Monday, March 12, 2018

TUN SUDAH TIDAK BOLEH BUAT TUDUHAN??

Peringatan dan amaran Salleh Keruak di alu-alukan. Tetapi semua itu tidak mampu berdiri sendiri dan ada integriti, jika tiada apa² tindakan diambil kepada mereka yang melanggar peratoran dan paling penting Menteri sendiri tidak membina cerita palsu atau menafikan kebenaran. 

Jangan hadkan sahaja kepada bloggers dan pengguna media tetapi kepada semua pihak termasuk ketua jabatan,  pemimpin kerajaan dan pemimpin politik dalam kenyataan dan ucapan mereka. 

Kena bersedia juga Menteri atau ketua jabatan risiko diseret ke mahkamah,  jangan liat atau cuba mengelak ke mahkamah dengan pelbagai alasan. 

Bukan sahaja kepada bloggers tetapi juga kepada pengomen termasuk anon,  ip addres boleh kesan sampai ke lubang cacing.  
Yang kena delete jangan melenting,  admin sekadar ikut perintah Menteri. 

Bagaimanapun,  jika selepas ini Tun dan lain² masih kekal membuat tuduhan kepada kerajaan dan najib tetapi tiada apa² tindakan, wajarlah rakyat anggap itu bukan fake news. 


Tindakan  terhadap media dan negara luar perlu diambil segera, termasuk bantahan kepada duta dan memutuskan hubungan diplomatik kena dibuat sebagai petunjuk menteri dan kerajaan memang serius.

Kita doakan menteri cakap serupa bikin. 




# komen yang tidak relevan dengan tajuk "kirim salam"

47 comments:

  1. Jaga jaga tuan kd, kejap lagi mesti KEJORA HARAMJADAH muncul kembali untuk hijack blog ini. Kat blog shabudin dah kena halau da

    ReplyDelete
    Replies
    1. MelayutanahSETAN.. Ko rase haramjadah sgt knpe? Rilek la melayosetan.. Panik gabra nk mmpos.. Blum.bubar lg dh kronik.. kongkongkonkkk..

      Delete
    2. Kejora memang haramjadah. Ini bukan fake news, tp fuck news. Sebab tu dia panik nak mampus... Belum bubar dah menyalak... Oink oink oink... Tp keluar bunyi tenuk.

      Delete
  2. Kalau saya kata najib adalah pemimpin yang hebat berkarisma jujur dan segala macam yg baik2 belaka adakah saya akan didakwa

    ReplyDelete
    Replies
    1. 923,
      Sila kepejabat caw BN terdekat utk dapatkan hadiah anda.
      2 botol budu bersama 1 botol jus mangga tjap katibiru.

      *tulisan ini CONTOH shj, bukan fake news sebenar.Tp berpandu perkeMbangan terkini.

      Delete
    2. Itu boleh didakwa kerana buat "fake news"....betul tak admin?

      Delete
    3. g minta beras...ni bukan fake news..dekat2 pilihanraya ni mcm2 jenama beras bersama muka2 pemimpin umngok akan tersebar luas..

      Delete
  3. Aku rasa senario diatas yang dilakonkan semula oleh macai biawak kuda argentina ialah sekitar tahun 1984-2003..

    zaman pm puaka.. Zaman bkn shj xde blog, tkde media bebas sosial seperti sekarang bebas mengutuk maki fitnah kerajaan.

    Zmn itu bkn kata mb, jkkk pon sombong nk mampos, pemuda mcm samseng tiga line, exco krjn jgn hrp rakyat blh jumpa, pm brlgak maksoom.. Atau u masuk ISA klu ckp byk..

    Yaa aku setuju dgn macai kuda tua jika ini mksudnya.m.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu sykt budu katibiru belum ujud.
      Sykt ini baru tubuh, keluaran utama adalah budu, beras, gula etc , ada juga kopi 3-1 pek warung.
      1002, semua tjap katibiru , wa ckp luu.
      Tapi ada yg betul sangka logo katibiru tu dh jd Parachute Sejoli. Mcm betul pulak....nk turun dah la tu, ekkk?

