Wednesday, March 7, 2018

PERLU KE PH SENARAIKAN MEREKA² YANG BERPOTENSI DI HERET KE AMBANG SUNGAI BULUH...


Rakyat dan penyokong sudah ada bayangan senarai mereka² yang cabol berdasarkan  the court of public opinion setelah saluran undang² dan saluran Peratoran² dinafikan EVEN Speaker Parlimen sendiri sudah tiada wibawa ...... klik PARLIMEN BUKAN JAMBAN.

Penyenaraian memungkin semangat penyokong meningkat malah menarik pengundi atas pagar turut menyokong.

Penyenaraian juga memberi satu peringatan awal supaya mereka yang terpalit segera menjalankan tanggungjawab mengelak dari tindakan selepas PRU.

# Sikap kerajaan tidak menuntut harta dan wang diluar negara yang disebut hak Malaysia juga satu sikap dan tindakan korup.




# Sekepas kerajaan baru PH tertubuh, tindakan juga perlu diambil terhadap Tun yang dituduh dengan pelbagai kesalahan, untuk menunggu kerajaan umno ambil tindakan, sampai sekarang bayang pun tak nampak...
Lagipun dah lama Tun tunggu Najib mengambil tindakan ke atasnya.

Klik INIPUN JANGAN TERLEPAS PANDANG...

42 comments:

  1. Betul tu kd, senaraikan aje hamba² Allah yg disyaki ada salah laku. Mungkin juga berguna utk tarik sokongan atas pagar walaupun ada sebahagian atas pagar muntah hijau melihat teruknya sifat dendam politik oleh ph. Jgn lupa dalam senarai tu termasuklah tun sendiri berdasarkan tuduhan² oleh kit siang, mat sabu dan anwar ibrahim. Diharapkan selepas tertegaknya kerajaan baru kelak, pwmimpin yang tinggal adalah yg bersih dan tidak terpalit salah laku. Pemimpin yg ada skandal dgn isteri org juga jgn lupa utk dimasukkan dlm senarai. Semoga selepas ini malaysia akan jadi lebih tenteram.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini bukan istilah dendam tetapi lebih kepada tanggungjawab.
      Rakyat sudah muak dengan NATO, no action talk only.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Keluarkan ajerlahhhh wahai KD woiiij.. macam tak biasa buat.... memang itu perangai pembangkang... dok jengah kapal orang ... kapal sendiri ramai penyamun pun senaraikan lah juga yek... dulupun ada sorang tu bukan ajer keluar senarai... siap janji akan dipenjarakan... last-last batang tubuh tu gak yang dijunjung suci... siapa lagi kalau BUKAN TUN MAHATHIR .... Tak malu ker KD ????? Buka pekong pembangkang... paparkan sifat hipokrit dan sifat munafik pemimpin2nya????? Keluarkanlah... bariakan satu2.... ni bukan cakap sombong... buat ajerlah benda biasa yang kamu semua buat....

      Delete
    4. Itik2 ni bukan suka bila ada pihak yg nk tegakkan undang2 pasai tu la bila pesalah nk diadili depa semua jd cacing kepanasan fobia sangat

      Delete
    5. DAH SAMPAI BALI NAK TENGOK KAPA
      KAPA PULAK HILANG SUDAH TAK ADO
      MEROYAN SAKAN MACAI DAN BARUA SUMA
      RUPANYA KAPA YG ILANG BUKAN 1MDB YG PUNYO
      MINTAK BENTANG PARLIMENT LAGI TUH TAK KO KOJO GILO..?

      Delete
    6. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, March 07, 2018 3:53:00 AM

      Nak kongkek bini polis daa...
      Ko meroyan lah...sape yg cakap kapal jho lo milik 1 mdb...ko ni dah gila babi...tak usah putarbelit buat bodoo laa

      Delete
    7. Asalnya dulu blog KD ni konon nak seimbang dan tegak kebenaran.... tapi akhirnya terserlah apa yang ada di sebalik topeng
      Kalaupun tidak mengecam... setidak2nya bertanya atau pertikaikanlah tentang:

      1) Kes yang membelenggu LGE... jangan kata kecam... sebutir perkataan pun tak ditulis

      2) skandal2 yang menyelimuti batang tubuh Azmin Ali... tidak dikuis walau sesikitpun

      3) kecaman2 dan tuduhan2 keatas Tun... tidak sedikitpun dipersoal ataupun di minta penjelasan.... seolah2 tiap2 malam dah binxang dan bual sebantal sebelum masuk tidur.

      Mudah cakap KD memang dibayar untuk buat tulisan persepsi dan burukkan kerajaan sesia ada... sebab tu dia akan pegang jawatan penting semula.... mimpilah wahai KD.

      Delete
    8. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, March 07, 2018 5:38:00 AM

      Lge dah masuk mahkamah...tunggu perbicaraan laa..buat spe krvoh2.. Kes teriwong masih dlm siasatan sprm....nak komen ape?...

      Azmin ali pon blm dibuktikan melakukan kedalahan langgar undang2..

      Najib telah dibuktikan oleh FBI....kenape tiada tindakan?...

