Thursday, March 1, 2018

SIAPA PEMILIK EQUANIMITY

Salleh dan AG ada memberi alasan, Jho Low bukan pemilik tetapi itu tidak melepaskan pandangan rakyat dan masyarakat antarabangsa kerana ia turut dikaitkan dengan 1MDB.

Kecuali sesuatu usaha membersihkan 1MDB secara telus dibuat oleh kerajaan, pihak antarabangsa sudah pasti terus memburu dan membongkar atas sikap kita sendiri..










Equanimity dikatakan hanya salah satu milik Jho Low. Di mana Jho Low semasa kapal itu dirampas (?)
Rampasan ini masih atas tindakan sivil DOJ dan tindakan di bawah undang² jenayah dan sebutan nama² yang terlibat masih menunggu masa yang sesuai (?)
Tidak mungkin rampasan kapal mewah ini (sivil) hanya berakhir di situ sahaja dan merosakan kredibiliti DOJ itu sendiri..



"Jho low sendiri mencabar supaya DOJ bertindak lebih jauh dan berani."


# MCA, Gerakan dan Nazri sanggup bertekak sesama sendiri pasal Robert Kuok tetapi kepada isu negara yang lebih substance, besar dan penting seperti Jho Low mereka bersatu hati menjadi tikus dan menggadai maruah.

57 comments:

  1. Orang yg waras..bila ada penyangak dah jadi tumpuan menggelapkan wang..akan cuba saman org tersebut utk hadir dan buktikan dia bukan penyangak.

    Tapi kerajaan Malaysia...berusaha mati2an pertahankan si jolo keparat tu apehal? Kamu diamanahkan menjaga negara dan berjuta2 rakyat negara ini..bukannya seorang kafir kaki joli seperti si jolo tu tau tak!!!

    Kalau betul kerajaan Malaysia yakin si jolo tak bersalah dan tak terlibat (walaupun doj dah confirmkan dia mmg suspek utama~buktinya dia asyik bersembunyi je)...panggil dia ke negara ini. Tapi apa kerajaan buat?

    Kamu kerajaan jolo joli ke atau kerajaan rakyat negara ini? Tu si riza tu...dah terang2 jadi suspek celaka..boleh pulak ketua kerajaan bawa ke sana sini tanpa rasa bersalah? Apa punya ketua kerajaan yg tak hormat undang2 camtu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah pandangan rakyat dan asas sikap dan peeundangan yang patut diambil kerajaan.

      Kenapa kerajaan begitu liat untuk bekerjasama.

      Persepsinya kerajaan turut ada kepentingan?

      Kerajaan atau individu (?)

      Delete
  2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 01, 2018 4:18:00 PM

    Bodoo sangat ke FBI tengok cina pojaan hati cai naik kapal mewah terus nak rampas kapal...

    FBI dah siasat detail dulu baru rampas...salleh dan Apandir bukan cedik sangat nak pusing fakta...

    Kalo cina jho lo kete ,kete pon nak rampas oleh FBI?....ape punyer bodoo kuli2 najib...

    ReplyDelete
  3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 01, 2018 4:24:00 PM

    Najib lantik orang2 bodoo untuk bela dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si bodoo melantik si bodoo, akhirnya dia jadi kepala bodoo yg mudah di bodookan..kih3

      Delete
  4. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 01, 2018 4:27:00 PM

    Nazrisamsing umno dah senyap ketakutan kpd cina mca dan gerakan...najib pon takut...

    ReplyDelete
  5. KD. ....dah cukup ke 44 tajuk setakat ini. Bila dah cukup. ..buat la buku... kandungannya .....tajuk2 je.

    ReplyDelete
  6. Lembu pun boleh pening mikir camna polis indon ngn fbi boleh main suka suka rampas kapal org tak tahu Sapa punya main agak agak je...ish ish

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bodoh betul FBI ni.

      Delete
    2. ni mesti TUN da bayar kat FBI ni.....

      Delete
    3. Tak minat lagi ke cakap pasal lobot kok, cakap la, cakap la..
      Samseng sudah tutup mulut maa..

