Friday, March 2, 2018

ANTARA NAJIB DAN HADI SIAPA IDOLA TERKINI PEMIMPIN PAS


Perkembangan politik terkini memungkinkan perubahan idola di kalangan pemimpin PAS lebih lebih lagi tuan presideng mereka sendiri ada gaya Timbalan Presiden umno (?)

Nik abduh kalaupun tanpa audio, tanpa vedio, sudah lama diangkat menjadi pecacai umno !!!
Yang dinafikannya sekeras-kerasnya, apa yang keras?
Nafi makan duit tidak disebut.


# Tuan Ibrahim dan Zahid Hamidi sudah umpama melukut tepi gantang.


40 comments:

  1. Bloger ibnu hasyim kalau baca nii naiik darah dia..😀😁😂😃

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakFriday, March 02, 2018 8:35:00 PM

      Ibnu hadhim dah kena tibai hingga merapu rapu...

      Delete
    2. Ibnu hasyim cite rogol.. bugil bole la..

      Delete
    3. Ibnu hashim jasmani dah baligh tapi akal mash humayiss.

      Delete
  2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakFriday, March 02, 2018 8:37:00 PM

    Bagi ahli Pas hadi tetap idola....bagi saf pimpinan PAS najib lah idola yg tolong isikan tembolok....pimpinan yg dah berkereta mewah....

    ReplyDelete
  3. Mohon Keluar tajuk sikit.... sebab nak harap tajuk berkaitan keluar ... jauh sekali dari akan muncul.....

    Sewaktu diumumkan TV3 kerugian ... rasanya berketak2... sahut menyahut ayam jaguh pakatan harapan... sepwrti ayam nampak ular di reban... biarpun ada yang suara serak dan sumbang....

    Rapi bila diumumkan afau termaklum akan keuntungan Petronas meningkat sehingga 91%.... dan kelmarin pula maybank mengumumkan keuntungan terbesar semenjak penubuhannya..... SENYAP SUNYI... KENTUT PUN TAK DENGAR.... APA TANDANYA?????

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakFriday, March 02, 2018 11:31:00 PM

      Ko buat lah blog sendiri laa...kalo petronas dah untung besar batalkan gst...

      Dekat pru gdp naik tapi bank dunia kata najib klentong...

      Sekarang petronas plak umum untung besar....epf untung besat...tabong haji untung besar...tapi harga barang tak juga turun...

      Suharli cerita untung besar tapi berapa banyak yg ko dapat kalo ko nak bangga sangat?...ade separuh dari yg cina jho lo dapat?....kalo dapat habuk baik duduk diam2 leer..

      Polis indon tangkap kapal besar jho lo dan wang besar dlm kapal ...puak umno menangis sedih...

      Delete
    2. Suharli, jadi cerdik sikit..

      Antara petronas yang pro dan beretika berbanding dengan tv3 yang mengkhianati etika kewartawanan akibatnya mwreka rugi.

      Seperti petronas, jika pengurusan baik seperti maybank, juga buat untung.

      1mdb diuruskan oleh lanun, lingkup

      Delete
    3. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakFriday, March 02, 2018 11:43:00 PM

      Suharli ingat entiti yg buat untung diuruskan oleh prompak dari kalangan umno...kalo bagi umno gerenti lingkup...bodooh ko suharli nak tumpang bangga konon kerana umno....

      Delete
    4. Tulah hang.... cuba nyatakan... TV3 rugi tu maknanya hilang duit ...atau hilang pendapatan.... sebab meskipun hilang ataj kurang pendapatan... operasi masih berjalan.... pernah dengar tak maksud paper lost.
      Satu lagi maaflah kalau aku cakap cai 1131 memang jauh dari pandai.... apa kena mengena harga barang dengan keuntungan petronas dan maybank dengan harga barang.... weiiiik bila 3 billion ditambah oleh petronas ke sumbangan dana kepada kerajaan.... ianya menyamai jumlah Br1M yang kerajaan bagi... maknanya jumlah Brim boleh disekaliganda JIKA KERAJAAN MAHU...tapi kerajaan taklah bodoh macam pembangkang... dah tentjlab boleh disalur ke usaha lain.... kalau rakyat terkesan ngan harga barang ( yang memang tak pernah turun selama aku hidup 48 tahun) mungkin kerajaan boleh mempertingkatkan kemudahan lain atau subsidi lain atau mungkin juga digunakan untuk mengurangkan harga tiket pengangkutan awam seperti lrt atau mrt atau seumpamanya.... kalau maybank pula cukai korloratnya sudah tentulah lebih tinggi yang memberi faedah kepada pentadbiran kerajaan.
      Tolong lah berjinak2 dengan kebijaksanaan.... harga barang bukan ditentukan oleh turun naik ekonomi secara langsung malah bukan juka disebabkan cukai semata2.... namapun perniagaan yang dikawal oleh kapitalis... selagi mana ada peluang... harga barang akan dinaikkan tanpa sebab.... nak tanya hang... tahun lepas harga nasi daun pisang kat 'macha' adalah RM9.90...... siap ngan goreng2 dan boleh tambah nasi .... tahun ni harga beras tak naik... sayur tak naik.... minyak masak tak naik....GST tak naik.. apasal sekarang boleh jadi RM11.90???? Siap nasi tak boleh tambah... bersukat pulak tu. Kalau tak caya try lah makan kat macha the curve....

