Tuesday, March 13, 2018

NAH.. INI CARA JAWAB BILA DITANYA?... BUKAN LARI ATAU UBAH TIANG GOL...JANGAN PONTENG PARLIMEN... DATANG JAWAB SOALAN.


PARLIMEN TEMPAT BERHUJAH SECARA MATANG  klik






Kalau dalam parlimen bukan tempat kekebalan dan terbuka untuk bertanya dan menjawab, di mana lagi?

Siapa yang naif?  Speaker?  Ahli² Parlimen?  Parlimen?

Paling menarik, apabila Peguam Negara dan Menteri² pun mungkin naif,  peguam² PH pula kini sudah bersedia menawarkan perkhidmatan percuma guaman untuk mempertahan PM dari fake news.
Tetapi kenapa Najib masih membisu.










39 comments:

  1. Chief Jenayah Pdrm pun ditawar khidmat menuntut wang salah rampas Ostalia percuma.
    Apakah dgn tak mau jawap,...harap lama2 sikit rakyat lupa?
    Lupakah Umnobnpas bhw dlm budaya timur...diam tu tanda setuju.
    Memang beratus kali umnobnpas asyik diam...atau main alih dlm hampir semua perkara kepentingan negara. Seolah negara ini bapa jemaah penyamun umnopas, yg punya.
    Rakyat dihina dizalimi, diperkotak bak budak suruhan.
    Kuasa setan sudah naik kepala Umnopas, berlagak seolah akeristokarat brahmin.
    Umno tunjuk angkuh sudah jadi tuan british.
    Pas berlagak alim bak cultist, walhal sesat pekat.
    Wang ditabur, mulut disuap,minda disalut bhw melayu akan mati tanpa umno.
    Iman dikabus utk takut, biar jijik asal dapat masuk syurga.
    Sungguh sgt Kuno Hina Kolot Jumud Totok keadaan melayu, yg disalah pemimpin songsang. Sudah betperisa komunis,zionis bak Republic Regime Pisang diperlaku pd malaysia.

    Busuk Taek dimata dunia...walau CENSORSHIP direbrand Fake News.
    Siapa kuasa mutlak nak decide sesuatu news itu Fake?
    Dimasa sama 24/7 , bak kilang..umnobnpas menjana Berita Propaganda dan kambus cerita benar?
    Trump , Tumbull pun sedang gigil.
    Jemaah lanun boleh zip parlimen..dimalaysia.
    Jemaah penyangak boleh Censor media..dimalaysia.
    Jemaah lanun boleh fake crowd , fake shoot, talk big shit depan fake audience.
    Teruslah takutkan gen muda dan pelajar dgn program2 selayak kanak tadika.
    Terus palam ,salut taek pada minda masyarakat melayu.
    Setakat bawah tempurong itu sj dlm kawalan jemaah lanun.
    TAPI,
    1mdb bak gergasi lapar yg sedang balik mencari tuannya utk disarapankan.

    FBI pun dimana2, sedang menanti.
    Allah pun ada perancangan nya.

    Kita yg sedar perlu ibgat pesanan pak polisi indonesia.
    JGN DIBIAR KEJAHATAN MENANG DGN KEBAIKAN.

    Sia2 lah wayang amal atau solat. Biar dahi hitam, serban 4 kilo sekalipun....kalau ada sabit dgn ketja mungkar.
    Tuduhlah,ketengahkanlah dakwalah, hinalah , sanggahlah jemaah lanun itu. Itu tuntutan dlm Islam dan agama apapun.
    Diam sudah tanda subahat. Umnobnpas sudah tidak layak diletak diatas.
    Mana ada komprommi ?
    Mana ada pilihan ?
    Malah wajib diperangilah mereka , sekiranya sudah tidak ada jalan lain.
    Bahtera yg sauh dilabuh, layar dikembang Raja Lanun Rakus bernama Eqaunakmati itu sudah diambil FBI, Krew dilepaskan..namun lanun2 tunggu diambil FBI.
    Sheikhul Taek Sepet sudah ketjasama dgn FBI. Semya dokumen2 sabit salah sedia.

    JGN DIBIAR KEJAHATAN MENANG kpd KEBAIKAN.

    Episod CSI seterusnya...
    Tunggu Bubar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perghhh puak 3suku abad kuda tua regentina dh super panik.. Trbyg ala2 ISA zmn mattdettt kuttt.. Ellooo rilek laa.. Ni bkn mahazalim.. Xde buat fake news ape mau marah2..