      Delete
  7. Aku jangka kes jenayah akan disebut termasuk warrant of arrest akan sama tarikh dengan parlimen malaysia dibubarkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu lagi tindakan bodoh FBI !

      Delete
    2. kah kah kah yang bodoh ialah sesiapa yang masih percaya , jho loh si gemuk tu tiada kaitan dengan skandal !mdbee dan dibelakangnya ada orang yang kuat pengaruh. Kalau kapal tu bukan dia punya , tak payah memberi komen apabila kapal tu di sita . Biar sahaja lah di sita.

      Delete
  8. Kona baring pintas mcm mana pun akan hanya menambahkan bodoh puak cai umnobnpas. Lagi kona lagi bangap.
    Woi bodoh2 cai sekupang sekitol pemakan Taek umnobnpas,
    ISUNYA KAPAL AKINAKMATI,JHO LOW TAEK dan Karuake.
    Satu babi,
    seekor katak dan
    sebuah kapal dibeli uang kejahatan (malingan), yg lupa angkat sauh.

    Hadam elok2, sia2 tulis panjang2 cai sekupang pemakan Taek umnobnpas woi.

    A) FBI dan sadonia kata itu kapal babi.
    B) Babi Low pun taada nafi itu kapa Babi Low
    C) Katak Croak tiba2 kata bukan kapal Babi.

    Habis,!??? ITU KAPAL SIAPA YG PUNYA ???
    Jeng jeng jeng !!!
    HAHAHA !! AHMAD ALBAB YG PUNYA HAHAHA.

    Sampai juga tahap bodoh Katak Croak tu nak defend kapal Akunakmati kepunyaan Babi tu pulak kan?

    Woi cai makan Taek umnobnpas,
    Seluar ko terlondeh tu...TAEK penuh punggung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe si suar tu mana eh?selalu ada komen dia.si suar dgn si salleh ni duduk dalam 1 bilik sesuai sungguh.

      Delete
  9. Apandi Ali the AG, Salleh the MCMC minister, Irwan Fin Sec Gen.....you cannot survive the art of lying for.....

    I have below to say unto you

    EXPLAINING AWAY THE TRUTH

    It is no good at all
    to conjure all sorts of reasons
    to explain away truth:

    One could subscribe to truth
    only when one has self-respect in the first place;

    When a man tells untruths,
    he has no respect for himself
    and little would he do better for others
    except for his own gain;

    And when a man tells lies,
    he has a tendency to forget:

    With one lie after the other,
    eventually he would be caught
    in his own tangled web

    ReplyDelete
  10. Woi UMNOBNPAS bantut otak,

    1. FBI tahan tongkang Babi.
    2. Babi Taek tak nafi pun miliki tongkang. *Mmg tongkang tu lupa angkat sauh, sangkut n x dpt belayar*
    3. Tiba datang Karabo Kroak n Menteri2 Pasola berteriak , Tongkang bukan milik Babi !!

    Setakat itu saja ceritanya, tapi tiba2....

    4. Datang Caitaik dan Menteri2 pasola negeri Pasir Berdengung, bak ulat2 TAEK....

    Kimak tul, Lu apahal menteri2 pasola ahli UMNOBNPAS caiTaek ?
    Lu mcm Sarip Dol mau kaco gaduh nmpk.... lu nnt jgn darah idung nnt jerit mak tau !!!

    Hahaha, mungkin kna ckp mcm filem Gengster baru nk faham kot...
    Lu punya gensgter sj lu nmpk...
    Jagaaa !!!

    ReplyDelete
  11. para tersangkanya tidak ada di kapal, sudah ditangkap di America"...... that indicates that Jho Low is under the custody of the DOJ of the US.

    Is this true? Kalau betul, syukur alhamdulillah

    ReplyDelete
  12. Inilah blog paling best..... cakap..cakap..cakap..cakap..cakap.. dan berulang2..... sekali kena libas dan kilas atau muncul kebenaran senyap sunyi dan terua menikus.....

    Quinoa senyap terus bila Tun kena tenyeh.

