Tuesday, March 6, 2018

PEMILIHAN SATU LOGO LEBIH SUKAR DARI AGIHAN KERUSI......

Setiap logo di antara empat parti mempunyai kelebihan tersendiri.

Logo BERSATU sesuai digunakan atas pengaruh Tun dan penting kerana lawan sebenar yang mahu ditewaskan adalah umno. Logo ini sahaja sudah cukup mengganggu dan merisaukan pemikiran penyokong umno.

Logo AMANAH juga sangat straegik dalam menggempur PAS yang memainkan peranan sebagai pengkhianat dan dalang terhalangnya umno mudah ditewaskan. PAS sanggup dikudakan umno untuk pecahkan undi Melayu.
Pemimpin dan barisan hadapan AMANAH majoritinya adalah penggerak utama PAS dalam PRU13 mampu mengulangi semula kecemerlangan bagi PH.



Logo PKR berkait rapat untuk membangKItkan semula semangat REFORMASI dan lawan tetap lawan yang dipelopori Anwar. Kemungkinan besar logo ini akan terpilih bagi mengelakan masalah dari penyokong taksub jika logo parti lain digunakan.

Pembebasan Anwar juga boleh memberi nilai tambah untuk kebangkitan seluruh negara.

Logo roket DAP sewajarnya sebagai pilihan utama jika mahu MCA hilang semua kerusi. Logo ini juga jika diguna secara meluas boleh menghilangkan fobia orang Melayu ke atas DAP.
Risikonya ia akan di momokan sebagai DAP menguasai PH.

Anda mungkin ada pilihan dan rasionalisinya. 

Ini juga satu tekanan dan mainan serta strategi politik ke atas ROS dan umno. Satu logo akan melenyapkan tuduhan PH tidak bersatu hati. 

Sudah pasti strategi satu logo merupakan satu lagi pendekatan dan kejutan yang dibuat oleh PH turut mengganggu najib untuk menentukan tarikh pilihanraya.

Penangguhan tarikh pilihanraya makan diri kerana ia memberi ruang dan peluang PH memantapkan pakatan mereka. Harapan dan usaha memecahbelahkan PH makin tipis kerana mereka sendiri sudah yakin menang dan menubuhkan kerajaan baru.










47 comments:

  1. Benda nii boleh bawa bincang..takut juga ada dikalangan pemimpin2 PH yg xpuas hatii nanti..mcm budak2 yg selalu buat pc kt tv3/⁴ tuu..

    πŸŒ·πŸŒΉπŸŽπŸŒ»πŸŒΊπŸŒΌπŸŒΈπŸ’πŸ„πŸŒ°πŸŽƒ

    ReplyDelete
  2. 1) Kalau nak ikut pengaruh logo tak ada satu pun logo yang ada dalam pakatan ni benar2 mengesankan kepada mata dan hati rakyat kalau nak dibanding dengan logo dacing... secara saikologinya memang dah begitu tak usah nak berdalih.... kalau nak diharap logo parti munger... jangankan kata gah bendera.... gah ahlinya pun kita tak tahu... selama mana penyokong harapan nak berharap bahawa parti munger lah pengganti UMNO... sedangkan barisan kepimpinannya sendiri hanya bergantung pada tiga susuk yang... renta dan mereput... sosok yang sembam dan pak turut...serta sosok yang lembam tunggu bersuap.... Kalau heboh nak kata akan ada org UMNO yang berpaling tadah... teman tak rasa mereka sebodoh itu... kerana yang bodoh2 sudahpun berada di dalam parti munger yang tak berapa kerat tu... tak ambil kira ker ahli PPBM yang mula muak ngan kepimpinan parti munger?.... tak ambil kira ker penyokong tegar reformasi yang menolak TUN.... dan jangan lupa gerakan merosakkan UNDI... hanya kerana ada yang memang tak bersetuju TUN menjadi PM catagory jenazah menanti....kalau diingat2... semua penyokong pakatan harapan dulu berwirid dan berzikir mahu memenjarakan Tun jika menang mana2 PRU.... kalian semua ingat semudah tu ker mereka mahu mengangkat tandu untuk kepala Parti Munger tu? Ya sekarang mungkin ada yg kata UMNO usah cakap lebih sebab dulupun kami gagal memenjarakan TUN ( pakatan cakap gitu sekarang sebab depa dah jilat TUN)... yg tu toksah hangpa peduli sebab kami dah tolak dah batang tubuh itu paling best dia keluarkan diri sendiri konon nak test market... ya... benar2 tak terima penipuannya selama ini... dgn tipu daya dia serta kebobrokannya dalam jemaah kami.... persoalannya... kenapa kamu sambut tahi yang terkeluar sendiri tu?
    So moral of the story logo parti munger adalah bala buat PKR... AMANAH.... dan DAP yeop....