      U sudah plan mau fake news besar2.. Itu pasal nampak SUPER PANIKK.. kikikikii

      Bapak u turn dh mkn makan ubat ke blom???

      Delete
    2. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Tuesday, March 13, 2018 11:54:00 PM

      Naji PANIK dan GELABAH....Zaid pon Gelabah jugak...MCA dah boikot umno...LGE senyum aje...

      Delete
    3. Betul tu.
      2.6B bukan fake news jgn panik..
      Riza aziz anak tiri najis pun bkn fake news, jgn gelabah..
      1mdb modal sejuta pinjam 42 ribu juta juga bkn fake news, jgn auta..

      Najis smp bila nk menipu?

      Delete
  2. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Tuesday, March 13, 2018 7:56:00 PM

    Kedudukan persepsi rasuah dan kebebasan media malaysia adalah terbaik dunia....najib bagus...bagys dari paling belakang...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nama pu indeks PERSEPSI. bukan indeks mutlak.. Bodoh ko type ko google apa dia maksud persepsi..itu tokong setan lim gone eng punya rasuah besar lahh hbis merudum indeks tu... kes profil besar..

      lagi mau u turn ka macaii ??? Kikikiki

      Delete
    2. Ko tu lah bodoh sebab tak faham maksud indeks dan persepsi.. Huhuhu...

      Delete
    3. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Tuesday, March 13, 2018 11:57:00 PM

      Pegi baca dulu ulasan presiden TI malaysia...bukan kerana usu teriwong jadi punca....1 mdb isa samad dan anuar muso penyebab indeks persepsi rasuah merudum kerana sprm bisu...

      Delete
  3. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Tuesday, March 13, 2018 8:23:00 PM

    al- Husseyn

    Wednesday, March 14, 2018
    Individu lulus tanah Felda Jalan Semarak didedah
    OLEH JANATUL FIRDAUS YAACOB


    Datuk Seri Razali Ibrahim
    Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Razali Ibrahim mendedahkan surat kuasa wakil penuh (PA) memajukan tanah Felda di Jalan Semarak, Kuala Lumpur bagi membangunkan projek Kuala Lumpur Vertical City (KLVC) ditandatangani oleh Bekas Pengerusi dan Pengarah Felda yang terdahulu.

    Menurutnya, pendedahan autoriti yang menandatangi PA itu, bukanlah bertujuan menuding jari kepada pihak tertentu kerana kes ini masih lagi dalam siasatan audit forensik.

    “Kita zaman sekarang tak boleh sembunyi-sembunyi pun, banyak benda akan terdedah. Sekarang saya jawab di Parlimen. PA tersebut ditandatangani oleh Pengerusi Felda dan Pengurus Besar ketika itu.

    “Maknanya (pendedahan) ini bukan bertujuan tentukan siapa betul, siapa salah kerana siasatan masih berlangsung,” katanya menjawab soalan daripada Ahli Parlimen, Indera Mahkota-PKR, Datuk Fauzi Abdul Rahman.

    Razali yang juga Ahli Parlimen Muar berkata, ada banyak syor dan penemuan yang didapati oleh audit forensik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  4. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Tuesday, March 13, 2018 8:29:00 PM

    Siapa pengerusi felda pada masa tu?

    Adakah pengerusi bertindak sendirian ato atas arahan najib?

    Soklan amat mudah yg sukar di jawab....hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Walaupun perkara ini dah terdedah, nanti ada lembu yg akan bermatian-matian membela dua orang mamat ni dan menyalahkan org lain.

      Delete
    2. Basi..mcm skrip ag france nak sapina.. Sudah ke mana sapina tk sampai2.. Kikikii -FAKENEWS

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakTuesday, March 13, 2018 11:58:00 PM

      Ko no bodoos....sapina bukan pendajwaan...boleh mohon diketepikan...dah basi...

      Delete
  5. Macaii elloooo... BABI PUN BOLEHH TERBABGG WOOOO..

    hari2 macai main isu fake.. Isu real rakyat menderita tertekan hidup di SelaNgok ku orang tarak berani sembang..

    SPLASH sudah londen penipuan Jimin Jamban patutlah Jimin Jamban melompat macam kera belacan bila DSN cuit sikit pasal air..kah..kahh..kahhh

    (https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2018/03/399251/lra-sungai-selangor-melampaui-kapasiti-punca-pecah)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko lah yg terbang tu..
      Huhuhu...

