Sunday, April 29, 2018

SIAPA AKAN IKUT TELUNJUK SIAPA?


Bila perangai tak senonoh dikesan,  jiran akan mengata - bila tular,  salah siapa? 
Campurtangan negara asing? 










Dan
Jangan Gentar To Say No To umno 





9 comments:

  1. Aku respek dgn jawapan kau terhadap ajakan calon p088 & n31. Begitu juga aku dan ramai yg lain utk menolak pelawaan pembangkang bagi memberi sokongan kpd calon mereka. Kita raikan demokrasi tanpa ada sengketa berpanjangan, kukuh dgn pendirian tanpa merosakkan hubungan baik yg dituntut dlm bernegara. Waima siapapun menang, akhirnya nanti kita perlu juga menyumbang utk negara walaupun kerajaan yg ada bukan kerajaan pilihan kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 9:24. Cara ko komen aku suka wpun undi aku bukan utk kerajaan.

      Delete
  2. Jangan terpengaruh dgn blog2 mamak.

    Mereka ada banyak fakta kerana bentuk kepala mereka.

    Namun mamak ni bkebanyakannya hitam & mewarisi trauma sistem kasta..

    Pemikiran Mamak / India Malaysia biasanya ada unsur2 revenge revolt akibat kesan psikologi hitam & sejarah ribuan tahun trauma sistem kasta mungkin dulu bangsa dalit yg ditindas..

    Syed out box, madey nuar dll ada unsur2 dendam trauma & revenge..

    Ini lah dna mereka india hitam menurut pakar genetik UK.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apartheid pulak caranya. Komunis faccist, tentu zionist,ada juga perisa Taliban dan Melayu Brown neck, walhal melayu semuanya deutro tak prtnah tulin pun.

      Siapa kasta, siapa feudalis?.
      Makin meracau ko 420.
      Ko sedar tak dlm KEY line up Klepto-rule Jiban berapa ramai sihitam yg ko telah sajikan?
      Pernah kira?
      Sayang, lututmu pun malu pd kamu...taubatlah
      420

      Delete
  3. Waima kita kena sokong pencuri, penyusah rakyat bawahan(GST), dan lain2 kisah belum ada kesudahan( masih belum diadili dimahkamah), itulah semangat BN dlm PRU14 sekarang. Setuju atau tidak, sila laksana t/jawab dipeti undi.
    Ada ura2 perancangan tambakan laut di TERUMBU LAYANG, bolehlah hantar pegawai2 kerajaan terbaik dlm pengurusan pilihanraya, pelbagai jawatan tinggi disediakan spt pegawai daerah, ketua pemetaan kawasan baru dsbnya. tapi kena bertugas 6 bulan berterusan, cuti satu minggu kembali ke semenanjung dan sambung bertugas kembali. Bertuahlah pegawai2 kerajaan yg berdedikasi ini.

    ReplyDelete
  4. Perjalanan Sistem pilihanraya di negara lain tidak serupa dengan perjalanan di malaysia....

    Di malaysia ade berlaku konar secara yg tidak sengaja konon...
    Pegawai yg tidak amanah dan berpihak ...

    Bukan SPR saja malah RoS dan jabatan insolvensi turut memain peranan...

    Jabatan insolvensi boleh kemuka senarai muflis lebih awal kpd spr supaya bakal calon boleh ditolak semasa membayar deposit pencalonan...

    Spr boleh sediakan senarai calon yg telah diterima deposit dan boleh semak bakal calon yg belum di beri pas masuk pusat penamaan calon...

    Sistem dan kaedah boleh di permudahkan di zaman serba canggih...

    ReplyDelete
  5. Surat Rasmi 'Sahkan' Calon PPBM Tak Bankrap, Kenapa Pencalonan Di Batal SPR ?

    PETALING JAYA: PKR hari ini mempersoalkan keputusan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) membatalkan pencalonan ahli PPBM atas alasan bankrap walaupun surat daripada Jabatan Insolvensi menunjukkan sebaliknya.

    Imej surat bertarikh 27 April 2018 itu dipaparkan di laman Facebook rasmi Datuk Seri Anwar Ibrahim. Ia menyebut bahawa Yaakob Osman, ketua PPBM Nibong Tebal, tidak bankrap.

    “Pelik tapi bukan luar biasa di bawah kerajaan Umno/BN” kata laman Facebook itu.

    Semalam Yaakob dibatalkan pencalonannya untuk bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Penaga, Pulau Pinang, sementara di Johor, calon PPBM bagi kerusi Bukit Pasir, Pizi Jihat, turut dibatalkan atas sebab sama.

    Pizi juga berkata, beliau telah memeriksa status insolvensinya dan disahkan bukan seorang bankrap. Bagaimanapun pegawai pengurus pilihan raya SPR berkata carian badan itu menunjukkan sebaliknya

    ReplyDelete
  6. Andai Majlis Raja2 terima post TimbalaN Pengerusi yg dicadang Najib tempoh hari tu, maka PRU14 akn jadi ibu segala PRU pincang.
    Nekad licik demi nk selamat diri.
    Crime has been commited.
    UmnoBn must pay.
    Pas must be exposed.
    Undang2 WAJIB ditegakkan.
    Rakyat yg bayar gaji semua pentadbir.

    ReplyDelete
  7. By hook or crook, Najib got to win this PRU 14 to save his arse.

    By hook or crook, Mahathir got to win to save the nation.

    ReplyDelete