Saturday, April 28, 2018

SAMBIL MENANGANI ISU YANG SENGAJA DICETUSKAN PH JANGAN HILANG FOKUS KEPADA GROUND WORK TUMBANGKAN UMNO...

Perasaan marah dan kecewa di atas sikap SPR harus diterjemahkan dengan lebih semangat menumpaskan BN.  
Pertikaian dan pengurusan dalaman harus diselesaikan segera. 

20 comments:

  1. a very good reminder KD.

    just express my surprise on the case of that indian doctor who was barred from entry when he was not given a pass inspite of making deposit payment....purposely done?

    equally puzzled when 2 candidates who WERE ALREADY CLEARED OF BANKCRUPTCY suddenly appeared again IN THE LIST UNDER BANKCRUPTCY.... purposely done????

    will Allah saves us all from penipuan? do not stop praying and seeling justice.

    ReplyDelete
  2. Dlm kes ini, rasanya keinginan utk umno tumbang akan hanya berlegar dlm ruang angan². Soalnya ialah, bila spr lakukan ikut sop, yg dipersalahkan adalah umno. Bukankah itu fitnah namanya? Fitnah tak akan menang. Kalau bawa kes ini ke mahkamah, siapa yg akan disaman. Umno ke spr? Sbb itu pembangkang tak akan menang sbb menggunakan medium fitnah utk merebut kuasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. umno kan maksum? ada manusia setara nabi....yelah....saya setuju dengan anda

      Delete
    2. Tajuk di atas..
      Kecewa dan marah sikap SPR, ada saya tuduh umno?

      Tumbangkan umno.. Itu memang tujuan berpilihanraya pun, apakah tumbangtumbangkan umno itu fitnah?

      Delete
    3. Habis, ayat ko berikutnya adalah marahkan spr. Akhir ayat perlu tumbangkan umno. Biar betul ko ni kd, marahkan spr perlu diterjemahkan dgn tumbangkan umno. Ko salah tulis ke salah faham tulisan sendiri? Ke ko dh konfius apa yg ada dlm buah butir fikiran ko sendiri? Cuba la terus terang apa ada dlm hari perut ko tu. Ko perlu kata polis, spr dan umno tu adalah satu entiti. Spr tu umno, polis tu umno jugak... Makin serabut ko ni kd. Baru semalam penamaan calon dh kucalana fikiran ko...

      Delete
    4. Marahkan SPR tumbangkan SPR di kotak undi? SPR bertanding tak?

      Siapa yang bertanding? Umno !
      So, kalahkan umno le..


      Itupun kau tak tau bezakan.


      Delete
    5. Tak payah jawablah kd. Budak tu byk makan dedak. Sebab tu bangang. Knp org masuk bertanding pun dia tak faham, tp nak jadi macai.

      Delete
  3. sabar KD,

    I still believe in Cerita KOBOI entitled TODAY ITS IT'S TOMORROW YOU

    Dengan izin Allah.....lita akan berjaya

    ReplyDelete
  4. Spr dikambing hitamkan atas kecuain calon sendiri..percayalah jika kptsn berpihak pd mereka segala caci maki pd spr bertukar pujian..beza dgn bn walau hlg brp negeri tak jdkn spr beg tinju..ini semua bullshit buat marhaen makin meluat

    ReplyDelete
  5. Politik cara cibai ni yg menyalahkan pihak lain ats kegagalan kebodohan sendiri sbnrnya bgsa cina pun benci tapi mrk telan jgk dek krn nk rampas kuasa melayu di negara ni.

    ReplyDelete
  6. Ada 222 kerusi parliman dan beratus kerusi DUN yang dipertandingkan.Ada pula sejumlah beribu calun yang menyerahkan borang pencalunan pada hari 28hb.Yang menarik nya kenapa ada satu calun dari parti yang berpengalaman bertanding gagal membawa pas spr masuk untuk proses pencalunan.Pelik tapi benar.Kalau semua beribu orang calun boleh ikut peraturan sop itu kenapa dia seorang boleh gagal.Lagi mau salah spr ke.Bagi lah apa-apa alasan pun ia memang tak boleh diterima sama sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pada hari calon bayar wang deposit kenapa spr tak serahkan pas masuk pusat penamaan calon?....

      Delete
  7. Konon persediaan rapi bagi melawan umno-bn. Di pusat penamaan calon dah kantoi. Mana plan B, C, D atau sebagainya bagi melawan 'penguasa zalim dan kejam'? Perkara basic membawa (@ gantung di leher) pas spr pun tak mampu nak uruskan, bagaimana nak menguruskan soal rakyat yg sgt pelbagai? Memalukan sungguh kerana rupanya calon pkr tu tak serius dgn persediaan dokumentasi ke pusat penamaan calon. Mustahil benda yg patut gantung kt leher boleh semua tak sedar tiada di tempatnya. Boleh pulak cuai tak ambil lebih awal waktu pejabat dibuka, dgn menyalahkan pihak lain kenapa pukul 6 pejabat dh tutup. Penutup kata, memang MEMALUKAN bila kalah bukan di gelanggang, tp belumpun sampai meja pengurus pilihanraya.

    ReplyDelete
  8. Cibai hanggok ko, ingat yg nak bertanding tu tak tau ke sop spr? Bila dah check semua clear bila nak daftar spr kata tak clear.. Jab apa yg salah tu. Semua jab yg tetlibat tu duduk plak dlm kerajaan bn.. Mana tsknya ada syak wasangka. Kajila dulu fakta kes jgn terus kata politik cibai diaorang. Aku yg selama ini setia dgn bn kali ni jgn harap undi aku kpd bn.. Dengan nama Allah aku doakan PH akan membentuk kerajaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lantak ko la apa aku peduli..bn pun xperlu org mcm ko cibai..menyamar penyokong bn..puiii

      Delete
    2. Justru saya menawarkan diri untuk tugas khas di bahagian perisek/polling agent melihat tindakan-bertanduk SPR (Suruhanajib Penipu Rakyat).

      Kpd semua rakan2 seperjuangan di blog ini, teruskan perjuangan.

      Delete
  9. Ko punya calon bodoh bebal salahkan org lain..akai ada ka setan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah siasat ker .... Semoga ALLAH balik kan balik setan kau tu ....

      Delete
  10. yg buat gst seronok. .. Yg tarik subsidi ( gula , minyak, dll seronok, yg naik tarif elktrik seronok ... Dan bnyk lagi seronok ... Konpiusssssssss ... Nota ... Duit bayar gst bole kumpul beli susu anak. .. Tak gitu

    ReplyDelete