      Delete
    2. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Wednesday, March 14, 2018 12:00:00 AM

      Lembu pon boleh jadi ahli umno...lembu makan dedak....huhuhuhuuuu

      Delete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. Tulisan jangan terlalu sampah atau sekadar nak maki hamun tanpa isi.

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. Saudara KD, rasanya budak2 PH tak suka post tulisan sampah. Tp kalau puak sana dah mula, kita pun terpaksa jawab terhadap sampah sarap bangsa ni.

      Delete
    2. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Wednesday, March 14, 2018 12:01:00 AM

      Kasi ajar cikit cai pembela prompak kuda arab sepet...

      Delete
  10. Fake news yg digembar gembur adalah lebih bertujuan mengangkat CENSORSHIP utk hijab mumgkar.
    Siapa yg decide satu2 news itu fake? Apakah cirinya?
    Bukankah lebih telus ia dinamakan dgn nama asalnya CENSORSHIP.
    Jelas sgt usul akta FAKE NEWS adalah utk ujudkan Hijab maklumat.
    Sanalah Fake News dgn No news.
    Kedua2nta beetujuan sealiran.
    Ini adalah doktrin Komunis yg sedang dalam amalan UMNOBN.
    Umno dan MCA telah hantar komdrad utk training sel2 perang saraf.
    Sia2 perwira kita memperrahankan pertiwi utk diserahkan negara pada Komunis Regineklepet replublic Pisang akhirnya...
    Bunyi saja semboyan, mamposlah UMNOBNPAS.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Wednesday, March 14, 2018 12:03:00 AM

      Najib lah yg tentukan mana berita palsu mana berita ori....fake news berita yg tidak disiarkan oleh tv3 suku dan media umno..

      Delete
  11. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Tuesday, March 13, 2018 10:52:00 PM

    http://www.amenoworld.org/2018/03/pembelot-talam-dua-muka-makan-dedak.html?m=1

    Rafidah balas Raja Putaq Kebangsaan...blogger anak raja yg merempat di london...

    ReplyDelete
  12. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Wednesday, March 14, 2018 12:06:00 AM

    Najib ade masalah pemahaman soklan yg di tanye...

    Jawapan lain dari soklan di tanye....akibat makan quinoa...

    ReplyDelete
  13. KD ko ni pondan tua.. xde prinsip mcm kuda tua regentina jugakk..

    kejap ko delete post kejap ko lepas asal memuji jilat mahadet dan dapig je ko lepaskan walaupun tahap SAMPAH dan BANGKAI.

    tambah2 tulisan si BAPOK TUA sekor tu.. berak merata ceruk blog.. ko tak delete pun?
    KD malula skit..jangan jadi mcm Jimin Jamban.. mau malukan Najib tapi diri sendiri terlondeh sehingga nampal kemaluan dan aurat..

    ko pun sama.. nak sekat2 apa kalu buka blog.. dah tahu org muda xde sokong madett.. blog bersawang xde crowd, kasi la chance aku dan kawan 'ramaikan' bloh SAMPAH SARAP ko ni.. at least payment dedak ko berjalan jugak..

    kekekekekeke


    KD pondann..awwww.. delete laaa lagi.. awww

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anon 136, kalau kau dah sampai tahap merayu, sampai tahap nak cium buntot sku, aku tak delete tulisan kau kal ini.. ..

      Pergi msin jauh² k kalau tulisan tahap sampah.

      Delete
    2. kah..kah..kah kd gile oiii geli katak aku dgn gelagat2 blogger mamak kutty nehh.. PANIK TAHAP JINGGA!!

      ko ni isim mcm madett jugakkk

      aku kutuk ko sikit ko dh takut nk delete kah...kah..kahh

      lepastu ko spin ckp aku merayu? kahhh..kah..kahh

      ko ni si macai tua SPOILED BRAT punya!!

      kah..kah..kah.. kasihan ko.. teragak2 ehh nk delete ke eehh nak biar ke ehhh BAPOK TUA punya posting la... kah..kah...kah..


      Kadiaq JASEEENN uban lari kemana?? Ainina SAMPAH Bunge tanye dh 2 minggu tak jawab??

      kah...kah...kahh

      pakatan goblok. tunggu mase nak lingkup.. org muda benci matdett.. pegi buka pulak citer mata anwar lebam.. bodosss le kasi berdarah hati puak reformist lgbt tu...


