Tuesday, April 10, 2018

BUKANKAH DI PRU INI KITA ADA 4 DNA SAHAJA, ANDA MANA SATU

Satu artikel yang menarik..

http://feedproxy.google.com/~r/celahgelegarblogspotcom/~3/ujPVOpSkvAc/bangsa-johor-pengakuan-aku-orang-labis.html







Sebahagian banner BN dicetak sejauh negara China (?)
Tex-Ebo SHANGHAI



25 comments:

  1. Maaf semua.. ikut ramaln bn pasti akan menang..Dan menang dua pertiga..sbb tu cai smua dok canang ..apa jd bila dpt kuasa 2/3?..sindli mau ingat la bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju tu... pru14 sy pilih BN

      Delete
    2. Ikut ramalan bn menang tiga per dua...ramalan nujum tak bertauliah laa..

      Delete
    3. Jadi kalau BN menang... Parti Komunis Beijing boleh enjoy lah... kerana boleh sapu lagi banyak projek

      Delete
  2. so? ape isunyer tuan blog oiii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak boleh pikir ape isunye?...lembam budok ni...

      Delete
    2. Bn menang bergaya pru 14... ph tersungkur di tepi longkang... hehehe

      Delete
  3. Kah kah kah.. Naif.. Kah kah kah.. terdesak mcm tu sekali kempen.. Adoi yai... Pagi2 minum kopi.. Bn masih steady. .

    ReplyDelete
  4. Deyyyyy tambi.. KD va.. Yenna solleyyyy.. Poooodahhhhhh

    ReplyDelete
  5. Sbb tu jga cai dok kata blog kd Tak wujud lepas pru.

    ReplyDelete
  6. Orang labis otak sudah merdeka...tidak terkongkong dgn umno lagi

    ReplyDelete
  7. Dah banyak bagi projek kpd cina kominis...cetak banner pon boleh di sponsor...

    ReplyDelete
  8. Parti politik bak lampin. Kalau tak disalin,pakai terlalu lama, maka berlumuranlah TAEK LOW dan Kencing. Maka busuk pekatlah ia.

    Rakyat pulak sebagai ibubapak pada negara sudah tentu tahu apa perlu dibuat.
    Salin , Ubah...Tiada tindakan lain yv wajar.
    Mana ada kompromi, tiada pilihan punnn?
    Rabu pun Rabulah.

    ReplyDelete
  9. KD,

    can u help to organise CROWDFUNDING. Untuk mereka yang pulang mengundi. At least untuk tambang pengangkutan. ini misi do or die untuk kesejahteraan rakyat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isu ini sudah pun dibawa oleh jentera PH ke peringkat pusat untuk diputusksn kaedahnya.

      Kemungkinan tidak diumumkan secara terbuka, better hubungi jentera pilihanraya terdekat untuk diuruskan.

      Delete
  10. Ketika di PRU 13 belum terbongkar & terdedahnya isu2 berikut....
    - umno berpecah sebahgian besar menyertai parti pembangkang,
    - gst belum ada,
    - sabsidi belum ditarik sepenuhnya,
    - kes pembunuhan pengasas ambank yg melaporkan Najib terima RN2.6 bilyon,
    - pembunuhan Kevin Morales, pegawai pejabat peguam negara yg menyiapkan 'kertas pertuduhan penyelewengan berbilyon-bilyon Najib & 1mdb',
    - kes penyelewengan harta & dana felda oleh Isa Samad & Najib,
    - penyingkiran TS Zetty Axiz dari BNM,
    - Penyingkiran Peguam Negara TS Ghani Patail,
    - Pemecatan TSMY, Mukhriz, Shafiee Afdal,
    - Kritikan2 maut TS Rais Yatim & Rafidah Aziz,
    - Gadaian & penyerahan tanah2 pesaka negara kpd China Komunis,
    - Dakwaan & hukuman mahkamah di Spura, Amerika, Luxemborg, Hongkong, Abu Dhabi dll ke atas money laundering & pengklepetan 1mdb,
    - Harta2 & duit 1mdb bernilai ribuan juta dirampas, dibeku oleh negara luar.
    - Najib, Rosmah, Reza Aziz & Jho Low disebut secara official dalam dakwaan DOJ Amerika dalam tuntutan jenayah mereka.
    - Belum terdedahnya pemborosan Najib & Rosmah menyopping sakan, bermain golf di Hawaii, guna jet mewah kerajaan sewenangnya.
    - Kenduri kawin anak pm/flom menghabiskan beratus juta termasuk penggunaan jet mewah kerajaan ketika bertandang ke rumah pengantin lelaki di Kazakhstan.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    BN-umno hanya menang cukup2 makan di pru 13.
    Bayangkanlah apa akan terjadi di pru 14 nanti....??

