggil,  disiasat.
Hasil siasatan akan menemui fakta samada mereka perlu bayar cukai atau tidak.

Adalah menjadi kebiasaan lhdn akan menghantar borang taksiran percukaian kepada individu dan setiap warganegara.
 WAJIB dikembalikan samada berpendapatan ataupun tidak.


Juga menjadi Satu kesalahan jika borang taksiran tidak dikembalikan (sekarang boleh dibuat secara online)

Samada bayar cukai atau tidak bayar cukai,   jho low dan reza aziz sudah sepatutnya ada tax file.

Jawapan menteri jho low dan reza aziz tidak ada taxfile hanya menunjuk kepincangan lhdn.

Lhdn tak buat kerja?  Atau tidak dibenarkan buat kerja?

35 comments:

  1. Padan dengan muka Joe sombong ni...bodoh dan sewelJom mari ramai2 kita jatuhkan sisombong ni dengan kadar segera diPRU14 nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KD ...semak entri smlm...adekah blog ni tak disabotaj oleh kejora cikgu bapuk tua?...kosong space kebawah sebaimana yg pernah terjadi kpd blod budin bulan lepas....

      Awas pencacai umno keciwa bila gagal berhujjah akan meroyan merapu dan sabotaj...

      Delete
    2. Terima kasih.

      Balasan Allah sangat azab bagi mereka yang khianat dan sesat.

      Delete
  2. Kekayaan Keluarga Madey dan Keluarga Anwar pun tak disiasat eh... Adil betul SPRM.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenape najib tak buang je pegawai sprm?....saper yg berkuasa?...otak ciput...

      Delete
    2. Dah siasat..
      Tak lekat, bersih..

      Tupasal meroyan

      Delete
    3. Tq...semoga blog ni terus berjuang untuk keadilan dan kebenaran melawan kemungkaran....

      Delete
    4. Tapi apasal ahli2 PPBM masih mau Madey beri pencerahan terhadap kekayaan keluarga beliau eh...?

      Delete
  3. Johari bertekak dgn khalid samad dlm parlimen kerana johari tak tahu harga ikan kembong 20 hinggit sekilo...

    ReplyDelete
  4. Menteri umno malaysia ade yg buat2 bodooos dan ade yg memang betul2 bodoo...ade jugak yg 3 suku...ade kaki putar...adevyg samsing tai koo cing..

    ReplyDelete
  5. Saper yg jadi kroni najib dapat baju kebal....selamat dari lhdn selamat dari sprm dan polis....undang2 untuk bukan kroni sajee...

    ReplyDelete
  6. Semua individu di malaysia diwajibkan daftar dengan lhdn untuk dapatkan no income tax dan declare income...samada kena bayar ato tidak terpulang kpd taksiran lhdn....

    Menteri tak buat kerja...patut dibuang dlm pru nanti...

    ReplyDelete
  7. Polis singapore kata jho lo ade 2 pasport dgn nama jho lo dan eric tan kim loong...kenape imigresen senyap..mp2 PH tak pernah tanye zahid di parlimen...2 nama ini yg bukak akaun di bank singapore yg dah di tutup oleh singapore kerana terima wang haram yg digubah hasil rompakan 1mdb.....

    ReplyDelete
  8. https://youtu.be/QUzqq6k_plQ

    Tranforbasi Felda untuk isi tembolok pemimpin umno

    ReplyDelete
  9. Kenape umno takut sangat dengan CINA KAPIR PROMPAK NI?...

    Suharli bingai caik jaga taik jho lo cai separuh masak dan kejora cikgu bapuk bodoo s DAN MENTERI2 UMNO SEMUAV TAKUT DGN CINA KAPIR PROMPAK NI...

    ReplyDelete
  10. Melindungi jho low lebih penting dari menjaga umno dan negara

    Mengundi penyamun dan perasuah sama dengan bersekongkol dengan kesalahan mereka yang menyamun dan bersetuju dengan rasuah

    Mempertahankan jho low bererti kamu yang melindunginya adalah PENGKHIANAT pada bangsa dan negara apatah lagi agama yang kamu mintak orang lain menghormati kita.

    Sedarlah melayu muslim dan umno

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul bro...umno memang takut cina kapir Jho lo dari takut tuhan...kenape?...cina ni ade kuasa ajaib?...

      Delete
  11. Jho lo dikatakan ade kerakyatan 2 negara... Zahid lembap buat kerja siasatan...1 tahun masih siasat...

    ReplyDelete

  12. 'Ghosting In And Ghosting Out'...
    'Ghosting In And Ghosting Out'...
    19 March 2018 0 comments
    Meet the oh so pukka British company that has been helping Najib with his Malaysian election campaigns.

