Monday, August 20, 2018

THAEIK UMNO

Dr M hopes 'sympathetic' China will help M'sia fix fiscal woes https://www.malaysiakini.com/news/439695

At his age, he still need to kaotow to China n begged on all our behalf, felt so sorry for Tun. Knowing his Ironman attitude, he did it all for us!






# Pemimpin BN mana yang minta 30% dari Pelabur China?  No wonder setiap kali diumumkan jumlahnya tak pernah sikit,  billions dengan harga yang melebihi paras pasaran,  logik jika tujuannya untuk 30% yang dimaksudkan Tun.
Sekarang dah kantoi,  tentu kita boleh dapat gambaran pemimpin mana?
Tanpa Tun menyebut nama,  tapi Najib dah ulas,  why?  Apa kaitan?

13 comments:

  1. Rupanya perdana menteri dan presiden China tal mahu jumpa Tun Mamakfitnah dan benar yg dikatakan Jessy Reggy yang Lim Guan Eng is forbbident enter to China...

    Jassey Reggy sudah menyatakan China sudah fed up dengan Mahafitnah Administration...

    Haaah yg ni paling tepuk... tepukkk

    Padan muko...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau dapat 30% ke? Kikikiki..

      Delete
    2. Kerja² mencuci najis dan mengembalikan semula maruah negara di mata dunia, meringankan beban hutang negara, menjustifikasikan semula pelaburan yang adil dan menstabilkan ekonomi negara bukanlah satu kerja yang mudah tetapi Tun bersedia menghadapinya dengan tabah, bukan untuk nama tetapi untuk rakyat dan negara.

      Inilah kualiti Melayu dan Islam, tidak dapat tidak dunia terpaksa memandang tinggi keberadaan Tun Dr Mahathir.





      Delete
    3. Jesse reggae ni sapa?
      Upahan rahman dahlan ke?
      Ke lg power dari rahman?
      Zahid nmpk blur je xde hala tuju.

      Lg skali sape jesse ni?

      Delete
  2. Anom 5.47... Ko kutip tong sampah Jesse Reggae...patut pon bodooo..puak kaki fitnah dan temberang..m

    Joint statement by governments of China and Malaysia on bilateral ties
    NATION
    Monday, 20 Aug 2018

    7:58 PM MYT

    PETALING JAYA: China and Malaysia are optimistic about the prospect of their bilateral relations.

    According to a joint statement between the two governments on Monday, both sides will adopt a strategic and long-term vision, and work for the sustained and steady development of their comprehensive strategic partnership.

    Here is the statement in full:

    1. At the invitation of His Excellency Li Keqiang, Premier of the State Council of the People’s Republic of China, the Honourable Tun Dr. Mahathir Bin Mohamad, Prime Minister of Malaysia, undertook an official visit to the People’s Republic of China from 17 to 21 August 2018.

    2. During the visit, the Honourable Tun Dr. Mahathir called on H.E. Mr. Xi Jinping, President of the People’s Republic of China, and held bilateral talks with H.E. Mr. Li Keqiang, Premier of the State Council. He also met with H.E. Mr. Li Zhanshu, Chairman of the Standing Committee of the National People’s Congress of China.

    Leaders of the two countries recalled the history of friendly exchanges between China and Malaysia, charted the course for future development of the bilateral relations and had in-depth exchange of views on regional and international issues of common interest in a friendly and cordial atmosphere.

    3. China expressed best wishes for the greater development of Malaysia, under the leadership of the Honourable Tun Dr. Mahathir and the new government.

    image: https://content.thestar.com.my/smg/settag/name=lotame/tags=Int_Food_BahasaAudience,Demo_Age_18to24_enr,Int_Business_Finance,Demo_Age_45to54_enr,Int_Sports,Int_Food_Groceries,Int_Food_Recipes,Int_Food,Demo_BahasaAudience,Int_Entertainment_BahasaAudience,Int_Entertainment,Int_Sports_Badminton,Int_Business_Finance_SME,Int_Food_EatingOut,all,Demo_Age_35to44_enr,Int_Education,Demo_Age_55to64_enr,Demo_Age_65plus_enr,Int_Sports_SportsEvents,Demo_Age_25to34_enr,Int_Sports_Football,Demo_Gender_Male_enr,Int_Tech_Telco,Demo_Gender_Female_enr

    Read more at https://www.thestar.com.my/news/nation/2018/08/20/joint-statement-by-governments-of-china-and-malaysia-on-bilateral-ties/#wPC0AzYfHt1Qz2QO.99

    ReplyDelete
  3. 30% pemimpin BN kasi bukti la bodoo..
    setakat cakap rakyat dah tahu mamak ni kaki auta pembohong dan fitnah... mamak sila tunjukkan bukti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 30% duit komisyen tidak akan berlaku jika berurusan dengan kerajaan PH adalah satu jaminan Tun, lebih penting dari membuktikan. Sekalgus memberitahu dunia, korup tidak ada dalan pentadbiran baru.

      Hukuman Tun itu lebih berat dan terpukul kepada imej kerajaan lama dan umno, satu hukuman atau pukulan politik yang cukup menyakitkan.

      Delete
    2. Ko mintak bukti dgn pelabur cina yg tanya tun madey...tun hanye bagi jaminan..

      Delete
  4. Dah jadi kerajaan pun mamak takot nak bagi bukti 30% tu sapa punya...

    Jholo dah tangkap ka blom...?

    Apasal Menteri Kewangan tak ikut sekali...? Atau 30% peratus kerajaan P Pinang punya cerita dulu..no wonder mrnteri kewangan kena BANN masuk Negara China...

    alahaiii... bukti mana...?

    ReplyDelete
  5. Main petik je mahadey.. Tapi tak pernah bg bukti.. Jadi gentlemen la mahadey dah tuduh kasi la bukti dari A sampai Z

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa perlu buang masa dan tenaga membuktikan jika message kepada dunia sudah sampai.. BN korup dan PH anti korup.

      Delete
  6. message fitnah kah kah kah..

    ReplyDelete