    Samalah ni cerita ni.... sehari dua lagi senyaplah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. GN kena darah idung, backup Sapurli dtg lagii.
      Woi benyai Supardi Saarop,
      Kasi brief sebelum lu melalut.
      Ini soal
      1.FBI tahan kapal Babi Taek.
      2. Babi Taek tak nafi milik kapal Equnakmati, aka Pirates of Carry BN itu.
      3.Karabao bising kata kapal bukan hak Babi Taek.

      Itu sj, isunya Ka4abo menguak.
      Ko Sophardi Mankop jgn byk ckp,
      Mo kasi sikit saja
      FBI sudah lengkap latihan black hawk di klia. Ko Sephardi Masrop mahu ikut?

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 01, 2018 7:53:00 PM

      Kebenaran kalo tidak disiarkan tv3 setengah dan media umno cai kata bukan kebenaran...

      Kalo sumber dari wsj AP BBC berita fitnah....itulah pegangan cai yg diajar oleh najib...

      Setakat ni blm ade cai yg berani tunjukkan bukti berita fitnah...gebang jee lebih...

      Bapak polisi indon lebih berani dan dan dipercayai oleh FBI dari polis malaysia....memalukan...

      Jho lo sendiri tidak nafikan kapal miliknye salleh bodoo plak tukang pertikai...buatlah nota bantahan kalo sayang sangat cina kapir harbi prompak jho lo...aku boleh tolong taip nota bantahan...

      FBI pasukan penyiasat terbaik dunia dari negara yg jauh lebih maju dari malaysia cuba direndah2 kan oleh orang malaysia yg masih tongngong dan bangang.....

      Delete
    3. Tahan tu tahan lah jugak.... ceparlah minta DOJ bawak dalam mahkamah..... senang kita tau siapa yang bersalah.... bukan kapal.ni aja yang dah kena tahan.... apa cerita ngan aset2 lain.... dah dua tahun dah tak jadi cerita apa pun.... takkan DOJ dan FbI begitu punya bengap tak nak dakwa ... kalau depa dakwa dan ada kebenaran... sure banyak lagi yang akan tersembul..... pelik lah.... dulu kalau kat malaysia ni yang kena tuduh bertangguh beetahun2.... lan ni yang nak menuduh plak bertangguh.... apa barang beb.... lu pikirlah sendiri.... yang tak hilang duit dah tentulah malas nak tanya.... yang hilang duit plak kenapa depa tak rujuk?... tu satu... dok sibuk kata nak pulang kepada 1mdb duit kepada rakyat malaysia.... depa ada jumoa 1MDB tak?... korang pun satu... Ai tua renta tu oun satu.... ambil lah peluang ni untuk DESAK supaya pendakwaan di segerakan pi buat report polis cepat2....

      Delete
    4. Saari Saprop,
      Pergi tgk Billboard besar tanpa muka itu dulu...
      Mahkamah nnt, sabar...ko.nak ikut?

      Delete
    5. Hari tu sebok si suharli seru seru nama DOJ..
      Kan dah sampai, direntapnya kapal mewah, menggelupor keroak beralasan..

      Ni suharli seru lagi...masin lagi mulut suharli

      Aku sokong suharli

      Delete
    6. Tau pulak si suharli suruh bawak ke mahkamah cepat..

      Tapi bila depa minta kerjasama..langsung kerajaan negara ini tak beri kerjasama..what the hell?

      Kalau btl2 nak cepat..kau suruh kepala bapak kau bertindak cepat la bodo...kuasa di tangan dia. Apsal kepala bapak kesayangan kau tu lembap sangat? Toksah jadi pak menteri la woi..lembap sangat!

      Kah kah kah

      Delete
    7. en suharli,
      org berbincang ttg tajuk yang KD postkan. bahas je le. tunggu nanti kes quinoa naik kita bahas pulak..sabar en suharli..syg sungguh tuan kat MO1 je..sekarang dari sehari ke sehari Allah dah tunjuk sikit2. tp sbb dedak dah penuh mulut, mata dan telinga, terus jadi tak betul ye en suharli..kesian..kesian sbb jadi melayu yang pertahankan penyamun..