    Today on UK TV’s Channel 4 News the people behind Cambridge Analytica admit (to a fake potential dirty client) the tactics they have used and are prepared to use.

    They further boast that they have been operating in Malaysia.

    TAKE A LOOK AND KEEP TUNED TO EXCLUSIVE REVELATIONS COMING UP ON SR

    ReplyDelete
  13. Jabatan bawah zahid pendaftaran imigresen dan ROS semua lembab...income tax pon lembab bila berkaitan dengan cina kapir Jho lo

    ReplyDelete
  14. PERDANA MENTERI AUSTRALIA TOLAK CARA TUN M, PARLIMEN SWITZERLAND TOLAK USUL FITNAH

    1. Keputusan Parlimen Switzerland dua hari lepas menolak fitnah dari segelintir rakyat Malaysia mengesahkan dana 104 juta Swiss Franc (RM430 juta) yang cuba dikaitkan dengan Malaysia sebenarnya bukan pun milik 1MDB. Ianya milik negara-negara lain yang dikumpulkan. Parlimen Switzerland menyifatkan penolakan usul pelik dari Carlo Sommaruga dengan 138 wakil mengundi menentang, hanya 53 yang menyokong.

    2. Parlimen Switzerland menyifatkan mereka tidak sepatutnya dipaksa mempercayai fitnah dari segelintir rakyat Malaysia. Usaha beberapa rakyat Malaysia menyalurkan info palsu kepada ahli parlimen Switzerland itu bertujuan memalukan Kerajaan Malaysia telah memalukan mereka sendiri dan pemimpin-pemimpin pembangkang yang terlibat.

    3. Semasa era Tun Dr. Mahathir, antara dalang asing yang dipercayai memberi dana besar ialah NED (National Endowment For Democracy), National Democratic Institute (NDI), Konrad Adeneur Foundation (KAF), Open Society milik George Soros dan banyak lagi di mana mereka dikenali di seluruh dunia sebagai agen pelaksana ‘regime change’ yang membantu menjatuhkan sesebuah kerajaan yang telah dipilih oleh rakyat yang tidak memenuhi citarasa mereka.

    4. Begitu juga insiden pertemuan segelintir duta asing di Kuala Lumpur baru-baru ini jelas menunjukkan campurtangan mereka dalam politik dalaman negara. Nasib baik bantahan Wisma Putra dan rakyat Malaysia telah menyedarkan mereka. Dalam hal ini, data-duta asing di Malaysia patut mencontohi Duta USA dan Pegawai-pegawai kedutaan USA di Kuala Lumpur, kerana sebelum mereka bertugas di Malaysia, terlebih dahulu mereka menghadiri kursus orientasi mengenai budaya Malaysia di Washington (2016).

    5. Sehari dua yang lalu, Tun M melalui channel TV Australia mendesak Perdana Menteri Australia supaya tidak menemui Perdana Menteri DS Najib di Sydney dalam Mesyuarat ASEAN-Australia. Malang kepada Tun M, Perdana Menteri Australia tidak memperdulikan desakan Tun M. Berbeza ketika dahulu, Tun M mengambil langkah drastik mengkritik Australia kerana campurtangan Australia dalam politik Malaysia. Hari ini Australia menolak cara Tun M.

    6. Dalam kes Switzerland, kerajaan patut menyiasat dan jika terbukti hendaklah menarik balik kerakyatan individu rakyat Malaysia yang memburuk-burukkan Negara.

    7. Jika Kerajaan Switzerland boleh menolak fitnah yang diusahakan oleh satu dua orang rakyat Malaysia yang tidak patriotik itu, Kerajaan Malaysia juga boleh mengambil tindakan yang tegas seperti mana pemilik resort warga Singapura di Johor yang ditarik balik kerakyatannya (2013). Jika hal ini berlaku semasa era Tun M memerintah, sudah pasti mereka akan dikenakan ISA.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak menang pru dgn fitnah, apa²lah ph ni. Main bola pakailah kaki, jangan pakai lutut dan siku.

      Delete
    2. Fitnah kepala bapak ko...ape bukti ianye fitnah?...

      Delete
    3. Kenape najib tak mao tuntut wang yg sudah di istiharkan kerajaan swisss wang yg di gubah secara haram oleh tahi jho lo hasil rompak 1 ndb...sto wang ni jatuh dari langit?...najib janji bagi kerjasama tapi di klentongnye kerajaan swiss...

      Semua ketua negara yg hadir kena disambut oleh negara tuan rumah...

