Thursday, March 8, 2018

RAKYAT SEDANG MEMBERI TUMPUAN KETIKA UMNO SUDAH MULA AKUR BAHANG KEKALAHAN...




Siaran langsung manifeso Kerajaan Menanti Pakatan Harapan

37 comments:

  1. Aku nak PH menang
    Tapi sebelum tu biarlah kerajora bapukera bodoo mampus dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 08, 2018 6:23:00 AM

      Hahaha...ape punyer bodoos ko ni...otak dah mereng kina kincin dgn cina billionsire segera jho lo.....hahahahaaaa

      Delete
    2. Kerajora bapukera bodoo dah mampoos ke belum? Payah betul makhluk ni nak mampus.

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 08, 2018 7:07:00 AM

      Eeik darah ko dah naik...jap lagi kalo tak kontrol boleh kojol ko...be careful bodooos ooi...

      Aku dah cakap...ko degil....jangan tadah kincin cina kapir jho lo billionaire segera hasil merompak...inilah jadinye...kalo kojol tak sempat mengucap kersna dosa bela prompak naye ko...hihihihi...ato ko ni jahil?...

      Delete
  2. BAHANG KEKALAHAN SUDAH MOLA MONCOL KATANYEEE....!!!
    LAMBANG CAP MATA DAJJAL YANG DIPILIH DEPA SUMAA...
    MATA LEBAM MASA MAMAK YANG BERKUASA 22 TAUN LAMANYEE...
    KIKIKI... MENDALAM SUNGGUH PKR ALJUBORI DIKERJAKANYEEE....

    KIKIKIKI....

    PM KE 7 MASIH BERCAKARAN SMPI KUAR BIJIK MATA
    PM KE 8 PULAK DAH DEPA KOMPOMKAN SUMA
    INI LAH PERANGAI PEMIMPIN HAPRAK UTARA
    SLOGAN HEBAT AKIDAH DILACURKAN SEMAHU MAUNYA



    kikikiki...BERAMBOSSS 2/3 BN MENGUASAI MAJORITY DAN 5 NIGRI DALAM GENGAMAN



    KIKIKIKI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 08, 2018 6:26:00 AM

      Kecian ko...aku dah cakap jangan tadah kincin cina jho lo....ko degil....dah laah bodoos merapu otak mereng plak...ka kakakakaaa..

      Delete
    2. Kerajora bapukera bodoo dah mampoos ke belum? Payah betul si celaka ni nak mampus.

      Delete
    3. Ko fulu yg kojol...darah dah tak terkawal...hehehe...dosa subahat bela prompak....

      Delete
  3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 08, 2018 6:29:00 AM

    Berani ker liow burung tiong debat dengan lge?...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ajis kling pon teragak2 nak saman lge....kikikikik...

      Delete
    2. Dia tunggu isnin... Bos dia booking selasa. Tunggu ajelah. Tp kalau dah namanya UMNO, aku rasa Until Monday No Outcome.

      Delete
  4. Tajuk syok sendiri. Manifesto PH pun jenis syok sendiri. Cakap tak serupa bikin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape cakap yg tak serupe bikin?..tolong jelaskan....jangan tembak angin jeer...

      Delete
  5. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 08, 2018 6:34:00 AM

    Umno menganggap melayu bodoo....orang hulu....mudah di ugut dan ditakut2 kan...tu padal rakyat dihulukan...

    PH nak merdekakan otak melayu supaya jangan dikincin oleh najib dan jho lo...biarkan cai bodoos tadah kincin cina jho lo....mhahahahaaa

    ReplyDelete
  6. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 08, 2018 6:59:00 AM

    al- Husseyn

    Thursday, March 08, 2018

    Bukan susah sangat hendak faham isu Equanimity dan Jho Low.

    Oleh Zaharin Mohd Yasin 

     1. 1MDB sedang disiasat di sekurang-kurangnya 6 negara, termasuk Amerika Syarrikat, Switzerland dan Singapura. 

     2. Sebanyak AS$4.5 bilion (RM17.6 bilion) diseleweng daripada 1MDB oleh pegawai berpangkat tinggi dana itu dan sekutu mereka, menurut saman sivil difailkan DoJ pada 2016 dan 2017. 

