Thursday, April 26, 2018

SUHAKAM TIDAK PERLU MINTA KEBENARAN MANA MANA PIHAK MEMANTAU PRU

Apa kuasa SPR untuk menghalang sebuah agensi lain seperti juga PDRM atau SPRM..

Apakah SPR kebal dari salahlaku,  korup dan hak asasi kemanusiaan dan apa sangat yang ditakutkannya.



17 comments:

  1. Suhakam bukan NGO ngokngek pro BN yg betcambah per project selian TV3.
    Suhakan lantikan Patlimen, tauliah UNHCR lg tu.
    Apa nak disekat2 ?
    Nak harap 7 negara demokrasi tahap pijat.
    SPR mmg macai Umno Najib, bukan berkecuali,tiada telor juga..sama !!!
    Salahguna kuasa tak malu,muka kulit vavi.
    HIAQQQ PTUIIII !!!

    Kasik humban umnobnpas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde tauliah kleptokrat abata..

      Maaf, hanya pencuri boleh memantau sesama pencuri.
      Org england kata honour among thieves

      Delete
  2. Harap hari ni sampailah sapina dari Perancis yang ditunggu sekian lama sbb esok dah hari penamaan calon.

    KAD, bapok bodoo tolong pegi pej pos laju kot-kot ada sampai sapina tu pagi ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pagi ini tak perlu tunggu sapina. kita tunggu keputusan hakim UMNO kena deregister atau selamat.......

      kalau kena deregister, a new political landscape will surface, to the advantage of all malaysians....insyaAllah

      Delete
    2. Daripada 20k responden 75% memilih bn pd pru kali ini..#bn menang majoriti 2/3

      Delete
    3. 4.58

      mahkamah tunggu responden ke?

      hahaha.....10.30 is judgement day

      Delete
    4. 75% memilih untuk menghumban BN. Lepas ni macai terpaksa berlakon jadi beruk kat sarkis.

      Delete
  3. Suhakam pro ph..spr xsebelahi mana2 bukti pembgkang berkuasa 3negeri..sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suhakam pro ph? Dah dibuktikan kat mahkamah ke? Kehkehkeh

      Delete
  4. Xlama lg kurang dr 2mggu kerinduan zaman pemrintahan BN dislgor bakal berakhirr....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak ada siapa pun yg rindu dgn zaman BN tu... Kakitangan kerajaan tak dpt bonus mcm skrg. Baik pangkah PH. Lagi pun sejak PH memerintah, tak ada dengar pun ada yg tak makan. Hidup macam biasa juga, malah lg mewah. Hidup PH.... Puak pendedak BN boleh mimpi basah

      Delete
  5. Kepada Chairman of Suruhanjaya Pilihanraya (SPR)

    I have to say unto you,

    EXPLAINING AWAY THE TRUTH

    It is no good at all 
    to conjure all sorts of reasons 
    to explain away truth: 

    One could subscribe to truth 
    only when one has self-respect in the first place; 

    When a man tells untruths, 
    he has no respect for himself 
    and little would he do better for others 
    except for his own gain; 

    And when a man tells lies, 
    he has a tendency to forget: 

    With one lie after the other, 
    eventually he would be caught 
    in his own tangled web

    ReplyDelete
  6. Suhakam ni hantu raye ker?...kenapa najib takut Suhakam?...

    Kalo tak de niat nak buar salah ape yg takut...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SUHAKAM bukan hantu raya, tapi rupa ahlinya tak jauh mcm rupa hantu mak lampir.

      Delete
  7. PULAAAK DAAH !!! HAHAHA.
    10 hari notis yg nak kempen. Pilihan raya brapa hari.
    Woi banyai melayu najib haprak islam pas cikai..nak buat pun vover la sikit. Nmpak sgt kot.
    Undang2 umno sarkas tul lah.
    TETAP BACKFIRE..RAKYAT DH NEKAD NAK TENDANG UMNOBNPAS.

    Aamin.

    ReplyDelete