      Delete
  13. Kapal mewah sudah ditahan indonesia
    Kapalterbang mewah pula ditahan singapura
    Apartment,hotel mewah,lukisan mahal disita di amerika
    Pemimpin dan kroni pula masih buat2 taktahu berpura pura

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 01, 2018 8:20:00 PM

      Tu senua pembela prompak yg bersubahat nak isi tembolok dan buncitkan perut...moga2 pecah kah tembolokdan perut dengan benda2 haram...

      Delete
  14. Harap komen² di sini lebih sederhana dan sopan, jangan sampai depa takut nak jenguk lagi blog ni macam usin, cencaluk dan lain²..

    Komen tapi jangan sampai depa ketaq lutut, goyang buah kerandut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 01, 2018 8:22:00 PM

      Hahaha...berapa kame benang basah boleh ditegakkan?...tuhan pon dah tak mao bagi hidayah lagi...

      Delete
  15. Dah dekat 3 thn dah ni..hal DOJ Hampeh pun tarak
    Harapkan Najib kena charge...tak juga
    Bukan Najib...sekor pun yang dilaporkan terlibat belum dikenakan tindakan
    Kalau PH nak mainkan isu ini lagi,kami dah fade up
    Berbuih mulut bertekak dgn sahabatx dari penyokong kjaan...selalunya kantoi
    PH perlu menengah solusi yang betulx praktikal untuk kami urbanites untuk mengatasi masaalah rakyat terutama kos sara hidup.
    Bukan nak sokong Najib,tapi tindakan beliau tidak memperdulikan semua kritikx dan tohmahan dan hanya meneruskan tugas sebagai PM sedikit sebanyak telah membuat kami berfikir lebih matang walaupun belum bolih mencorak pilihan kami secara total,tetapi lambat laun jika d tindakan secara positif diambil olih PH,tidak mustahil sokongan akan berpaling arah.
    Nasihat kpd Pemimpinx PH,jangan lah beri bola tanggong pada BN,saperti pembahagian kerusi untuk PRU14,Bertolak ansur dan bersepakat lah.Intergriti partix komponen semakin hari semakin tercalar .Strategi BN agak bijak memjelang PRU.Contoh kes Terowong di Png yg melibatkan DAP dan Ijok di Sgor melibatkan PKR...Peristewa ni telah berjalan beberapa tahun dahulu dan kenapa hebat ditimbulkan sekarang.
    Sepekara lagi Pemimpinx Tinggi PH perlu berhatix bila buat statemens,elakkan menyuarakan pandangan dan cadangan yang semacam membodohkan rakyat...contoh banyak tak perlu dicatitkan
    Justeru itu PH perlu lah meningkat usaha memperbaiki dan memperbetulkan situasi yang kurang memberangsang ini dgn kadar segera agar kewujudan PH masih dirasa relevan untuk menandingi BN dan setidak tidaknya pihak sejak dulu anti establishment dan di atas pagar beralih selera...
    Sekadar pandangan dan fikirlah sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 01, 2018 8:26:00 PM

      Memang bangang....ade ke najib yg disebut MO1 di saman oleh DOJ?...Doj hanye saman prompak yg gubah wang haram....najib dikaitkan terima wang haram dari prompak...

      Najib turut bersubahat merompak wang 1 mdb...bukan kuasa amerika mendakwa kes rompakan...AG Apandir dan polis malaysia yg berkuasa mebdakwa kes rompakan kerana syarikat ini berdaftar di malaysia...

      Delete
    2. Bagi ko 816,
      Matahari sudahpun terbit ilut barat...

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 01, 2018 8:31:00 PM

      Najib terus memahalkan harga barang...bertambah skendel salahguna kuasa...bertanbah hutang...bertamabah aset lesap dan projek di serahkan kpd cina kominis...

      Ape yg najib buat untuk bela rakyat?....gst dan brim?....bodooo...