    2) PAKAI LOGO AMANAH....DAP tak mungkin stuju sebab belum pun berjuang ...AMANAH DAH SENGET HAMPIR TUMBANG.... malah DAP dah mula pikir PAN ni beban... terutama sejak berkhalwat ngan parti munger

    3) pakai logo PR.... tun tak mungkin akan stuju... sebab gema reformasi seolah2 meletakkan tengkok Tun kat meja dan sedia untuk di pancung... sebab Penyokong Anwar dah julang2 yang ANwAR pasti bebas Jun ini. Menggunakan lambar PKR bermakna Tun melatakkan diri dibawah tapak kaki PKR.

    4) Kalau alasan gunakan logo dap boleh hilangkan semua kerusi MCA- alasan paling bodoh sebab semua orang tau berapa ketul kerusi MCA dlm Pru sebelum ni..... yang KD tak berani nak cakap... ada kemungkinan Undi melayu akan melompat keluar dari pakatan harapan ke PAS atau BN... tak payah momok.... semua orang melayu dah tabu agenda DAP... korang jer yg nyanyi lagu layan diri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakTuesday, March 06, 2018 7:26:00 PM

      Kalo ko brani buat blog sendiri laa....sure takut

      Delete
    2. Kikiki..
      Suharli spt biasa dgn idea bangangnya..

      Rakyat biasa xpeduli semua tu.
      Yg rakyat peduli kenapa kleptokrat lahanat masih perlu disokong

      Delete
    3. Nak buat apa aku bukan blog.... pertama... aku bukan gila hit... kedua aku menulua suka2... bukan berbayar macam KD.... dah lah gitu... kejap orang ni.. kejap orang tu..... isk... tak kuasa.... lebih baik menjadi pengacau bebas.... rajin aku coret... lapang aku sembang.... sambil layan sekor dua yang syok sendiri...
      Anon 7:59... tok sah nak kelentong apa yg aku tulis tu memang delema pembangkang.... menerima TUN.... ingatkan buah binjai yang gugur... rupanya tahi yang terpelanting.... entah dari mana.

      Delete
    4. Suhaili ni still kader bawahan dedak..
      Bayar ikut jumlah perkataan..

      Tolong dan rayu layanlah dia walaupun tulisan sampah.

      Karang merajuk pula mcm usin, cencaluk dll yang dah angkat bendera putih.

      Delete
    5. en suharli,
      Letak le logo pe pun, umngok dan BN perlu ditewaskan..matlamat adalah jelas..kalau letak gambar en suharli sbg logo pun kami akan pangkah. Kerajaan Kleptokrat perlu diganti. Harap faham ye

      Delete
  3. BILA ORANG CINA BUKA PEKONG CARA ORANG CINA DEAL... TAK PERCAYA SUDAH... TAK LUAK KAT KORANG PUN.

    http://mymassa.blogspot.my/2018/03/wahai-ultra-kiasu-siapa-nak-mengaku.html?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko bawak sampah busuk mcm ko yg busuk...hehehe

      Delete
    2. Ko beraq tgh jalan nk mengaku tak SOHAili..prOoTtπŸ’¨πŸ’¨πŸ’¦πŸ’©πŸ’©

      Delete
    3. Mesyuarat seterusnya dengan parti komunis China bila pulak en suharli. Kenapa TV3 suku tak buat live pun..org dulu2 mati, putuk kaki, putus tangan berperang dengan PKM yang dibiayai oleh parti komunis China..jgn lupa ye en suharli..sudah2 le nak takutkan org dengan DAP ni..asalkan BN tumbang..

      Delete
  4. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakTuesday, March 06, 2018 7:29:00 PM

    PH pakai nama tun pon dah cukup menggerunkan umno...mana najib dan panglima2 umno berani berdebat dengan tun...semua penakut kerana tahu membela prompak tu kerja salah...tapi demi tembolok mcm suharki kuli najib...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan gerun tapi geli dan menyampah dgn situa nyanyuk munafik terkutuk.

      Delete
    2. Yg membela prompak tak munafik plak...hehehe...

