Tuesday, April 24, 2018

NAJIB PERLU FIKIR SEMULA UNTUK CARI KAWASAN YANG LEBIH SELAMAT..




http://kluangmanexpress.blogspot.my/2018/04/silap-cakap-kalau-kata-pekan-selamat.html?m=1



Mungkin Isa Samad boleh turun bantu bekas pegawai khasnya. .Fuad Jarkashi juga boleh bantu betulkan semula sistem umno yang rosak seperti dakwanya. 

65 comments:

  1. Apabila Pakatan Harapan mengumumkan akan melakukan kejutan calon yang bakal melawan DS Najib Tun Razak dan dikatakan Parlimen Pekan bakal menerima sebuah kejutan yang sekali gus bakal mengubah senario lanskap politik Malaysia, kita sudah berpeluh dingin menantikan siapa calonnya.

    Rupanya kejutan yang dinantikan memang kita akan terkejut besar. Kalau ada yang sakit jantung memang telah lama meninggal. Calon yang ditunggu-tunggu adalah Mantan Presiden TIBAI, Zahid Mat Arip. Tahu tak TIBAI tu singkatan dari apa? 'Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim'.

    Ironininya, Presiden TIBAI ini pernah memukul patung Anwar Ibrahim dengan rotan. Sekarang Zahid Mohd Arip mahu menggunakan lambang mata dajjal, logo parti yang diasaskan untuk Anwar Ibrahim untuk bertanding di dalam Pilihan Raya Umum ke 14. Lawak apakah ini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zahid Mat Arip...?? tunggu...saya nak terbahak kejap... Aduh mak....ingatkan tadi Kak Wan yg nk ke Pekan...

      Delete
    2. Zahid has nothing to lose but everything to gain.

      Syabas Zahid Md Arip, sahabatku cucu negarawan Allahyarham Tun Ghafar Baba...!!

      Delete
  2. Malam kelmarin bertempat di usj 15 subang jaya ceo 1mdb mr.Arul tlh mngecam pemimpin pembangkang khasnya mdm hannah kerana tidak berani bersemuka dgnnya di dlm program penerangan berkenaan 1mdb walaupun di adakan di kwsn pembangkang,Seterusnya mr.Arul juga menjempout pemimpin pembangkang hadhir pada program yg akn di adakn di seksyen 16 Shah alam pd 28/4,Paling komenpun hrp Mat sabu dpt terjah kerana bersebelahan dgn kwsn parlimen yg akn ditandingi nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Who is arul?
      1MDB cerita basi..
      Sekarang, kita citer ubah @ 26/4 umno diharamkan..

      Delete
    2. Pulak dah,
      basi pulak dah
      Yg sekalian beruk bising pasal IMDb sebelum ini dgn N2H dll program mcm beruk gila apasal?

      Delete
    3. Cakap banyak.. audit mana?

      Delete
    4. Audit amende pulak, cerita basi audit wat menatang ape, bahlol.

      Delete
    5. Kesiannya dia... Dah tak ada org nak dengar ceramah, terpaksa merayu menjemput pemimpin PH hadir. Ishhh! Ishhh! Ishhh! Kesian.

      Delete
    6. Video lengkap penjelasan isu 1MDB oleh Arul Kanda ada di Facebook U.Online yang sejak disiarkan telah ditonton oleh lebih 200,000 orang.

      Delete
    7. http://suara.tv/2018/01/09/mahathir-skandal-maminco-dan-sejarah-hitam-ipoh/

      skandal madey sebelum menjatuhkan ghafar baba, Anwar, pak Lah dll..


      Pak lah dijatuhkan kerana Madey bengang Anwar mendedahkan Kegagalan NEGARA angkara Mantan PM MADEY yang membolet IPP menyebabkan TNB RUGI dan menaikkan Letrik.

      Plus, kereta mahal memberi kesan ekonomi panjang setelah Madey membuat perjanjian yang tidak seimbang.

      Ghafar baba tahu madey bukan baik..

      Tapi Ghafar baba bukan lidah bercabang mcm baka mamak

      Delete
    8. Selepas di ejek oleh madey, KJ membebaskan Nuar & membawa DEBAT pilihanraya PERTAMA di Malaysia.

      Nuar diberikan masa 1 jam mendedahkan kepincangan Kementerian Kewangan yg memberikan "IPP duit percuma".

      madey mendakwa Paklah BODOH kerana tak tahu ekonomi, walhal beliau lah yg membuat perjanjian yang merugikan masa depan negara & TNB.

