Thursday, March 22, 2018

BN UMUM CALON AWAL, STRATEGI TERBAEEKK NAJIB


Banyak perkara berbangkit yang boleh diselesaikan.
Well done.






Sekurang kurangnya lebih baik dari idea terbalikan meja dan baling kerusi





Juga satu kelebihan untuk pembangkang menyusun strategi berkesan. 


Satu pandangan yang selari dengan kehendak majoriti... 


26 comments:

  1. Kata hanya spekulasi saja...xtau betul atau tak..bln 4 atau 5 rasanya pru..malaysia vs monggolia mlm nii kd..

    ReplyDelete
  2. Alanhkah bagusnya dapat ilham pru ditangguh 2-3 tahun atas sebab² yang tidak dapat dielakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takkn pm najib nk tunggu anwar bebas baru beranii bubar parlimen..masa makin suntuk utk tangguh2 lagii...😊☺😋

      Delete
  3. Memasing ada strateginya KD. BN kata umum calon awal tu strategi, PH pulak kata itu satu kelebihan kerana boleh susun calon lawan calon BN. Jangan last minute nanti BN tukar calon untuk merosakkan strategi PH. Masa tu kucalana la PH kena kaberap. So, berhati-hati dgn strategi pihak lawan kerana dalam apa² hal si bodoh adalah makanan si cerdik. Setakat ini belum tahu siapa si bodoh dan siapa si cerdik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalu di buat macam tu najib hanya menempah one way ticket to pudu jail. Hg mungkin tak berapa faham perangai penyokong calon dlm umno. Depa sanggup putih mata dari putih peluang

      Delete
    2. Najib nak tengok sape yg berani lawan pilihanye...kalo ade orang umno berani kata tak setuju dengan calon yg dipilih najib....sape yg verani lawan boleh sakit laah....ini umno milik najib...

      Delete
    3. Aku yakin apepon strategi najib tun madey lebih dulu dah boleh baca dan tahu ape ubatnye...orang bijak orang lama...

      Delete
  4. Fuhhh.. Nmpk disitu kelicikan ds najib congak strategi.. Gaya persembahn najib mmg cantik.. Tak heran lah ini kali pkatan gigit jari lg.. Kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Taik kau! Mcm tu dipanggil licik? Juboq nepal

      Delete
    2. Fuuh.... dengan akta berita palsu najib gerenti menang....lepas pru bertambah banyak lagi wang kerajaan akan lesap...najib dan ahok jho lo dan ahok baru akan bertambah kayer...

      Delete
  5. Orang yang takutnya melampau memang lebih licik, tidor tak cukup, otak berputar mencari helah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dan klentong sana klentong sini...cakap banyak kena caj dengan akta berita palsu...

      Delete

  6. Adekah tun terlalu tau untuk jadi PM
    .
    https://youtu.be/1K40duaTbXg

    Mesti tengok. Very interesting. Terkencing Dr. Kamarul bedepan dgn Tun M.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cayalah Tun M..salute. Itulah peribadi yang kita nak jadi PM negara ini. Tidak gentar sama sekali.

      Ahli panel yg jadi terkedu.Hahaha

      So..who says 93 cannot be a great PM? Berbanding si kepit aka pencuri tu...macam langit dan bumi...pengsubahat2 pencuri mana mau letak muka ha? hahaha

      Delete
    2. Tengok je komen2 kat youtube tu..in sya Allah bungkus umnobn. Aameen

      Delete
    3. Komen2 youtube jd sandaran ph blh mng.apa2lah labu...kikiki

      Delete
    4. View upin ipin pun lg tinggi.. Kikiki

      Delete
    5. Bukan komen di you tube PH boleeh menang tapi umno bokeh bungkus awal....

      Pemikiran dr palsampaah kamarul pembodek najib kelihatan terlalu cetek...professor mana bagi gelaran ph d kpd doktor sampah ni?....mudah sangat bagi ijazah doktor....bercakap pon tak smooth...kalu aku jadi supervisor dia bagi diploma aje...dia bukan nak bagi fakta layak ke tidak angka 93 jadi PM tapi dia nak kempen nak burukkan tun plak secara personal.....