      Mb johor dah ade catatan d)m kertas siasatan sorm keatas exco...kenapa didiamkan?...

      Isa samad dan anuar muso?....hehehe....

      Tun madey disiasat RCI tp RCI lingkop...

      Jadi ko ni dah jadi bodoos...

      Delete
    9. Yang buruk samada pembangkang atau kerajaan bukan boleh direka reka, kalau dah buruk memang akan busuk, cepat atau lambat je...terlondeh jua.

      Seperti Tun - seluruh tenaga, duit, menteri, jabatan kerajaan, rumah agam, media telah diperguna untuk memburukan Tun - tapi sampai sekarang alhamdulillah, insyaAllah - masih segar wangi, bukan setakat di Malaysia, tapi satu dunia.

      Begitulah sebaliknya.

      Delete
    10. Taik ngan minyak wangi sama ajer kuat baunya.... letak mana pun boleh bau. .

      Delete
  2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, March 07, 2018 3:48:00 AM

    Tun madey smart...dah ade senarai orang2 yg perlu di siasat dan bukti2 nye....tun tak buat kerja sembrono mcm najib...

    ReplyDelete
    Replies
    1. MADEY TAKMAU SENARAI JUGA KA NAMA DIA?

      DOK TEROPONG ORANG JA...

      KALAU PH MENANG PRU MUNGKIN MADEY BOLEH BUAT TP KALAU KALAH AKU NK TUNGGU TENGOK JA BERAPA BANYAK DIA PUNYA SMART....

      JANGAN TENGOK HEBAT KITA SAJA TAPI TENGOK JUGA APA ORANG BOLEH BUAT KAT KITA.

      PENDEK KATA LAST2 BN MENANGLA HAHAHA...BILA2 PUN PRU DOK KTA PEMBANGKANG MENANG, LAST2 MAKAN TAIK JUGA HAHAHA

      Delete
    2. Smart taik kucing.... dah siasat konon.... memula dia kata 1MDB hilang duit berapa billion?.... lepas turun berapa billion?... sampai akhirnya tinggal berapa billion?... last2 jawab saya tak tau... orang yang kata.
      Sekarang ada cakap pasal 1MdB hilang duit ka?... tak... dia citer pasai duit derma ngan JOLO jer... selamat aikit... sebab kalau dia kena trap... dia akan kata.... saya tak tau apa... orang kata macam tulah..... smart ker tu?????.... smart nak selamat kan tengkuk swndiri... create cerita so that org tak citer pasal dia.... kalay sangkut... saya tak tau....

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, March 07, 2018 5:48:00 AM

      Tantula kalo ko tak puashati pegi repot polis...tun dah tak ade kuasa nak sekat...kenape bodoosd...

      Duharli ko jangan nak putarbelit plak...tun nadey ikut laporan odit 1 mdb hutang 42 billion...

      PAC lapor hutang 1 mdb lebih 50 billion...

      Akhirnye aset negara lesap kerana nak bayar hutang...kenape ko sayang sangat jho lo mcm salleh kruak?...
      Kenape najib sorok laporan ketua odit negara terhadap 1 mdb...ape yg najib takutkan?...tolong citer sikit kalo ko bijak sangat....hehehehe...

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  4. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, March 07, 2018 3:59:00 AM

    Red Granite Pictures - syarikat pengeluaran filem yang dikaitkan dengan skandal 1MDB - telah mencapai penyelesaian dengan kerajaan Amerika Syarikat dengan bayaran berjumlah AS$60 juta (RM234 juta).

    Bayaran itu sebagai pertukaran kepada aset Red Granite yang ingin dirampas oleh Jabatan Keadilan (DoJ) AS, melalui saman pelucutan sivil yang melibatkan 1MDB.

    Mengikut penyelesaian itu, Ketua Pegawai Eksekutif Red Granite Riza Aziz - anak tiri Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak - akan hanya menerima gaji terhad untuk menampung insurans kesihatannya sehingga jumlah penyelesaian dibayar sepenuhnya.

    "Riza - ‘pemegang saham majoriti '- akan terus tidak menerima gaji, selain wang minimum yang diperlukan untuk memastikan kesinambungan perlindungan insurans kesihatannya di bawah rancangan Red Granite, sehingga jumlah pelucuthakan itu telah dibayar sepenuhnya,” petik penyelesaian itu.

    DoJ mendakwa bahawa sejumlah AS$64 juta yang diselewengkan daripada dana 1MDB telah disalurkan kepada Red Granite, dan digunakan untuk membiayai pengeluaran filem, termasuk 'The Wolf of Wall Street' pada 2013 yang diarahkan oleh Martin Scorsese.

    Menurut dokumen mahkamah, Red Granite tidak akan mengakui sebarang liabiliti atau salah laku di bawah penyelesaian tersebut.

    Pembayaran akan dibuat melalui tiga fasa, yang akan melihat keuntungan daripada filem “Daddy's Home” pada tahun 2015 dipindahkan daripada pengedar Paramount Pictures ke akaun yang dikawal oleh kerajaan AS dan disalur semula ke Red Granite sebaik jumlah penyelesaian dibayar sepenuhnya.

