Monday, April 23, 2018

PRU14 PELUANG MELAYU MENEBUS DAN MENGEMBALIKAN MARUAH..


Dunia sangat pelik kepada rakyat Malaysia yang masih mempertahankan seorang PM Melayu dan Islam yang kleptokrasi. ?

Tun M cuba lakukan secara urusan dalaman parti seperti menarik rambut di dalam tepung tetapi tidak berjaya. ?
Cubaan melalui undang² dan parlimen juga gagal kerana pemusatan kuasa yang melampau telah disalahguna untuk kepentingan peribadi. ?

PRU merupakan suatu jalan tetapi ia tetap mempunyai beberapa halangan besar, kuasa rakyat vs kuasa wang. ?



Majoriti kaum bukan Melayu dan Islam sudah menunjuk secara jelas dan berani mereka akan tolak BN. ?
Tsunami Melayu diharapkan,  ada tanda² sudah berlaku sejak parlimen bubar dan secara public,  siapapun kita temui 80% tidak sabar untuk memangkah PH,  tinggal yang bodoh sombong dan out of media sosial masih mempertahankan BN atas nostalgia lama. ?

Umno masih dalam denial syndrom kebangkitan Melayu sedangkan mereka sering mengalami majlis² mereka yang tak cukup korum kedatangan walau diberi kemudahan.
Umno hanya mengharapkan "helah" sebagai senjata terakhirnya. ?



Kalau kita toleh sekejap kebelakang,  sudah banyak kali perancangan umno gagal sasaran dan makan diri?

Pembangkang juga kali ini belum mati akal.

Oleh itu adalah penting,  do or die,  umno perlu direhatkan kerana kecederaan yang teruk dialaminya dan kemusnahan yang dilakukan ke atas negara.? Kita kena pastikan dunia kembali respect pada rakyat dan Negar.a.

Kita lakukan bukan kerana taksub Tun atau sokong anwar,  tidak juga kerana benci DAP,  tetapi keranaperlu menunjukan  maruah jati diri Melayu Islam tolak kemungkaran.
Jika gagal - apa lagi nilai yang tinggal.




PKR berpecah?? !!? 


87 comments:

  1. salam. benar Bro. Teruskan perjuangan demi agama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suharli masrop mesti xbersetuju.
      Yelah, dia pun bkn ada maruah yg nk ditebus.
      Abes digadai utk kleptokrat lahanat

      Delete
    2. maruah tak penting, janji masyuk! maruah bukan boleh beli beras katanya..ha.ha

      Delete
    3. "Tun M cuba lakukan secara urusan dalaman parti seperti menarik rambut di dalam tepung tetapi tidak berjaya. ?"


      Beliaulah Perdana Menteri pertama yg memulakan Rasuah Mega..

      Tuan guru kpd semua yg lain..azmun, najib, isa samad..dll.

      Beliau tahu jika Najib kalah Beliau turut didakwa..oleh itu jalan meluar terbaik Join Parti Pakatan..

      Bila BN tewas..beliau & anak beranak tak akan ditangkap..


      Teringat arwah HJ Fadzil Noor..mendoakan mahathir umur panjang supaya dia boleh lihat budaya rasuah kroni & kleptokarsi yg dibawanya menghancurkan negara dalam 40 tahun..

      Jgn cakap orang Madey..hang pun apa kurangnya..Pakatan Harapan akan siasat hang sekali..

      Delete
    4. http://www.ibnuhasyim.com/2018/04/sabotaj-terhadap-tian-chua-lagi-perang.html

      ponorogo mahathir

      "mang Mahathir tak suka Najib, tapi dia lebih risau Anwar dan Pakatan yang berjaya tewaskan undi popular kepada BN pada 2013."

      Delete
  2. Kami mahu jamal yunus jdk mb sgor.
    Dan mat maslan jdk tpm.
    Selesai najib letak jawatan, mat lan jdk pm.
    Baru melayu dipandang tinggi semula

    ReplyDelete
  3. Yang aku nampak melayu bila bersama dap lagi jatuh maruah kan, kik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengan mca pula terus hilang maruah. Kik3000000000000

      Delete
    2. Buat cerita dongeng...

      jatuh maruaj melayu bila berketuakan kapla jumaah prompak..