      Delete
  5. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakTuesday, March 06, 2018 7:32:00 PM

    Robert Kuok Reserves Rights To Sue Malaysia Today And Raja Petra
    Print Email Details Published on Wednesday, 07 March 2018 09:19

    0
    inShare

    Joomla Social
    View Comments
    Filepic: Malaysian TimesFilepic: Malaysian TimesKUALA LUMPUR: As neither Malaysia Today nor its author Raja Petra Kamarudin have responded to the letters issued by Robert Kuok's solicitors, the billionaire said today that he reserves the rights to take all necessary legal steps against them and anyone repeating further libellous statement against him.

    The Malaysian business tycoon said that Malaysia Today and its author Raja Petra have not responded to letters issued by Kuok's solicitors in Malaysia and United Kingdom.

    In a statement issued by Kuok's office, it said although Raja Petra had removed three articles from the Malaysia Today website following a complaint to the Malaysian Communications and Multimedia Commission (MCMC) on Feb 28, the news portal and Raja Petra had continued to make similar baseless statements in a number of related articles which have been published on the Malaysia Today website.

    The statement added that Kuok, popularly known as "Sugar King", recorded his gratitude to fellow Malaysians who have spoken up in his support and against attempts to besmirch his reputation and undermine his loyalty to the nation.

    Last month, Raja Petra had published three articles "Malaysian Insight Funder Fingered" on Feb 21, "Robert Kuok Wants Chinese Rule in Malaysia" also on Feb 21 and "Robert Kuok Last Chance at Changing the Government" on Feb 23, alleging Kuok of funding political parties to overthrow government, for which Kuok denied the allegations.

    On Feb 28, a complaint was filed with the Complaints Bureau of the MCMC on behalf of Kuok in respect of the offending articles which were false news clearly in violation of the Communications and Multimedia Act 1998.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakTuesday, March 06, 2018 7:34:00 PM

      Panglima siber upahan najib bertemu dengan ruas...padan muka suka reka fitnah...

      Delete
    2. Sendiri komen sendiri juga yg balas, dah ketandusan pengaruh ke?...kih3

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakTuesday, March 06, 2018 10:20:00 PM

      Itu dari blog lain nak bagi tau umno dah takut dengan cina robert kuok dan mca...hehehehe

      Delete
  6. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakTuesday, March 06, 2018 7:56:00 PM

    Red Granite Pictures to Pay $60 Million to U.S. Government in Malaysian Corruption Case
    6:44 PM PST 3/6/2018 by THR Staff


    Mary Cybulski/Paramount Pictures
    'The Wolf of Wall Street' (2013)

    The company was part of an extensive Justice Department inquiry into whether funds had been diverted from a Malaysian wealth fund and funneled into Hollywood productions, real estate and luxury goods.
    Red Granite Pictures, the producer behind The Wolf of Wall Street, Dumb and Dumber To and other films, has agreed to pay $60 million to the U.S. government in order to settle allegations that it was funded in part by money siphoned from a Malaysian sovereign wealth fund called 1 Malaysia Development Berhad, or 1MDB.

    Red Granite was co-founded in 2010 by Riza Aziz, the stepson of Malaysian Prime Minister Najib Razak. Following a lavish launch aboard a yacht in Cannes, the company quickly established itself as major force in the industry with its investment in Wolf of Wall Street, which took in almost $400 million at the global box office. Red Granite would soon find itself embroiled in a scandal involving allegations that Razak had siphoned off billions from the 1MDB fund with the help of mysterious Malaysian businessman Jho Low.

    In July 2016, the Department of Justice filed the largest forfeiture complaint in U.S. history, citing $1 billion of assets. The assets listed included Aziz's mansion in Beverly Hills and Park Laurel condominium in New York; Low's Hollywood Hills mansion and Time Warner Center apartment in Manhattan; Low's remaining unsold artworks consisting of two Monet oil paintings and a van Gogh pen and ink sketch; plus all future profits from Wolf of Wall Street. DiCaprio was referenced in the filings as "Hollywood Actor 1."

    In a statement to The Hollywood Reporter, Red Granite said, "We are glad to finally put this matter behind us and look forward to refocusing all of our attention back on our film business

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakTuesday, March 06, 2018 8:05:00 PM

      Riza anak tiri rompak 1 mdb kerajaan Amerikana plak yg dapat free US Dollar 60 jota.....

      Kerajaan malaysia lesap berpuluh billion...

      Sape yg bodoos?....