      Maka Madey mengkudakan Najib untuk membuang PAKLAH dari kabinet.
      Pak lah yang bersopan tak cabul mencela seperti madey yg celupar.

      & setelah Paklah di musnahkan kerana membuka PEKONG madey, Nuar di skandalkan sekali lagi. TIBAI diwujudkan untuk membabikan Anwar. jika Nuar dibabikan pekong busuk itu mampu ditutup.

      Semua menteri seperti isa Samad, Najib, Thambey Chik, Ali Rostam, Ghani Ostman, Shahrizad lembu berguru dgn Madey. Beliau PM yg amat berbeza dgn 3 PM sebelum ini kerana men swastakan ekonomi untuk PROJEK MEGA Kroni.

      SistemMadey mencapai tahap tepu..Kontraktor Ramai, Lesen banyak projek tak ada..

      Jika negara revert kpd sistem ekonomi razak mungkin felda makanan, felda industri permotoran boleh diwujudkan..

      Apa boleh buat, Najib sudah menganut ekonomi Madey yang tak bertahan itu.

      Mungkin Nuar & Najib boleh return tampa Madey.

      Delete
    9. Masa pak lah didesak undur oleh tun madey kenape tak ade orang umno pertahankan pak lah...?...najib pon tak pertahankan pak lah...

      Delete
    10. Pada masa itu tembelang belum pecah..helah tipudaya iblis bapa kroni membodohkan melayu

      Mcm cerita 'keling' lambat laun kebenaran muncul..

      Satu keling berani caci Melayu mudah lupa tiada melayu yg bising..
      Keling tu sapu saja..berpuluh kali siap tv3suku ulang2..

      Berani keling tu cakap cina mudah lupa dlm mca?

      Delete
  3. Kita suruh KD berhadapan dg Arul Kanda....apa macam, ada berani ke bang!! Jangan asyik tunjuk terror kat dlm blog je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa KD nak jumpa arul kanda? Bukan KD yg jaga syarikat sarat hutang tu... Dah tahu byk hutang, kasi auditlah. Baru tahu mana duit tu pergi. Takkan berniaga bilion2 nak suruh org bisnes kecil2an ni ajar.

      Delete
    2. Dah tau bisnes kecil2an kenapa nak masuk campur bisnes org yg besar2an? Ukur baju dibadan sendiri...

      Delete
    3. Surujlah arul kekanda berhadapan dgn tun madey...baru boleh jelas...nak belit plak..

      Delete
    4. Bisnes kecil2an, tp masuk juta2an. Kau hado? Sampai tualah kau jd macai. Kahkahkah

      Delete
  4. Zahid Mohd Arip lawan Najib..... kah kah kah. Sapa Zahid Mohd Arip tu. Ohhh!! orang kuat PPBM. Kuat ke? Itu saja komen saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kisah, SIAPA pun dia, dia layak menentang si KLEPT.
      Apatah lagi, dia cucu Tun Ghadfar baba.
      Dia bekas pembanti ISA SAMAD di FELDA.
      FELDA......ada faham, FELDA.
      Undi Najib di Pekan, bergantung kepada peneroka FELDA.
      Siapa yang lebih tahu pasal FELDA kalau bukan pembantu Isa Samad...?
      Zahid Md Arip tak bergantung pada undi Pos TENTERA, macam Najib.
      Najib jangan terlalu yakin dengna undi Pos tentera.
      Dalam sekelip mata, things can change.
      Tiada yang kekal tak berubah, kecuali ALLAH.
      Jadi, yakinlah kepada Zahid Mat Arip, cucu Tun Ghafar Baba ni.
      Kalau dia kalah pun, tak rugi apa-apa.
      Kalau dia menang - He kills the dragon!
      HAHAHAHA.

      Delete
    2. Kalau pasal kuat merembat, zahid mmg confirm tak kuat. Kehkehkeh

      Delete
    3. Zahid has nothing to lose but everything to gain.

      Syabas Zahid Md Arip, sahabatku cucu negarawan Allahyarham Tun Ghafar Baba...!!

      Delete
  5. Pada firasat saya, esok UMNO akan diharamkan buat kali kedua......insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...baik ko ckp ko mimpi siang²... mengarut.

      Delete
    2. Umno halalkah umno haramkah tak beri kesan pd aku..biarpun umno tanding guna lambg penyangkut baju pun aku tetap undi..#bn menang 2/3

      Delete
    3. Anon 12.46,

      We will see who will have the last laugh tomorrow.....Allah maha mengetahui

      Delete
    4. Jeng..jeng..jeng..

