Thursday, April 19, 2018

KEMPEN PRU BAGAI TERGANGGU... (?)

Kempen pru bagai terhenti,  sekurang kurangnya terencat,  ada isu lebih utama,  status umno?
Siang malam pacak bendera,  rentang banner,  bagaimana kalau umno tidak layak bertanding pru?

Umno pernah diharamkan dan jika berulang,  ia bukan sesuatu yang pelik. Haram semasa era Tun dan jika berulang di era najib,  bagai pinang di belah dua. RAHMAN akan berakhir dengan lebih teragis.

Kenapa umno sekarang kemungkinan diharamkan,  ia bukan suatu rahsia lagi dan hanya mahkamah yang boleh jadi penyelamat tetapi undang² juga tidak boleh berdalak dalik atas hitam dan putih.  Cepat atau lambat,  sekarang atau akan datang,  suka atau tidak umno kena berdepan dengan mahkamah.

Nasib umno mungkin tidak jauh dari nasib BERSATU,  apa salahnya kalau Tun guna logo PKR najib pula guna logo MIC atau setidak tidaknya logo PAS.


Klik ini org umno yg kata

37 comments:

  1. Saya perhatikan setiap apa yang pembangkang tuduh pada BN, semuanya terjadi balik pada mereka. Umpamanya yang terbaru, mereka menuduh kerajaan BN bankrupt. Ternyata yang sebenarnya bankrupt ialah The Loaf milik salah seorang pemimpin pembangkang. (Itu pun, pada mulanya, liat nak mengaku milik beliau)....tunggulah apa lagi selepas ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib UMNO mungkin lebih teruk dari BERSATU.. itu pun patah balik?

      10 kali The Loaf nak bankrup pun ia tidak melibatkan wang rakyat..

      Kalau The Wolf.. Itu memang duit rakyat.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. This comment has been removed by the author.

      Delete
    4. Bro KD....

      UMNO & Najib kini kena 'kualat' sebab berhasad dengki terhadap Tun Mahathir, PPBM & Pakatan Harapan.

      Ditohmahnya, dimanipulasinya & dianiaya Tun M, PPBM & Pakatan Harapan dgn menggunakan ROS & SPR. Allah SWT melaknati perbuatan mereka malah meresttui PPBM & Pakatan Harpan pimpinan Tun Mahathir. Parti pimpinan Tun M tak boleh bertanding di PRU 14 dan poster Tun M juga tak boleh dipamerkan sepanjang kempen pru 14,KECUALI di kawasan beliau bertanding guna logo Keadilan.
      Jahat betul Najib.....!!

      Kini dgn kehendak Sang Maha Kuasa, tersingkap sudah UMNO sendiri melanggar perlembagaannya sendiri, sekali gus parti itu, ROS & SPR berniat jahat menjakaui & menyalahi peraturan & undang2 menganiaya Tun M, PPBM & PH. Sebaliknya UMNO yg pulak melanggar perlembagaan partinya bila gagal mengadakan pemilihan dalam jangka tempoh 3 tahun + lanjtan/penangguhan 18 bulan yg dibenarkan.

      Bukan PPBM & Pakatan yg bersalah....UMNO yg sebenarnya bersalah & semua penyandang jawatan di peringkat cawangan, bahagian & Majlis Tertinggi (termasuk presiden & timbalannya) dah tak sah.

      Justru, sebagai pemimpin Barisan Nasional, parti gabungan ini juga dikira tak sah & tak patut/dibenarkan bertanding dalam PRU 14.

      Nampaknya, puak2 pendengki ini terpaksa menumpang simpati mengguna logo PAS, MCA atau MIC untuk bertahan hidup.

      Padan muka........!!

      Delete
    5. Encik Kluangman, dah terbukti ke The Wolf melibatkan duit rakyat? Dan terbukti juga ke The Loaf tidak menggunakan duit rakyat?
      Soalnya sekarang, yg dapat kualat selalunya pembangkang kerana SERING menuduh yg bukan2.