      Delete
    5. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakSaturday, March 03, 2018 1:54:00 AM

      Ko ni tido..minyak masak dah naik kerana subsidi di hapuskan...walo beras tak naik tambang bas sekolah naik..minyak petrol naik...tokey kedai akan naikkan harga jualan kerana nak cover kenaikan harga barangan dan servis yg lain...ikan sayur bawang lada milo kopi sardin dan teh naik tak perlu diumumkan...bayar je kalo mao...

      Delete
    6. Kementerian pengguna dah jadi kementerian tak berguna....kalo kerajaan naikkan harga minyak kos pengangkutann akan naik...tokey naikkan harga barang bukan kerana kos pengangkutan semata2... Kalo tokey jual barang A boleh dapat 2000 sebulan bila kos minyak dan kos barangan lain naik tokey yg jual barang A tak dapat lagi 2000 sebulan...untuk kekal 2000 tokey barang A naikkan harga jualan barangnye...lame2 kopi o pon berharga 100 ringgit secawan..

      Delete
    7. Suhaili 1MDB UNTUNG KE RUGI KE PEPEK LOSS KE CUBA CITER.

      Delete
    8. So Hari-hari Main Terop...

      Sudah-sudah ler dgn gormal tak laku satu sen & menyemakkan.

      Tak abis sekolah satu hal, ada ati konon nak klentong dgn bahan yg tidak diketahui sama ada ianya authenik atau tidak.

      INI BERITA RASMI:
      Liputan berita Rasmi terpapar di dada2 Akbar seluruh dunia kapal mewah RM1 bilyon duit 1mdb dicekup polis & navy Indonesia. Satu lagi rakan ASEAN dah mula & tak hormat malah kecam najib & 1mdb.

      Selain itu, US400 juta duit yg diklepet dari 1mdb masih dalam rampasan & cekupan yg diumumkan negara Swiss.

      Dalam pada itu, mahkamah tinggi arah ROS terima pendaftaran Pakatan Harapan.

      Maka makin menyerlah taqdir Ilahi mengakibatkan najib kena 'bayar cash' di dunia (belum akhirat lagi) menimpa najib di atas kemungkaran yg telah dia lakukan terhadap bangsa & negara gara2 aqidah 'cash is king' dan dengar & tunduk telunjuk bini puaka.

      Pantatberak Borosmah Najib di Pantatjaya kini keseorangan jadi cemuhan seantero dunia.

      Heran kenapa tv3 & rtm kemut berita2 ini, boleh sdra beri pencerahan.....??

      Padan muka.......!!

      Delete
  4. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakFriday, March 02, 2018 11:32:00 PM

    Chinese community upset by attacks on Robert Kuok – Lo
    March 3, 2018, Saturday Chen Ai Shih, reporters@theborneopost.com
    SHARE THIS
    25Click to share on Facebook (Opens in new window)25Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on Google+ (Opens in new window)Click to share on WhatsApp (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)



    Lo (fourth right) presents a cheque to Hu.

    KUCHING: Attacks against Malaysian billionaire Robert Kuok have upset many among the Chinese community, said Batu Kitang assemblyman Lo Khere Chiang.

    Lo was referring to Minister of Tourism and Culture Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz’s allegations that Kuok had funded the Democratic Action Party to topple the Barisan Nasional (BN) government.

    “The politician or minister’s accusation against Kuok is baseless and Chinese should stay united to defend the truth,” Lo said during the Foo Clan Association Kuching Sarawak’s Chinese New Year dinner on Thursday.

    “Kuok is highly respected. He has contributed much to Malaysian society. We denounce the act of false accusation.

    Umno you are finished..

    ReplyDelete
  5. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakFriday, March 02, 2018 11:38:00 PM

    Pemakan2 wang haram jota2 dari najib sekor pon tak berani saman...nafi dengan air liur jee lah..

