Saturday, April 7, 2018

KENAPA KERAJAAN 60 TAHUN MASIH BERJANJI JANJI SEPERTI PEMBANGKANG


Tugas dan tanggungjawab Kerajaan yang baik adalah melaksanakan,  jika ada sesuatu yang baik kepada rakyat,  segera umum segera laksana dan tidak perlu tunggu hujung nyawa?

BN baru bercakap soal keutamaan wanita.. 
PH dah namakan wanita Timbalan Perdana Menteri. 

PH dah sebut "0" GST...
BN membisu.. Malah mungkin perlu naik lagi ?





Setiap tahun ada bajet,  kenapa asyik pinda,  tambah dan kurangkan sana sini,  apakah perancangan bajet tidak berpandangan jauh,  tiada kajian,  sambil lewa, tangkap muat dan political move base dan bukannya atas kepentingan rakyat? 

Lagipun jika kerajaan itu kerajaan rakyat,  pencapaian itu sendiri adalah report card, ia sendirinya menjadi manifesto terbaik. Adalah lebih baik kerajaan membuka dan membentangkan semula manifesto PRU13, mana yang tunai mana yang tidak. 

Sebagai contoh,  jika sebuah pusat kesihatan yang dijanjikan belum terbina, tidak kah malu kalau mahu masih berjanji sebuah hospital moden di daerah yang sama? 
Ingatlah,  yang berjanji mungkin lupa tetapi rakyat tidak lupa.





Manifesto BN PRU14.. Langsung tidak memberansangkan seolah ia senasib RUU FAKE NEWS dan RUU PERSEMPADANAN SPR.. 

Pagi bentang.. 
Petang lulus.. 
Malam baca.. 

Masih di talian hayat yang sama, sekadar upgrade BRIM.  


Anak muda di mercu tanda.. Pengorbanan dan kesetiaannya berbaloi untuk meneruskan perjuangan.  PH melangkah ke depan dengan pengumuman calon² mereka mendahului BN. 



22 comments:

  1. Manifesto terbaik sejak 60 tahun.. Syabas ds najib rakyat dibelakangmu.. Bn unggul pru 14.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu bukan manifesto...tu pembentangan rancangan pembangunan 5 tahun bajet dan gula2 pru...

      Perumahan generasi felda yg dulu blm selesai...perumahan rakyat blm selesai...nak besarkan leburaya dengan tol...nak tambah lebuhraya tanpa tol 2 lorong...bagi gula2...

      Duit mana najib nak sakau....bajet 2018 masih defisit...wayang najib memang sedap...

      Delete
    2. Pencacai terbaik sejak zaman kesultanan melaka. Kalau nak disuapkan tahi sekali pun dia akan menganga...
      Kahkahkah
      Kahkahkah...

      Delete
    3. Manifesto terbaik..
      Kah kah kah kah kah....

      "I rest me case me lord"
      Kah kah kah kah kah

      Delete
    4. Apabila pihak Yang mengubah undang undang,Dan juga Yang lain agensi lain untuk melindungi ahlinya ,makan sampai masa untuk menukar Yang baru

      Delete
  2. Dimana2 ceramah PH di johor dapat sambutan hebat....Bangsa johor sedar bahaya forest city dikuasai oleh cina kominis...

    Johor dan kedah dah goyang2... Muka najib menvuka...terpaksa tambah brim...terpaksa bagi insentif orng felda...

    Tapi tak banyak kesan kpd umno...

    ReplyDelete
    Replies
    1. So!.. ape isu? Biar tuan punya badan yg bapuk.. jgn warisi kebapukan tu pd cucu cicit.. yg usia lebih 90 diangkat pemimpin... dah tak lama dah tu

      Delete
    2. Dijangkakan sblum pru byk lagi gula gula akan ditaburkan! Mgkin advance brim akan diberi sedikit sblum pru utk menyakinkan rakyat. Tapi setakat ini tidak nampak sgt sesiapa yg teruja, rakyat sudah faham sgt permainan rejim klepto...

      Delete
    3. Kami rakyat marhain ni brim adalah nikmat n rezeki.. lain la anda anggap brim dedak. Drpd undi PH hanya nak kuasa n naikkan atok berkuasa semula baik kami undi BN dah tentu dapat brim bulan jun.

      Delete
  3. Pp dan slgr dah goyang.. Bau2 kejatuhan dh ada.. Terbaik ds najib congak strategi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang selangor dan penang cedik...bantuan yg state dapat yg federal pon dapat....umno berkhayal nak tawan selangor dan penang...BN tak ade tokoh pemimpin...tokoh samsing ramai...

      Delete
  4. Kalo pengerusi SPR yakin umno akan menang dia takkan u turn...peduli ape gertakan tun...

    Tanda awal umno akan kojol....muka najib mencuka...gula3 manifesto tak beri kesan ape2...

    ReplyDelete
  5. TMJ bagi pandangan sokong BN tapi netizens dlm sosial media tolak bn...

    Adekah TMJ harap najib pulangkan kembali kekebalan?...tapi tak ade dlm manipestol...najib ade brani kar?...

    ReplyDelete
  6. remember, days ago I throw a question on the possibilty of unseen hand "directing and approving the thieveries" by najib and his band of thieves. all enforcement agencies are rendered tame, allegience misdirected etc etc.

    last nite news of the attack on the aged ex premier seemed to shed some lights and a proof of question and fear. I wud expect one or two more unseen hands to make such attacks to expose the grand conspiracy.....

    wallahuaklam

    ReplyDelete
  7. Manipesto najib tak de ape yg akan hebatkan negara....

    ReplyDelete
  8. Bajet 2018 defisit...dengan naikkan harga minyak setiap minggu petronas dapat kumpul untung 40 billion....

    Adekah harga minyak akan dinaikkan lagi selepas pru untuk tampong tambahan brim dan kenaikan gaji kakitangan awam dan lain2 dlm manipestol najib?

    Tempah penyakit pilih bn...

    ReplyDelete
  9. Janji 2013 tol tak naik...2015 2 tol karak highway di hentam 100%....puuii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akibat bnyk mkn taek ph kau semakin marah dan menggelupur kepanasan...kikiki

      Delete
  10. Razali menteri jaga felda....banyak isu difelda...razali ugut nak saman rafizi yg bongkar felda beli aset di london tapi bukan atas nama felda....razali senyap sepi...

    Bagaimana razali nak tepis serangan syed saddiq?...razali bergantung kpd dedak najib semata2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Simpan bangang sikit. Saddiq?.. Baru setahun dlm politik... sadiq segaraga tu mungkin kot..

      Delete
    2. Betul tu.. ramai otai2 di muar tu boleh diangkat sbg calon. Mereka dah bertahun2 berjuang dlm politik.. ni budak baru setahun jagung jadi calon. Dapat 1000 undi tu dah kira hebat dah tu... yang benar.. pengundi muar

      Delete