     3. Antara aset yang dikehendaki ialah kapal mewah bernilai AS$250 juta yang dibeli Jho Low, yang dinamakan sebagai watak utama dalam tindakan undang-undang AS itu. 

     4. DOJ berkata Jho Low menggunakan hasil kutipan daripada 1MDB untuk membeli “Equanimity”, sebuah kapal mewah sepanjang 91m yang didaftarkan di Kepulauan Cayman. 

     5. Najib Razak di kaitkan kerana beliau adalah Penasihat IMDB dan Jho Low adalah perunding perniagaan. 

     6. Kerana penyelewengan dana IMDB itu telah dibuat aduan diberapa negara oleh rakyat Malaysia.. Negara yang berkenan mengambil tindakan yang wajar. Dan telah mendakwa subjek yang terkait dan ada yang sudah terpenjara. Dan kerana Jho Low tidak membantu dalam penyiasatan.. Siasatan bertukar dibawah Undang-undang Pengubahan Wang Haram.

     7. Penahanan asset yang dikehendaki oleh DOJ ialah satu permulaan. Bagi menangkap Jho Low. Dan pihak FBI telah melakukan yang terbaik untuk mengatasi supaya tidak kalah dalam perbicaraan. 

     8. Amerika Syarikat yang tersohur dengan teknoloji dan perisikan tidak sebodoh itu yang kita fikirkan. Mereka ada 'storyboard' dalam operasinya. Mereka sudah tahu di mana Jho Low berada hanya menunggu masa yang tepat untuk menangkapnya. 

     9. Tak bolehkah kita bersabar dengan operasi berskala besar ini. 

     10. Saya dituduh dibawah Akta MCMC Sek 233, Peguam saya kata tak boleh terima alasan kerana saya dimaki dulu, dia hanya hendak bicarakan apa yang yang saya tulis. Soal yang lain-lain tak relevan. Maknanya jika anda dimaki dalam Facebook.. jika anda buat balasan jelik.. anda akan didakwa. 

     11. Begitu juga kes Jho Low.. yang mencuri dan mengubah wang itu keberapa akaun lain nama penyangaknya ialah Jho Low. Maka tumpuan siasatan kepada Jho Low.. Soal Najib Razak dan IMDB itu soal relevan atau tidak di seret sama dalam kes ini tidak timbul dan berbangkit dalam siasatan. 

     12. Mengikut sumber tidak sah.. Mantan IGP Khalid Abu Bakar sebelum operasi ini khabarnya ke Amerika Syarikat sebelum operasi penahanan Equanimity di Indonesia. Saya pun pernah terserempak di Bangkok pada tahun lalu, dimana ada seorang yang terlibat dalam isu wang IMDB dipenjarakan dan telah dibebaskan. Mungkin ada kerjanya dan bukan suka-suka berada di dua negara itu. 

    Catatan Pagi Minggu 

    Mar 4, 2018 
    Bandar Sri Permaisuri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aleh2 yang keluar lepas tu... kapal tu bukan milik JOLO.... habis bungkus smua tulisan tak bleh pakai.....

      Delete
    2. en suharli,
      kapal dah lepas balik kepada owner ke? ramai betul dok pertahankan jolo ni..ada pe2 ke en suharli? dalam dunia ni hanya mulut busuk puak2 umngok je boleh diguna pakai..lain dari tu, semua fitnah..dlm fitnah pun, banyak negara dah ambil tindakan..tindakan berdasarkan fitnah ke en suharli? pergi le tolong org2 yang dah kena hukum tu..inilah melayu umngok..otak ada, tapi simpan. kesian en suharli ni..demi MO1 tercinta

      EX umno JERAI

      Delete
  7. Tak de benda baru pun dlm manifesto Pakatan Hapraq ni. Banyak jenis kitar semula, kalau setakat nak memperbetulkan apa yang orang lain sudah buat, setakat nak menambah baik apa yang orang lain sudah buat, rasanya tak perlu tukar kerajaan pun. Biar je kerajaan sekarang yang betulkan, biar je kerajaan sekarang yang buat penambahbaikan. Peranan Pakatan Hapraq terus je dengan sifat opposition nya "what they know best i.e critics and spin".

