Friday, April 27, 2018

APAKAH ROSMAH DAN NAJIB TERLALU SENGKEK DAN NAIF UNTUK MEMPERTAHANKAN DIRI DAN MEMBERSIHKAN DIRI KALAU BENAR ITU FITNAH..

Dan apakah PM² terdahulu dan isteri mereka difitnah sebegitu teruk oleh pembangkang,  rakyat dan dunia? 








Kena belajar dengan muhyiddin bagaimana fitnahnya dengan nyonya sudah senyap sepi... 








34 comments:

  1. midin dh x penting. jd tukun. org penting & berpengarub je yg aelalu kena fitnah sbb ramai hati busuk mcm kd

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tanya pasal derma 2.6b terus kena pecat. Ada yg kata jd tukun. Tp bg aku tsmy lg bermaruah dari org yg menghina dia sbg tukun kerana dia tak mengharapkan dedak.

      Delete
  2. Mana ada topik yg membawa pahala. Semua topik di sini topik hapraq dan mengumpul dosa je sebab di bawa oleh hati yang dengki.

    ReplyDelete
    Replies

    1. Bhai 3.27.
      Dengan itu kau pun dah bersubahat kerana berada dalam blog in.

      Delete
    2. Setuju dgn 3:27 - hasad dengki n fitnah membawa kpd keruntuhan sesuatu bangsa. Sejarah yg lalu telah membuktikan.

      Delete
    3. Kalau kau kata semua topik haprak knp kau masuk blog ni setiap hari? Tak malu ke? Muka tampal kulit apa tu? Booooooooo....

      Delete
  3. Hari2 meratib org menyamun mencuri walau samar2 brp dosa kau dapat..buat blog untuk tabur fitnah berapa dosa kau dapat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aoa yg samar2nya?
      Mula2 kata takde akaun. Bika kantoi mula kata untuk lawan pengganas.
      Lps tu untuk umno.
      Tiba tiba plak dah pulangkan balik.
      Bila mintak detail terus senyap. Tuduh org lain dengki.
      Malangnya ada org tu mmg tahu apa yg berlaku tp nak tuduh org lain buat dosa memfitnah. Agaknya berapa gunung dosa pulak yg dia dpt?

      Delete
  4. apakah kita turut berdosa mempertahankan penyamun?

    bukti in abundance tapi enforcement agencies termasuk judiciary tak bertanggungjawab.

    masuk dulu kes ke dalam mahkamah baru tau.

    ini dokumen di OSA, public official tak dipakai untuk PM. apa kita bayat haki mereka tapi mereka bukan public official????

    yang faktanya mo1 dan isteri takut bersuara kerana takut ketana salah. kalau benar mwreka berani.

    ulama semua tutup mulut, tutup mata tutup telinga....bila involve najib dan rosmah. kalau kena orang kampong...habia telanjang bulat diceramahkan....THAT IS HIPOKRISI. Sebab itu orang tak percaya dan hoat ulama. saya lebih yakin dengan guru agana biasa sahaja. meteka betcakap benar, tak hipokrit........

    wallahuaklam

    ReplyDelete
  5. Pak pandir - menang sorak kampung tergadai
    Pembabangkang - menang sorak dapat dosa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macai - Menang sorak kena berak. Bangga dpt makan taik.

      Delete
  6. PERINGATAN....DOSA ATAU PAHALA ALLAH SWT YANG MAHA MENGETAHUI.....INGAT ITU......

    ReplyDelete
    Replies
    1. Allah dah bagi tahu buat mungkar dapat dosa...jahil tunjuk pandai..

      Delete
  7. Belum dibicara kat makamah mana boleh tuduh orang penyamun wei! Tarak tau undang2 ka? , kik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. naper OSAkan? tak faham undang2 ke?

      Delete
    2. Kalau kau nak tengok kena bicara undilah PH.... Kalau kau nak tengoklah kan?

      Delete
    3. Blm masuk mahkamah Apandir dah bebaskan...

      Delete
  8. Belum dibicara kat makamah mana boleh tuduh orang penyamun wei! Dah fitnah tu! Boleh dapat dosa fitnah kan, tu pun bengong?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebelum bicara, kenalah tuduh dulu.... Tak pernah pergi mahkamah ke?

      Delete
    2. Kalau kata fitnah, samanlah. Tak tau undang2 ke?

      Delete
  9. sapa sokong najib masuk syurga...yes

    ReplyDelete
  10. Tuduh orang penyamun, kemudian jika tak kena saman dah boleh kata orang yg kena tuduh penyamun, gila ka apa, ni sah tak tau undang2, kik3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena fitnah tapi takut nak saman...kenape?...hihihihi

      Delete
  11. Sebenarnya muhasabahlah diri klu tak ada angin takkan pokok bergoyang

    ReplyDelete
  12. KD PM DULU BKN XDE YG FITNAH CUMA PEMBGKAG DULU X BERANI BKA MULUT.MAHADEY PM SAPA BERANI BUKAK MULUT NK FITNAH..BELUM SEMPAT BUKAK MULUT NAK FITNAH DAH KEDALAM ISA.SB DAH TUNGGU DEPAN PINTU.DEMO KENA BEDUK DGN FRU.ZMN NAJIB JE KORANG BLH BUAT SUKA HATI

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke zaman Najib boleh buat suka hati? Tak tahu pum. Setahu kami, kami ikut undang2. Yang boleh suka hati tu mungkin kebal dari pendakwaan. Maklumlah dekat dgn pemimpin kononnya walau kerja setakat jadi macai. Kihkihkih

      Delete
    2. Najib pak lah tg razali berapae kali kena ISA?....klentong lah lagi?...

      Delete
  13. Tajuk di atas tu berbentuk soalan
    Adakah macai bangang?
    Fitnah ke ayat berbentuk soalan?

    Selain soalan, diberi pula cadangan, belajar dengan Muhyiddun.
    Bermaksud admin mahu bantu!

    Siapa yang fitnah siapa sekarang?
    Lain kali jangan baca dengan lutut.

    ReplyDelete
  14. PALING BANYAK PAHALA FREE ROSMAH
    PALING BANYAK KUMPUL DOSA KUTTY
    SATU DOONIA DI CANANG SPINN FITNAH
    BILA KE COURT DIA KATA HEARSAY ONLY
    'DAH TUA PUN BODOH' MACAI TERKINJA LAGI....!!!



    PLG KUAT KENCING NURUL IZZAH BERDIRI
    LOKOS KUYUP 43 ORANG DI KG KERINCI
    PAS DI KENCING NURUL CABUT LARI LAGI
    APA CERITA 43 PENDUDUK SEKARANG INI..?
    KESIANNN MME PADAN MUKO KORANG KINI






    HASTAG PILIHAN RAYA PRU 14 .....

    #DAH TUA TUA PUN BODOH.....!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak usah klentong lah pasal 43 orang tu...dah tahu kededukan sebenar...kalo tak kerana 43 orang tu semua jadi mangsa kroni najib..

      Delete
  15. Ratib umno dan cai.....fitnah...fitnah...tapi kalo saman fobia...takut terburai. yg lebih besar

    ReplyDelete
  16. Tian chua dah terlepas PRU14, PADAN MUKAAAA

    ReplyDelete