      Delete
    3. maruah 2.40 hanya punai dia je..ha.ha.ha..(kalau ada la)

      Delete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. "by voting for the PKR logo, it is the same as voting for the “racist DAP”, liberal Muslims, LGBT (lesbians, gays, bisexuals and transgender) rights, foreign meddling, abolishment of Bumiputera rights, abolishment of the monarchy and a support for nepotism and cronyism" - Aku setuju kenyataan ini 100%, BN juga yg terbaik kan, kik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikikiki... Torbaik dalam merembat.

      Delete
    2. Aku pon nak undi kapla prompK berjumaah...

      Delete
  6. Ada yg tak rasa malu pun di panggil pencuri atau lebih dahsyat klepetokrasi. Tapi lagi pelik macai pun tak malu. Mungkin mereka species yg sama, species pencuri, panjang tangan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Padu tu bro... Patutlah macai sonyap tak melawan.

      Delete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. Ade yg dah melompat kesukaan kononnye PKR dah berpecah belah...pengumuman calon PKR buktikan kematangan PKR merisaukan penyokong najin...

    ReplyDelete
  9. Tak sangka plak syarikat teksi yg dapat bantuan minyak 800 ringgit...patut ade pemandu teksi kluar semasa najib berucap....

    ReplyDelete
  10. Aku tetap undi bn sebab aku nmpk umno je konsisten bela agama bangsaku..bab peminpin datang dan pergi tp perlembagaan parti tetap sama membela agama dan bgsa..noktah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke konsisten? Macam propa je? Kehkehkeh.

      Delete
    2. Umno je konsisten nak serah ekonomi dan kedaulatan malaysia kpd cina kominis..

      Delete
  11. Dah dekat2 nak pru14, baru le tuan blogger nak cakap pasai melayu. Mana sprit kesamarataan yg diagung2kan selama ni.. ke dakwaan tsunami melayu dah ke laut..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg nak ke laut tu BN. Kahkahkah.... Itulah. Siapa suruh buang kapal layar. Kalau tidak boleh ramai2 naik, hanyut ke afrika. Kahkahkah

      Delete
  12. Dok kata perompak2 tapi tak dak pulak hakim dah jatuh kan hukuman? Sah pembangkang bodoh undang2 dan kaki fitnah kan, kik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tungguuuuuuuu..... Sabarlah. Nanti sampai juga masanya.

      Delete
  13. Kalau bukan perompak sepatutnya dah cabar pembangkang seretnya ke mahkamah.

    Kalau bukan perompak dah boleh saman Tun beribu kali yang mendakwanya pencuri penyangak.penyamun.lanun kawaq.



    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa igt keje pm nak saman org je..nak naik turun mahkamah..kita org biasa pun xdan nk turun naik mhkamah ini plk pm..ada masa nk layan org gila ka..akai ada ka

      Delete
    2. bukan busy sgt pun PM hang pun, ramai macai tolong buat keje dia

      Delete
    3. Alasan bongok dari orng bongok...najib saman tony pua dan rafizi tak sibuk pon...hihihi..

      Delete
    4. Najib dgn skandal 1mdb & Felda, umno dgn skandal MARAnya & Ijat dgn skandal lembunya akan dihadapkan ke mahakamah bila umno-bn dihumban dari berkuasa pd PRU 14, terutama sekali AG Pandir Ali yg menjadi perisai najib.

      Delete
  14. Tuduh orang perompak2, kemudian jika tak disaman dah kata orang tu bersalah, bodonh punya pembangkang tak tau undang2 kaki buat fitnah je, kik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kik3, yg kena tuduh pun senyap je, tanda setuju? kik3

      Delete
    2. Bukan tuduh lagi ngok...fbi dah siasat buktinye...saper berani cabar siasatan fbi?....semua menikus jeer..hihihi

      Delete
    3. Najib dgn skandal 1mdb & Felda, umno dgn skandal MARAnya & Ijat dgn skandal lembunya akan dihadapkan ke mahakamah bila umno-bn dihumban dari berkuasa pd PRU 14, terutama sekali AG Pandir Ali yg menjadi perisai najib.

      Delete
  15. Dah bersedia untuk diharamkan pada 26 april?....dah cari logo cap ayam nak tanding pru?....hihijihi..

    ReplyDelete
  16. Aku tuduh pula pembangkang kaki fitnah, penipu, perasuah dll. Kalau tak saman aku sahlah betui apa yang aku tuduh tu kan? Kik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko tuduh takde siapa pun mngaku, yg ngaku ada beliun dlm akaun peribody tu sape, yg ngaku mdb gagal tu sape, yg Tak nafi duit src 42 juta masuk akaun tu sape, klau najib dari awal kata dia Tak terima duit masuk akaun peribadi, mungkin aku was was jugak, tp dah brapa selasa dh, pecat tukar org suka hati, yg tu Cuba cite sket sebabnya.

