Saturday, August 11, 2018

ABUSE OF POWER BY TT


19 comments:

  1. I am a lawyer and have retired from legal practice. There is nothing wrong with TT's writings unless you can prove legally and objectively that this contradicts what TT is having now as the AG

    ReplyDelete
  2. TT has proven and confirmed that he was qualified, even back then in 1983.
    Nothing wrong, but everything right here.
    Whats the buzzing about?

    ReplyDelete
  3. Patutlah semasa kerajaan BN usulkan 'anti fake news act' dulu, puak pembangkang ketika itu bangkit menentang. Rupa2nya mereka memang nak gunakan 'fake news' sebagai senjata. Kini dah terbukti, bila berjaya jadi KERA-jaan, si Ah Beng mintri duit berjaya cetuskan sensasi rakyat dengan dua 'fake news' besar:

    1. Hutang negara lebih 1 trilion RM.
    2. Kerajaan BN rompak wang kutipan GST 18 Bilion RM.

    Kini mereka dah kuasai media utama. Mereka mula racun fikiran rakyat habis-habisan. Rakyat pun bertepuk sorak... namun yg nyata, bagi orang2 Melayu, menang sorak kampung tergadai...

    Haah... tepuukkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikikikiki..
      Bertabahlah cai najis.

      Org melayu sg kandis menang sorak kampung tergadai telah mengundi calon pakatan harapan dan lagi skali membuang umno kelongkang.
      Kikikikikikiki...

      Pi jual temberang bodoh kau dkt blog bn sana

      Delete
  4. Sebenarnya ada empat TT yg mengancam kesejahteraan Melayu Islam.

    1. Tommy Thommas, Peguam Negara

    2. Tauke Tabung, menteri sepet perasuah

    3. Taiko Tamil, menteri racist Hindu

    4. Tukar Tiub, blogger gay pro LGBT

    ReplyDelete
    Replies
    1. 5. kejora bapok bodo kepala taik.

      Delete
    2. Silap tu anon 7:39, kita cakap pasal TT. Biar saya buat pembetulan:

      5. TT = Tong Taik @ Tokey Tomato, KBB jin bertanduk mata tojeng.

      Kah kah kah...

      Delete
  5. Dia lantik firmanya sindri untuk urus pendakwaan 1MDB.
    Sudah tentu dgn kuasa peguam negara yg ada padanya, dia mahu firma nya itu menang. Nanti banyak masyuuk... Madey pun pasti akan seronok...
    Win win maa...

    ReplyDelete
  6. Tak kira kerajaan mana memerintah, penyalahgunaan kuasa pasti ada.
    Tapi kerajaan dulu banyak membantu dan menjaga kebajikan & kesejahteraan bangsa Melayu & agama Islam. Dgn KERA-jaan baru pula, Melayu makin terpinggir & Islam makin terancam.
    Lu pikir lah sindri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini apa kaitan dengan tajuk? Bahasa inggeris out ke?

      Delete
    2. Betul lah tu, tajuk 'abuse of power' = penyalahgunaan kuasa, tak gitu cik KD?
      Atau 'adik Luang' ni yg tak faham BI?
      Pheww wiitt...hmmmuuwahh... cup(3x)...
      Auw auuww auuuwww...

      Delete
    3. Rakyat dh pikir dh.
      Kerajaan lama sudah rosak. Harus dibuang.

      Cai najis bila pulak nk pikir?

      Delete
  7. PEGUAM Negara Tommy Thomas telah menyalahgunakan kuasa dengan melantik firma guamannya untuk mengendalikan kes berkaitan penahanan kapal pesiar mewah Equanimity, kata peguam Khairul Azam Abdul Aziz.

    Kata Azam, peguam Sitpah Selvaratnam bukannya satu-satunya peguam di negara ini yang mempunyai pengalaman dan pengetahuan luas dalam undang-undang maritim.

    ReplyDelete
  8. Firma guamanya?

    Bukankah selepas dilantik sebagai AG dia sudah melepaskan semua kepentingannya di firma tersebut?.

    Tuduhan "salahguna kuasa" mesti berasas melanggar undang2, apakah benar TT melakukan.kesalahan tersebut?

    Peguam Khairul Azam bercakap dalam bahasa undang2 atau bahasa lokman adam, bahasa orang politik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melepaskan semua kepentingan?
      Kah kah kah...
      Jgn lupa tahun depan cik KD masuk Maharaja Lawak Mega peringkat antarabangsa...
      Ini mesti kalah punya Harith Iskandar...
      Kah kah kah...

      Delete
    2. Sumpah hanya satu dari enam yg dilantik untuk menasihati jabatan Peguam negara?
      Apa yg konflik kepentingan?

      Dalam akaun sumpah tidak ada 2.6B?

      Delete
    3. Cerita najib curi sana sini xpenting.
      Cerita najib menipu sana sini xpenting.

      Yg penting firma mana yg dilantik.

      Kah kah kah kah kah kah kah kah kah..
      Mohon cai najis mereput

      Delete
    4. Bila cai?
      Ada bukti?
      Main hentam, mcm orang terencat akal jer ker...

      Delete