    Lobai2 yg pernah jadi musuh ketat umno dapat jota2 free boleh beli kete mewah....cai2 mcm Suharli siang malam bela najib berape sangat yg dapat...kecian cai diperkudakan oleh najib disembelih dengan gst dan barang yg mahal...bodooh tulin cai2 ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila kena jawab.... lari terus..... cubalah cakap lagi pasal harga barang naik..... buktikanlah yg harga barang pernah turun... zaman najib ajer ada usaha untuk turinkan harga barang.... dengan pengenalan Kr1M..... malangnya tak dapat kekal lama..... mudah2an akan di temuai makanisma paling mapan mengatasi masalah harga barang yg mudah naik... salah satu darinya GsT..... peniaga2 dan pengedar2 kapitalis ajer yang tak suka.... lu orang carilah jawapan.

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakSaturday, March 03, 2018 1:58:00 AM

      Ko bagi bukti ape barang yg turun sejak gst dikenakan...KRIm dah lame tutup...keluar plak yg no2... Tapi bukan semua orang dapat pegi kedai krim 2...senarai barang dan harga barang pon tarak...

      Delete
    3. Fulah hang.... aku mintak kat hang... now hang mintak kat aku plak.... hang ada beli barang ker idok ni?.... pergilah berbelanja.... kalau harga barang naik tu ukan sebab gst bengong.... aku tak kata pun bila ada gst barang harga turun.... aku cuma nak kau nilai dari zaman sst sampai gst... barang pernah turun harga ker idak.... kau kata minyak masak naik.... tu semua orang pun tau.... tp pasal gst ker pasal subsidi dikurangkan.... kenapa tak beli minyak peket? .... malu ker? Tamvang bas naik... psal GsT ker... kau kata sebab spare part ada gst..... tanya balik... depa naik berapa hengget?.... gast yg dia kena bayar berapa hengget?.... kalau masih cakap pasal harga minyak... hang memang bodoh... sebab harga McD yang hang lahab hari2 tu pun dah lebih banyak macam minyak yang hang isi dalam kereta hang... Weiiii purata Rm10 minyak kau boleh travel 70km Yerrr... kau pakai Bugatti ker?.....
      Satu lagi cuba hang tanya si tua Renta tu.... bolehtak kau sebaraikan berapa banyak saman yang dia buat untuk semua persoalan yang dilontarkan kepada dia....

      Delete
  6. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakFriday, March 02, 2018 11:49:00 PM

    Kapal mewah jho lo dan wang yg dirampas oleh bapak polisi indon di bali rupenye milik ahmad albab kerana salleh kuak tiada bukti milik jho lo .....hehehe

    ReplyDelete
  7. Petronas untung besar sebab punahsehat dh blaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerajaann naikkan harga minyak yg sebabkan petronas boleh untung besar...zaman madey PM minyak tak sampai 2..00 seliter petronas boleh kaut sampai 60 billion...tak bising pon...

      Delete
  8. Ahmad Albab pun dah menafikan SEKERAS KERASNYA..mungkin pas ni macai kata tun punya la tew...senang cite...semua nya madeyy la punya pasal...kih kih kih

    ReplyDelete
  9. PAS memang tak heran dengan serangan fitnah Zionist Style dari puak munafiq PH yg diterajui DAPigs yg dilatih Pengganas Zionist Israel.
    Israel pun mmg bangga dengan Huse!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko bagi bukti...jangan cakap kosong syok sendiri dengan kaitkan zionis plak.....

      Delete
  10. Thursday, March 1, 2018

    The Truth behind the attack on Robert Kuok

    Chinese New Year has been very interesting this year especially in the mad political scene in Malaysia.

    Malaysian Chinese by nature got TIDAK APA ATTITUDE when it comes to their brotherhood being bashed right, left and center by other races.  But when Raja Petra, Najib and Nazri attacked Robert Kuok whom the Chinese regarded as the World Class Businessman in our time, the Chinese community and China united as one to defend the innocent victim.

    Yes, not many people realized that China sent a strong protest letter to Najib.  In other word, Najib was scolded for being stupid.

    So what is the story behind this recent personal attack on Robert Kuok.

    Last year many Businessmen have been told to donate a particular amount according to their status for GE14.  The sum ranges from RM5 million to RM100 million.  Naza coughed up around RM10 million. Air Asia RM30 million, Genting RM50 million, Berjaya RM60 million etc…..Robert Kuok was told to donate RM100 million.

