Wednesday, April 11, 2018

TUAN IBRAHIM JANGAN MACAM²...


TERKINI: # Tepat seperti keluhan rakyat,  keputusan hari pengundian 9hb Mei adalah keputusan madah berhelah,  kerana tak tahan dikecam,  terpaksalah umumkan 9hb cuti umum (?)  Apapun PH sudahpun melangkah jauh ke depan,  cuti umum 10 dan 11 Mei kalau PH menang. Takkan itu pun BN nak copy paste. 





Tun Ibrahim masih kekalkan gaya pembangkang manakala Hadi sudah mula gayakan ala Salleh Keruak,  ala Punahsihat..

40 comments:

  1. Terbaik tuan guru Hadi. Semoga PAS menang di Selangor.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sku pon setuju pas menang supaya mampuskan umno...berul takm..

      Delete
    2. Dan menyungkurkan pakatan. Ha.ha.ha.

      Delete
  2. Kedua2nya bangang campur bahalol.

    ReplyDelete
  3. He.he.he. Tanpa Pas tiada le tsunami Melayu. Tsunami Pas ada le! Ini kali la PH terjelepuk di kaki Pas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terjelepuk ye?... Kehkehkeh

      Delete
    2. Tsunami pas dengan pertolongan malaikat....hahahaha7

      Delete
    3. Umno pon akan kojol dikaki Pas...sokongan kpd pas makin meningkat..

      Delete
    4. Terjelepuk terus tersungkuq! Silap hb i.see.u. Heh.heh.heh.

      Delete
    5. Ye ke? Kita lihat apa jadi dengan Pas ini selepas PRU nanti. Terkulai layu?

      Delete
    6. Hidup Pas! Hidup Pas! Hidup Pas!

      Delete
  4. Org no. 2 kena la ikut no. 1. Kalau tak mau senada, boleh la angkat kaki samada masuk puak pro atau tubuh puak sendiri. Cth dah bnyk, mamak pun ada 4 org no. 2. Hanya yg ke-4 berjaya.

    Hanya yg sabar dan tabah akan berjaya.

    ReplyDelete
  5. Cuti umum hari Rabu time mengundi.

    Punyalah bangang. Kan lebih molek letak je hari mengundi hari Ahad. Jadi tak perlu cuti2 tambahan bagai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woiii.. ade akai ka?... Ahad tu hari koreje bg johor, kedah, kelantan n terengganu.. otak tu kat kepala bukan kat kepala lutut... simpan sikit kevangangan tu.. jgn warisi kevangangan tu pd anak cucu cicit

      Delete
    2. Hari ahad adalah hari bekerja bg negeri johol.kedah.tganu dn kelantn.

      Delete
    3. Woi bangang2 penjilat jho low! Taulah hari ahad negeri2 tu bekerja..tapi sblm ni hari ahad dah buat kan? negeri2 tersebut cuti umum..ok je kan?

      Lagipun kalau hari ahad..hanya melibatkan beberapa negeri SAHAJA. Yang si bangang tu buat hari RABUU dah melibatkan SEMUA negeri.

      Itupun otak2 baghal macam korang tak boleh fikir ke? Nak turunkan kepada cucu cicit korang ke kebaghalan itu?

      Delete
  6. Apa menyalak lagi blog ni? Najib dah umumkan cuti UMUM 9 hb. Dlm SPR byk pro pkr. saje nk sabotaj BN dengan buat PRU pada hari RABU. Semua jadi bodoh. Najib juga jadi mangsa. pakatan laknatullah. Semoga BN menang besar dari 2/3 kerusi 222. Amin.
    #bencipakatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah UMNO dan BN menang dengan majoriti lebih 2/3.

      Delete
    2. Hahahaha... Kalahlah ko

      Delete
    3. semua company kat malaysia ni kepala bapak ko punya! sukahati nak paksa bagi cuti pada pekerja!

      Delete
    4. Bukankah elok & bijaksana kalau hari undi pada hari Sabtu? Tentu tak banyak masalah kerana kebanyakan pekerja di Johor, swasta & kerajaan berehat pada hari tersebut.