      Suharli yg kurang bijak dan cai bodooss kuli najib tolong bagi komen sikit...hehehe....tak terkomen...

      Delete
  7. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakTuesday, March 06, 2018 8:11:00 PM

    RoS perlu jelaskan sebab penangguhan pemilihan Umno, kata peguam


    PEGUAM kepada Dr Mahathir Mohamad mencabar Pendaftar Pertubuhan (RoS) untuk mendedahkan kebenaran di sebalik kelulusan permohonan Umno untuk menangguhkan pemilihan parti itu ke 2019.

    Semalam, Pengarah RoS Surayati Ibrahim berkata penangguhan itu termaktub dalam Fasal 10.17 perlembagaan parti Melayu itu.

    Katanya Umno menetapkan 19 April, 2019 sebagai tarikh pemilihan parti.

    Haniff Khatri Abdulla berkata Umno masih terikat dengan perlembagaan parti untuk mengadakan pemilihan sebelum 19 April tahun ini, apabila penangguhan 18 bulan sudah tamat.

    Tambahnya, tiada penjelasan diberikan berhubung mengapa Umo masih diberikan penangguhan 12 bulan.

    "Saya ingin menampilkan cabaran sahih kepada pihak RoS untuk dedahkan kepada orang awam seperti mana yang RoS sering suka lakukan bila berkaitan parti-parti politik lain selain Umno," katanya.

    Menurutnya, terdapat empat persoalan yang perlu dijawab oleh RoS:


    Bilakah "permohonan untuk penangguhan pemilihan lanjut dari 19.04.2018 ke tarikh 19.04.2019" itu telah dibuat oleh Umno kepada RoS?
    Apakah tarikh sebenar kelulusan usul majlis tertinggi Umno berkaitan keperluan "permohonan untuk penangguhan pemilihan lanjut dari 19.04.2018 ke tarikh 19.04.2019" itu dilakukan, seperti mana ianya sewajibnya dimaklumkan kepada RoS dalam permohonan itu?
    Atas peruntukan / Fasal mana dalam Perlembagaan yang dikatakan RoS bahawa "permohonan untuk penangguhan pemilihan lanjut dari 19.04.2018 ke tarikh 19.04.2019" itu adalah kononnya sah dan terpakai?
    Jikapun, "permohonan untuk penangguhan pemilihan lanjut dari 19.04.2018 ke tarikh 19.04.2019" itu sebenar-benarnya wujud sebelaum dari tarikh kenyataan RoS pada hari ini, maka kenapakah ianya tidak diumumkan oleh Umno mahupun dimaklumkan oleh RoS kepada orang awam?
    Sekiranya, RoS tidak membuat pendedahan perlu terhadap kesemua empat persoalan yang ditampilkan maka terbuktilah bahawa RoS adalah satu lagi agensi awam yang menjadi alat dan jentera salah guna kuasa Umno, yang bertujuan semata-mata untuk selamatkan kerajaan Najib Razak," katanya.

    Fasal 10.17 membenarkan penangguhan 18 bulan berbanding tiga tahun yang dibenarkan dalam Fasal 9.3, memberikan peruntukan masa 56 bulan antara pemilihan parti terakhir dan seterusnya.

    Pemilihan terakhir parti itu diadakan pada 19 Oktober, 2013.

    ReplyDelete
  8. Letak simbol babi pun aku pangkah asal bukan dacing

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, ko pangkah simbol babi sebab kau kuat mkn taek babi.

      Delete
    2. Taik cina jho lo billionare segera lagi sodaap...

      Delete
  9. abdul ghuyup bin spoknikTuesday, March 06, 2018 8:46:00 PM

    Pemimpin UMNO: Jumlah sumbangan kepada masjid bukti ekonomi makin baik


    KEMAJUAN ekonomi dalam kalangan masyarakat, khususnya Melayu dan Islam yang berlaku di Parlimen Johor Bahru sudah jauh lebih berubah sekiranya dibandingkan pada masa terdahulu.

    Ahli Parlimen Johor Bahru, Tan Sri Shahrir Abdul Samad berkata, jika diukur menggunakan kaedah ekonomi nasional atau perkiraan statistik perangkaan sofistikated, ia berkemungkinan sukar untuk difahami.

    Menurutnya, bagaimanapun, kesemua perubahan dan kemajuan itu dapat dilihat oleh dirinya menerusi hasil sumbangan kepada masjid pada hari Jumaat yang semakin bertambah nilainya.