      Parlimen swiss menolak syor pulangkan kpd malaysia wang 1 mdb dengan alasan ini adalah urusan pihak berkuasa kewangan swiss FINMA yg siasat bank2 yg simpan duit dari jho lo...FINMA bekerjasama dengan FBI amerika...tak perlu camportangan parlimen...

      kes 1 mdb boleh di bahaskan di parlimen swiss tapi di larang keras di parlimen malaysia yg lebih terok dari negara kominis....najib klentong kerajaan swiss...
      Komen dari macai2 umno mcm wang ade di swiss jatuh dari langit....bukan wang 1 mdb yg dirompak oleh cina jho lo bersama najib...

      Siape yg malu?....bijak tun madey...

      Delete
    4. Tun ade tujuan ...yg boleh tuntut wang ini hanye kerajaan malaysia iaitu najib...tun nak tunjukkan najib takut nak tuntut...

      1 mdb boleh dibincangkan di parlimen negara asing...parlimen malaysia haramkan bincang 1 mdb...

      Tujuan tun tercapai...2 dlm 1.... Bijak tun....yg bijak saje layak memimpin negara kita...

      Delete
    5. Fitnah buah kerandut melnadur ko 519.
      Bila kantoi tuduh fitnah. Ko jgn main2 babi pemakan Taek Jho...
      Ko buanglah label bangsa melayu dan agama islam tu. Ko dan UmnoPas sudah palit Taek dgn byk terlalu lama di sini.
      Nyah ko dari blog ini...melayu najib Bangsat pwmakan Taek Tuhan Jho. Ptuiii !

      Delete
    6. Padan muka cai bodoos dah kena marah kerana nak tunjuk bodoos disini...hehehehe....kalo tak bodooosss bukan cai upahan najib kapla prompak berjumaah.....

      Delete

  15. 'Sebagai penasihat, takkan saya diam saja'

    Tiada yang pelik dengan tindakan membangkitkan isu 1MDB dan rampasan kapal layar mewah Equanimity baru-baru ini, kata Penasihat Sosiobudaya kepada kerajaan Tuan Haji Rais Yatim.
    Dalam wawancara bersama Malaysiakini, beliau menjelaskan tindakannya itu - yang mendapat kecaman daripada sejumlah pemimpin Umno - tidak lebih sekadar menjalankan tugasnya sebagai penasihat.
    "Saya dilantik Najib sebagai penasihat. Sebagai penasihat saya buat apa, nak diam saja?
    "Jadi saya beri (nasihat) kepadanya, dan sudah berhubung dengan pihak-pihak tertentu (mengenai hal yang dibangkitkan).
    "Tetapi orang kata Rais Yatim sudah meroyan. Belum tahu lagi siapa yang meroyan dalam hal ini," katanya lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rais dah muak lihat cina kapir prompak jho lo kayer free bebas hidup.mewah...

      Pencacai bodoss tetap membela cina prompak jho lo...

      Delete
    2. sendiri komen sendiri juga yg balas, kau dah takde idea ke? nampak sngt kau semakin tertekan dan kecewa sedankkan Najib cool jer kau pulak semakin menggelupur kepanasan dah mcm2 cara dan usaha kau nak menjatuhkan dan memalukan Najib tapi tetap juga tak berjaya hehehe cuba lagi ye hehehe

      Delete
    3. Kalo cool tak payah tunggu lame bubar parlimen...hehehehe...nak sedapkan hati sendiri...

      Delete
  16. RAIS, RAFIDAH SEBAIKNYA SEGERA BUAT PILIHAN 'MUFARAKAH' DARIPADA NAJIB, UMNO DAN BN

    Sehingga ini belum ternampak ada tanda-tanda Dr. Rais Yatim dan Rafidah Aziz, dua bekas menteri kabinet mahu mengendur daripada terus mengkritik kerajaan.

    Setelah sekian lama agak berdiam diri dan rampasan kapal mewah Equanimity milik Jho Low membuatkan mereka mula tampil bersuara, kini suara kedua-duanya seakan semakin sukar untuk dihentikan begitu saja.

    ReplyDelete
  17. Duit 42 juta masuk akaun pun tak kena cukai, duit derma 2.6 billion guna utk berjoli pun tak kena cukai apa lagi yg tak declare apa-apa. Cukai utk orang yg terpilih sahaja

    ReplyDelete
  18. Caix semua..
    Tak payah bising halX lain
    Tak risau ke Parti PPBM terpaksa dibubarkan tak lama lagi.
    Nak bertanding pakai logo mana eh..
    Top Dog kata plan z dia pakai/roket..
    Kala betul la...HANCUS
    Tak berbaloi caix memulas otak di sini mempertahankan PPBM
    Setuju atau tak setuju...bagi orang Melayu..geli tengok ROKET...................

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak problem pon...umno tumbang umno akan diharamkan kerana oarti haram...

      Delete