      Delete
    2. Kahkahkah... Hujah kehabisan modal. Sapa nak saman lu bro? Berapa sen boleh dapat? Kahkahkah...

      Delete
    3. Akhirnya gelak Kat diri sendiri bila Tak leh beri hujah
      .kesian..

      Delete
    4. Najib dgn skandal 1mdb & Felda, umno dgn skandal MARAnya & Ijat dgn skandal lembunya akan dihadapkan ke mahakamah bila umno-bn dihumban dari berkuasa pd PRU 14, terutama sekali AG Pandir Ali yg menjadi perisai najib.

      Delete
  17. Tiada perbicaraan makamah maka najib masih tak bersalahkan. Hikayat dongeng pembangkang jadi fitnahlah kan, kik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tiada bicara mahkamah... Kahkahkah... Samanlah. Suruh dia saman madey. Baru ada bicara. Dah suruh pun takut lg. Kahkahkahkah.... Hanya macai dedak aje yg berbunyi... Kahkahkah.....

      Delete
    2. mangkok tingkatpun tidak sebodoh ini. sepatutnya yang menuduh la yang membawa perkara ini ke mahkamah. buat tuduhan, barulah si tertuduh membela diri. ini tidak. tuduh dalam media, kt pesta ceramah, lepas tu gedik suruh saman. gila isim ke apa korang ni. malu la dekat mangkok tingkat tu, level terlalu rendah, malu beb. kd, biasa kata orang pakai kepala lutut, skrip ko tulis tu fikir dulu dengan kepala lutut jugak ke?

      Delete
    3. Najib dgn skandal 1mdb & Felda, umno dgn skandal MARAnya & Ijat dgn skandal lembunya akan dihadapkan ke mahakamah bila umno-bn dihumban dari berkuasa pd PRU 14, terutama sekali AG Pandir Ali yg menjadi perisai najib.

      Delete
  18. Tiada perbicaraan makamah maka najib masih tak bersalahkan. Hikayat dongeng pembangkang jadi fitnahlah kan, baik aku undi BN kan, kik3

    ReplyDelete
  19. Melayu sudah lepas fasa bodoh. Ini yg ditakut UmnoPas.
    Masakan ada hujah utk menongkat mungkar. Bolehkah bilangan atau ketinggian bendera shj menanda kehebatan.
    Program yg diisi berbas2 ahli dan pasukan dipaksa, adalah terjemahan puak bangkrap syok sendiri.

    Masih ada melayu yg nak ghairah dgn label semata2, janji label melayu,kulitnya Islam.
    Label yg memalukan apabila
    isi jati melayunya BODOH, inti amalan Islamnya MUNAFIK.

    MOGA sedikit baki species UmnoPas ini dihapuskan terus dari merosakan negara.
    Pilihlah dgn betul antara...
    PENCURI,
    YG AMBIL WANG PENCURI,
    dan yg mahu TANGKAP PENCURI.
    Kita hanya ada satu pilihan,dan pilihan wajar wajib adalah utk
    TANGKAP CABAL PENCURI,PENIPU,PEROMPAK UMNOBNPAS.

    Mana ada pilihan lain?

    ReplyDelete
  20. Tp knp ramai kawan melayu aku .kalau xsokong bn sokong pas..begitu la sbliknya..xde plk dgr nk pgkah ph..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kawan2 yg masih dibelengu label melayu islam.
      Melayu apanya, terlondeh senua kpd China Merah.
      Islam apanya yg tongkat kemungkaran dan sistem cabsl klepet.
      Bodoh bertingkat namanya tu...tapi tak ranai dah.

      Delete
    2. Tuduhan jual negara pd china tuduhan dangkal kebudak budakan..

      Delete
    3. 959,
      Kalau tuduhan mungkin ianya dangkal atau tidak.
      Tapi kalau ko tak tahu cengkaman cina merah yg sudah pun mengenggam malaysia, hasil kerjasama mca ccvp dan umno...maka jumud sgt la ko awang ooii. Tak layak ko brtdikusi diblog intelek ini.
      Ko tinggal mana awang , mcm bawah tempurong jer?

