Wednesday, April 11, 2018

RAKYAT SENDIRI SUDAH BANGKIT BERSUARA DAN LAWAN TETAP LAWAN.. (PUNYALAH NAK MENANG PRU14... BINI PUN JADI CAGARAN.. ASTARGHFIRULLAH HALA'AZIM )


Hampir di semua media sosial masing² demam pilihanraya,  menilai mengulas dan lebih rancak apabila ada sikap dan perbuatan lawak dan songsang dari pemimpin. 

Mana mungkin kita boleh lupa wajah² pegawai kerajaan yang dipergunakan. 

Ia bermula sebaik parlimen dibubarkan dengan kenyataan  peribadi TMJ yang 
mendapat liputan luas dan sesuatu yang
dibanggakan kenyataan itu dibalas secara bijaksana sehingga TMJ membuat ulasan yang lebih sederhana dan berpijak di bumi. 

Kalau burung helang turun ke bawah,  berjinak macam merpati,  sudah tentu ada agenda besar tersendiri. 

Diikuti dengan beberapa lagi insiden dan paling win terkini, mengundi hari RABU,  kalau tak kata bodoh nak kata apa? 
Terpaksalah repair... Cuti umum
Kenapa tidak ditukar sahaja kepada hari Sabtu,  adil untuk semua. 

Dalam masa yang sama,  keputusan kotor itu tidak mudah mengalahkan semangat juang yang ada pada rakyat untuk memastikan umno bungkus kali ini.. 

Pendek cerita,  ikutilah media sosial.. 
Semua dah ada keputusan.. 

Adalah penting rakyat menang kali ini melalui PH bukan atas kepentingan Tun,  anwar atau sesiapa sahaja tetapi sebagai satu permulaan sebuah kerajaan yang menghormati rakyat dengan mendengar pandangan rakyat,  menjaga kebajikan rakyat dan tidak sewenangnya berkomplot sesama mereka untuk mencuri duit rakyat melalui projek mega yang sengaja di ada²kan. 

Setiap kerajaan selepas ini,  setiap lima tahun akan serahkan report card mereka kepada rakyat.  Jangan beri peluang lagi kepada pemusatan kuasa yang melampau. 

Rakyat sudah muak dengan kerajaan yang menabur janji di saat² akhir nyawa dicabut,  sedangkan kamu punya masa untuk melakukannya sebelum ini. maaf,  rakyat tidak sebodoh itu. 

Hingga sampai ke saat inipun,  apa yang kamu janjikan bukan sebenarnya untuk rakyat tetapi lebih kepada cubaan menyelamatkan diri.

30 comments:

  1. Gelabah sungguh bloggers mangang nihhh..
    1 ari smpi 15 entry.... tanda gelabah cemas nk kalah la tuuuu..

    lexxx la broooo....!!!! kikikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awalnya sampai..
      Pecacai fulltime ke ni..
      Cubalah cari kerja² lain yang halal buat makan anak bini..

      Tak lama dah ni..
      Bungkus.

      Delete
    2. X ada sesapa yg gelabah pun!! Yg gelabah dan takut kalah yg dpt derma tu!! He2 ...klu ph menang sah derma tu jadi korupsi...tu yg gelabah babi tu!!!!

      Delete
    3. Abis pru14 ni senyap le blog ni... nak wat camne... tanda2 berkubur ph ni dah mula muncul sikit demi sikit...

      Delete
    4. Kalau rabu, pengundi ph je yg tak dapat balik kg, pengundi bn semua duduk berkampung...jiwa kacau sungguh.. isu lain kd, isu lain...huhuhu

      Delete
    5. Bagi dia pluang melepaskan ketakutan...10 haribulan kita talkinkan dia...keh...keg...
      Bagi dia kutip bayaran...lepad 10 hb dah tak adevbayaran lagi nak beli ubat sawan babi...

      Delete
    6. nak sedapkan hati je tu. dulu berapi2 cite psl parti bunga. lepas kenA bungkus, hajat di hati nak ada guna pakatan logo. punah harapan. last2 pkai llogo pkr. dh tak tentu hala dh kd ni.

