Tuesday, April 10, 2018

HARI RABU KE, HARI SABTU KE...AKU TENGOK PH HEPI JE..DAH TAU BOLEH MENANG KOT


28 comments:

  1. sangat terharu melihat reaksi rakyat malaysia yang inginkan perubahan untuk dapat kerajaan baru. ada yang sanggup bantu dalam bentuk wang ringgit, majikan bagi cuti bergaji dan cuti tahunan tanpa banyak karenah, carpool, waiving penalty for change of dates to vote by airlines etc etc.

    just a suggestion, whilst carpool is fantastic, should also consider buspool. a donor or voters from themselves from same areas or constituencies can pakat sewa bas. more voters....

    malaysia boleh demi kerajaan baru negara tercinta.

    ReplyDelete
  2. Tungguu... Seperti Tun kata.. Saya tak fikir mereka "smart"..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kawan awak shahbudin dot com marah2 ajer hari Rabu utk mengundi.....

      Delete
    2. Ko yg kata budin marah sebab ko tu bodoss tak pandai baca..

      Delete
    3. Budin meroyan tak tentu arah. Dh tau kalah kot.. huhuhu

      Delete
    4. Org2 kat sini yg ckp ibarat gunung pun boleh runtuh, tetapi tak daftar diri sebagai pengundi! Ibarat kata Madey, "poodah"

      Delete
  3. malaysians always rise to the occasion when discriminated. On 2 clear occasions where CROWDFUNDING for Rafizi and that clown artist (Fahmi?) were swiftly and successfully organised. We shoukd think along the same line....insyaAllah juga berjaya when applying to upcoming voting day....what do u think, MAlaysians???

    ReplyDelete
  4. Aduh..
    Hari mengundi pun sanggup susahkan rakyat ke?
    Macam tu ke kerajaan prihatin? Takut kalah sangat sampai spr pun bersubahat sama ke?
    Maaf cakaplah. Sebelum ni masih 50/50. Tapi tindakan yang menyusahkan hak kami sebagai pengundi ini maka kami memang takkan undi kerajaan lagi!

    ReplyDelete
  5. Pilih lah hari ape pon kalo dah memang nak kalah tetap kalah jugak....

    Najib jangka pengundi yg tinggal di luar daerah yg ramai sokong PH...umno dlm tiap daerah dah kenalpasti setiap orang dlm daerah penyokong parti mana....umno hanye buat andaian saja...

    Sekarang ni yg sokong di mulut tapi benci di hati yg tak dapat dikenalpasti oleh umno...

    PH akan menang jugak ....

    Umno akan menang majoriti 3/2...

    ReplyDelete
  6. ADA TAK HARI TANPA HARI...?
    BUAT LA PRU DAN MEMGUNDI...
    ASSMIN TELO GOYANG LAJU LAGI
    MB TERSINGKAT CIPTA REKOD KINI
    2/3 MAJORITY BARISAN KUASAI...


    R = RAKYAT
    A = AKAN
    B = BERSAMA
    U = UMNO


    MOHON BERAMBOSSS. .... BOBOI KUTY.. ASSMIN.....!!

    ReplyDelete
  7. Mereka smart...dmart menipu merompak dan klentong....keh...keh..mkeh

    ReplyDelete
  8. Punyalah bodoh sampai hari mengundi boleh ditetapkan pada hari rabu. Apa nak jadi kepada negara. SPR pun sama macam RoS, Sikit pun tak rasa malu untuk buat keputusan-keputusan bodoh dan tak masuk akal.

    ReplyDelete
  9. Dah tak tinggal apa dah pakatan harapan ni.... apa yg KD tulis ni pun sekadar lepaskan kentut dalam air jer... bunyi tak kuat dah.... buih jer lebih.
    Ya memang Tun merayap
    serata tempat... dan semua tempat tu ada "sambutan".... maksud teman disambut lah... ada yg nak datang dengar... semua tempat dihadiri.... persoalannya... mengapa kehadiran di semua tempat tu merosot teruk dari PrU- pru sebelumnya?..... ramai memang ramai.... tapi tak sesesak dulu..... maknakata.... sekarang ni KD cuma nyanyi sedap jer kononnya nak kasi orang terpesona.... tapi diri sendiri terkesima..... tiada bukti yang menunjukkan sokongan terhadap pakatan meningkat.... sebab percayalah.... mcm pru sebelum2 ni.... PAKATAN diketika ini sudah hiruk pikuk bersorak atau berkempen sebab bergembira... bersemangat dan yakin menang.... tapi malang.... menang sorak jer..... habis tu... kalau sekarang ni senyap hengat tanda mereka bertenang kerana gembira ker???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...ko pernah kentut dlm air?...najib dah terkentut terberak ketakutan...mcm2 dah buat tapi tetap rasa nak kalah
      ..