    GERENTI...Tersungkur, Melingkup tentunya.......!!!

    ReplyDelete
  11. BEZA TUN MAHATHIR DENGAN NAJIB

    Para pengampu Najib Razak, termasuk beberapa menteri dan timbalan menteri, demi mempertahankan keputusan SPR mengadakan hari pengundian PRU 14 pada hari Rabu, turut menyatakan bahawa perkara yang sama juga berlaku ketika era kepimpinan Tun Mahathir Mohamad dahulu.

    Mereka membandingkan bahawa pada PRU 1995 dan 1999, hari pengundian juga diadakan pada hari bekerja.

    Dengan demikian, kata mereka, apa beza antara Najib dengan Tun Mahathir?

    Apa yang mereka barangkali lupa ialah meskipun Tun Mahathir bersetuju dengan pilihan SPR mengadakan pilihanraya pada hari bekerja di tahun 1995 dan 1999 itu, beliau kemudiannya telah mengisytiharkan cuti umum di seluruh negara untuk hari berkenaan.

    Hari mengundi yang diisytiharkan sebagai cuti umum itu ialah pada Isnin, 24 April 1995 dan Isnin juga, 29 November 1999.

    Yang lebih cantiknya, dengan mengadakan hari pengundian yang jatuh pada hari Isnin di kedua-dua pilihanraya tersebut dan kemudian mengisytiharkannya sebagai cuti umum, rakyat telah mendapat tiga hari cuti sebagai kemudahan serta keselesaan kepada mereka untuk menunaikan tanggungjawab sebagai pengundi.

    Tapi, apa yang Najib lakukan?

    Najib klentong melayu bodoos...

    ReplyDelete
    Replies
    1. So!.. ape masalahnyer... hari pun nak jadi isu ka?.. yg tentukan spr bukan bn... ape le lembam sgt dgn kau ni... biar nama bapuk jgn otak pun bapuk jugak

      Delete
  12. Hari ni rabu...rase2 nye minyok tak naik harga hingga 9 mei...harga minyak di tentukan ikut sukahati najib...

    ReplyDelete
  13. Masih lg nak tipu diri sendiri?
    Pengerudi PAC pun akui najin x salah , tp selepas aset umno dari DAP Tan Seng Giaw ckp Najin tak salah , BOD 1mdb yg salah.
    So 1mdb salah ler. Tp PAC tk dpt declare sbb akaun luar negara beku...maka tk boleh tutup lg.
    Ohhh, mcm tuu.
    Hello..tk perlu ulang panjang2.
    1mdb salah sonhlap. Akta 117 walau cepat dimansuh, tp NAJIB tetap pemain utama yg disucikan PAC malaun2, gomen malaysia, AG IGP semua.
    Arahan 2014 majlis Raja2 pum dipekakkan oleh Umno.
    Ugut,bunuh,padam,bua5 pekak tak hilangkan kebenaran. Mungkar Taek Low tak akan terkambus selananya.
    UmnoBn sudah rosak.
    Pas sudah dijinakkan dgn wang.

    Tak kan lah Melayu yg bermegah dgn Islamnya nk terus pejam mata dan biarkan masa depan Malaysia masok lonkang Taek Cina Merah ?

    Biarpun penyokong mana2 pihsk, tarik nafas, ingat Allah, ibgat negara, bangsa, anak bini, cucu cicit... baru jawap.

    Tak kan Melayu yg bermegah dgn Islamnya nk terus pejam mata dan biarkan masa depan Malaysia masok lonkang Taek Cina Merah ?


    Rabu pun rabu lah. Mana ada pilihan pun....

    ReplyDelete
  14. pilih biru tua, bukan pm tua. ingat tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingat.. Tolak biru tua. Ambik biru muda

      Delete
    2. Ingat biru tua, ingat taek

      Delete
  15. Tan Seng Giaw 5000 X / hari
    Jho Thark Low 5000 X / hari

    Tips menang pru14
    Pecacai ratibkan setiap hari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kebanaran patut diulang2.
      Amal Makruf diulang2.
      Nahi mungkar diulang2.
      T.kasih 222, mari kita ulang2 ingat mengingati.
      Benda baik jdkan amalan. Aamin.

      Delete