      Mengikut Undang2 Buruh/Labour Laws, cuti pd 9/4/18 yg diumumkan oleh si Bengap Najib itu dianggap 'Ad Hoc Public Holiday', yg tak semestinya diiktiraf oleh majikan2. Lainlah kalau Kontrak Perkhidmatan pekerja ada menyebut Cuti Awam termasuk Cuti Ad Hoc atau Cuti Khas untuk upacara tertentu.
      Tindakan bodoh Najib ini telah menyebabkan keresahan & kekecohan antara pekerja2/kesatuan dan majikan2.

      Sebenarnya nawaitu Najib tidak ikhlas & jujur, bertujuan hanya untuk menyekat pekerja2 keluar mengundi setelah menyedari gelombang tsunami anti kerajaan amat dahsyat & kuat. Sebelum ini kita telah melihat bagaimana cyberterompah2 BN (seperti Kejora, Paul Bagio, Suharli Masrop dll mengajak kita memboikot PRU 14).

      Delete
  7. pulak dah. undi 9hb ckp BN nk tipu & nk peratusan kuar undi rendah. bg cuti 9hb plak ckp BN tunduk atas desakan pakatan. bingai betul. selalu sgt alih goal post bila menuduh yg bukan2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha... Takut kalah.

      Delete
    2. opah ko pun lagi cerdik daripada ko! tahniah kerana menang anugerah terbengong semalaya.

      Delete
  8. Kunun spr xadil.. Yg puak ko mng slgr dgn pp kltn apa citaaa... Akai ada ka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kerana undi orang selangor dan penang terlalu tinggi tak boleh di agjust oleh spr...

      Delete
    2. Hahaha... Dah meroyan. Takut kalah.

      Delete
  9. Semalam khairy dgn dabik payudara perli Rakyat sudah diberi 1 bulan notis.
    Tv suku siap marah Rakuat yg salah sebab tak ubah alamat.
    Bila oetition kpd YDP meni gkat, mendidih surat PMO pun datang.
    Itu pu nak jelek Rakyat juga lagi...
    Siapa pemunya negara ini akan terjawap. Rakyat sudah perlu t7kar lampin yg sudah dipenuhi Taek.
    Mana ada pilihan pun?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Caya la KJ. Kipidab bro. Anda idola golongan belia yg punya visi.

      Delete
  10. Macam ni pon nak kata Copy & Paste? Iyelah..Iyelah..kau ajela yg betol semuanya..

    ReplyDelete
  11. Syabas rakyat!!! Kebangkitan rakyat sudah x dpt dibendung!! Najib tpaksa akur dgn mberi cuti!! Tahniah Tun dan PH!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha.Ha.Ha. Hanya bermimpi di siang hari. Kalo Pas ada bersama, aku percaya. Kalo idak, selamat tinggal bye2.

      Delete
  12. Bagus la dah declare cuti. Vote for PH, selamatkan Malaysia.

    ReplyDelete
  13. Puak2 PH ni.. tak mengelupor ka.. tempoh berkempen singkat sangat.. ape yg aku peratikan depa ni berkempen lebih 365 hari yg lalu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kepanasan lobabg bubtut 547 adalah terhasil dari lelehan Taek Low yg tidak dapat dibendung lagi.

      Delete
    2. TSG kata mana bukti, mana bukti? Tunjukkan saya itu bukti2.

      Delete
    3. 855,
      TSG tu sapa? Ahli DAP yg dika5a Umno dari parto cina chauvinist selama2 ini.
      Kalu umno percaya juga TSG, bererti RSG itu adalah asset Umno.
      TSG juga cuma cuba kata Najib innocent till proven. Tp BOD 1mdb mmg songlap.
      Siapa main star 1mdb yg boleh lulus itu ini dgn kuasa 117 nya?
      Ko belajar dulu, baru dtg hujah. Ilmu mu masih kangkong muda.

      Delete
  14. Satu kesimpulan yg aku dpt ibarat medan perang kubu ph dh goyah.. Tgk sj gaya serangn KD.. Dah berterabur xtahu nk serang mana pas atau bn.. Kjp serg pas pastu meroyan serg bn.. Tengelam punca kehancuran ph makin terserlah..

    ReplyDelete