      Dr kamarul nilah yg putar buku hannah yeoh yg tulis dia dan kristian...dr palsampah ni ganbarkan kononnye hanna yeoh nak kembang kristian kpd orang islam...dr palsampah bodoo...tinggal yg bidoo2 dlm umno...Phd beki ker?....

      Delete
    6. Apeda bangang...view upin ipin pulak jadi contoh..itu berapa tahun punya video? Viewer upin ipin tu pun kanak2..depa tak mengundi pon..
      takkan kepala bapak kau pun tumpang view upin ipin tu? Kah kah kah

      Delete
    7. View upin la skrg ramai dh layak megundi.. Lgpun setaraf la nk dibuat contoh..kartun pakatun... Kikiki

      Delete
    8. Oh..skrg dah layak mengundi ke? Yang komen kat youtube tun m tu la dulu view upin ipin kalau camtu. Lagi mau buat bodoh sombong ke? Takde sape pun nak jadi pengsubahat kepada pencuri, takde sape pun nak jadi pengsubahat kepada jho low melainkan pemakan dedak haram macam kau! Berkat ke bagi keluarga kau makan? Wakakaka

      Delete
  7. Si B tuduh si A curi duit, si A buat undang2 apa apa tuduhan mestilah si A yg sahkahkan betul ke idak. Lembu pun tau jawapan si A betul ke idak dia yg curi duit. Bila si A kata Tak betul si B pulak kena penjara atau denda. Gila babi, babi pun tak Gila macam ni. Salah Kita gak dulu dok kata madey mahafiraun, Kali ni tuhan betul betul bg Kat Kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lembu jadi ahli umno...asal bagi dedak duduk diam laa...

      Delete
  8. Let's have a debate, Tun M challenges Najib

    Posted on 22 March 2018 - 03:41pm
    Last updated on 22 March 2018 - 06:58pm
    Haikal Jalil
    newsdesk@thesundaily.com

    Former premier Tun Dr Mahathir Mohamad (R) has stated his preparedness to be questioned by Prime Minister Datuk Seri Najib Abdul Razak over the former's alleged wrongdoings during his tenure in a debate. — Sunpix

    PETALING JAYA: Former premier Tun Dr Mahathir Mohamad has stated his preparedness to be questioned by Prime Minister Datuk Seri Najib Abdul Razak over the former's alleged wrongdoings during his tenure.

    The offer, however, came with a catch. It must be done in a debate session between the two leaders.

    In a recent blog posting, Mahathir said a head-to-head showdown would allow the public to listen and make their own judgment on which leader had actually tried to hide the facts.

    "You (Najib) can come with your senior officials, young ministers. Bring along experts from overseas, including Cambridge Analytica, to whisper the answers when you can't answer them.

    "You can also ask on my record when I was the prime minister for 22 years. Ask me about the billions in losses incurred by Bank Negara, the losses by Perwaja and others. I will not bring any experts. It will be only me," he said.

    Mahathir, in his trademark sarcastic jab against Najib, said the prime minister should not be afraid of an old man like him.

    "You are still young. Why should you be afraid to debate with a man in his 90s," he said.

    The 93-year-old Mahathir was recently appointed as the prime minister candidate for opposition Pakatan Harapan, a coalition which he chairs.

    "But Najib is afraid to debate me. During the two Nothing to Hide forums that were organised, Najib was afraid to attend," Mahathir said.

    "Instead, the police were ordered to stop the forum," he said.

    Mahathir called on Najib to openly declare that he indeed did not have anything to hide, despite various allegations of misconduct over government's administration.

    Efforts to reach the Prime Minister's Office for comments were futile till press time.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sape ade pil berani boleh tolong najib supaya berani debat dengan tun... Cai yg giler2 bela najib takkan takut jugak....

      Delete
  9. Debat tak boleh selesaikan masaalah rakyat ler..

    ReplyDelete