Wednesday, March 14, 2018

KES ALTANTUYA BANGKIT SEMULA MEI 2018


25 comments:

  1. Роберт рмо.. 💐💐

    ReplyDelete
  2. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Wednesday, March 14, 2018 2:19:00 AM

    Hantu altonya akan bangkit kembali?....hehehr

    ReplyDelete
  3. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Wednesday, March 14, 2018 2:23:00 AM

    Bila umno tumbang hantu altonya akan mengamok sakan...ade yg ketaq lutut tidak boleh tido lena...misreri pembunuhan altonya akan terjawab siapa dalangnye...

    ASP musa safri akan dipanggil beri keterangan siapa yg beri arahan supaya bunuh dan letop altonya...

    Blogger auta anak raje yg merempat di london tidak perlu dipanggil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau bn menang dan ph ditakdirkan kalah, agaknya korang nak sorok kepala kat mana ek? agaknya wujud tak lagi blog sendal ini serta pengampu penjilat tegar pakatan haprak sebagai pengkomen masih aktif atau sorok kepala dalam jamban? saja tanya...

      Delete
    2. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Wednesday, March 14, 2018 4:14:00 AM

      Kenape ko nyibok...bagaimana plak kalo bn yg kalah?...ko nak nyorok kat mana?....najib dah tentu jadi ketua di sungai buluh inn....hehehe...

      Delete
    3. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Wednesday, March 14, 2018 4:18:00 AM

      Penjilat pemuja kepala prompak berjumaah dan prompak arab sepet mcm kerisauan jeer....hihihihihiii

      Delete
    4. Anon 3.58 tanya blog2 ni ada lagi tak selepas bn menang pru14...hihihi bodoh punya soalan...blog ni bukan pasal bn atau ph pun. blog ni cerita pasal kleptokrasi. kalau kalah atau menang tetap wujud. kalah ph pun klopto jugak...saya percaya blog ni akan dedahkan klepto ph...lagi pun dah banyak kali pru blog2 cam ni makin bertambah dan bukan makin berkurang....

      Delete
    5. 5:02, padat kau bg mamat tu... Itu aje ubat bagi org yg angkuh + bodoh....kahkahkah...

      Delete
    6. Yg super bangang tu engko la. Bila kuda argentina tua dh gagal, maka dedakpun dh tak jalan. Mangkok hayun mcm engko nak jadi macai angkat najis siapa pulak.

      Delete
    7. kah..kah...kah sokong anon 5.02
      blogger bongkak dengan tuan dedak bongkak.. mereka rasa terlalu hebat..UJUB TAKKABUR.. sedangkan mereka sudha nyawa2 ikan...

      mahadett bongkak..sifat bongkak dia turun ke macai2 bodoh level bawah sini... mau ikut ala2 pembuat kapal titanic.. "even god can't sink this ship "???


      Semoga blog perosak umat KD ini akan dibalas oleh Allah SWT dengan balasan didunia lagi.. SOMBONG JAHAT!

      Delete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Wednesday, March 14, 2018 4:51:00 AM

    Laporan AFP semalam berkata Najib sebagai menteri pertahanan menyelia perjanjian bernilai hampir €1 billion (RM5.06 bilion) untuk membeli 2 kapal selam kelas Scorpene dan sebuah kapal selam kelas Agosta daripada DCNI, syarikat pembinaan kapal di mana kerajaan Perancis mempunyai kepentingan.

    Pada 2006, Razak dan 2 lagi ditangkap dan didakwa atas tuduhan membunuh kekasihnya Altantuya Shaariibuu. Laporan AFP sebelum ini mengaitkan Altantuya dengan peranannya sebagai penterjemah dalam pembelian 2 kapal selam Scorpene.

    Bagaimanapun, mahkamah mendapati Razak tidak bersalah dan membebaskannya. Dua lagi tertuduh, pegawai polis Azilah Hadri dan Sirul Azhar Umar, didapati bersalah dan dijatuhkan hukuman gantung.

    Sebelum ini, 4 individu yang terlibat penjualan Scorpene kepada Malaysia berdepan siasatan atas tuduhan “menyalah guna aset awam”.

    Mereka ialah Philippe Japiot, bekas pengerusi DCNI, Jean-Paul Perrier, bekas ketua pegawai eksekutif syarikat pertahanan gergasi Thales, Dominique Castellan, bekas presiden DCNI, dan Bernard Baiocco, bekas presiden Thales International Asia. Kesemuanya menafikan tuduhan ke atas mereka.

    Polis tunggu arahan majistret

    Majistret Perancis menjadi faktor penentu sama ada kes membabitkan Razak wajar dibicarakan, menurut sumber yang arif dengan sistem kehakiman negara itu.