      Delete
    4. Ko tahu sgt ka psl hal dlm pentadbiran negara..hang sapa..takat duk ngaga mulut denga pembohong tuan ko xpyh gebang

      Delete
    5. Blog intelek kepala bana..blog penyambung fitnah adala

      Delete
    6. Tahulah Blog mykemut dgn haramkah tak boleh bincang. Tanya pun kena pecat.
      Puak UmnoPas dh kantoi, sbb tu gigil merayap blog intelek utk sebar hemat Taek mereka. Desperados bodos

      Delete
  21. Setiap kali menuduh orang tak baersalah maka dapat lah dosa firnah. Jika diviralkan tuduhan yg tak benar itu maka akan dapat dosa fitnah berganda-ganda. Nanti diakhirat (orang islam) pahalanya akan ditukar dgn dosa fitnah akhirnya pahala tiada jadi negatif dan dosa bertamvah-tambah, jadi last2 masuklah neraka kan, kik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Islam apanya be da serious masih kik3.
      Gigil takut la tu.

      Delete
    2. Anon 919, apa pula ganjaran menegakan kebenaran menentang kemungkaran walau dengan sepatah perkataan..

      ABU

      Delete
  22. Pembangkang di negara asing harus meniru modus yg di cipta oleh pembangkang Malaysia dlm menjatuhkan ketua pemerintah dgn membuat tuduhan dan jika tidak di ambil tindakan mahkamah keatas si penuduh maka telahan si penuduh adalah benar ambil contoh tok wan yg menimbulkan spikulasi penyelewengan 1mdb oleh pm Najib menggunakan srawak report apabila kes ini telah di tularkan tok wan tlh mengambil kredit konon pm Najib memang bersalah kerana tidak menyaman Srawak report..tok wan telah mengambil kredit dari srawak report sedankan penipuan maklumat asalnye dari tok wan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam Islam, apa hukum, apa langkah yg perlu diambil oleh individu atau pemerintah apabila difitnah?

      Huraikan, sertakan dalil dan nas menyokong?

      Delete
    2. Najib dgn skandal 1mdb & Felda, umno dgn skandal MARAnya & Ijat dgn skandal lembunya akan dihadapkan ke mahakamah bila umno-bn dihumban dari berkuasa pd PRU 14, terutama sekali AG Pandir Ali yg menjadi perisai najib.

      Delete
  23. Kluangman hang google lah ada bnyak maklumat yg boleh hang dapat tu pun tak tau? Kik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngan cai Umngok ni kena cakap camni ja....joni sit...joni shut up...joni roll over....pasal depa sume ni da tahap2 johnny UMngok dah....hahahhaha

      p.s: tau kan johhny tu ape?

      Delete
  24. Sesuatu yg meragukan jangan makan/buat/dll. Jika tak pasti jangan main tuduh2 orang bersalah nanti jadi fitnah dan dapat dosa free je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kegigilrasa dan getaran 1009, sudah dpt dirasai shingga fon vibrate.
      Apa pulak dia dtg nk bincang diblog yg open ini. Tapi tak boleh bentang...
      Apa benrang bererti tuduh, maka lebih baik jd boneka melayu selut yg berislam kulit... mcm 1009 tu, anggok2 geleng tak jgn.
      Mana otak samdul bawah tempurong?

      Delete
  25. Jadi jantan le sikit, jawab soalan aku.

    ReplyDelete
  26. Aku tabik cina dan Dap tentang bn tetapi org melayu yg kono Islam paling bodoh masih nak sokong bn n umno memang barua melayu ni tak ada otak nak sokong penyamun lagi

    ReplyDelete
  27. Cai2... Kenape najib sorok laporan ketua odit negara kalo najib tak bersalah songlap 1 mdb?..

    ReplyDelete
  28. KUALA LUMPUR: Mahkamah Indonesia semalam, mendapati kapal layar mewah Equanimity yang disita di perairan Bali pada akhir Februari lalu, tiada kaitan langsung dengan syarikat pelaburan strategik Malaysia, 1Malaysia Development Berhad (1MDB).  

    Yahoo kapal ni tiada kaitan dgn 1mdb. Sah 1mdb benar dan pembangkang pemfitnah. Ni yg aku tetap undi BN, KIK3

    ReplyDelete
  29. Yahoo! 1:22 dah sentap2, kesian

    ReplyDelete
  30. Kejayaan kerajaan pimpinan Pak Lah dan DS Najib!