    “Saya menyaksikan bagaimana lima tahun dahulu sebuah masjid mungkin kutipannya RM1,000, hari ini sudah jadi RM3,000.

    “Ia menggambarkan kemampuan untuk menderma atau bersedekah meningkat setiap tahun.

    “Jadi pada saya, ini bukti yang tak boleh menafikan. Mungkin orang kata ini (bukti kemajuan) tidak profesional, tetapi di peringkat kampung dan kariah, sudah jelas ianya satu fakta,” katanya.

    Beliau berkata, jika sumbangan kepada masjid bukan menggambarkan kekuatan ekonomi masyarakat, bagaimana ia boleh meningkat.

    “Pada saya itulah indeks ekonomi kampung yang kita buat. Indeks seperti ini.. perangkaan ekonomi kampung inilah yang sebenarnya jemaah atau kariah nampak.

    “Jadi bila orang cakap keadaan susah.. duit tidak ada, tetapi faktanya jelas (kemampuan bersedekah) dan ia satu kebenaran. Kalau kita menafikan fakta, tak bermakna fakta itu tak wujud.

    “Kita hanya menafikan, tetapi inilah fakta yang mana saya melihat dalam masa lima ke 10 tahun kebelakangan ini. Dia punya lonjakan dari segi kemampuan masyarakat bertambah kuat,” katanya.

    Selain itu, menurutnya, jumlah pembayaran zakat tidak kira di peringkat negeri, negara atau di Parlimen Johor Bahru turut menunjukkan peningkatan.

    “Begitu juga golongan yang pergi buat umrah dan haji, bertambah setiap tahun. Jadi maknanya kemampuan itu dah bertambah. Fakta ini tak boleh kita nafikan.

    “Dari segi sudut itu maknanya kemajuan bangsa Melayu di Johor Bahru, dalam keadaan mereka dapat bertahan kehadiran mereka dalam bandar, mereka terus membangun juga. Tidak terpisah malah tidak terpinggir daripada pembangunan negara,” katanya.

    Shahrir berkata, kemajuan ekonomi masyarakat Melayu dan Islam yang dicapai pada hari ini termasuklah di Parlimen Johor Bahru, sudah banyak berubah dan semua itu berlaku kerana strategi kerajaan ketika kepimpinan bekas Perdana Menteri, Tun Abdullah Ahmad Badawi.

    “Pembangunan bukan hanya tertumpu di Kuala Lumpur, sebaliknya kembali seperti cara Allahyarham Tun Abdul Razak Hussein melakukannya iaitu pembangunan yang seimbang antara bandar dan luar bandar serta antara wilayah dengan wilayah.

    “Strategi pembangunan negara beralih dari zaman Tun Dr Mahathir Mohamad yang lebih fokus kepada Lembah Klang dan Kuala Lumpur kepada pembangunan yang lebih seimbang.

    “Sehinggakan selatan Johor sendiri mempunyai kawasan wilayah pembangunan iaitu Wilayah Pembangunan Iskandar,” katanya. - SH
    celahgelegar at 12:38 PM

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semasa Tun serahkan kepimpinan, pembangunan moden asas serba lengkap.

      Tun tinggalkan projek angkasalepas, landasan keretapi berkembar, jambatan bengkok dll untuk diteruskan..

      Oleh itu jika paklah dan najib ambilalih sudah tentu mereka boleh fokus kpd lain² pembangunan termasuk sabah dan sarawak..

      Cuma kena ingat..
      TUN BANGUNKAN NEGARA DENGAN KOS SARA HIDUP UANG SEDERHANA, SUBSIDI PETROL DAN TANPA GST DAN TANPA MEROMPAK DUIT RAKYAT.

      Tak perlulah mendabik dada seolah pwmbangunan negara dibangunkan sejak najib lahir.

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakTuesday, March 06, 2018 10:24:00 PM

      Derma kpd masjid tapi bela prompak...buat pahala buat dosa...cuba bagi fakta beribu masjid di seluruh malaysia...banyak mana di kutip oleh tiap masjid?...

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakTuesday, March 06, 2018 10:31:00 PM

      Kalo najib jadi pm 30 tahun lepas ape yg ade di malaysia?...dah banyak aset tergadai dan banyak duit yg lesaap..

      Delete
  10. Soal dalaman PH, pemilihan logo, ada sesiapa ke yang minta pandangan longkang suharli???

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakTuesday, March 06, 2018 10:26:00 PM

      Dia nak berlagak bijak konon...zaman sekarang dah ramai cedik...dikertas undi ade nama dan parti...tak perlu logo pun...

