Monday, April 9, 2018

BN MENGHADAPI MASALAH MEMILIH CALON, MASIH BANYAK ISU YANG BELUM SELESAI DAN RISIKO²NYA (?)

Ini buahtangan Rafidah kepada Nazri dan talibarut² yang menjolok sarang tebuan




Penamaan calon : 28/4/2018
Mengundi awal : 5/5/2018
Hari mengundi: 9/5/2018
Tempuh kempen :11hari



Dan yang sedang diviralkan,  provokasi bermotif (?)




Surat khabar perdana jadi toilet paper,  media sosial sangat berfungsi... 
Adakah internet keberangkalian  dimatikan atas faktor keselamatan? 












17 comments:

  1. Dah dijangka hari buang undi hari kerja... Rabu...taktik jahat?

    ReplyDelete
  2. Tak pernah lagi undi hari brkerja...baik buat hari raye...boleh bermaafan selepas undi...keh...kej...keh

    ReplyDelete
  3. Lepas penamaan calon umno plak mest8 gadoh sama sendiri punya..strt la bongkar sana bongkar sini...nk tengok muka om yg tebal camna dia nk handle....nk tanya aziz rahim apa bangsa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bergaduh tu perkara biasa bagi umno...najib hulur dedak sikit senyaplah yg tak puas hati...

      Delete
  4. Inilah first time aku mengundi pada hari bekerja setelah mengundi sbyk 4 kali sblm ini..

    Mmg bodoh btl SPR ni..

    ReplyDelete
  5. jelas sekali pru kali ni spr tak mahukan pengundi muda yang bekerja di luar mengundi..amatlah bodoh mengadakan pru pd hari rabu

    ReplyDelete
  6. Pengerusi spr dilantik atas rekomen najib...kena ikut perintah najib lah

    ReplyDelete
  7. Tak tau lah kot najib cedik sikit istihar cuti...cikgu dan pelajar memang otomatik cuti...

    ReplyDelete
  8. HARI MENGUNDI PRU 14 -
    RABU 9 MEI 2018 (Hari Bekerja Nampaknya - Teruk Tak Hargai Undi Rakyat)

    *INFO UTK RAKYAT :-*

    *"Mana-mana majikan yang menghalang pekerja mereka untuk keluar mengundi pada hari tersebut boleh diambil tindakan di bawah Seksyen 25 (3) Akta Kesalahan Pilihan Raya 1954 iaitu didenda tidak lebih RM5,000 atau dipenjara setahun jika sabit kesalahan,”*

    maka sebarkan

    ReplyDelete
  9. Pilih Rabu silap..

    R Rakyat
    A Akan
    B Buang
    U Umno..

    Elok nye pilih selasa...hari najib nak hantar saman...

    ReplyDelete
  10. Pihak swasta perlu bersatu mengistiharkan cuti peristiwa kepada semua pekerjanya.

    ReplyDelete
  11. I love reading a post that will make men and women think.
    Also, thanks for permitting me to comment!

    ReplyDelete
  12. https://m.malaysiakini.com/news/419131

    Let me tell you what I think of Rafidah Aziz

    ReplyDelete
  13. Dah ckp ari tu KD..ni helah BN nak menang....undi hari kerja..mmg PH kena buat kempen dgn majikan2 utk bg cuti bg mereka yg balik jauh...

    ReplyDelete
  14. Dengan persempadanan baru PH memerlukan peratusan keluar mengundi yang tinggi utk menang pru maka tindakan spr yg menjadikan hari rabu bekerja sebagai hari mengundi merupakan tindakan yang betul2 bijak.Syabas spr!!

    ReplyDelete
  15. PH dah umum, 9/5 & 10/5 cuti umum kalau menang. Maka pergi cuti balik kampung mengundi. Nanti cuti dah ambil boleh cancel sbb dah jadi cuti umum.
    Taktik PH. Maka balik jangan tak balik. Kalah menang no. 2. Azam kena kuat. Angkut semua anak bini beraya pilihanraya. Semangatku macam kita nak raya hepi² balik kg.

    ReplyDelete