      Delete
    2. Zaman tu semua jkkk mcm samseng. So zaman ni mcm apa? Mcm bapok? Contohnya mcm kau... Kahkahkah... Harkkkkk tuihhhh... Sebab tu ada yg panggil kau kerajora bapok menibai beruk.

      Delete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
    2. Katibiru.diwujud zmn mamak penyangak. Ingt zmn tu beg baja subsidi katitbiru. Mamak penyangak takut dgn. propa PAS.MEMALI blsnnnya...

      Zmn tu xde namewee buat vdeo, xde piji lamly wt utube. xde insta, Wsap grup utk propa.tp maahdett penakut.ISA dijarinya..

      Delete
    3. Zaman ni pakai kati apa? Merah jambu? Kahkahkah.....
      Kerajholok budusssss

      Delete
  5. Fake News.
    Siapa yg decide sesuatu news itu fake?
    Sheikhul Taek Low, Aljeeb, Ros, Korak? Mazlan Chow, Jaz, kayu kabinet ? Siapa?
    Dari mancung bergetar bentuk hidungmu sudah serlah Fake News adalah, bahasa salut Taek utk "Censorship" aka zip mulut berbentuk Repression. Spt yg diamal oleh rakan Komdrad2 di PRC dan Kim Jong Un.

    *Contoh sanggahan yg tidak diteliti atau ambil peduli oleh pentadbir sesebuah rejim pisang

    ReplyDelete
    Replies

    1. Blogger mahdet & ph yg jadi panik beruk hari ni.

      Akibat Jimin Jamban disumpah DS Najib, tulah air. Bisu bodoh terus jadinya.

      Ko panik jugak Kd? Triple entry dlm masa sehari?

      Wooww hebat DSN. Inshaa Allah. Ph tumbang ranap pru14 tiada batu nesan.

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakMonday, March 12, 2018 2:47:00 PM

      Kejora bapuk tua kuda bongok arab sepet dah sewel mcm najin...

      Kerajaan selangor tidak dilesenkan oleh SPAN sebagai operator air....syarikat kroni umno yg dilesenkan oleh oleh SPAN...macai bongok bin bodooss nak putar fakta...

      Jadi kenape plak azmin yg panas?..najib yg panik bila dibangkitkan soklan 1mdb takut bagi penjelasan...

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakMonday, March 12, 2018 2:50:00 PM

      Umno dah ade tanda2 nak tumbang di tangan tun madey yg bijak...

      macai bapuk tua bodoos kuda arab sepet panik terus merapooo ...

      Delete
  6. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakMonday, March 12, 2018 3:15:00 PM

    Sape boleh buat najib jadi berani?..makan Quinoa pon tetap penakut jugak...baik makan belacan...hihihi

    Pil berani ade kat pasar chow kit....hihihihi....najib terpaksa klentong sana klentong sini...jumpa tun lari lintang pukang tak cukup tanah ..hihihihi..ape punyer penakut...terkincin terberak berak ..hahahaha

    Najib bodooss....budak sekolah dan prompak saje yg sokong najib...

    Macai bongok kuda sepet terkinja2 merapoo bela kapla prompak..

    Sampai bila najib nak jadi penakut walo dah dibela macai keldai bongok kuda arab sepet...macai tak boleh diharap...

    Hehehehehehe..

    ReplyDelete
  7. Sementara berkuasa boleh lah buat ape2 undang2... Dah hilang kuasa nanti undang2 tu yg akan makan diri sendiri balik....

    ReplyDelete
  8. JIDIN PAGOH TUNGGUL KAYU DALAM PARTI CAP MUNGE AIK AYAM...TU SEBAB LAYU....TERKULAI...

    FUYOOOO....LEBIH 20,0000 ORANG HADIR DALAM PERHIMPUNAN PEMUDA DAN PUTRI UMNO DI PAGOH....MAMPOS LAH JIDIN PAGOH...

    JIDIN...SI TINO GHEEE TU APA HABAK....KIKIHKIH...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tino ghee dah balik mongol... Kihkihkih...

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakMonday, March 12, 2018 7:06:00 PM

      Orang asli yg ramai hadir nak dapat dedak najib...hihihiji...yg melayu di kerah dari guru kakitangan awam dan ahli umno dari daerah lain...tak payah auta laaa...