      Delete
  11. Pembentukan Pakatan Harapan tanpa PAS - mulanya tegang akhirnya selesai.

    Perlantikan Tun sebagai Pengerusi PH - mulanya tegang akhirnya selesai

    Perlantikan Tun sebagai calon PM - mulanya tegang akhirnya selesai

    Agihan kerusi parlimen - mulanya tegang, AMANAH berperanan - akhirnya selesai

    Agihan kerusi Negeri mulanya tegang almost selesai

    AZMIN KATA PI MAMPUIH DENGAN PAS SELANGOR...BERRRAAMMBOOSSSS

    Pemilihan satu logo - no tegang insyaAllah selesai.

    Kesian puak yang mengharap PH tunggang langgang.

    Jika najib tangguh lagi PRU sehingga Ogos...aku percaya kabinet bayangan pun sudah boleh duumumkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakTuesday, March 06, 2018 10:28:00 PM

      Axmin sepatutnye dah lama tendang Pas...parti 2 muka...

      Delete
    2. parti 2 muka....ko pulak ialah taik 2 muka, depan taik belakang pun taik...sama mcm situa renta tak sedar diri...hehehe

      Delete
    3. 10.52
      bernas sgt komen saudara..kalau dapat forward kasi MO1 mmg dia suka..suka sbb dia tahu hamba abdi dia tak panjang akal dan senang dikencing..saudara dok komen macam tu ingat org akan tertarik pada umngok ke? bila org cakap bodoh, marah..tp nilai le sendiri komen saudara tu ye

      Delete
    4. 1052,

      Kumbahan Taek kapal Ekaunamati milik tuhan Umnobnpas..Jho Taek Low.
      Ada hati mau ugut Rakyat
      " jika bn tk menang, tak siap akan menang".
      Silap2 USA berkunjung 'jemput' mlm nehh..., mcm Noriega. Dunia sedang perhati n akn tindak sebelum terbentuk sebuah lagi negara komunid ala North Korea.

      Melayu Islam sdg giat ditotok n jumudkan dgn wang curi, dan bendera gembur kampong2, diselit sokongan fake berbus2 diserata.
      Terrorist Blog aka caitrompah Taek pun digembleng dlm blog2 Ph.
      Jentera gonen digajetkan.
      Ketua2 jabatan agensi, speaker..diboneka, agamawan jd dajjal tnpa rasa peduli pd pandangan rakyat.Propaganda, grandizing great leader, tipu data ekonomi, sekat berita..apa2 lagi.

      Maka sudah WAJIB bangun dan TOLAK MUNGKAR...
      Mana ada pilihan pun?
      UNDI UMNOBNPAS menuju binasa.diri , keluarga, negara dan masa depan. Sudah2 Melayu Islam hilang jawinya. Jgn sampai hilang moral juga.
      Sifat Munafik2 berlakon bijak dan wayang beriman sudah tidak televen dlm diri melayu. Ketua kamu adalah refleksi diri sesuatu bangsa teruta kamu,n cai2trompah taek umnobnpas.

      Delete
    5. 1052 taik cina jho lo....hahahaha..

      Delete
  12. Pdrm naif diostolia,
    Sprm naik bini dibali,
    Pundeka x kasi ckp 1mfb.

    Banyai2 Melayu cacai umnobnpad pemakan taik sekolam,

    - kalu 1mdb hal madey, sbb apa kasik tutop..buka n enjoy laa.
    - kalu wang pdrm ostolia tak bertaek, minta blk laa..
    - bok lari bini org, pergi joli zina pakai duit rakyat tak salah ker?
    - kalu kapal Ekaunakmati bukan milik Tuhan Jho Taek Umnobnpas, aperhal Jho Taek melompat?
    - Apahal pulak swiss nk kasi blk usd400 m 1mdb tak nak, malaysia x nak?

    Malas tulis pnjg2..dh bersepah taek imnobnpas. Masih nk yuding sana sini. Sah Nak mampos dah tu...bubar pun x brani.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, March 07, 2018 12:44:00 AM

      Paling bersepah taik cina jho lo.....tukang cuci berak jho lo....hahahahaaa

      Delete
  13. PASAL LOGO YG NAK DIHERANKAM
    GAMBA MUNGE MATA ROKET DISATUKAN
    BARU GEMPAK DAN NNPK NGAMM...
    NAMAKAN SAJA KONKEK BILA DIGABUNGKAN....


