Friday, April 27, 2018

SAY NO TO UMNO







Dia ni masih ahli umno,  orang umno srlalu bercakap benar,  bukan fake news. ???!!$@#:"👞

25 comments:

  1. Say YES to UMNO and BN, say LINGGUPLAH kepada pakatan Harapan and PPBM yg terdiri dari gulungan2 desperado.

    ReplyDelete
  2. 2018 acaner??????? Hokeyyy.... betullah tu naik secara berkala .... nak tanya hang... berapa ribu rakyat malaysia bertandang kesana bershopping?... bekerja adalah... lu rasa duit darimana yang mengalir keluar neh?... duit mesia mengalir kesana ker?.... lu rasa secara ekonomi dan logik ...siapa yang meraih faedah.... So???....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg meraih faedah tu kau. Sbb tu kau sanggup membangsatkan diri. Puas hati dgn jawapan aku?

      Delete
    2. Kah kah kah..
      Suharli dgn teori bangangnya lagi..

      Sesuailah jdk penyokong najis

      Delete
  3. Makin jahat statement (hampir aje aku tulis syaiton) dari kd. Makin dekat pru makin laju tandoknya tumbuh. MasyaAllah, sampai lupa kuasa Allah statement dia. Kalau Allah tak izin, daun keringpun tak gugur!

    ReplyDelete
  4. ramai betul sampah kat sini ye? blogger pro umngok tak de ke? ke tak boleh komen kat sana? fakta ditunjuk KD pula yang dimarah..alahai..ada ke selain umngok yang perintah malaysia sepanjang 60thn ni? siapa yang mengawal ekonomi negara Malaysia? PKR? DAP? PPBM? PAS? sudah2 le..time Malaysia to change for a better nation..gelaran kleptokrasi bukan satu gelaran yang patut dimegahkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ke pakcik pengerusi ph tu dulu pernah jd pm mesia, jd presiden umno. Lama pulak tu. Apasal lembab dan lembam sgt tak boleh naikkan kadar ringgit melebihi dollar singapore @ brunei? Lepas ni kalau ph diberi kuasa, boleh ke naikkan nilai ringgit mengatasi sing dollar @ brunei dollar? Otak dan hati hitam sampai lupa pengerusi ph tu dulu memang tak mampu, dah tua akan mampu ke? Lu pikir la sendiri...

      Delete
    2. Apa yg KD tulis tu mmg betul la! Persoalannya bukan berkenaan individu, tapi umno! Itulah tajuk posting! Negara2 kecil yg terletak dicelah2 malaysia boleh maju dan nilai matawang yg tinggi kerana mereka tiada umno, sebuah parti yg penuh dgn korupsi dan salahguna kuasa, menjadi semakin teruk melaui perubahan masa sehingga malaysia terkenal diseluruh dunia with the wrong reason!

      Mmg masanya telah sampai umno direhatkan dan diganti dgn pakatan! Malaysia tidak akan jadi lebih teruk dri apa yg ada sekarang ni! Rosiko yg berbaloi utk diambil! Lagu warisan menceritakan segalanya, tapi bukan disbbkan oleh orang lain, tetapi umno sendirilah puncanya! Masa utk berubah!

      Delete
    3. Kunun nk lwn korupsi tp mtk tulung bapak punya korupsi ..lim guan eng jemin madeykutty pun xberapa clear na..kikiki

      Delete
  5. ...AND YES TO PAS, ABSOLUTELY NO TO EX-UMNGOK MAHAKUTTY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak pecah undilah tewwwwwww... Patutlah smlm Najib dgn yakinnya ckp boleh menang sbb pas dah tak ada dlm gabungan pembangkang. Mcmlah aku tak tau mat baggio ni totok umno. Kahkahkahkah

      Delete
  6. Pilihan yang rasional cuma dua iaitu BN atau PAS. Yang satu lagi tu hampeih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang tak rasional aje yg akan pilih yg dua tu. Kihkihkih.

      Delete
  7. huntung macai2 boleh komen kt blog KD..tu yg lepas gian tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blog KD open, tak mcm puak tu. Semua benda dia takut. Balik2 fitnah. Samannya tak. Kihkihkih

      Delete
  8. Salleh karabau kata, perbezaan pendappat biasa, jangan fake news.. Tapi macai²nya tak boleh teruma realiti umno is bad and corrupt.

    Kalau pun malu jangan tolak fakta, jangan tolak kenyataan, jangan tolak kebenaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fakta 100% penolakan kerajaan ialah GST , pegundi bebas(non-party) akan menjawab dikotak undi, silap percaturan amat besar dlm pentadbiran DSN.
      CUBA TANYA SIAPA SUKA GST SECARA RAMBANG PADA RAKYAT KELAS PERTENGAHAN & KEBAWAH, ISU2 LAIN JADI FAKTOR TAMBAHAN NILAI PENOLAKAN BN.

      Delete
  9. Undi Pas itu Undi Umno lah tu.
    Semua dah tahu.
    Satu melayu Najib.
    Yg satu lahi islam Hadi.
    Keduanya makan Taek Low.
    Busuk kottt,rakyat nak Flushhh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beruk Mat yeh meroyan, mcm tahu nak kalah

      Delete
    2. Kah kah kah padan muka langit tak selalu cerah pergi duduk kat tampoi lagi baiklah

      Delete
  10. Tun semoga dilindungi oleh Allah kami berdoa agar Tun selamat dan menang org yg subortaj kapal terbang Tun tu semoga mampos dan masuk neraka jahanam

    ReplyDelete