      Delete
    3. termasuk budak2 sekolah kan? tu yg ramai

      Delete
  9. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakMonday, March 12, 2018 4:36:00 PM

    The Masters Of The Universe Strike Back!
    12 March 2018 0 comments
    They may not be the ‘rocket scientists’ they claim, but Alex Turnbull, as an ex-Goldman Sachs man himself, must surely have been aware that America’s top bankers are ruthless.

    Yesterday, the young man was cut to shreds by the ‘unattributed leak’ of his resignation email to the firm, which showed that his reason for stomping off had nothing to do with being a ‘whistleblower over 1MDB‘ and everything to do with him trying to trade off his Dad’s political portfolio in the Australian government, which the bank was rightly wary of him doing.

    The authors of the Wall Street Journal’s up-coming book on the matter, which apparently treated Turnbull Jnr as a key hero in the 1MDB saga, had better adjust their text accordingly. Goldman are saying publicly that he was not involved in the deal at all.

    All this leaves Mr Turnbull’s father, Malcolm Turnbull, the Australian PM (himself an ex-Goldman Sachs partner), in an even stickier position than ever as he faces meeting Malaysia’s kleptocrat at the centre of the whole affair, Prime Minister Najib Razak, next week in Canberra.

    Local bloggers have been questioning why Australia has done nothing to investigate 1MDB, when its ANZ Bank was at the centre of the whole affair, as the controlling entity of AmBank, where Najib held his toxic, 1MDB supplied accounts.

    Malaysian finance journalist Ganesh Sahathevan has suggested one reason might be that young Alex would have got a bonus from the deal himself.

    There is a far more serious concern, which is that the Turnbull Government recently appointed yet another ex-Goldman Sachs manager to be the head of the regulator ASIC, which has been so notably negligent in probing ANZ. Alex may not have been involved in the 1MDB deals concerning Goldman, but James Shipton most definately was, as the head of governance and regulatory affairs for the bank in the South East Asia region. This, after all, would have been the biggest deal ever by Goldman in the region – he must have signed it off.

    Those in Glass Houses
    As older and wiser heads would doubtless have suggested to Alex Turnbull, had he bothered to ever ask, outbursts have a way of rebounding on the source.

    This whole affair is now gathering pace and further dirt as it starts to spin into a veritable political storm down-under, thanks to his intemperate remarks and threats to sue Sahathevan.

    Because, as the saying goes, those in glass houses ought never throw stones and now the ammo is pelting back. It is not just that dodgy matter of Alex trying to invest in matters related to his father’s communications portfolio.

    Now other accusations have been made, doubtless most unfairly, which is that the young banker made a killing by investing in the previously floundering wind energy sector in Australia, just before his Dad unexpectedly signed up to the Paris climate change agreements.

    It is the penalty of trying to mix business and politics into the same family, as other businessman politicians have found. Brick bats and accusations are hard to avoid when financial interests are so easily implicated.

    Which is why Najib’s visit to Australia is rapidly becoming toxic and a front page issue for Turnbull, thanks ultimately to 1MDB

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kapla prompak muka selamba...

      Delete
    2. Sama muka cai kuda arab sepet..

      Delete
  10. Ketika saya memulakan perjuangan bersama Tun M pada 2015, Saya berpegang kepada keyakinan bahawa DS Najib Razak perlu dijatuhkan untuk MENYELAMATKAN UMNO. Tetapi, hari ini Tun M berada dalam Pakatan Harapan dan beliau laungkan DS Najib perlu dijatuhkan untuk MENYELAMATKAN MALAYSIA.

    Dari menyelamatkan UMNO kepada menyelamatkan MALAYSIA, saya anggap yang bermasalah itu bukan UMNO atau MALAYSIA tetapi TUN M sendiri. Persoalannya, jika Tun bukannya nak selamatkan UMNO atau MALAYSIA, sebaliknya hanya mahu menjatuhkan DS NAJIB RAZAK, apa sebenarnya yang mahu Tun M selamatkan?