      Besok mungkin mahkamah tentukan sama ada umno masih sah dan boleh bertanding ker tidak pd PRU 14.

      Delete
  6. Abg KD, arul kanda ceo 1mdb ajak sembang berdepan. Terjah la, jgn tunjuk kecut telur simpan belakang lutut pulak. Blogger hebat mesti berani punya. Cayok la....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sembang berdepan... Kahkahkah... Suruh dia gi audit sykt tu dulu.

      Delete
    2. Apa yang pengecutnya? Pergi saja ke ceramah tu dan berdebat dengan Arul. Tanya juga pasal audit2 tu semua.

      Itu pun kalau korang ada bola la!

      Delete
    3. Buat apa kita org nak pergi ceramah yg tak ada sambutan tu? Macamlah kita org tak tau taktik utk meramaikan org... Hello. Kasi angkut dgn baslah awak punya penyokong. Kahkahkah

      Delete
    4. Video lengkap penjelasan isu 1MDB oleh Arul Kanda ada di Facebook U.Online yang sejak disiarkan telah ditonton oleh lebih 200,000 orang.

      Delete
    5. Dulu di dataran merdeka KL pd 1/2/18, Kejora asyik main bola..main bola..main bola, tak hal saya terjerit-jerit bertanya dia dari tengah malam sampai 4.00 pagi di mana dia. Sampai kesudah dia tak muncul-muncul.

      Delete
  7. Arul bukan level aku, dia makan gaji, pecacai boss..
    Berapa ribu pekerja bawah dia..habuk.

    Dalam politik, azrul hanya melukut tepi gantang..budak suruhan, dia layak ceramah dengan azwan ali.

    Level aku sekurang kurangnya Nazri, "...itu Sungai Perak"
    Kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elok sgt kau dgn Nazri, sama level, Sama mangkuk jamban

      Delete
    2. Alamak takut pulak KD ni. Pendekar taik kucing ke hapa hang ni?

      Peluang sudah terbuka, Arul sudah berada di gelangang. Apalagi! Inilah peluangnya untuk membuktikan tuduhan2 pembangkang selama ini berasas bukannya rekacipta fitnah auta2.

      Mana Mamak, Tony, Rapiji, dll. Sahut la cabaran tu!

      Delete
    3. Baguslah kalau kau dah iktiraf panglima Najib setakat mangkuk jamban,.memang tak jauh dari thaeklow.

      Delete
    4. Panglima najib mangkuk jamban woiiiiiiiiiiii.. Kahkahkah. Bukan aku ckp, kajora macai yg ckp.

      Delete
    5. Dulu bukan main punyalah tunjuk jantan cabar Arul berdebat. Sekarang Arul sudah buka gelanggang. Sahutlah cabaran tu. Tunjuklah keberanian sebagai anak jantan.

      Ataupun selama ini, pembangkang hanya mendendangkan persepsi negatif ke atas 1MDB berasaskan auta2 yang menyebabkan kerandut mengecut bila cabaran disahut. Bolehlah utarakan tentang Jho Lo, Equanimity, saman sivil DoJ dsbnya.

      Apalagi sahut la cabaran Arul tu. Sahut lah wahai pengecut!

      Delete
    6. Hahaha... Ada org nak cuba tarik pendengar. Ceramah dah tak laku. Boooooooooooooooo

      Delete
    7. Video lengkap penjelasan isu 1MDB oleh Arul Kanda ada di Facebook U.Online yang sejak disiarkan telah ditonton oleh lebih 200,000 orang.

      Delete
  8. Sebenarnya Zahid Mat Arif tak kesah menang atau kalah.Kalau kalah pun dia tak kesah...sbb dia tidak kempen guna duit....janji dia dapat TIBAI Najib habis2an,itu pun dah lebih dari cukup!!....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, kalau menang, dia akan terkenal sebagai THE MAN WHO
      KILLS THE BEROK. Kalau kalah, dia tak rugi apa-apa.
      HARAPAN kempen cuma guna sebatang dua, bendera.
      SPR tak bagi letak banner gambar pemimpin HARAPAN,
      OK.....no problem.
      Tak perlu kelaur duit banyak.
      Semua orang dah buat keputusan, nak pangkah APA.
      Buat apa membazir duit..........?
      Letak penyangkut baju pun, kalau orang nak pangklah, takda masalahkan.