      Delete
  16. Sebenarnya ia adalah suatu perkembangan positif. Biarlah proses perundangan dipercepatkan supaya terbukti kebenaran di pihak siapa.

    Kita hanya tahu serba sedikit menerusi laporan media terutama laporan Sarawak Report yang kita tahu sejak awal lagi seolah telah memberi gambaran bahawa DS Najib adalah dalangnya walhal saman DOJ tersebut tidak menamakan DS Najib dan sehingga timbulnya isu kapal layar Jho Lo dirampas ini ianya bukti jelas bahawa semuanya masih dalam siasatan dan sehingga sekarang tiada keputusan mahkamah diputuskan berkaitan penglibatan individu-individu yang dinamakan dalam saman tersebut termasuk Jho Lo.

    Pada Ogos 2017, pihak Red Granite sendiri mahu mempercepatkan proses undang-undang bagi membersihkan nama dan mempersoal tindakan DOJ menangguhkan tindakan sivil mereka.

    "Red Granite Pictures Inc has joined other parties in questioning the move of the United States Department of Justice (DoJ) to put on hold civil forfeiture lawsuits against assets purchased with funds allegedly embezzled from 1MDB."

    "In the event that a negotiated resolution is not imminent, however, Red Granite has a strong interest in clearing its name promptly,” the company stated in a brief opposing the delay, according to the showbiz industry publication.
    Isu yang sering dimainkan oleh media pro pembangkang seperti Sarawak Report, Malaysiakini dan Malaysian Insight khususnya ialah kapal layar mewah bernilai AS$260 juta milik Jho Low itu didakwa diperoleh menggunakan wang 1MDB yang dikaitkan dengan pengubahan wang haram. Biarlah DOJ siasat berasaskan kepada laporan Sarawak Report tersebut dan tunggu akan 'kebenaran' laporan Sarawak Report.

    Bagaimanapun 1MDB sejak awal dan konsisten sehingga sekarang berulang kali menyatakan bahawa tiada wang 1MDB yang hilang. Oleh itu, jika satu hari nanti DOJ mahu memulangkan semula 'wang' tersebut sebagaimana yang sering dinyatakan oleh mereka , 1MDB tidak boleh menerimanya kerana tiada wang mereka yang hilang.

    Hanya International Petroleum Investment Company (IPIC) syarikat milik kerajaan Abu Dhabi yang mendakwa bahawa wang mereka hilang. Maka sepatutnya ia adalah siasatan berkaitan IPIC, yang secara khususnya terarah kepada Khadem Al Qubaishi yang pada ketika itu merupakan Pengarah Urusan IPIC yang turut memegang jawatan Pengerusi Aabar Investments dan Ketua Pegawai Eksekutif Aabar, Mohamed Badaway Al Husseiny yang turut dinamakan dalam saman DOJ.

    Lebih menarik 1MDB dan IPIC telah pun mencapai persetujuan penyelesaian dan 1MDB setakat ini telah pun melaksanakan obligasinya dalam memenuhi terma dan syarat perjanjian persetujuan tersebut.

    Bertambah menarik sehingga sekarang pihak 1MDB mahupun presidennya, Arul Kanda tidak pernah dipanggil atau dihubungi DOJ untuk memberi sebarang kenyataan walhal tuduhan tersebut menyatakan bahawa 1MDB adalah mangsa yang telah kehilangan wang.

    Apa yang perlu difahamkan DOJ bertindak kerana kononnya aktiviti jenayah tersebut berlaku di Amerika Syarikat, yang melibatkan wang AS , bank AS dan hartanah di AS.

    Jadi, tiada ada yang pelik tentang perkembangan terbaru ini kerana sebelum ini dilaporkan sebahagian aset lain turut dirampas dalam tuntutan DOJ termasuk lukisan Picasso yang diberikan kepada pelakon Hollywood Leonardo DiCaprio dan hak terhadap dua filem.

    Pada Jun 2017 Mahathir sendiri berkata:

    "..Jadi Amerika berhak bertindak. Ini jenayah di Amerika bukan jenayah di Malaysia.”