    Saya tidak suka DAP kerana dulu Tun cakap Lim Kit Siang adalah Cina rasis dan musuh Melayu dan Islam. Tun ceritakan bahawa LKS pimpin orang Cina dalam peristiwa 13 Mei 1969 dan dia lah orangnya yang kencing di tiang bendera UMNO. Tapi ternyata selama ini Tun M tipu orang Melayu, kerana hari ini Tun M telah duduk bersama DAP untuk menjatuhkan UMNO!

    Saya bermusuh dengan PAS kerana Tun cakap mereka jumud dan tidak membantu kemajuan umat Islam. Tun sindir Tuan Guru Nik Aziiz kerana masih mahu bertanding pilihanraya walaupun berusia 83 tahun, Tun juga cakap Haji Hadi Awang berniat jahat kerana keluarkan fatwa untuk menghalalkan permusuhan sesama bangsa Melayu. Rupanya Tun tipu Melayu lagi sekali kerana hari ini Tun M menjadi calon PM ke-7 diusia 93 tahun. Tun juga mengeluarkan “fatwa dedak" supaya ahli PPBM memusuhi ahli UMNO atau sesiapa sahaja yang kritik PPBM.

    Saya juga tidak menyenangi DS Anwar Ibrahim kerana Tun cakap DSAI tidak layak menjadi pemimpin dan memalukan negara. Tun telah mengarahkan PDRM menyiasat DSAI dan menggunakan UTK untuk menangkap DSAI seperti seorang penjenayah (sedangkan Tun cakap DSAI gay).Tun penjarakan penyokong Reformasi di bawah ISA. Tun turut penjarakan DS Zahid Hamidi kerana begitu marah Ketua Pemuda UMNO mengkritik kepimpinannya. Tilam diangkat ke mahkamah untuk mengaibkan DSAI. Tun lakukan apa sahaja untuk menjatuhkan DSAI. Tapi ternyata Tun M tipu lagi kerana tiba-tiba sahaja Tun M mahu DSAI menjadi Perdana Menteri Malayisia ke-8. Sia-sia sahaja persengketaan orang Melayu, terutamanya ratusan ribu rakyat yang sertai Reformasi 1999.

    Begitu juga ketika Tun mahu jatuhkan Pak Lah. Tun labelkan beliu "kuat tidur”. Tun juga cakap Pak Lah merosakkan Melayu kerana mementingkan keluarganya sahaja! Tun juga cakap KJ pemimpin korup. Siang malam Tun bercakap tentang kejahatan dan kesilapan Pak Lah. Tapi ternyata Tun M tipu lagi kerana sehingga kini Pak Lah tidak pernah didakwa atas sebarang kesalahan di Mahkamah.

    Saya pernah membenci DS NAJIB RAZAK kerana Tun beritahu, beliau curi RM 2.6 billion dan simpan di dalam akaun peribadinya. Tun juga beritahu DS Najib curi RM 50 billion melalui 1MDB. Kata Tun, DS Najib Razak akan memusnahkan UMNO.

    Tapi ternyata Tun M tipu orang Melayu kerana rupa-rupanya Tun M sendiri serta rakan nya juga telah menggunakan nama sendiri dalam pemilikan saham “Realmild” pada tahun 2000 yang bernilai berbillion Ringgit (seperti diberitahu oleh Dato A Kadir Jasin, Realmild adalah harta UMNO). Tun tidak menjawab soalan saya hingga kini. Selain itu wakil dari DAP dalam PAC juga mengesahkan bahawa DS Najib Razak tidak bersalah dalam isu 1MDB dan Tun tidak pernah mencabar kenyataan YB Tan Seng Ghaw dari DAP tersebut! Kini saya percaya DS Najib Razak hanyalah salah seorang “mangsa sasaran” Tun M, PEMBUNUH POLITIK BERSIRI

    Setelah tumbang, kini saya BANGKIT MELAWAN. Saya tidak akan tumbang kerana ditipu oleh Tun M lagi. Saya menyeru semua orang Melayu, Pribumi Sabah dan Sarawak, Cina, India dan semua rakyat Malaysia supaya bangun dan SELAMATKAN DIRI SENDIRI dari terus menjadi mangsa penipuan Tun M.