    According to rumour Robert Kuok donated over RM60 million plus he helped Najib secure meetings with President Xi and arranged for Rosmah and the children to invest in China.  Yes, Rosmah even got her hands into China market.

    So Najib being a shy person got some people to help collect the balance RM40 million from Robert Kuok in exchange for a RM20 million commission.

    Given RM20 million is a lot today to those who are on the verge of being declared bankrupt, those seeking to launch their children political career and those seeking pension since they are going to lose in this coming GE14.

    If one were to follow the many attack against DAP in Penang since last year, one would notice that something is seriously up.

    MACC should be considered a major player in this coming GE14 since their main task is to attack DAP in Penang. 

    Five Malay Players and certain Royal Household are planning to overtake Penang from DAP and put a Malay from Gerakan as CM this coming GE14.  These people needed at least RM60 million to buy Gerakan and Malays in Penang. Daim was particularly forced to donate RM2 million into this group. Vincent Tan donated RM5 million.

    These people are looking and dreaming about that RM20 million commission to solve their problems by March 2018. 

    But Robert Kuok is nobody's fool.

    ReplyDelete
  11. Antara anwar dan tun madey, agaknya siapa yg jadi idola di kalangan penyokong pkr sekarang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakSaturday, March 03, 2018 2:19:00 AM

      Dua2 berjiwa besar berkemampun majukan negara...macam2 sda...walo tanpa gst...hutang kerajaan pon tak menimbun..

      Delete
    2. Tak ade punahsihat yahudi APCo..

      Delete
  12. Suharli mungkin lupa kangkong telah diumumkan najib turun harga dan dia kempen rakyat mkn kangkung.

    Harga barang naik memang tidak pernah turun tetapi pernahkah semua barang naik serentak...tidak pernah ujud sebelum era najib.

    Tetapi apabila gst diperkenalkan dan subsidi petrol ditarik balik, semua barang harga naik, tidak ada satu pun yang tidak naik.

    Suharli sila jawab

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suharli tak makan kangkong...dia makan nasi daun pisang...

      Delete
    2. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakSaturday, March 03, 2018 2:25:00 AM

      Bukan naik serentak saje malah dah 3 hingga 4 kali sejak dijenakan gst.....

      Najib tak perlu naikkan gst...kalo barang naik kutipan gst bertambah besar....60 barang lagi dah diluluskan untuk gst...agak2 suharli dapat berapa banyak dari najib?....berape percen dari yg diterima oleh cina jho lo?...

      Delete
    3. Baru pandai gosok gigi dah nak cerita ekonomi dan harga barang..... dari dulu harga barang kebanyakannya naik serentak.... tok sah nak tunjuk pandai tau semua.... sekarang ni kalau nak makan kat gerai2 dan kedai2 pun dah banyak tempat jual murah.... apasal murah?... sebab bahan mentah murah... depa tak masak pakai colvate.... ajinomoto pun tidak.... bila permintaan dah kurang... maka naikalah harga juga ada masanya.... tak caya.... gilah study pasaran sikit.

      Delete
  13. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakSaturday, March 03, 2018 3:24:00 AM

    Cina jho lo patut beli kapal selam mewah...baru FBI tak boleh kesan ...

    Najib boleh tambah duit untuk jho lo...gst untung...petronas untung...gdp melonjak luar biasa...

    Cai umno takut nak marah...betul tak suharli?...

    ReplyDelete
  14. KERAJORA BAPUK bodoo pembela prompakSaturday, March 03, 2018 3:40:00 AM

    Sudah cukup bsgi MCA tunjukkan siapa berkuasa dlm BN...

    Najib tunduk kpd arahan MCA jangan bentangkan RUU Pas di parlimen...

    MCA dah sergah nazri samsing umno najib dan umno supaya berhenti kutuk Robert Kuok yg banyak bagi sedekah kpd umno...

    Umno pon diam...

    kalo nazri masih kokok lagi MCA akan arahkan najib buang nazri dan sesiapa pon yg ingkar arahan cina MCA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape komen suharli dan cai2 kuli najib yg nampak hebat bersyarah?...

      Delete
    2. aku tak nampak pon kehebatan dia,nampak selenge pada aku adalah...

      Delete
  15. tak kisah la najib ke hadi. janji bukan madey boboi, mydin lge anwar mat sabu & seangkatan dgnnya. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang le pendedak tak kesah samada hadi atau najib, janji dapat habuan duit haram kerana sokong lanun..

      Sampai bila nak makan duit haram jadi tukang angguk

      Delete
    2. Jadi lembu berupa manusia...hehehe

      Delete