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 08, 2018 7:14:00 AM

      Ko nak yg mcm mana yg baru?....nak baiki n
      kerosakan yg ko dan najib buat kena ulang semula

      Delete
    2. 7.01
      masalahnye, ada kerajaan betulkan? duit yang telah dibayar kepada Aabar BVI pun buat diam2 je. lepas tu kena bayar sekali lagi kepada IPIC jaja seluruh negara cakap dah settle. pe yang settle tu dik??? duit yang diseleweng ke Aabar BVI tu pe cerita?? apa tindakan yang 1mdb buat untuk siasat perkara tu? bukan sikit dik..USD3.5b tu..nope..we critic based on proof..we dont spin..yg spin puak2 umngok je..puak2 yang suka malaysia mundur ke belakang..

      Delete
  8. Tanya orang Melayu Tanjong.....betul ke apa yang Lim Guan Eng cakap tu. Yang lebih mendapat manfaat adalah Cina Tanjong bukan Melayu Tanjong, orang Melayu Tanjong masih hidup merempat .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah merempst sejak BN lagi...yg tipu melsyu ketua umno jual tanah melayu....saman lge sekerat jalan tarik balik..

      Delete
    2. 7.05
      ye ke? sbb org umngok cakap ye? aku org kedah. ramai sedara2 aku, kawan2 aku tinggal kat penang. tak de masalah pun. dulu heboh azan tak boleh laung kat penang. sape cakap? org2 umngok yg cakap. tpi telinga aku dengar je org azan bila masuk waktu solat..setakat cakap dik, budak2 yg boleh bercakap pun boleh..udah2 le jadi balaci kepada MO1 ni..dia yang makin senang..kiri kanan duit dia songlap..duit SRC le, duit hasil jualan IPP le. kita hari2 dok bayar GST, tapi tak rasa pun hasil duit tersebut sbb habis dok tolong bayar hutang 1mdb..

      Delete
  9. Kerajora bapukera bodoo dah mampoos ke belum? Payah betul si celaka ni nak mampus.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 08, 2018 7:22:00 AM

      Akibat tadah kincin cina kapir jho lo..dah meracau....hihihihi..

      Delete
  10. Lambung jangan tak lambung jangan nanti tak sempat nak sambut jer dah jatuh tergolek. Cakap punya lambung macam mael lambung, menifesto pun tak di tunaikan ada hati nak menang. Memalukan ler kalau apa yg dicakap tak tertunai apa yang dihebohkan hancur berkecai.

    Kaum langit ketujuh ni memang jenis tak pandang pada diri sendiri nampaknya, dah decided ke logo apa nak guna, parti mana TUN nak wakili, maklumlah parti sendiripun tak selesai lai baru AGM yg pertama dah beributan sampai kena siasat ada hati nak capai PUTRAJAYA.

    PH skandal merata dalam kain luar kain tepi kain semua lengkap cakap aja apa kes, rasuah banglo terlajak, rasuah tanah IJOK, rasuah pasir, rasuah terowong tak tersenarai lah dikatakan.


    Sedar diri tu sikit setakan terima dedak setakan beribu dan nak ngaku macam luncai berangan kahwin ngan putri silap2 dapat gigit jari jer lah......

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 08, 2018 7:17:00 AM

      Bagus jugak ko merapooo sblm umno tumbang...hihihi

      Delete
    2. 7.08
      umno tak de scandal ke? cakap mcm dia org ni putih suci, bersih dalam segala-galanya..TAPI..HAMPEH...2.6B, 42juta duit SRC, kes tanah FELDA, kes KBS, kena tangkap basah dengan Ziana Zain, 1mdb, hutang negara yang hampir 1trillion, kes exco johor, kes lembaga air sabah, ECRL, Forest City

      Kami tak setitik dedak pun kami terima..kami berjuang ikhlas..yang lapar dedak mcm puak2 yang dok buat PC memburukkan PPBM je..HARAP HADAM..yang sah puak2 penyokong tegar (die hard fan) MO1 je yang banyak dapat dedak..maklum le ketua kan billionaire

      Delete
  11. Najib klentong dia paham denyut nadi rakyat...rakyat dah susah dia balun gst naikkan harga minyak hapuskan susidi minyak masak....puuii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 08, 2018 7:28:00 AM

      Tapi cina kapir jho lo dia bagi lebih 10 billion....cai ketja siang mlm bela najib dan cina jho lo dapat ciput...cian ko cai bodooss..