    Anina Saadudin
    EMPIRICAL MALAYSIA

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakMonday, March 12, 2018 5:17:00 PM

      Dulu saya suka umno ...tapi sejak umno bersahabat karib dengan parti cina kominis yg bunuh askar melayu dan najib jual aset negara kpd cina kominis saye lari dari umno...saya cedik..

      Tan seng giaw dah buat penjelasan kenyataannye hanye merujuk kpd laporan odit kerana laporan odit yg di OSAkan oleh najib hanye untuk kedudukan kewangan dan pengurusan 1 mdb yg tidak meliputi akaun pelaboran wang 1 mdb di luar negara...

      Anina kesal kluar umno kerana tak boleh lahap kincin najib...

      Gehehe...kalo berani lawan lah tun di kerusi langkawi...

      Delete
    2. Poyo lah ko sohaili masrop..anina dibuang BERSATU pasal nk duit tapi xdpt..lps tuu kantoi buat seks sampai 4xpancut..!!! Tubuh ngo dpt dedaq 4juta dari najib dn sekarang melalak nl burukkn BERSATU..

      Anina 4x4...❌✖✖💲

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakMonday, March 12, 2018 5:23:00 PM

      Yg moral rendah elok bersama najib...

      Delete
    4. Suharli, kau tanya ainina di mana dia tumbang? Apa yg dia bangkit lawan? Kehkehkeh

      Delete
    5. yg kuat menjubo dan kuat kelentong elok bersama madet.

      Delete
    6. en suharli,
      artikel sampah kelas A, yang gila jawatan, tak dapat jawatan, terus serang PPBM tu biar le en suharli dengan hamba2 abdi lain percaya sudah le..dedak ooo dedak..mmg patut org gila duit ni join umngok..najib boleh kasi duit..kes sogok ketua wanita PPBM perlis pun dah senyap sedangkan tangkapan dibuat semasa duit diserah..guano ni..hebat kerajaan malaysia..hebat menyembunyikan kesalahan..

      Delete
  11. Alahai, demi kuasa Dr. Mahathir sekali lagi buat U-Turn pula #kltu #jbtu


    Aku dah tak ada apa-apa nak cakap tentang bapa segala U-Turn ini.

    Sekejap talk mungkin kesal. Sekejap lagi dah jadi amat kesal.



    Kornar baring sini sana sampai semua penumpang-penumpang tercampak keluar.

    Penyokong-penyokong dia pun nampak bodoh.

    Orang ini tak ada prinsip langsung. Dia cuma beritahu apa yang orang lain mahu dengar kerana mahu tipu sokongan je.

    Dulu tak pernah ada prinsip. Kini tak ada dan pada masa depan juga tak akan ada prinsip.

    LSS.
    ---
    21 Jul 2017:
    No regrets sacking Anwar, Dr M stands firm on '98 decision

    https://www.malaysiakini.com/news/389327

    12 Mar 2018
    It was wrong of me to sack Anwar, says Dr Mahathir

    https://www.themalaysianinsight.com/s/42616/

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakMonday, March 12, 2018 5:19:00 PM

      Sape brani debat dengan tun?...makan belacan lagi baik dari makan Quinoa...

      Delete
    2. Takade isu antara anwar dan tun kerana anwar dah cakap maafkan tun..

      Tun dan anwar dah sepakat nak tangkap kapla prompak berjumaah pemegang rekod dunia...

      Jangan risau lagi...

      Delete
    3. Setuju dengan suharli, sekejap itu selejap ini.
      Manusia buat silap, ada masa, dia betulkan.
      Itu sebab ada Taubat, Allah Maha Pengampun.
      Kalau Anwar maafkan 0-0.

      Jangan macam Najib..
      2.6B
      Mula mula tidak
      Kemudian tak tahu
      Tapi duit dibelanjakan..

      Derma
      Kikikikiki
      Kalau tak boleh buktikan.. Kira fake news le tu

      Delete
    4. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakMonday, March 12, 2018 5:27:00 PM

      Najib kata saya bukan penyangak...kalo saye penyangak saya tak simpan wang rompakan dlm akaun dlam negeri...

