Sunday, April 15, 2018

PENGUNDI dan PARLIMEN MANA yang PALING UNTUNG DI DUNIA..





Tunggu pengumuman PH, Tun akan bertanding di mana..
Bukan setakat parlimen, seluruh pengundi negeri itu juga akan jadi anak emas.




Hujan rezeki bakal mencurah...







15/4/18
HKTC

5 comments:

  1. Klu boleh biar Tun umum bertanding kemungkinannya banyak tempat sebelum penaman calon. Biar tempat2 yg kemungkinan Tun bertanding berlimpah ruah dgn projek2 dan segala bagai buah buahan yg runtuh! Bukan setakat durian jer!! Biar pening skit kepala najib tu nak cover! He2 he2

    ReplyDelete
  2. Najib 2 kali ke langkawi bawak projek billion...takut benor...mp langkawi jugak gelabah...

    Tun dah bina asas yg kukuh untuk kemajuan langkawi....najib kurang beri perhatian...
    Orang melayu masih ramai terpinggir....hanye haji ismail grup yg benor2 maju...hj ismail grup patut terima kasih kpd tun...dari kedai papan dah ade bangunan batu bertingkat...

    Semamlm melaka umum lari dari umno...yg tak umum secara senyap lari mungkin ramai lagi..

    Pas dan umno same dah hilang ahli...

    Dari johor hingga perlis harapan cerah...hanye terengganu dah pahang kurang sikit harapan...

    ReplyDelete
  3. Ada ke duit nak tunaikan janji? Kita takut janji manis dimulut saja. Janji pru13 pun ada yg tak ditunaikan.

    ReplyDelete
  4. JANJI MATA...
    KATI BALA...

    ReplyDelete
  5. Mahathir:
    22 tahun tadbir rugi 32 bilyon tapi pembangunan & infrastuktur modern kelas dunia ada. Pelajar dapat bantuan sepenuhnya.
    Perniagaan & pekerjaan berkembang pesat.
    Harga barang stabil dgn bantuan sabsidi dan tanpa gst.

    Malaysia dilabel Harimau Ekonomi Asia & meletakkan negara terbilang masyhur di peta dunia.


    Najib:
    Baru jer 9 tahun, dah rugi 168 bilyon, satu hapak pun tak ada dalam negara. Harta2 & wang yg ada terkelepet pulak di luar negara berbilyon-bilyon tapi sayang seribu kali sayang habis melayang dirampas & dibekukan di Spura, Swiss, Amerika, Abu Dhabi, Hongkong Luxembourg & Australia.
    Bantuan pelajar tersekat-sekat.
    Bantuan sabsidi dihapuskan, gst pula dikenakan pd rakyat, harga barang & kos hidup melambung naik. Ekonomi negara runtuh & ringgit terus jatuh.
    Pelabur asing lari ke negara lain.
    Graduan saja yg nganggur cecah 500,000 orang, belum lagi jutaan lepasan sekolah dan ratusan ribu lagi yg kena buang kerja di kilang2, bank2, firma2 swasta & GLC2 seperti Petronas, MAS, Telekeom, TNB, Proton dll.

    Maruah & nama negara tercemar busuk seantero dunia sebagai KERAjaan Kleptorasi yg dipimpin oleh Raja & Ratu Klepet tak terbandingkan dalm sejarah.

    1mdb Najib pula melenyapkan RM42 bilyon, hanya RM2.6 bilyon saja pulang masuk saku Najib. Tak pasal2 kini negara menanggung hutang + bunga riba lebih RM50 bilyon (50 ribu juta).

    Najib & Rosmah harus bertanggung jawab.....!!

    ReplyDelete