      Delete
    2. Sampai bila nak hidup bersubsidi. Ingat manusia hidup harus usaha bukan menadah tangan meminta dedak.

      Dari lahir hingga nak masuk lubang kubur tak sudah2 subsidi bila ler nak pandai berudaha patutlah kaum mata sepet ni pandang hina pada kaum melayu sebab hidup bergantung subsidi tak tau susah nak senang je.


      Sedar ler manusia keparat yg bergantung subsidi tak semua kita hajat KERAJAAN Boleh tunaikan walhal mak bapak kita pun tak boleh nak sediakan kita denga. Kehidupan yang sempurna inikan kerajaan, sedar sikit malu lah jangan jadi manusia kalau tak boleh hidup tampa subsidi jadi jer binatang.

      Delete
    3. Hhei manusia keparat hidup mengharapkan tongkat dari lahir hidup bersubsidi hingga nak masuk lubang kubur pun bersubsidi.

      Mak bapak kau pu tak mampu nak sediakan kehidupan ssempurna tuk kau inikan kau nak mengharapkan hidupkau ditaja kerajaan banyak cantik muka kau. Apa kau ingat kau ada share dalam MALAYSI, atau kau beranggan Malaysia ni mak bapak kau punya.

      Sedar diri sikit, kau tak menyumbang apa2 pun pada negara sedangkan sedar kau dari lahir kau ditanggung hingga dewasa oleh kerajaan dengan berbagai subsidi.

      Ni kejora sedang buat fitnah nampak,,,, sedap kau makan dagin kaum seislam kau sendiri.

      Buat fitnah memang sedap tapi tunggu
      Ah azabnya kelak.

      Lainlah kalau kejora ni kafir yg tak tau dosa pahala halal haram. Kafir menyamar nak menjahanamkan umat Islam di Malaysia ni yang nak lihat Orang Melayu bergeseran sesama sendiri.

      Delete
    4. 7.53
      Sampai bila hidup nak berBRIM? Sampai bila nak bertuhankan duit (Cash is king) seperti kata pemimpin suci/agung umngok

      Delete
  12. Lebat payment untuk keranora.... sapa pu thlis sia akan sambut satu persatu... walaupun tadpaksa ulang thlis untuk benda yang dah tak kena mengena..... tak payah tunggu kerajora mampus.... menang ajer BN nanti senyaplah dia mati dalam kandang... tokey tak bagi makan....

    Setakat ni bermacam tajuk KD aiarkan.... bagua... keluarkan semua.... tunggu pula giliran BN keluarkan tajuk satu persatu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Usaha sabotaj kekang diskusi sudah sinonim dgn umnobnpas.
      Caitaek yg trrpaksa dtg blog ph.
      Dlm parlimen pun, Caispeaker taek dipasang utk kawal minda ala komunis.
      Bincang bukan tak guna, tapi tak mahu, tak boleh bincang pun.
      Tsunami Melayu shj ubatnya.
      RAKYAT vs Umnobnpas.
      Maaruf vs Mungkar.
      Bukan soal politik lagi...
      Allah menjadi saksi

      Delete
  13. Speaker sangat cerdik tak layan usul merapu pakatan yang tidak ada kena mengena langsung.Cobaan nak pekena kerajaan tak jalan speker sudah paham sangat dah taktik jalang ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4.19
      apa yang tak de kena mengena? kalau tak de kena mengena tak kan laporan PAC pun disorok bawah OSA. hmmm..confirm otak tuan penuh dedak..itu hal negara..tak kan di parlimen tak boleh bincang hal negara..

      Delete

EPITOME

MULAKAN SUMBER KESIHATAN DAN KEWANGAN  di platform ini: www.eziy2u.com   MISSI SIMPAN TABUNGAN ASSET DAN KEKAYAAN di platform ini:  www.qua...