    KIKIKIKI... PARTI KONKEK MENGONKEK DAN.SONDOL MEMYONDOL


    ALAHAIII.... KIKIKIKI..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Timbang manual karat tu elok dihantar kedai besi burok, timbang jual besi ..mana ada guna dh. Obsoleto kondem.
      Undi lah PH, timbang digital accurate, tanpa tipu lagi.
      Aamin

      Delete
  14. Projek 1MBD di TRX : Rafizi bongkar satu lagi pembohongan


    Ahli Parlimen Pandan, YB Rafizi Ramli mendakwa harga tanah !MBD yang dijual kepada Mulia Group berbeza sebanyak RM261 Juta dari yang diumumkan.

    Menurut Rafizi dakwaan tersebut berdasarkan maklumat-maklumat yang beliau perolehi setakat ini, jelas menggambarkan:

    1. Tabung Haji bukannya membeli tanah di TRX pada harga yang mendapat diskaun seperti yang dijelaskan dalam tahun 2015, sebaliknya lebih mahal jika dibandingkan dengan harga jualan kepada Mulia Group dari Indonesia (Tabung Haji membayar RM2,773 satu kaki persegi berbanding Mulia Group membayar RM2,769 satu kaki persegi)

    2. Pengumuman 1MDB dan Kerajaan Malaysia sebelum ini bahawa tanah dijual kepada Mulia Group pada harga premium sehingga 62% lebih mahal dari harga hartanah berdekatan, adalah bercanggah dengan harga yang dilaporkan di dalam penyata kewangan diaudit pemaju The Exchange 106 sendiri

    Saya ingin bertanya kepada Dato’ Seri Najib Tun Razak: adakah pengumuman 1MDB dalam tahun 2015, iaitu semasa beliau masih menjadi Pengerusi Lembaga Penasihat 1MDB – adalah satu pembohongan yang bertujuan menipu rakyat kononnya Tabung Haji membeli tanah pada harga diskaun dari 1MDB untuk meredakan kemarahan rakyat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakWednesday, March 07, 2018 1:33:00 AM

      1 mdb dapat tanah murah dari kerajaan lepas tu jual untuk umumkan untung...

      Dapat untung untuk bayar utang...duit utang pakat rompak...1 mdb habuk pon tarak...

      Tabong haji jadi mangsa...wang pendeposit TH sepatutnye boleh jana dividen tapi beku dlm tanah yg dibeli untuk tolong langsaikan hutang 1 mdb...

      Delete
  15. REFORMASI 1 & 2 LAGI HEBAT LERR..
    KUTTY DAN BOBOI ALAHAI KUSS SEMANGAT
    PRU INI BN DAPAT 2/3 MAJORITI NYE
    PH TUNGGU MASA JER NK KENA REMBAT


    KIKIKIKI... BILA 2/3 MAJORITY DLM GENGAMAN BARU LA PERANG SEBENAR BERMULA... TUNGGU PRU SINGAPORK PERANG SEBENAR DNG PENSABOTAJ NEGARA .... PERANG SABOTAJ.. HASUT KAUM YG TERTINDAS DI SPORK SPT MELAYU INDIA DISKRIMANASI SECARA SISTEMATIK OLRH SUPER RASIS KIASU KRONI LEE KWAN YEW CELAKA....

    ReplyDelete
  16. abdul ghuyup bin spoknikWednesday, March 07, 2018 2:08:00 AM

    Berasaskan kepada ucapan Perdana Menteri Datuk Seri Najib yang lantang dan jelas  mengungkit semula ehsan  UMNO dalam mengkayakan  beberapa orang  Cina  maka jelaslah bahawa beliau telah bertekad  dan bermatlamat dengan penuh keyakinan dan keberanian  untuk BN  tidak  bergantung kepada undi orang Cina dalam Pilihanraya  Umum ke 14 ini.

    Najib telah menyatakan UMNO memberikan kunci kekayaan kepada billionair   Robert Kuok, YTL, IOI, Genting Highland( Najib dakwa Tunku  memberi lesen dan bukan bapanya Tun Razak) dan beberapa orang lagi Cina lain-lain yang diantara mereka tidak  mengenang budi.

    Kelantangan Najib ini boleh dianggap sebagai meneriak suara hati orang Melayu yang terpendam selama ini yang diyakini akan dapat menggantikan Tsunami Cina dengan Tsunami Melayu yang boleh mengembalikan maruah Melayu dan Islam yang telah menghadapi beberapa cabaran getir sejak pilihanraya 13.

