Saturday, April 7, 2018

"WILL YOU PLEASE SHUT UP" ELOK JUGA DILANJUTKAN KEPADA PIHAK² LAIN YANG CUBA MEMASUKAN JARUM..

Sejarah.. 
Dan pandai cakap
Tentulah berbeza.. 

Dari atas pokok
Dari bawah pokok
Dari dalam tanah
Dalam sebuah hutan
Akhirnya
Penghuni hutan yang akan buat keputusan.. 
Siapa akan jadi ketua belantara
Sang harimau
Sang singa
Sang buaya
Sang naga

Mereka gagah perkasa
Berkumpulan
Sesama bangsa
Berpakat sekata
Bijak mencari mangsa

Atau yang lebih baik
Si kancil tua





Ini isi nasihat yang baik,  kita tahu siapa dia,  mana parti yang disokongnya, tetapi isi nasihatnya win,  tidak menyebut nama,  tidak menyebut siapa,  tidak berpolitik dan tidak mengambil kesempatan walaupun duduk paling atas dari para makmum.. 

25 comments:

  1. Harapnya lah. Kalau betul memang kena tahan telinga lah ye

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Terima kasih. Selama ini saya mengikuti blog tuan, ternyata isi nya di luar pemikiran biasa. Terima kasih seklai lagi

      Delete
    2. Ternyata isi nya dipenuhi taik.

      Delete
  3. remember, days ago I throw a question on the possibilty of unseen hand "directing and approving the thieveries" by najib and his band of thieves. all enforcement agencies are rendered tame, allegience misdirected etc etc.

    last nite news of the attack on the aged ex premier seemed to shed some lights and a proof of question and fear. I wud expect one or two more unseen hands to make such attacks to expose the grand conspiracy.....

    wallahuaklam

    ReplyDelete
    Replies
    1. sdra pengomen,

      saya pun ada berfikiran serupa. manakan najib berani bertindak sesuka hati....

      Delete
  4. Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Paya Jaras Mohd Khairuddin Othman akan meninggalkan Pas dan menyertai Parti Keadilan Rakyat (PKR), lapor Star Online.

    “Saya akan menyertai PKR bersama ahli Kelab Penyokong Pas berbangsa Cina dan India,” katanya kepada Star Online.

    Khairuddin akan mengumumkan penyertaannya pada Ahad malam di satu majlis yang akan dihadiri oleh Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali.

    Mohd Khairuddin digugur dari jawatan Setiausaha Pas Selangor ekoran beberapa salah faham antaranya dan pimpinan parti itu.

    Selain Mohd Khairuddin, sekurang-kurangnya empat wakil rakyat PAS yang lain juga dijangka akan menyertai PKR...

    Mampos umno dan pas di selangor..

    ReplyDelete
  5. KD..komen TMJ di southern tigers dah jadi suara anak raja vs suara rakyat...tengok di bhg komen FB tersebut

    ReplyDelete
    Replies
    1. TMJ tak mao kemen ape kesan forest city kpd bangsa johor di masa akan datang?..

      Sultan johor pernah suarakan mintak kembalikan kuasa dan kekebalan raja2..... Bila najib nak bagi balik?... Najib ade brani?...ko cai bodos sembang undang2 pon tak reti..

      Kalo tun tak buat dulu susah najib nak tadbir negara...najib pon tahu...tun lebih bijak dari najib...

      Delete
  6. Cerita kapal yang karam di pelaburan sebelum sempat belayar di lautan luas. ....ianya kapal yang membawa bendera PPBM.
    Sebelum karam, nahkoda yang sudah tua serta kelas kelasi nya sempat di selamatkan oleh kapal lain yang kebetulan juga berada di pelaburan. Kapal berkenaan yang membawa bendera PKR berjaya belayar ke lautan. Tetapi disebabkan lautan yang bergelora serta ribut dan taufan, sehingga sekarang masih belum tahu nasibnya kerana nahkoda kapal PPBM rasa dia lebih mahir dari nahkoda kapal PKR.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak timnul pon siapa lebih mahir jadi nahkoda...andaian orang bodoo jer...yg pasti tun madey jauh lebih bijak dari najib....

      Tengok lah kalo umno tumbang ape nasib KP RoS yg buat gelombang....hadiah besar menanti dia....adekah dia akan mengaku dia hanye ikut perintah zahid?....keh...keh...keh...
      ..

      Delete
    2. Cerita kapal ini mungkin tak sehebat kapal equanimity... Kahkahkah

      Delete
  7. Tok khatib bagi nasihat malaikat tanye tak bertegur sape kerana mungkar...merompak dan subahat malaikat tak tanye?..