      Delete
    6. http://sejarahmelayu.blogspot.my/2018/04/jawapan-fakta-membidas-tuduhan-peguam.html?m=1

      BACA NI SEBELUM BERANGAN NAK MENANG FREE PRU14 NI YAAAAA.... CUBA LAGI.

      Delete
    7. Adekah Raias yatim seorang berkelulusan undang2 silap nasihatkan NY umno rujuk kpd mahkamah?...

      Delete
  2. Hahahaha...kalo umno dan bn di haramkan calon umno kena pakai logo cap ayam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Udah abis isu dah nak serang... susun strategi yg canggih utk menang ka..camne nak nak buat pengundi pangkah logo mata lebam ka.. BN pakai logo cap ayam pun aku pangkah.. ape ade hal.

      Delete
    2. Parti haram cap syam kena pakai cap ayam bapok laa...hihihi...

      Umno sendiri susun strategi supaya diharamkan kerana langgar perlembagaam...hihihi...abis cedik...

      Delete
  3. Tun madey kata kerajaan bn akan bankrap...tak kata pon kerajaan bankrap...boleh tunjuk bukti?..

    ReplyDelete
  4. Ku nan terpaksa guna ilmu loyar buruk meniou ahli umno yg lemah semangat umno akan diharamkan...ku nan tipu ahli umno dengan kluarkan kenyataan RoS sambung tempoh laku umno hingga tahun 2019... Tipu dan umno tidak berpisah..

    ReplyDelete
  5. Wey dey tambi. Logo parti punya pasal lu worang bising² sini mcm tarak akal. Sini mari pikir, dalam kertas wundi, logo parti ada warna apa macam? Biru, biru muda sama ijau ada taruk ka? Semua itam putih saja la dey tambi. U worang tak pernah wundi ka? Baik u worang pigi pancing la lagi baik dpt ikan. Sembang bolo punya tajuk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Logo orang pon lu bising...sekarang kena batang idung sendiri rasa malu plak...orang kena bubar boleh pakai logo mata...lu kena haram pakai logo cap ayam...parti cap ayam...hihihi

      Delete
  6. Baca seksyen 3A akta pertubuhan 1966. Baca dan hadam, baru komen 2-3 kajang. Kalau nak bawa ke mahkamah biar ahli umno yg buat sbb mereka yg berhak. Org luar apa ada hal masuk campur? PPBM diarah bubar sementara atas aduan siapa, ahli umnokah? So, aku nasihatkan jangan galak sgt nanti malu. Mcm di indonesia tu, gegak gempita konon kapal jolo kena sita. Sekali mahkamah arah lepaskan sebab penahanan tidak sah...hahahaha.. galak tak hengat korang, akhirnya bisu terus tak sanggup ulas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa yang kau merapu pasal seksyen 3A..
      Kalau dalam perlembagaan umno sendiri sudah jelas tentang tempoh maksima penangguhan.

      Jika seksyen 3A mahu dipakaiguna, BERSATU juga tidak wajar dibubar sementara.

      Hanya mahkamah boleh memberi keputusan tentang maksud seksyen 3A samada tempoh lanjutan yang diberi oleh ROS kepada umno samada valid stau tidak.

      Delete
    2. Sibodo nak tunjuk pandai bila kena batang idung sendiri...

      Bukan ahli umno saje boleh mengadu...pihak lain pon boleh buat aduan parti haram masuk bertanding pru...

      Delete
    3. http://sejarahmelayu.blogspot.my/2018/04/jawapan-fakta-membidas-tuduhan-peguam.html?m=1

      BACA NI SEBELUM BERANGAN NAK MENANG FREE PRU14 NI YAAAAA.... CUBA LAGI.

      Delete
    4. GoBlog auta...10.16 dlm perlembagaan umno hadkan lanjutan masa sehingga 18.april saje ikut kelulusan RoS.....hari ni berape haribulan?...Ku nan klentong RoS lulus sehingga 2019... Parti haram...cap ayam...