    Di bawah sistem itu, majistret akan mengarahkan polis untuk menyiasat perkara itu dan sekiranya kes itu wajar dibicarakan, pendakwaan dilakukan, kata sumber itu yang enggan namanya disiarkan.

    “Ini secara khusus dan khas untuk Perancis. Walaupun melibatkan seorang warga Malaysia dan aset Malaysia, ia tiada kena mengena dengan Malaysia. Semua di bawah bidang kuasa Perancis,” katanya.

    Siasatan ke atas urusjanji itu dilancarkan pada 2010 sebagai respon kepada aduan daripada kumpulan hak asasi Malaysia, Suaram.

    Di bawah perjanjian itu, DCNI bersetuju untuk membayar €30 juta (RM151.81 juta) kepada unit Thales di Asia, Thales International Asia (Thint Asia).

    Siasatan mendedahkan sebuah syarikat lain, Terasasi, di mana Razak mempunyai kepentingan, menerima bayaran untuk kerja perundingan. Penyiasat Perancis bagaimanapun percaya ia sebenarnya wang sogokan.

    Penyiasat Perancis juga sedang melihat dakwaan €114 juta (RM576.86 juta) dibayar kepada syarikat kosong yang berpangkalan di Malaysia, Perimekar, dalam urusjanji itu. Syarikat tersebut ketika itu dikawal isteri Razak.

    ReplyDelete
  6. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Wednesday, March 14, 2018 4:58:00 AM

    This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. Kejora bapuk bodoo pembela prompak..Wednesday, March 14, 2018 5:03:00 AM

    Kes pertama pembunuh apahan di jatuhkan hukuman membunuh tanpa motif....dalang sebenar masih bebas...

    ReplyDelete
  8. PRU14 memang dah dekat sangat ni. Bagaimana nak tahu ....senang saja. Bila Pembangang.... oopp sorry pembangkang mula galak memutar semula semua kes fitnah dan kes2 yang dah di beri keputusan oleh mahkamah dan sudah di tutup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul bro... Kita juga dapat tahu bila macai Keratajaan... Opps sori, bila kerabelaan.. Laaaaa sori, sori, sori.. Bila kera-kera mula menggelupur menyokong kerajaan walaupun isu itu sebenarnya tak patut ditutup.

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, March 14, 2018 6:06:00 AM

      Mahkamah boleh dibuka semula...

      Delete
    3. Jom tengok kejap..entry terbaru blog BUDIN MACAI KUDA TUA ARGENTINA...

      kah...kah...kah...kah... spin punya hebat.. tsunami TAIK KUDAA... kahh..kah..kahh

      Yang sebenarnya berlaku Tun Mamaakk SUDAH TIDAK LAKUUU lagi di kalangan pengundi Melayu.. terutama pengundi B40 kebawah... orang muda BENCI MATDETT... Armada Haram sendiri menentang mattdettt..

      ceramah 'grand' nya di Padang Kota Penang baru2 ini hampir ZERO Melayu yang hadir.. yang banyak ialah CINAPEK2 DAPIG totok yang sudah umur 40/50 atas..

      SATU LAGI KEJAYAAN TN50!


      TUN MAHATHIR PEMANGKIN TSUNAMI RAKYAT, TUMPU PROGRAM BESAR-BESARAN SAJA

      Kenyataan Mohamad Sabu bahawa Pakatan Harapan selepas ini akan mengurangkan penglibatan Tun Mahathir Mohamad dalam program jelajah dan ceramah bagi memastikan kesihatan calon Perdana Menteri itu tidak terjejas, sebenarnya adalah langkah yang paling tepat dan sesuai.

      Menurut Mohamad Sabu, Pakatan Harapan akan memastikan program yang dihadiri oleh Tun Mahathir tidak lagi berakhir hingga lewat malam, selain juga tidak akan diadakan secara berturut-turut di beberapa negeri....



      kah...kah...kah...


      #HancurPakatanHancur

      Delete

  9. kah kah..kahh ini episod ke berapa ni? lepas sapina france punye episod tak habis tayang ke??

    ayoyoyyyooo... pandikutty!!! altuya punya filem lagi mau tayang kaaaa??? AYOYOYOOOOO... tarak jalan la ini wayanggg.. tipu sajaaaa!!!

    kah...kah..kah...

    lu apa bikin ceritera sekarang..itu worang tarak percaya lagi sama u... itu nuar dia puny amata sudah lebammm arrr.. lu sudha tipu sama kitaa.. u sudha u-turn banyakkk.. kita india keling orijinal pon tarak bikin ini u-turn turuk sama macam u laa ton madeyyy.... deeyyy yenggaaa deiii... panndiikutyy!!!???