    Ini amat berbeza sekali dengan sikap beliau yang menutup mulut terhadap Tsuami Cina setelah ketelanjuran menyebut istilah ini yang meletup dan popular dalam sekelip mata yang menakutkan beliau sendiri untuk mengulangi pengucapannya.

    Tetapi nampaknya Najib  telah mengambil sikap "apa nak jadi jadilah" apabila beliau membidas Robert Kuok dan beberapa orang lagi Cina yang lupa diri yang disokong kuat oleh serangan liar ganas dan pedas   oleh generalnya Datuk Nazri Aziz.

    Orang yang waras dan berakhlak tidak sanggup mendengar serangan ini yang dirasakan sebagai di luar peradaban Malaysia yang meletakkan Robert Kuok sebagai Cina penjual sayur dan bukan sebagai billionair..

    Ini membuktikan kesanggupan UMNO untuk berkerat rotan berpatah arang dengan MCA yang tidak pernah dilakukan dari zaman Tunku hingga ke Hussein Onn walaupun Dr. Mahathir pernah meminta UMNO supaya menyingkirkan MCA dari  Perikatan setelah kekalahannya yang yang teruk dalam pilihanraya 1969. (Saya sendiri yang menulis berita ini dengan menghubungi Dr.Mahatir di Alor Setar)

    Indikasi kesanggupan UMNO untuk bersendirian telah dibayangkan  dalam Parlimen oleh Timbalan Perdana Menteri Datuk Dr.Zahid Hamidi yang  dengan ranggi (bahasa orang Penang yang bererti sombong) menganggap sokongan MCA tidak perlu untuk  pindaan RUU 355 (Sila rujuk kepada Hansard Parlimen).

    Kesombongan UMNO terhadap MCA dan orang-orang Cina menggambarkan UMNO telah nekad untuk bersendirian tanpa sokongan orang Cina tetapi akan bekerjasama dengan Pas demi untuk kepentingan menegakkan sebuah negara Melayu dan Islam berasaskan kepada sentimen orang Melayu selama ini.

    Ini bererti UMNO sanggup  berganjak dari asas kemerdekaan yang  dicapai dengan kerjasama MCA dan MIC demi  menghadapi cabaran Pakatan Harapan yang telah berkonspirasi  dengan musuh utama orang Melayu iaitu DAP.

    Yang utama bagi UMNO sekarang  adalah untuk bekerja keras  meyakinkan orang Melayu bahawa DAP adalah musuh Islam dan Melayu.

    Walapun Raja Petra telah mengosongkan rencana yang menyentuh perasaan billionair Rober Kuok sehingga memaksa beliau untuk mengambil tindakan undang-udang tetapi  ketelanjuran Najib dan Nazri dalam menggunakan senjata  yang diberikan oleh Raja ini telah membangkitkan semangat Melayu untuk menyokong UMNO. Najib tidak akan berundur lagi.

    Sebuah kerajaan majmuk(multi racial) yang didokong  oleh semua kaum akan berakhir ada pilihanraya ke 14 di landa oleh Tsunami Melayu.

    zainudin maidin at 17:05

    ReplyDelete
  17. 2.08

    THIS IS AWESOME STATEMENT
    GOTO HELL MCA GERAKAN MIC
    THEY WIN WITH MALAY SEAT ONLY
    THIS A TIME THEY BERAMBOS PERGI


    .... HANYA PEMIMPIN UTARA (PM) YG TERGILA GILA DNG ORG CINA WALAU DULU DEPA NI LA YG NAK PUTUSKAN HUBUNGAN DMG MCA CINA....

    BERAMBOSSS....

    ReplyDelete
    Replies
    1. *nota otak dikaki 308:

      Cina Taek Low tuhan sembahan funder 1mdb curian Najib Umnobnpas dikecualikan.

      Delete
  18. KD!!!!! Cepet KD!!!!!.... Tulis topik lain supaya rakyat tak nampak Tun dan sekutunya berbohong tentang najib punahkan negaraaaa.....

    http://taipingmali.blogspot.my/2018/03/berapa-banyak-quinoa-yang-najib-bagi.html?m=1

    Matilah nakkkkkkk........

    ReplyDelete

NAJIB BELUM JAWAB SOALAN MAHATHIR

Mahathir sudah tahu tapi masih sengaja bertanya   https://vt.tiktok.com/ZSRho9EaB/