    ReplyDelete
  8. KP RoS dan pengerusi SPR masuk radar tun madey untuk diberikan hadiah khidmat cemerlang bila umno tumbang...gerenti ker umno boleh nenang?...

    ReplyDelete
  9. http://www.amenoworld.org/2018/04/kenapa-tak-siasat-isa-samad-sampai.html?m=1

    Aoe dah jadi dhn SPRM?...tak ade dlm manipesto BN?...

    ReplyDelete
  10. Semalam najib bentang manipestol ato bentang rancangan pembangunan 5 tahun dan bajet tahunan?...

    ReplyDelete
  11. Bajet 2018 defisit...dengan naikkan harga minyak setiap minggu petronas dapat kumpul untung 40 billion....

    Adekah harga minyak akan dinaikkan lagi selepas pru untuk tampong tambahan brim dan kenaikan gaji kakitangan awam dan lain2 dlm manipestol najib?...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro..kat kelantan ni aku tgk orang berebut isi minyak kat Petron..walau terpaksa Q....petronas punya lengang pun org x gi...mngkn org tak nak bagi duit kat petronas sbb serupa bg duit kat MO1 kot...

      Delete
  12. Tak ada ke sesiapa nak promote manifesto BN kat sini... Sambutan 40k

    Manatau kot boleh berubah hati.. Boleh sejuk kan tsunami

    ReplyDelete
  13. Bukan sambutan 40 k...di kerah 40 k.. Bertempik bersorak lembu najib dengar pembentangan najib....lembu2 yg tak pernah sedar kena sembelih secara ghaib...

    ReplyDelete
  14. Masing2 tau manipestol BN hanye gula2 pru...takkan dapat hebatkan malaysia...

    ReplyDelete
  15. TAU PON TAKUT...KONON NAK BANTU UMNO..

    SURUHANJAYA PILIHAN RAYA MALAYSIA 

    KENYATAAN MEDIA

    Bil.25/2018
    ISU PENGGUNAAN SIMBOL PKR PERLU KEBENARAN SPR 

    Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia (SPR) ingin memberi penjelasan berhubung salah faham dan kekeliruan berkaitan isu penggunaan simbol Parti Keadilan Rakyat (PKR) oleh bakal-bakal calon daripada parti-parti lain bahawa perlu mendapat kelulusan daripada SPR.  

    Apa yang dinyatakan semasa sidang media selepas Simulasi Bilik Gerakan PRU-14 adalah sekiranya status pendaftaran atau simbol Pakatan Harapan (PH) yang tidak diluluskan oleh Pendaftar Pertubuhan (ROS) serta lambangnya masih tidak berdaftar dengan SPR, maka ianya tidak boleh digunakan dalam Pilihan Raya Umum Ke-14 (PRU-14) sebagai bahan kempen.  

    SPR tidak pernah mengeluarkan kenyataan bahawa sekiranya ingin digunakan lambang atau simbol PKR dalam pilihan raya oleh mana- mana individu yang dibenarkan oleh PKR itu sendiri perlu dapat kebenaran SPR. 

    Apa yang dinyatakan adalah sekiranya mereka bercadang bertanding atas tiket PKR maka hanya simbol parti itu sahaja yang dibenarkan diguna semasa PRU-14 untuk tujuan kempen, manakala simbol-simbol parti lain tidak boleh digunakan sebagai bahan kempen termasuk simbol DAP, Amanah dan PPBM. 

    Kenyataan SPR telah disalah erti seolah-olah keputusan untuk penggunaan lambang PKR oleh ahli parti lain untuk tujuan pilihan raya mesti mendapat kebenaran daripada SPR. Ingin ditegaskan kebenaran untuk menggunakan simbol PKR oleh calon yang ingin bertanding atas tiket parti itu adalah di bawah bidang kuasa parti itu. 

    Laporan pihak media berkenaan perkara itu adalah tersasar daripada makna sebenar yang cuba dinyatakan semasa sidang media tersebut. Justeru itu SPR berharap semua pihak tidak menyalah erti kenyataan tersebut. 

    Sekian. 

    TAN SRI MOHD HASHIM BIN ABDULLAH
    Pengerusi
    Suruhanjaya Pilihan Raya Malaysia
    PUTRAJAYA 


    Hahahaha...hahaaa

    Lepas kena gertak dgn tun pengerusi spr jetakutan terus napikan salahkan media....hahahaaa...

    ReplyDelete
  16. Sape kata orng tua 93 tahun tak bisa?.....pengerusi spr boleh terkencing...professaor kankong terkincing...

    Najib lari bertempiaran tak cukup tanah..

    Keh keh ...keeh

    ReplyDelete