Wednesday, April 11, 2018

JIKA BN MENANG 2MDB BAKAL DILANCARKAN (?)


Jika BN menang PRU14,  BRIM SESUATU YANG DIKATA BAIK,  SUDAHPUN DIPERSETUJUI UNTUK DINAIKAN SEPERTI DI MANIFESTO.(?)

JIKA BN menang PRU14,  1MDB juga dikatakan brilliant idea,  tak salah lancar lagi satu,  namakan 2MDB,  100B modal sekurang-kuragnya. Hutang kalau mampu bayar apa salah hutang lagi. (?)

Jika BN menang PRU14, GST yang selama ini membantu harga barang turun dan banyak projek rakyat dapat dijalankan sudah tentu kalau dinaikan sehingga 20% rakyat akan menyambut baik. (?)

Tolong sambung..



# Selepas PRU adakah akan ada lagi Jualan Sentuhan Rakyat (?)


# Semalam TMJ belanja rakyat di AEON.. Layari sosial media untuk butiran lanjut.(?)

9 comments:

  1. Kalo diuruskan dgn betul mcm temasik holdings ape salahnye...hasil keuntungan di pulangkan kpd rakyat....tidak.membebankan rakyat...

    Riza aziz berbakat buat filem di hollywood...boleh bukak syarikat usahasama....untung sama 2 dinikmati...

    Selamat kah kalo selagi ade rosmah dan jho lo?...ini pertanyaan..

    ReplyDelete
  2. Setahu aku penyokong umno tak kisah kalo gst 20% dan harga minyak lebih 2.50 seliter...brim masih boleh tampong kata depa...brim gerenti takkan dikurangkan walopun ekonomi negara meleset...

    ReplyDelete
  3. Penyokong umno percaya cakap najib pendapatan rakyat akan naik tinggi selepas ini...negara berpendapatan tinggi....tapi tak taulah tinggi mana...dan tinggi mana harga barang...

    ReplyDelete
  4. Lain lain komen hampeh tak dapat disiarkan..

    Cuba lagi

    ReplyDelete
  5. TMJ memang murah hati...pertanyaan aku lah adekah TMJ pernah belanjakan orang ramai seblm ni?...

    Adekah TMJ nak baiki damage yg telah berlaku...

    Ape pon menjunjung kasih kpd TMJ...dan jika akan datang nak belanja lagi harap TMJ belanja kpd golongan yg susah yg berkerja sendiri di kampong2 yg ade anak ramai bersekolah...

    ReplyDelete
  6. Ia la, kalau komen yang tak memihak kpd PH dan tak boleh dijawab. ..tak siarkan le. Lagi dekat dg PRU 14 lagi banyak cerita karut marut. Hakikatnya yang berotak tak akan terpancing kecuali yang otak nya kat kepala lutut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. We went around firing all reasonings and expletives and extreme rebuttals but, the dungUMNOs and gobloggers on the kelptocrat's side would not only dare to release the other side of the 'flipped-coin', they were even afraid to acknowledge like KD did!

      4:27 to say of others with brain stucked at the knee-cap not as worst for your shit-self with mind and brain stucked in-between chicks of your own filthy bums, fair? No! You're not even in our level 1 league man!

      Nota kaki : kita orang semua punya kerjaya yang Alhamdulillah, lumayan di luar negara tetapi tidak langsung dibawah pengaruh atau bayaran kecuali kecintaan untuk MENYELAMAT KAN NEGARA.....ada nampak yang sedang viral alasan ambil cuti "To Save My Country"?

      Delete
  7. A sign of not having the wits and wisdom even to stifle the rage and backlash from the people the chubby Mej-Gen came up with the idea of splashing millions...but what comes later are PANDEMONIUM!!! With all the billions he professed he had he could not get a decent PR Team?

    And, he's not even in the ring to formally declare he's game for politics!

    The point here? If one wants to counter argument never with VENGEANCE and REVENGE in mind (the spat he started with reference to Tun M but without naming him), do it with clear and 'balanced' mind. As an 8 year old whom saw his grandma asked to step outside the 'Royal' vehicle seen as derogatory only to be inspected, its pretty obvious from such a young age he does not learn HUMILITY, then, even now!

    Why even now he seem don't get to learn HUMILITY? Well, he just did by trying to be seen as 'GENEROUS' but really came out as 'ARROGANT'. By trying to buy rakyats' affiliations via the RM 1 Million 'gimmick' he actually created a ruckus and the beast and unruly behaviour in the rakyat. Evidence? Its all over the social media and even the international media are picking up on it!

    With the billions that he has, a little over a Billion would give each and every Johoreans about RM 300 to the tune of about 4 million orang Johor. But hey, not everybody would really need it so, take a quarter or a fraction that fall under 'miskin-tegar' benchmark, he could easily give them just like the BR1M thing of about RM1500 each. But, is it that really you want the society to become?

    OKU aside, single-parent (janda etc), old-age people, those able bodied are more with prides than to be just pan-handling. You give them an opportunity and an income to go by, they would gladly earn an honest living, period!

    Hence, what TMJ did had just BACKFIRED!

    ReplyDelete