      Delete
  14. MATDETT RAJA PENIPU - DULU ANWAR TUMBUK SENDIRI MATA DIA.. SEKARANG POLIS PULAK YANG DITUUDH TUMBUK.. SEPANJANG MASA KERJA MENIPU


    Dalam Keadilan Daily bertarikh 17 Disember 2012, N. Surendan yang bertindak sebagai peguam kepada Anwar Ibrahim telah menyatakan “pada 1 Oktober 1998, Dr Mahathir berbohong kepada rakyat Malaysia dengan mengatakan bahawa kecederaan itu (mata lebam) dilakukan oleh Anwar Ibrahim sendiri”.

    N. Surendran mengatakan bahawa dulu Mahathir telah kata Anwar Ibrahim tumbuk matanya sendiri sampai lebam. Namun kini Mahathir telah buat pusingan “U Turn” terhadap semua benda. Kerana mahu kuasa dan menjatuhkan Barisan Nasional di Putrajaya, Mahathir sudah buat banyak sekali pusingan “U Turn”.

    Anwar Ibrahim dikatakan memukul matanya sendiri berdasarkan keterangan seorang saksi dalam kes tersebut yang bernama Dr Abdul Rahman Yusof. Dr Abdul Rahman mengesahkan bahawa mata lebam Anwar mungkin berpunca akibat dipukul diri sendiri.

    Menurut Tan Sri Musa Hassan, Bekas Ketua Polis Negara dalam satu wawancara pada Mei 2012,amat mustahil untuk Dr Abdul Rahman memalsukan bukti kerana terdapat ramai pegawai polis dalam lokap pada malam kejadian didakwa berlaku.

    "Bukan Rahim Noor seorang. Ramli Yusuff (bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Komersil) pun ada di situ di dalam lokap itu," kata Musa Hassan.

    Kini, Mahathir sudah mula menyalahkan polis pula kerana insiden mata lebam itu. Dulu dalam kes Memali pun sama, Mahathir menyalahkan pasukan polis bila ditanya secara terbuka dalam satu forum “baling kerusi” di Shah Alam pada tahun lepas.

    Semalam dalam satu temubual bersama Sin Chew Daily, Mahathir menyatakan :

    "Saya sangat marah kepada polis, kerana saya tanya mereka: mengapa kamu tidak bicarakan dia (Anwar)? Mula-mula mereka tak mahu beritahu saya. Hanya kemudian mereka maklumkan bahawa mereka menyebabkan mata dia (Anwar) lebam,"

    ReplyDelete
  15. Patutlah Jimin Jamban panans ponggong berhari2.. lepas tu terase hati sgt bile Najib gurau pasal AIR.. kah...kah..kah..!!

    Jimin Jamban langsung taktau malu..SPLASH dedahkan pembohongan Pakatan SelaNgok.

    https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2018/03/399251/lra-sungai-selangor-melampaui-kapasiti-punca-pecah

    "Ini bermakna kedudukan hutang kita masih terurus dan Malaysia dikategorikan sebagai negara keberhutangan sederhana jika hendak dibandingkan dengan beberapa negara maju, di mana hutang kerajaannya berbanding KDNK jauh lebih tinggi sehingga ada yang melebihi 200 peratus,” kata Najib pada persidangan Dewan Rakyat semalam.

    Berdasarkan fakta di atas ini kita dapat tahu bahawa paras air terawat di Selangor adalah pada angka 0 berbanding paras hutang negara yang masih pada kadar tidak melebihi 55 peratus KDNK. Jadi benarlah apa yang Datuk Seri Najib jawab semalam di parlimen.

    Peliknya, kenapa Azmin menggelabah sangat dengan jawapan yang diberikan itu dan cuba menghalang jawapan seterusnya daripada Datuk Seri Najib? Azmin takut kerana apa yang Datuk Seri Najib sebut itu adalah realiti yang berlaku.

    Apa yang Azmin sebut pasal hutang RM42 billion itu, Mahathir pun sudah tidak sebut lagi. Malah ketika diasak oleh Ahli Parlimen Baling dan Ahli Parlimen Pendang, tiada seorang pun ahli parlimen pembangkang bangun mempertahankan Azmin.