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 01, 2018 8:48:00 PM

      Ko ni nampak cedik tapi bodooo..aku dah cakap yg disaman hanye prompak yg gubah wang haram...najib dikaitkan bersubahat terima wang haram dari prompak ikut siasatan FBI...

      Suharli boleh ko jelaskan kenape najib dan 1 mdb tidak saman syarikat palsu yg dah terima bayaran billion2 dari 1 mdb?...wang dibiarkan lesap....

      Bayaran kpd syarikat ori dari sumber jual tanah pulau indah...lesap aset negara....

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 01, 2018 8:53:00 PM

      Untuk ape DOJ nak panggil Arulkanda?...semua wang yg di rompak berlaku masa CEO terdahulu ...dan wang ni adalah pinjaman bank untuk pelaboran 1mdb...kali wang ini tidak dirompak 1 mdb boleh bangunkan bandar 1 malaysia tanpa diserahkan kpd pemaju cina kominis...

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 01, 2018 8:55:00 PM

      Fbi tak perku keterabgan dari Arulkanda kerana FBI berupaya dapatkan bukti dari money trail...semua urusan bank ade rekod...suharli ni kurang paham proses siasatan money trail...

      Delete
    4. en suharli,
      C&P je tu..banyak blogger2 Pro MO1 paparkan benda yang sama. Fuad Jarkasi pe yang prepare? hehehehehe..ikut je pe yang org atasan arahkan ye en suharli? otak letak kat tepi..

      Delete
    5. Kalau takada wang 1mdb yg hilang jadi mana pi wang bilion2 yg dia hutang tu. Kena makan anai2 ka cuba cik suharli habaq mai mungkin ramai yg nk tau

      Delete
    6. bila masanya ipic ckp duit mereka hilang?setahu aku ipic ckp mereka takde terima duit first payment yang 1mdb patut bayar.
      1mdb ckp da bayar so ipic ajak gy mahkamah untuk settle tengok siapa yang benar..1mdb pun setuju lah.
      bila nak sampai tarikh mahkamah 1mdb tarik handbrake ajak settle luar mahkamah dan setuju untuk buat bayaran yang ipic tak terima dulu.
      bila ipic da dapat duit tu depa pun happy dan tak berbunyi lagi la.
      so disini 1mdb da buat pembayaran dua kali dan mengapa depa buat dek je tentang pembayaran yang pertama tu??
      disini jelas yang duit hilang entah masuk akaun sape adalah duit 1mdb, hanya yang selenge je percaya yang hilang tu duit ipic.

      Delete
  17. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakThursday, March 01, 2018 8:42:00 PM

    Suharli dan cai kuli najib tak paham DIJ dah tukar sdari saman sivil kpd siasatan jenayah...
    Orang malaysia tak payajmh lee sibok DIJ bengap je tak bengap....FBI masih mencari saki baki wang rompakan yg digubah dengan membeli saham2 syarikat dan dilabor dibanyak tempat seluruh dunia....memang kerja ni memerlukan masa...

    Orang di amerika lebih pandai dan lebih maju dari orang malaysia...tak usah nak tunjuk lagak terer dengan orang amerika...dia orang pandang rendah kpd polis malaysia dan Apandir kerana tidak mendakwa najib dan prompak sedangkan bukti dari siasatan fbi dah ade...Apandir boleh mintak bukti dari DOJ dan FBI...

    ReplyDelete
  18. Meracau, merepet, mengamok, sembang gegar,lawak bodoh, adalah sifat2 Denial Syndrone budaya melayu otak selut pemakan Taek yg tersepit.

    Semua diatas, campur gila banyak bini, kote halus, otak besar biji sawi sifat melayu islam UmnoPas.

    Betul apaaa?!