      Delete
    2. Terdapat tiga kelompok utama pengundi iaitu (1) yang setia kepada parti, (2) yang setia kepada individu dan (3) atas pagar. Kita tahu kelompok (1) dan (2) ialah pengundi2 tegar yang tidak terpengaruh dengan isu2 semasa samada Slogan Selamatkan Malaysia, Kleptokrasi, 1MDB, GST dan sebagainya dan kelompok ini membentuk komuniti yang sangat besar iaitu kira2 55% daripada keseluruhan pengundi.

      Bakinya iaitu 45% ialah kelompok ke (3) atau atas pagar. Mereka mengundi berdasarkan parti mana yang boleh memberikan perkhidmatan terbaik, mengadakan kemudahan infrastruktur yang lengkap dan canggih, kemudahan wifi, skim latihan kemahiran, memacu ekonomi negara ke arah kemakmuran yang memberi mereka peluang untuk menjana pendapatan yang lebih tinggi, BRIM, KRIM, dsb.

      Dengan perkembangan mutakhir ini dalam suasana politik negara, insyaAllah Najib, UMNO dan BN menang dengan majoriti lebih 2/3.

      Delete
    3. 211,
      Rabu pun tak dpt selamatkan umnobnpas.
      Trick last mimit tak bagi naik poster Tun Anwar juga fail.
      Lagi2 lah trick bacul cubaan halang Ppbm sehari sebely
      Um bubar.
      Tak sedar2 lagi kah kantpi Taek Kemcing dh tak membawa kelegaan.
      Rakyat hanua lega apabila umnobnpas disejarahkan, walau tak adil mcm mana sekalipun. Alat ROS dan SPR sudah ditelanjang bulatkan. Sudah2la..takut apa lagi neh?
      Umnibnpas GRT THE HELL OUT.
      Itu pun tak faham2 !!!

      Delete
  9. Lebih kurang dua minggu lagi pencuri akan ditangkap..Arul boleh cerita 1mdb dari kandang saksi.

    Tak lama dah..
    Sabar k..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa itu dia akan putar. Macam macai. Skrg tak sokong pakatan, dua minggu lagi dia akan jilat sampai licin, termasuk juga taikkkkk.

      Delete
    2. Ha.ha.ha. Alasan pengecut dasar pencacai Mamak.

      Cayalah Arul.

      Dengan usaha beliau ini dan ahli2 dan penyokong2 setia UMNO dan BN berserta kecenderungan atas pagar setakat ini kepada UMNO dan BN. InsyaAllah Najib, UMNO dan BN menang dengan majoriti lebih 2/3.

      Delete
    3. Hahahah... Tak payah nak trick suruh kita org datang kat ceramah yg tak ada sambutan tu. Kalau ramai org dengar mesti dah lama keluar tv. Tapi yg ni hampeh. Itik dgn kerusi aje yg penuh. Kihkihkih

      Delete
    4. Video lengkap penjelasan isu 1MDB oleh Arul Kanda ada di Facebook U.Online yang sejak disiarkan telah ditonton oleh lebih 200,000 orang.

      Delete
  10. Bos TIBAI (tolak individu bernama anwar ibrahim) kini dgn muka tak malu jadi penjilat cap mata dajal berboskan anwar ibrahim. Susah nak percaya sebenarnya macamana politik tunggang terbalik ni boleh berlaku. Tp itulah, tibai ajelah asal masyuk... Nak cerita pasal felda? Kalau org tanya pasal bawak lari eset felda dulu camane?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau org tanya, ckp le hilang dalam poket doraemon. Tak pun kata eset tu dah kena derma. Kehkehkeh

      Delete
  11. aiiih...buang masa post komen kat blog Kluang Diamond nieh...Blog Boddo

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada sapa2 jemput 327? Mungkin dia mmg jenis esat (dan tiada kemaluan)

      Delete
  12. kesian sungguh ye pakataik..dh xde calon cerdik dan bersih ke...
    punyelah suspen sape lah nak bertanding di Pekan.. ku sangka Mamak Ketua Penyangak negara.. rupanya macai picisan je.. TIBAI?? kah..kahh Tolak Individu Bernama Anwar Ibrahim... skrg ko tumpang parti mata lembam nuar brahim>??? WTFilm u tgh bikin haa.. prinsip cacai haprak.. zero.. sendiri ludah sendiri jilat.. melukut tepi kaki peliwat.. dulu ko bkn main samseng nak tibai patung Nuar..

    bapak klepetk tua si mahataik bapak boboi botak.. itu anugerah khas negara!