    ReplyDelete
  10. Ko dah panik ssangat KD..
    kah..kah..kah..

    org panik akan byk buat kebodohan dan kesilapan..

    kah..kah..kahh..

    'orang atas' tekan ko teruk ke skrg ni?? dedak payment ko ok tak dr segi pricing??

    kah..kah..kah...

    Aku yakin Najib semakin lebar senyum die bile bace propa2 terkini KD.. Altooyaaaaa 2018 pecah panggong...

    atau pecah punggung macam Jimin Jambann?

    kahhhh...kahhh..kahhhh...kahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Riza Tiri Taek bayar denda tanda setuju 2xx jota tu propa jugak ker?
      Bahtera Jemaah Lanun, Ekonakmati pembelian Goodstar Tuhan Jho Taek,hasil wang curi 1mdb tu Propa jugak?
      Ekodahmati di rampas fbi, diatahan pak Indon masih propa jugak?
      Pak indon yg kata "Usah dibiar KEJAHATAN menang kpd jebaikan tu propa jugak?
      ...Melayu UmnoPas sedang saksikan Matahari timbul dibarat nmpknya. Pola nilai sudah alih paksinya. Byk manapun wayang solat, atau berapa lilit serban pun tidak mungkin boleh sucikan UmnoPas lagi.
      Sarananan beriman Pak Indon ttg KEJAHATAN itu pun nk dihijab dan digelar Fake News , Propa jugak?
      Alahai..betul lah gelaran
      MALING SIA yg diberi oleh Indonesia itu.
      Hidup Indonesia !!!
      Rakyat boleh ditempurongkan... tunggulah check mate dari FBI.

      Allah menjanji Mungkar akan tewas. Rakyat yg dizalimi mendoakan dgn tangis khusyuk...UMNOBNPAS akan dihantar kekamar sejarah pahit negara.Pelaku Pengsubahat akan dihukum. Harta Rakyat akan dirampas utk dikembalikan.

      Aamin.

      Delete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  12. Jom tengok kejap..entry terbaru blog BUDIN MACAI KUDA TUA ARGENTINA...

    kah...kah...kah...kah... spin punya hebat..

    Yang sebenarnya berlaku Tun Mamamk SUDAH TIDAK LAKUUU lagi di kalangan pengundi Melayu.. terutama pengundi B40 kebawah... orang muda BENCI MATDETT... Armada Haram sendiri menentang mattdettt..

    ceramah 'grand' nya di Padang Kota Penang baru2 ini hampir ZERO Melayu yang hadir.. yang banyak ialah CINAPEK2 DAPIG totok yang sudah umur 40/50 atas..

    SATU LAGI KEJAYAAN TN50!


    TUN MAHATHIR PEMANGKIN TSUNAMI RAKYAT, TUMPU PROGRAM BESAR-BESARAN SAJA

    Kenyataan Mohamad Sabu bahawa Pakatan Harapan selepas ini akan mengurangkan penglibatan Tun Mahathir Mohamad dalam program jelajah dan ceramah bagi memastikan kesihatan calon Perdana Menteri itu tidak terjejas, sebenarnya adalah langkah yang paling tepat dan sesuai.

    Menurut Mohamad Sabu, Pakatan Harapan akan memastikan program yang dihadiri oleh Tun Mahathir tidak lagi berakhir hingga lewat malam, selain juga tidak akan diadakan secara berturut-turut di beberapa negeri....



    kah...kah...kah...


    #HancurPakatanHancur

    ReplyDelete
  13. Rejim Pakatan sudah mengakui bahawa Mahadeeeyyy sudah tamat tempoh..sudah EXPIRED..sudah tiada tarikan..sudah layu sudah tiada apa2 lagi..!!

    berselindung kunuuunnn nak kasi si Kuda Tua tu rehat..??? kah..kah..kahh

    kalo yg datang tu 50k tak payah rehat lah menang kasi ubat syok..tp sebab HAMBAR!!

    DAPig mungkin akan ubah strategi.. last minute??? jeng..jeng..jeng..

    HABIS MADU SEPAH DIBUANG.... tak lamaa dahhhh!!!


    kekekekekeekek

    #HancurPakatanHacur

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

HORMATI DAN SOKONG SEMUA CALON PM - SAMARATA

  Malaysia akan ada hanya seorang PM dan sudah pasti nama lain yang dicalonkan akan tewas. Mempertikaikan calon PM dari mana-mana parti seka...