    ReplyDelete
  19. Apparently the Indonesian authorities also confiscated 3.5 Trilliun Rupiah (which is equivalent to US$254 million (yes, many, many zeros behind the number) US$254,100,000.00 is circa Ringgit Malaysia 960,767,500.00. Bayangkan, si Jho lo membawa hampir satu billion ringgit di dalam kapal. Wang ini kalau masuk Malaysia, hancur lebur segala peti undi pilihanraya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selama 180 sudah FBI sudah lock location kapal pirates of carry bn Equnakmati ni. Nor5heast dan Northwest semenanjung shj.
      Ada offload brg mlm2 kah?
      Mrteka tahu.
      Apa berlaku pada kapal tahanan Maritim malaysia yg 'hilang' baru2 ni tu?
      Mrreka tahu.

      Nmpknya ramai juga caisekupang sekitul umnobnpas pemakan Taek , yg akan diberi lawatan percuma ke USA.

      Delete
  20. Untuk mengetahui kebenaran, Najib hanya perlu saman Tun Dr Mahathir kerana menuduhnya pencuri, perompak, pelanun dan sebagainya, untuk Tun dedahkan bukti di mahkamah.

    Tun yang cuba mengheret Najib ke mahkamah sebelum ini dielak dengan pelbagai alasan.

    Ubahlah tiang gol, berdustalah, jadi munafik, beralasan atau apa sahaja helah...jangan rasa cukup pandai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. najib dah hilang telo sebab tu dia jadi kecut.

      Delete
  21. Bertaubatlah macai2 harami sekalian, habuan korang terima tu hasil dicampak ditabur oleh kepala bapak kepada penyamun2 seantero semalaysia, nikmat keduniaan diterima, hakikatnya hanya se sementara, dunia akhirat jua yg kekal....

    Bertaubatlah, jangan hiraukan bisikan iblis bertaut kat leher korang tu....

    ReplyDelete
  22. Undi lah Pakatan Harapan.....Mahathir Di utamakan, Anwar Di didahulukan dan Lim Kit Siang Di tokongkan.
    Manifesto PH. Kih..kih...kih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Undilah bn..kepala bapak kau diutamakan, badak didahulukan ,jolo kaki joli dipertahankan dan riza lucah dimuah muahkan..

      Manifesto bn.. wakakakaka

      Delete
  23. Buat apa saman U TUN
    Dah tabiat Pakatoons bila masuk court akan drag kes bertahun tahun...tak payah bagi contoh
    Mulax akan cuba disqualify Hakim.
    Tak payah masuk court....
    RCI FOREX ...apa tujuan utama Najib..dia nak discredit credibility U TUN aja...terbukti pembohong...tak kan sebagai PM tak tahu duit di BNM lesap.
    1MDB...Kejap 42bil,kejap 27bil lastx tak ada duit hilang...kelentong lagi
    Banyak sangat u turn....Najib dah tak kesah dah tahu rakyat tahu menilai dan dgn sendiri menghukum .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takkan sbg pm dia tak tahu ada duit juta2 dlm akaun kepala bapak? Sedangkan duit tu jugak dia guna utk shopping dan foya2..tak tahu la sangatttttt

      Klu tun m tu..logikla jugak. Baling gelas pun tak pecah kan? Sikepala bapak umur 92 jugak ke?

      U turn? Kepala bapak ckp takde bilion2 dlm akaun..akhirnya mengaku. Itu apa..q turn?

      Kepala bapak ckp 1mdb ok..last2 ckp 1mdb gagal..itu apa? e turn?

      Duit badak dlm akaun ratus2 ribu dari mana? Derma jugak?

      Delete
  24. 'terbukti pembohong,tak kan sebagai pm boleh tak tahu duit di bnm lesap'.
    puak munafik boleh terima pulak bila kj kata tak tahu 100 juta lesap dibawah kementerian dia dan tu kepala bapak kau ckp tak tahu juta2 ada dalam akaun peribadi.
    dasar melayu bangsat.

    ReplyDelete
  25. Hakikatnya, cubaan Amerika Syarikat untuk ‘menyelamatkan’ aset Malaysia adalah serupa dengan alasan Amerika Syarikat kononnya negara itu mahu menyelamatkan dunia dengan mengebom Saddam Hussein dan rakyat Iraq.
    Apabila bercakap mengenai Amerika Syarikat, tiada apa yang diberikan adalah percuma.

    ReplyDelete