      Mintak saje Ambank sahkan dari akaun mana datang wang 2.6 billion dlm akaun najib di ambank..mudahkan?...dari arab mata sepet hingga bank di singapore pon kena tutup...
      ..hehehehe

      Delete
    5. Demi dedak suharli sanggup membangangkan dirinya. Dah 8 negara yg bertindak atas isu 1MDB, tapi suharli buat2 tak nampak. Bodohkah dia? Mungkin ya...

      Delete
    6. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakMonday, March 12, 2018 6:33:00 PM

      Dah jenis bangang mcm tu laa...kapla prompak berjumaah tetap jadi pojaan hati...

      Delete
  12. Kalau berita atau fakta dikeluarkan oleh DoJ adalah FAKE NEWS, saya cadangkan turup semua sekolah dan universiti kerana kita tak perlu. Kita hanya perlu salleh keruak, apandi ali dan najib untuk hidup d malaysia. Tak payah polis, macc, agamawan.. Tak payah. One way tiket. Jangan jadi pandai...angguk2 geleng2 tunduk2. Moga semua dapat jannah.. Wallahuaklam

    ReplyDelete
  13. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakMonday, March 12, 2018 7:48:00 PM

    Kerana Fake news lah najib ketakutan....takut nak cabar DOJ...DOJ suka2 nak rampas harta perompak dan barangan penerima hadiah dari prompak...

    ReplyDelete
  14. Saudara suharli ni kuat kipas pm pasal dapat dedak. kalau tak dapat sesuatu tentu dia pun uturn jugak....

    ReplyDelete
  15. Terimakasih semua.... sekurang2nya anda semua dah baca apa yg orang lain kata pasal Run... KD kata adakalanya bagu untuk bercakap luar parlimen.... now dwngar apa yang orang yg dah terkeluar PPBM nak cakap.... tak nak percaya pun tak per.... tp yang nyata Tun tak berani pun saman... Muhyiddin... lagilah tak berani.... not even cakap "tak perlu pun"... tak berani ler tewwww....

    ReplyDelete
  16. Suhali tu tukang gaul Taek sj. Sama la bos dia tu...tanya 1mdb, pusing air.
    Melayu Benyap tahap kritikal lah katakan. Terpaksa kopi pasta kt blog PH. Blog umnobnpas tak payah clp la, dh mampos tk berpenghuni.
    Tadi 509 sogo, polis cekup..nnt 500,000..ggigil polis. Negara luar sudah bengang tgk kerakusan polis malaysia. Ada pulak dikata Jho Low x kaitan...GOODSTAR tu hak siapa? Sampai kapal pun, FBI lebih harap pd Indonesia.
    HIDUP INDONESIA.
    FBI dimana2...ingat tuu.

    ReplyDelete
  17. Terima kasih banyak kepada teman aku yang di Dubai ..! berkat postingan dia di halaman facebook TKI Sukses aku baca. Aku bisa kenal nama nya Mbah Suroto. waktu itu setelah pikir-pikir kurang lebih 5 tahun kerja jadi Tkw di SINGAPURA hanya jeritan batin saja saya alami. berkat bantuan beliau melalui Pesugihan Dana Gaib nya.

    Tergantung keyakinan dan kepercayaan saja. Banyak pilihan di berikan yaitu Dana Hibah, penglaris usaha dagan, dana gaib, anka gaib togel 3D,4D,5D,6D jampi pelet, ingin cepat dapat kerjaan, dll....

    Kini saya berbagi pengalaman saja sudah saya rasakan dan buktikan sampai sekarang. Atau mungkin ada teman mau hubungi langsung beliau ini nomer WhatsApp nya 0822 9127 7145 Semoga bermanfaat. aminn...

    Info lebih lenkapnya buka saja situs beliau di https://pesugihanputihislamia.blogspot.com.

    ReplyDelete

HORMATI DAN SOKONG SEMUA CALON PM - SAMARATA

  Malaysia akan ada hanya seorang PM dan sudah pasti nama lain yang dicalonkan akan tewas. Mempertikaikan calon PM dari mana-mana parti seka...