      Delete
    5. RoS lulus 18bln sehingga 2018.. typo 2019 hihihi padan muka KuNang

      Delete
  7. PRU 12 & 13 LAMBANG DAJAL MERATA RATA
    PRU 14 KALI NI NAMPAK MACAM TAK CERIA SAJA
    DOLU HARAP ORANG LAEN DI KUDA JADI JENTERA
    PRU KALI NI BARU TAHU JENTERA PARTI TAK ADA. ....


    KIKIKIKI...

    DAH BERAMBOS WAT CARA BERAMBOS..!!
    NOSTALGIA DNG UMNO KIRA DAH HANCUS
    BELA JER MATA DAJJAL DAH NK MAMPOS
    PRU KALI NI MME PKR KITA KASI HANGUS..


    ... ALAHAIIIII... MOHON BERAMBOSSS

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik! sendiri berambos diri sendiri boleh tak? menempel kt blog org! Blog dedak tak boleh bagi komen ka?

      Delete
    2. Kejora tulur kicik merapu kesedihan kena pakai logo cap ayam bapok...hahahahaha...

      Delete
  8. Selepas penamaan calon tun madey buat bantahan kpd spr supaya umno dan bn tak boleh tanding kerana dah otomatik haram bila langgar perlembagaan...haru biru umno dan bn...jadi calon bebas cap ayam ...hihihihihi...

    ReplyDelete
  9. APA KUTY BUAT BANTAHAN KUANG KUANG2
    BANTAHAN APAKAH ITU WAHAI MACAI SKELIAN
    OOOH.. LOGO PARTI PULAK YANG DEPA SEMBANG KENCANG
    TERKINJA LA BARUA MACAI SEKLIAN MVM ORANG MANGANG
    TANDA ORANG NAK KALAH MACAM TU LAH TUAN PUANH SKELIAN


    .. MOHONNNNN BERAMBOSSSS...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Parti haram cap ayam...kena klentong sama loyar burok ku nan...brambosss laah bapuk bodoo..

      Delete
  10. http://sejarahmelayu.blogspot.my/2018/04/jawapan-fakta-membidas-tuduhan-peguam.html?m=1

    Kalau siapa nak tau.... siapa yang berbohong.... BaCA INi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lu bodoo Suhaili...

      GoBlog auta...10.16 dlm perlembagaan umno hadkan lanjutan masa sehingga 18.april saje ikut kelulusan RoS.....hari ni berape haribulan?...Ku nan klentong RoS lulus sehingga 2019... Parti haram...cap ayam

      Delete
    2. Hanglah yang goblok..... jangan nak anggap orang lain melainkan engkau yang goblok....

      Delete

    3. Cool la brader suharli.
      Dalam psy-war sapa yang hilang cool, kira dah ngaku kalah.
      Relax la. Chill out.


      Delete
    4. Suhalili dah tunjuk goblog...hihihi...umno memang kuat klentong temberang..

      Delete
    5. Tq 6:16 saya silap.... saya tukar tonasi saya.... ungkapkan 'goblok lah kejora bapok ni'... sambil tersenyum. Mereka dah mula hilang punca.... lari mana pun nampak bayang sendiri.

      Delete
  11. Umno tu parti penyamun klu diharamkan lagi baik elok kita naikan parti Roket hidup roket mampus umno

    ReplyDelete
  12. WAHAI PENDUDUK2 PUTAR ALAM SKLIAN
    MASA BERAUTA FITNAH SEMAKIN KELAM
    PEJUANG & BARUA PRMIMPIN DUA ALAM
    MASA DAH TAMAT PRU TERIMA HUKUMAN



    KIKIKIKIKI....

    ReplyDelete
  13. Salam blogger masih belum terlewat untuk kembali ke pangkal jalan.

    ReplyDelete