Google+ Followers

Friday, August 10, 2018

PANADOL UNTUK UMNO YANG SEDANG BINGUNG@BENGONG...gantung keahlian najib?




Selepas najib berjaya mengheret masalah peribadinya ke dalam umno dan kerajaan, kemudian ditolak rakyat - kini najib bagitahu pemimpin umno tidak perlu memeliharanya lagi, itupun selepas beberapa pemimpin umno bangkit menempelaknya.

Bagaimanapun zahid dan lokman antara yang banyak termakan budi najib bangun mempertahankannya.

Jangan pula percanggahan pendapat sesama mereka mahu disalahkan pihak lain sebagai campurtangan. Ikatan BN juga dikatakan digantung sementara????!!!!




Tidak mustahil dalam masa terdekat,  najib akan diminta meletak jawatan dan tinggalkan parti? Pekan tidak tandus pemimpin yang lebih baik.

Busuk dan bau busuk tidak banyak beza, seperti juga bengong dan bingung,




Kj sudah seumpama duri dalam daging, patut habis²an cuci kepala umno di perhimpunan agung umno september nanti atau bertindak sesuatu yang lebih berani.... 



20 comments:

  1. najib will or can never return as a leader of umno. he has destroyed his and umno's credibility and integrity.

    cara terhormat adalah dengan leaving umno and resign from politics for good. i am not surprised someone may leave him for good.....not surprising at all

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1:34 am

      Don't forget that there're even some who had been found guilty by the court and being sentenced to jail for a very long term, but is still around, active in politics and been well accepted by all of you...

      Delete
    2. 1.52

      u r right. the only difference may be money not stolen and or abused by his other half......wink wink

      Delete
    3. Masa yang akan menentukan tentang pupus nya Ameno

      Delete
  2. 3 things if umno is to be relevant as a political party

    1. get real..stop fantasy
    2. absorb hard facts and discard spins
    3. be truthful and leave falsities entirely.

    change leaders.....wud love to see datuk mustapha mohamad leading it. no zahids nazris kjs tajuddins and the likes.

    ReplyDelete
  3. 1001 cadangan boleh dibuat ke atas umno termasuk siapa yang patut menerajui dan boleh membawa perubahan..

    Tetapi endingnya tetap buntu, tidak ada pemimpin umno yang benar² bersih atau benar² berkebolehan..

    Tokpa mungkin bersih kalau tutup sebelah mata tetapi kebolehan? Out.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak mungkin sesaorang itu completely clean but at least boleh diberi kepercayaan.

      i do not blif all umno members get dedak from najib through the chain. some credible ones are a plenty but were shut out under the current leadership.

      umno must rid off guys like fathul bari irrespective of him being "seen" religious but not effective in menetukan yang haq dan batil. dia banyak beretorik, quote hadis ini itu untuk tunjuk kereligiousannya.

      Delete
  4. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  5. Memang teruk Najib difitnah..
    Bagi aku ok ajer dia terus bersama UMNO.
    Dia tak terbukti bersalah pun.
    Lim guang eng ada isu rasuah pun parti sokong dia...
    Anwar terlibat dgn liwat pun ahli sokong dia..
    Bila Najib, knp semua nk singkir atau asingkan dia?...
    Some of ahli UMNO memang dungu dan terikut-ikut dgn orang PH yg bodoh

    ReplyDelete
  6. Orang cina tak kesah pun pasal rasuah-rasuah ni.Yang penting mereka bersatu sokong Dap dan menang terus dapat kuasa.Isu rasuah mereka main-mainkan untuk perkena pemimpin melayu saja sedangkan untuk pemimpin mereka langsung mereka tak peduli.Yang penting dapat kuasa dan berkuasa dan akhirnya melayu jugak yang mereka bodoh-bodohkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orang cina tahu siapa yg rasuah dan siapa yg rompak ...kalo banglo dibeli dgn harga yg dah untungkan penjual bagi orang orang cina itu bukan rasuah...

      Delete
  7. Anom 6.06...tepat sekali.melayu bodoh bqnggang kafir harbi adlh kejora bapuk berok boddo...kluqng diamond..blgger cilaka haramjaddahnpukimak makhluk sial kasi anak bini makqn duit fitnah minom air kencing...blogger babi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umno kalah kerana bodoh dan bengong mcm ko.....bodoh bengong tak mao ngaku...hahahaha..sampai
      .kiamat umno kalah...makan penadol pon tak guna...lebih baik telan racun...hidup nipu dan nyusahkan melayu...

      Delete
    2. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  8. http://syedsoutsidethebox.blogspot.com/2018/08/pensyarah-arab-cabul-budak-purdah-di.html?m=1

    ReplyDelete
  9. KBB...
    Itu mintiri keling paria berak atas rel keretapi ada bawak sami masuk dewan ke ini hari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  10. https://www.hmetro.com.my/mutakhir/2018/08/366508/dicabul-pensyarah-dalam-bilik-kolej

    ReplyDelete
  11. Selagi nama najib tu ada dalam umno selagi irulah nama umno busuk.Kalau najib dah takda barulah presiden dan macai2 yang semangkuk dengannya boleh ditumbangkan.

    ReplyDelete