    KWAP (Kumpulan Wang Persaraan), dana pencen kedua terbesar negara

    1 Mac 2007, KWAP ditubuhkan. Saiz dana permulaan RM41.94 bilion.
    31 Dis 2007, saiz dana meningkat kepada RM48.13 bilion.
    31 Dis 2017, saiz dana meningkat kepada RM140.8 bilion.

    Pendapatan kasar bagi tahun kewangan:

    2017, RM9.03 bilion.
    2016, RM6.36 bilion.

    Dalam tempoh 10 tahun, KWAP telah mengumpul kutipan berjumlah RM38.33 bilion yang disumbangkan menerusi caruman majikan sebanyak RM8.53 bilion, saham kerajaan (RM18.65 bilion) dan kerajaan Persekutuan (RM11.15 bilion).

    Setakat akhir 2017, 672,000 penerima manfaat pencen dengan 494,000 adalah pesara aktif dan sekitar 25 hingga 26 peratus pula merupakan penerima lain seperti balu atau waris.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dibentangkan semalam pada sidang akhbar di Kuala Lumpur oleh Ketua Pegawai Eksekutifnya.

      Delete
  31. Dari 1:37 Ni bukti najib hebat, hidup BN, KIK3

    ReplyDelete
  32. Nak gebang biarlah ada bukti2, jika tidak gebang macam orang mabuk je kot, kik3

    ReplyDelete
  33. PH dah takde Mental dan Spritual sebab tu macai2nya semakin tak siuman, ph semakin hancus dan kacau bilau dlm kegelapan..hik3

    ReplyDelete
  34. 18 Mac 2018

    KUALA LUMPUR – Permodalan Nasional Bhd. (PNB) kini mempunyai dana berjumlah RM279 bilion dengan 98 peratus daripada¬nya dilaburkan di dalam negara.

    Ia bagi membantu mewujudkan lebih banyak perniagaan dan peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia.

    ReplyDelete
  35. Ada tak sesiapa yg akan ke Dataran merdeka ptg/mlm ni?
    Kalau terjumpa org tua pakai Rayban hitam, bersinglet, seluar Hawaii tiga suku, perut boroi, tolong telefon polis. Keluarga dia sibuk mencari.

    ReplyDelete
  36. HEBATKAN NEGARAKU..BN TETAP TERBAIK.#MAJORITI 2/3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku maafkan sebarang ucapan ketika mabuk..

      Delete
    2. Member2 kat JB semua geli hati dan amat menyampah dgn sekor pondan (4 kali mengelak, menyorok, sembunyi) face-to-face dgn saya.

      Delete
  37. Apr 9, 2018

    (Bernama) – The High Court here today ruled that there was no evidence that showed 1Malaysia Development Berhad (1MDB) suffered losses of US$3.657 billion (RM14.1 billion), as well as proof of misconduct by members of the company’s board of directors.

    Judge Datuk Nik Hasmat Nik Mohamad said the Attorney-General and the Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) in their statements prior to this also stated that Prime Minister Datuk Seri Najib Tun Razak was not involved in the scandal involving the 1MDB issue.

    She made the ruling after allowing an application by Najib and 13 members of the 1MDB Board of Directors, as well as two others, to dismiss a suit by a former senator against them over the alleged loss by the company.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu news 9 april dah outdated..

      Kita tunggu 1 0 hb Mei..
      Putrajaya dikosongkan..

      Delete
    2. Penghakiman itu memang berlaku pada 9 April 2018 tetapi keputusan penghakiman itu masih kekal hingga ke saat ini dan hari2 mendatang.

      Sama juga dengan kenyataan bekas Timbalan Pengerusi PAC.

      Bekas Timbalan Pengerusi PAC turut mendedahkan bahawa beliau telah meneliti laporan Ketua Audit Negara berhubung 1MDB beberapa kali dan mendapati tiada bukti Najib terlibat dalam isu tersebut.

      “Apa yang anda mahu saya katakan, bahawa Najib bersalah? Tolonglah, bagaimana anda boleh menuduh individu itu bersalah apabila tiada bukti. Apa terjadi kepada prinsip asas undang-undang jenayah innocent until proven guilty (tidak bersalah sehingga terbukti bersalah)? Itulah yang saya minta selama ini,” katanya.

      Delete
    3. Najib dgn skandal 1mdb & Felda, umno dgn skandal MARAnya & Ijat dgn skandal lembunya akan dihadapkan ke mahakamah bila umno-bn dihumban dari berkuasa pd PRU 14, terutama sekali AG Pandir Ali yg menjadi perisai najib.

      Delete