Monday, April 9, 2018

3 BILLIONAIRE DARI OTAK TUN BUKAN MUSTAHIL.. SELAYAKNYA.

3 anak Tun adalah jutawan billionaire? 
Satu dosa? 
Satu kesalahan? 

Belum ada di dunia sesiapa yang mampu berbuat demikian.. 
Alhamdulillah Tun yang pertama,  bukan sekadar kebetulan tetapi selayaknya atas kemampuan yang diperlihatkan oleh Tun dari segi daya fikir dan daya bertindak (action). 
Lahaulawalaquwataillahbillahhil'aliyill'azim... 

Jika melihat kepada seluruh pembangunan Malaysia selama 22 tahun,  sewajarnya ramai billionaire yang lahir dan ribuan jutawan. 

3 anak Tun sebagai billionaire,  adakah kerana Tun 100%, tidak mungkin.. 
Mungkin ruang dan peluang datangnya dari Tun tetapi seterusnya daripada kegigihan mereka sendiri.. 
Jika ruang dan peluang itu melibatkan jenayah,  SILA AMBIL TINDAKAN.. 

mereka² yang mempersoalkan adalah golongan iri hati.. 
Sudah tentu tuduhan dan irihati ini tidak datang dari peneroka felda atau makcik pakcik kampong.

Ia datang dari mereka golongan berada,  golongan yang lahir dengan sudu emas,  yang disuap, yang sedar diri sendiri tiada potensi kecuali melalui jalan salah dan jalan pintas. 

Golongan jutawan yang bekerja keras sangat tahu hukum ekonomi,  qada dan qadar samasekali tidak akan mempersoalkannya. Mereka akan terus berusaha. 
Seseorang yang mahu menjafi billionaire tidak mempunyai niat jahat kepada billionaire yang lain,  itu idola mereka, itu destinasi mereka. 

AKU SEKADAR JUTAWAN. 

19 comments:

  1. Anak2 Tun M ada syarikat sendiri, berdaftar, membayar cukai korporat & cukai peribadi, tidak pernah didakwa di mana2 mahkamah dalam negara maupun di luar negara.

    Anak Rosmah Reza Aziz apa ada....dan kenapa hidup melarikan diri dalam buangan/fugitive...?? Mana dia dapat duit berbilyon-bilyon tuu berjoli katak bermain judi di kasino2, berpesta liar arak, buat filem porno lucah beratus-ratus juta, beli apartment mewah, bungalow & barang2 perhiasan beratus-ratus juta....??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah jd puak hang... berak pun jadi wangi.... ni le politik cari makan

      Delete
    2. Kikiki..
      Najis dan rosmah berniaga apa?
      Menabung dari kecil belanja bila najis jdk pm?

      Kah kah kah..
      Org bg derma pergi pulangkan blk.

      Kah kah kah..
      Agong hari ni xde isteri. Bolehlah suami najis pakai title First Lady of Malaysia balik.

      Kah kah kah..
      Duit src 42 juta yg tersalah masuk akaun dan dh terbelanja tu dh pulang blk ke?

      Delete
  2. Tips mengundi 1: Pilih la BIRU TUA ye nanti, bukan pilih PM TUA...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak kesah
      biru tua atau biru muda..
      Tua atau muda..
      Lelaki atau wanita..
      Asalkan jangan L. A. N. U. N

      Delete
    2. Pru yg lepas biru tua, tips ini dah tak boleh pakai. Biar pm tua asal bukan pencuri.

      Delete
    3. Tips mengundi 2: Kalau x nak bayar gst sampai ke mati, sila jauhi BIRU TUA... Kalau tidak sampai ke tua lah lu memikul biawak hidup

      Delete
    4. Tips nk kutip derma..

      Dpt jawatan presiden umno free.
      Otomatik presiden bn.
      Jdk pm msia.
      Boleh mntk derma bnyk2.

      Anak yatim?
      Xmasuk dlm list hasnaf derma utk pm wasatiyah temberang

      Delete
  3. Orang yg ade access untuk jadi kaye bukan satu kepelikan...yg penting dedikasi....tan sri bukhary dapat peluang dan dia dedikasi dengan perniagaannye dia jadi billionare...bukan semua orang ade access untuk jadi kaye...anak raje satu contoh ade access yg mudah.....

    ReplyDelete
  4. KIKIKIKIKI.... ILANG AKAL BLOGGER NI...

    KIKIKIKIKIKIKI....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak tutup sendiri yg ilang akal membela prompak..keh...keh...keeh..

      Delete
  5. Kesian najib muda lagi dh nyanyok...kesian org umno harihari kena bodoh..jilatjilat dan jilat

    ReplyDelete
  6. Aku sedang tunggu hujah anon sawan, kenapa belum muncul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg sawan babi sedang menggelupur kepanasan...bukan najib dan umno saj3 yg takut kpd tun...TMJ pon bimbang...keh...keh...keh

      Walo ditekan kiri kanan depan belakang tun dan PH makin bertambah kuat...

      Delete
  7. Dengan mempunyai tiga anak billionaire, Tun tidak pula sebok nak beli orang itu orang ini,
    Tun beli dengan kebenaran, ikut jika ikhlas, perjuangan memerlukan pengorbanan.. Dan pengorbanan itu sangat manis kerana ganjarannya kepuasan.

    Perjuangan dan sokongan secara beli takkan lama, akan pudar. Umpama diamond dan kaca.

    Kepada rakan² yang berjuang walau secara tulisan, salam perjuangan.

    Lillahita'ala.

    ReplyDelete
  8. Walaupun Menteri Pertahanan yang juga sepupu Najib Razak, Hishamuddin Hussein sudah tampil menafikan dakwaan Rafidah Aziz berhubung pemilihan isu tanah seluas 40 ribu hektar milik Kementerian Pertahanan, siapa benar dan siapa berbohong nampaknya belum lagi berakhir.

    Hishammuddin dalam kenyataannya semalam menyatakan dakwaan Rafidah itu penuh dengan informasi tidak tepat serta dalam kes-kes tertentu, merupakan suatu pembohongan.

    BERANIKAH NAJIB, HISHAMMUDDIN BERSUMPAH DENGAN NAMA ALLAH JUGA SEPERTI RAFIDAH?

    ReplyDelete
  9. 8:50 perjuangan memfitnah bn/najib? Jika tak betui dapat lah dosa free kan, Kik3

    ReplyDelete
  10. Anon 5.10... Sanggup gadai harga diri dgn membela pencuri? Satu gang ker? Gang pencuri?

    ReplyDelete
  11. Magnificent beat ! I wish to apprentice at the same time as you amend your web site, how can i subscribe for a blog website?
    The account helped me a applicable deal. I had been a little bit familiar of this your broadcast provided vivid clear
    idea

    ReplyDelete