    Red Granite dibenarkan memohon pelepasan awal untuk sesetengah dana berkenaan untuk menampung kos operasi, termasuk gaji.
    Rate Author

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hamba taik memang suka copy paste balik2 tapi tetap juga tak laku, taik dah kehabisan idea ke?...hehehe

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, March 07, 2018 5:50:00 AM

      Ko takut dengan fakta?....hehehe...pemakan taik jho lo memang takut....hehehr..

      Delete
  5. Replies
    1. Syabas 400, Tetap makan Taek dan sembah Jho lo

      Delete
    2. Kate negara demokrasi! Simpan bodoh tu sikit!

      Delete
  6. KD..semoga peguam kamal hisham jaafar dpt keadilan sewajarnya..semoga fitnah terhadap beliau akn dibersihkan..semoga segalanya berjalan lancar esok..

    ..👑👑💍

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kes kamal hisham aku tidak follow sangat..biarlah mahkamah tentukan.

      Tetapi dari info tertentu dia dihukum dan dizalimi sebelum pun dibicara.

      Wallahua'alam

      Delete
    2. Yaa..kes sensitiff..ckp salah tak ckp lagii salah..💉🔫💣🔪🚬💵💸💰💴

      Delete
  7. Sinaraikan je, apa salahnya kalau dah overconfident sangat menang dlm PRU 14.
    Selepas lima tahun nanti, giliran kau orang pulak di sinarai kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, March 07, 2018 5:51:00 AM

      Kerisauan pembela ptompak...

      Delete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yg ko merapu nii..kata nk cherita pasal pm utara sampaii sekarang habuk pun xde..blog ko apa cherita sekarang..

      Ko dgn salleh keruak xde beza..sama² bingaii..🐷🐽🐷🐷🚤⛵

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, March 07, 2018 5:53:00 AM

      Cai sembang jeer lebiih kerana tak de ape bukti pon tun madey bersalah...cai bimbang pojaan hati rehat di sungai buluh inn..

      Delete
  9. Yang bestnya menulis di blog, bila tulisan tidak pun ditaruk lada, tapi ada yang kepanasan.

    Sikit je taruk umpan, menggelupor si mangsa.

    Wallahua'alam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, March 07, 2018 5:57:00 AM

      Dah tahu membela prompak perksra yg salah mana tak kepanasan...hehehe...

      Menteri yg cair dengan ugama mcm jamil khir dan wajdi tak takut tanggong dosa dubahat bela prompak inikan plak suharli tarantula dan cai2 bodoss yg jahil ugama......

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, March 07, 2018 6:08:00 AM

      Ulamak berserban besar yg boleh ajar orang dosa pahala pon tak takut dosa balun duit haram dari najib....amacam cai?...kalo panas masuk dlm ice box boleh cool down..

      Delete
    3. Brahmin kalis dosa,pengawal counter tiket nirwana

      Delete
  10. ARI NI RAKYAT SELANGOR CIPTA SEJARAH
    TAK MANDI 3 ARI SOBAB PAIP POCAH KIKI...
    DAH LAH AIR TAK ADO RAMAI YG MARAH MARAH
    MME SAH LAH ASSMIN TERSINGKAT JADI MB....



    KIKIKIKIKI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dlm dunia ni selangor aje ade krisis air?...

      Delete
  11. Paling kerap dan paling berat hanya di selangor 6.10 am. Dulu kat kelantan pun ada tapi kerajaan nya tak sombong dan masing-masing kerajaan posat dan negeri tidak mempolitik kan air akhirnya masaalah ini dah selesai.Tapi kerajaan selangor ni bebal yang amat air pun mereka jadikan umpan akhir nya rakyat yang merana.Lagi merana tragedi takdak air ni disaat hampir dengan pru.Dah lah sudah bercerai berai dengan Pas....macam sudah nampak sangat nasib yang bakal menimpa kerajaan Pakatan di selangor dalam pru nanti.Ini bukan cakap politik tapi kenyataan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau bercakap macam kayu.

      Di kelantan masalah air dah selesai?
      Opah kau yang selesaikan ke..

      Majoriti rakyat Kelantan menggunakan air boring, air bawah tansh atas usaha dan kos sendiri..

      Air paip bukan sahaja berkarat tapi juga tak boleh diharap kerana yang menguruskannya pemimpin keparat.

      Kelantan sudah mula dilanda kemarau, air paip sudah mula tak ada beberapa hari dan jika berterusan, ia satu malapetaka baru buat kerajaan negeri pentadbiran pas

      Delete
  12. Setakat hari ini tiada lagi berita orang kelantan kejar lori air macam kat selangor

    ReplyDelete
  13. KD!!!!! Cepet KD!!!!!.... cari topik lain supaya rakyat tak nampak Tun dan sekutunya berbohong tentang najib punahkan negaraaaa.....

    http://taipingmali.blogspot.my/2018/03/berapa-banyak-quinoa-yang-najib-bagi.html?m=1

    Matilah nakkkkkkk........

    ReplyDelete