      Delete
    7. Macy,mula tulis takde sapa yg gelabah. Lepas tu ada. Tu tanda² tu. Tanda nak kalah...hahaha

      Delete
    8. Habis pilihanraya blog ni tetap jalan. Yg habis ialah macai. Dah tak dpt nak mendedak. Huhuhuhuhuhu

      Delete
    9. Yg cemas macai.. Lepas pilihanraya ni tak dpt mendedak. Huhuhuhu

      Delete
    10. 828,
      percubaan yg sgt dangkal kebudakan.Dah 60 tahun, Rakyat nk tukar lampin yg dipenuhi Taek Low. Fahamkan

      Delete
    11. 25.8b
      5.7b
      31.5b, nilaian 1994

      100b, nilaian 2018

      Ish.ish.ish.ish.

      Delete
    12. Parti laknatullah MO1 & Jho Low akan musnah,musnah dan musnah 9 Mei ini.

      Delete
  2. Replies
    1. Takkan nak buat tajuk ikut syok kau? Kahkahkah... Veval

      Delete
    2. Ko masok le5ak komen pun syok sendiri la tu hehe, Cemas , cemas.
      Allah akan angkat kebenaran, siapa yg boleh lawan hakikat ini?, umnopas masih nak cuba lagi.?..

      Delete
  3. 100000 petisyen cuti pru....menggelabah najib...kalo ditaqdirkan kalah buat ape lah saja tetap kalah....

    ReplyDelete
  4. Ko yg syok sendiri....berapa banyak dah kutip bayaran upah?

    ReplyDelete
  5. Saya mohon pada pihak imigresen, polis dan tentera yg menjaga lapangan terbang dan sempadan tidak membenarkan mana2 pemimpin2 BN dan pasangan masing2 ke luar negara pada hari mengundi 9 Mei 2018. Terima kasih

    ReplyDelete
  6. Mood di slgr kini memihak pd bn.. Alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Air fail. Ijok fail. Ahli PAS dh bertambun2 berpaut Amanah demi perjuangan.
      Hasut bangsa fail. Hasut Melayu Islam fail. ROS fail. Rabu Fail.
      Jho mana tah?
      Alahai mood mood.

      Delete
  7. Blog paling laju tukar tajuk. Kejar suapan sbb satu tajuk satu payment. Lepas pru dh takde sapa nak kasi dedak dh, baik grab sekarang. Ada tak sampai sebulan lg sblm blog ni hilang. Maka akan sunyilah maya pada ini...hehehehuhu

    ReplyDelete
  8. Kalo takde bini dok leh jadi calon pas...yg muda payoh lah nak join pas...takkan nak cagar air liur jee...

    Pas tak percaya kpd ahli2 dari dulu lagi...presiden sendiri makan wang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 30 April, mahkamah UK intai Nik Abduh tuuu. Analisa suara dh siap kabonyerr...hmmmpas

      Delete
  9. Setakat ini tulisan TMJ pada 7 April lepas telah mendapat 29,428 LIKES dan 2,543 LOVES. Ini bermakna ia mendapat sokongan daripada 31,973 pembaca.

    Sebanyak 22,205 telah membuat perkongsian (SHARE) dan kebiasaannya yang share ini ialah mereka yang menyokong.

    Manakala terdapat sebanyak 14,940 COMMENTS yang kebanyakannya menentang.

    Dari segi peratusan, yang menyokong 68.15% manakala yang menentang 31.85%. Kebanyakan yang menentang pula seperti yang dinyatakan oleh tulisan susulan ialah orang-orang luar.

    ReplyDelete
  10. umno aajib takut Allah, bukan parti DAP atau Bersatu. ini tidak......Bersatu dikacau, DAP difitnah....

    pelik...penyamun jadi idola. mana akidah ahli umno?????

    ReplyDelete
  11. Itulah songsangnya Pas liPAS melePAS (Parti Ajaran Songsang)....!!
    Orang guna politik untuk Agama, bukan Agama untuk politik.

    Tokoh Ilmuwan terkemuka Islam Sheikh Imran Hussein pernah mengingatkan mana2 parti politik yg guna Agama untuk kepentingan politik di negara berlembagaan sekular adalah perbuatan terkutuk & syirik.....dan PAS liPAS melePAS tidak berkecuali. Apa tidaknya, bayangkan sampai mempertaruh/memperjudi isteri yg tak berdosa bagi tujuan mencapai matlamat......!!

    Belum ada mana2 parti politik yg guna Islam hingga sampai saat ini di dalam mana2 negara di dunia ini dapat restu Illahi mendapat kejayaan kecuali kemusnahan, perbalahan, permusuhan/pembunuhan sesama Islam sampai ke tahap kafir mengkafir.

    ReplyDelete
  12. lawan la tetap lawan...apa punya penakut...BN we aready

    ReplyDelete