      Delete
    2. taktik penakut parti kau tu en suharli..susahkan org terutama yang kerja luar dari kawasan mengundi..ckp proses demokrasi..buat le pada hari cuti..sekolah pun tak perlu ditutup..UMNGOK, MO1 penakut..tak pe kuasa ditangan kau najib..tp kena ingat, dunia ni sementara sahaja

      Delete
    3. Perhimpunan PH yg penuh sesak membuatkan suharli sesak nafas... Dia cemburu dan hasad dengki. Kahkahkah

      Delete
  10. KD,

    saya senyum dan puas hati apabila melihat gambar ainina, seorang wanita ppbm yang marah kat najib kerana kena kencing.

    ainina ini contoh wanita melayu islam yang menjalani hidup penuh berfantasi, berauta dan berkepalsuan

    inspite of rukun islam and rukun iman yang sepatutnya berinterplay with reality, facts and truths dalam kehidupan ainina sebagai ummah,beliau telah memilih untuk bersuperficialiti and berhipokrisi.....terserlah ianya membukti sapa itu Ainina sebenarnya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mula benci prompak...tiba2 sokong prompak..otak tak berape betul...

      Delete
  11. It is most interesting how Salleh Keriak tries his best to playdowm the poasible unavoidable downfall of BN and or Umno. He quoted guan eng and mahathir and now tries to tell the intelligent public that mahathir "ONLY WANTED TO DENY BN TWO THIRD MAJORITY".........

    Salleh....carry on your fantasy, fiction and falsities.....wish you good luck

    ReplyDelete
  12. Lampin (Parti politik) yg busuk dipenuhi kencing dan Taek Low. Maka sudah pasti Rakyat sebagai IBUBAPAK sebenar kpd negara, tahu apa nak buat.
    Tiada pilihan,tiada kompromi...walau disekat dikekang dgn pelbagai halangan.
    Lampin MUSTI TUKAR,BUANG.
    Tak kan itu tak faham.

    ReplyDelete
  13. Salleh pon dah terasa sabah dah ubah...

    ReplyDelete
  14. Kezaliman tetap ade banyak org jahat tapi DIAM nya orang baik... Jika ada tidak ikut mengundi kecewa dng pemerintah yg martabatkan ISLAM Itu hak anda. Ingat jutaan yg lain orang KAFIR SYIAH LIBERALIST COMANGO G25 PLURALIST MURTAD akan mengikut mengundi dan menguasai kita. Niat baik tiada tindakan belum tentu jadi baik spt yg kamu inginkan

    "Jangan Berdiri Atas Pagar" kejahatan akan timbul tatakala orang suma "DIAM" diri..

    copy n paste hak cipta bersama...

    "RENUNG2 KAN DAN SELAMAT MENGUNDI"

    ReplyDelete
  15. Keluarga ku pengundi bn .sama mcm dulu tak berubah. Hiruk pikuk keadaan sekeliling tetap sama mcm dulu ibarat pembgkag dh menang piala tp akhirnya bn jgk yg berkuasa

    ReplyDelete
  16. Keluarga ku pengundi bn.. Sama mcm dulu. Hiruk pikuk keadaan sekeliling tetap sama seperti dulu ibarat pembgkg dah menang piala.. Akhirnya bn juga yg berkuasa.. Kerana apa kerana baru ku sedar keluarga jiranku juga pengundi bn.

    ReplyDelete
  17. Rafidah: My open letter was to Najib, not to Mindef.

    Najib will never dare to face Rafidah. Neither Nazri nor Hishamuddin could match this lady.

    It clearly pictures Najib as a weak leader

    To all you guys,

    Kamu sukar berealiti dan terpaksa berfantasi
    Kamu lari dari berfakta namun cukup gemar berauta
    Kamu tak pernah nampak kebenaran hanya kepalsuan

    Why???????????????

    EXPLAINING AWAY THE TRUTH

    It is no good at all 
    to conjure all sorts of reasons 
    to explain away truth: 

    One could subscribe to truth 
    only when one has self-respect in the first place; 

    When a man tells untruths, 
    he has no respect for himself 
    and little would he do better for others 
    except for his own gain; 

    And when a man tells lies, 
    he has a tendency to forget: 

    With one lie after the other, 
    eventually he would be caught 
    in his own tangled web

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila seseorg tu terlalu byk menipu, lama kelamaan dia sendiri pun percaya dgn apa yg ditipu itu.

      Delete
  18. najib ni adelah perdana menteri paling hebat, hebat dari pak lah malah lebih hebat dari maha kutty. pasal bila nak pilihan raya je dia telefon spr suruh buat ari rabu bagi mudah skit utk menang, bila nak bayar 1mdb dia telefon kpdnkk tlg naik minyak 20 sen aku nak duit, bila nak haram parti dia telefon ros arahkan haramkan parti tun m, bila dia nak jatuhkan hukuman pada guan eng dia telefon apandi kata hg dakwa guan eng. bila dia nak potong air selangor dia telefon kementerian air suruh sekat air. najib ni tak de kerja lain ke, tapi aku tgk kejap kejap ade kat sabah kejap kat melaka kejap kat penang. hebat hebat najib.

    ReplyDelete