    Tidak balut tengkuk rasanya semalam, sebab itu melompat macam kera kena belacan. Di media sosial, rakyat Selangor sudah menilai siapa yang tenang dan tersenyum menjawab dan siapa yang emosi bila sesuatu itu kena atas batang tengkuknya.

    ReplyDelete
  16. THE SPOILED BRAT of KD Kutty.. kah..kah..kah..kah

    agaknye camne la rupa sebenar ko kat luar ekk.. nak tgk le jugak.. rope PONDAN TUA..

    come laaa delete laaaa PONDAN TUA.. kah..kah..kah.. aku tk rugi setengah sen ponn..

    blog ko le mcm tompok tahi.. sana delete sini delete.. pelawat masuk pun blah cmtu je..


    kah...kah...kahhh..

    ReplyDelete
  17. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Wednesday, March 14, 2018 2:16:00 AM

    BETULKAH NEGARA DEFISIT KALAU TIDAK ADA GST?


    PERDANA Menteri Najib Razak semalam mendakwa Malaysia bakal menjadi "negara defisit" kalau tidak ada cukai barangan dan perkhidmatan (GST).



    Kalau beliau lupa, Malaysia sudahpun menjadi "negara defisit" di segi mengalami "defisit fiskal" melepasi dua dekad!



    Sejak Najib mengambil alih pada 2009, "defisit fiskal" pada hakikatnya meningkat, bukan menurun kerana Najib menyembunyikan perbelanjaan pembangunan dalam belanjawan setiap tahun dengan cara "perbelanjaan di luar bajet" atau "off-budget" atau "off-balance sheet spending" untuk menurunkan angka defisit fiskal nisbah Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK). Curang!



    Berbilion ringgit dalam projek-projek pembangunan infrastruktur mega seperti MRT, ECRL dibuat di luar belanjawan, tetapi masih dijamin kerajaan.



    Jumlah hutang seperti ini atau "contingent liabiliti" (CL) kini berjumlah RM226.88 bilion. Ini tetap dikira hutang kerajaan, andainya gagal dibayar.



    Hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) berbilion ringgit. Contohnya, yang dijamin pinjaman bonnya oleh kerajaan, sekarang ini mesti dibayar oleh kerajaan.



    Hakikatnya, hutang kerajaan sebenarnya melepasi had statutori 55% KDNK!



    Hutang negara meningkat purata sebanyak 10.8%, sejak 2009, sementara pendapatan meningkat hanya pada kadar purata 4.9% setahun.



    Kini hutang kerajaan pusat ialah RM687.43 bilion. Pada kadar 10.8% pertumbuhan hutang, ramalan hutang kerajaan akan mencecah RM1 trilion pada 2021!



    Najib jangan hendak temberang dan menakut-takutkan rakyat tentang Greece, yang sebenarnya bankrap kerana masalah hutang khasnya yang "disembunyi" macam Najib buat sekarang (contingent liabilty). Aduh!



    Jadi, isu sebenarnya adalah disiplin pengurusan kewangan yang jelek dan tempang oleh Najib.



    "Perbelanjaan pengurusan" terus meningkat sejak 2009 dan peruntukan untuk Jabatan Perdana Menteri mengambil jumlah yang sebesar RM20 bilion.



    Najib juga membuat bajet tambahan hampir dua kali setiap tahun sejak 2009! Perbelanjaan boros dan tidak efisien serta tiris punca defisit fiskal negara.



    Bayar faedah bunga hutang kerajaan pusat kini mencecah RM30 bilion berbanding RM12.9 bilion pada 2007.

    ReplyDelete
  18. Yang "disembunyikan" hanya kerugian RM31 billion main forex je yang lain tak pernah dengar lagi

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  20. KD...kepala butoh bapak kau kecik itu kau marah delete sana sini...

    ReplyDelete
  21. Pecacai dedak cari makan, kesian pula aku tengok gelandangan sana sini, tulisan sampah macam ni mana boleh angkat umnongok untuk menang pru.

    ReplyDelete
  22. minta maaf ye kd, yg mencarut marut bukan aku ye. aku still respect blog ko. org lain itu hal die lah. aku sokong umno tp no carut2.

    ReplyDelete

NAJIB BELUM JAWAB SOALAN MAHATHIR

Mahathir sudah tahu tapi masih sengaja bertanya   https://vt.tiktok.com/ZSRho9EaB/