    ReplyDelete
  13. yg aku dgr bisik2 makin kuat dr keselamatan.. Mahathir akan kalah, Selangor akan tumbang kembali pd BN. Penang BN majoriti mudah.. Kelantan PAS kekal. Semua negeri lain UMNO BN menang.

    Insya Allah semoga benar. Semoga mahathir ditangkap selepas PRU14 bersama Gone End!

    ReplyDelete
    Replies

    1. Ni ramalan daripada pengawal keselamatan Nepal atau Bangla ni?

      Delete
  14. hgpa tgk mlm esok nk mengundi silap2 mahataik akan berlakon dia pengsan dan masuk ijn. supaya simpati dtg undi pakataik.. tkpun berlakon mampos mcm si macai bershit dulu.. pura2 mampos utk viral simpati.

    terdesak.. mcm2 boleh buat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku ingat kau boleh jadi bomoh la kejora.... Kahkahkah

      Delete
    2. Cara & gaya bahasa Kejora @ 4:16 AM menyenyeh-merapu mengesahkan dia langsung tak berilmiyah, sekolah tak abis apatah lagi berakademik.

      Delete
  15. Kaitan Equanimity, 1MDB tak disentuh di mahkamah Indonesia
    25 Apr 2018, 5:31 petang (Dikemaskini 25 Apr 2018, 5:35 petang)

    Terjemahan bahasa Inggeris perbicaraan bertulis Mahkamah Jakarta Daerah Selatan mengesahkan perbicaraan itu tidak mempersoalkan pemilik kapal layar Equanimity dan dakwaan kaitannya dengan 1MDB.

    Sebaliknya, mahkamah hanya menyentuh perkara-perkara teknikal berhubung penyitaan polis Indonesia pada 28 Februari di Teluk Benoa di perairan Bali.

    Laporan Utusan Malaysia, New Straits Times, Berita Harian dan penerbitan lain minggu lalu mendakwa mahkamah memutuskan bahawa Equanimity dimiliki syarikat Equanimity (Cayman) Ltd dan tidak mempunyai kaitan dengan 1MDB.

    Hakim Ratmoho pada 17 April lalu memetik Perlembagaan Mahkamah 2014 yang memperuntukkan bidang kuasa mahkamah daerah dalam hal-hal berkaitan pra-perbicaraan.

    Pra-perbicaraan di Indonesia adalah sama dengan writ habeas corpus dalam bidang kuasa undang-undang di Malaysia. Antara lain, perbicaraan itu meneliti sama ada pihak berkuasa mempunyai "bukti yang cukup" untuk menahan seseorang di bawah siasatan atau sama ada prosedur penahanan, siasatan, dan tangkapan dipatuhi.

    Terjemahan penghakiman bertulisnya diserahkan kepada Mahkamah Daerah California Tengah oleh peguam Equanimity Ltd semalam sebagai sebahagian dokumen dalam saman sivil penyitaan yang difailkan Jabatan Kehakiman AS (DOJ).

    Malaysiakini sudah merujuk dokumen berkenaan.

    Apabila dihubungi di mahkamah pada 18 April lalu, salah seorang peguam Equanimity Ltd di Jakarta Rando Purba mengesahkan soal pemilikan Equanimity dan kaitannya dengan 1MDB tidak dibangkitkan di mahkamah.

    Pada 28 Feb, polis Indonesia merampas Equanimity dalam operasi bersama FBI melalui arahan waran tangkapan yang dikeluarkan Mahkamah Daerah California Tengah pada Jun tahun lalu.

    DOJ mendakwa Equanimity diperoleh melalui dana yang didakwa diseleweng dari 1MDB dan digubah secara haram melalui sistem kewangan AS dan dimiliki olej ahli perniagaan Low Taek Jho.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengar tuu Kejora Musibat yg dok siang malam memekak konon Jho Low, Equanimity & 1mdb bebas dari kesalahan.

      Kejora ketika itu bagai beruk tunggal terloncat-loncat dapat belacan.

      Delete
    2. Sahabat & rakan Seperjuangan KBB....

      Posting sdra itu amat penting bagi kredibiliti perjuangan kita. Harap disiarkan di blog2 lain untuk makluman umum.

      Syabas & tahniah sdraku.......!!

      Delete
  16. Kalau najib hebat.
    Sepatutnya menang tak bertanding atas dasar suci dan dihormatti.

    Kalau PAS letsk juga calon, nampak sanhat najib kena kencing.

    Penyokong PAS akan bagi undi kpd calon PAS, bakinya antara PH dan BN.. Buatnya last minute PH yarik diri dan sokong PAAS, siapa yg skan mersna?

    ReplyDelete