Friday, August 10, 2018

NASIB BAIKLAH UMNO PRESIDENNYA ZAHID, KALAU DI TANGAN KJ ATAU KU LI, DAH LAMA BERSATU BUNGKUS. .

Kesilapan terbesar umno selepas kalah PRU ialah memilih Zahid sebagai Presiden dan mengekalkan muka² moron dan membawa pula masuk manusia opportunis, talam dua muka seperti lokeman.

Terus masuk parit apabila berdamping, mengheret dan mempertahan najib laki bini yang bakal berhadapan dengan belasan pertuduhan? Tuduhan sekarang belum puncaknya lagi..

Jika umno di tangan Kj,  sudah tentu banyak perubahan akan berlaku,  selera baru,  pendekatan baru dan jika pun di tangan Ku Li,  akan ada perubahan yang membuat kawan dan lawan hormati. Politik sedar diri,  politik lebih matang dan paling penting keduanya tidaklah begitu dipersalahkan dengan tindakan kerajaan lama.

Penyatuan umno di peringkat bawahan juga boleh ditingkatkan dengan semangat baru dan jumlah kerusi yang ada mencukupi untuk menjadi satu suara melayu yang cukup padu.
Ku Li dan Kj bukanlah otak sempit untuk memainkan isu kaum dan ugama yang hanya akhirnya makan diri dan tidak realistik.

Jika umno di tangan Kj dan Ku Li, situasi hari ini sudah tentu ada harapan sokongan orang melayu kembali semula kepada umno sedikit demi sedikit.

Dengan satu kertas siasatan di tangan SPRM,  kaki Zahid sebenarnya sudah diikat?


5 comments:

 1. Tiada masalah utk kaki zahid diikat.
  Yang menjadi masalah ialah otak zahid telah dimakan anai2.
  Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yg jdi masaalahnya otak kau dipenuhi tahik.
   Kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah kah.

   Delete
 2. hehehehehe....nak reverse psikologi konon....semua orang tahu KuLi tu lembik dan lembab, KJ pulak budak berhingus dengan moral tak boleh pakai! dua-dua mangkuk KJ & KuLi memang selamba rock kena kepit dengan ketiak MahaKUTTY! kakakakakakaka

  ReplyDelete
  Replies
  1. haha lama tak dengar istilah kuno selamba rock tu.
   Sudah la jumud pasu bab agama,totok kuno kemelayuan...slanga pun beku. Ko zaman ais ekk?

   Delete
  2. gelak kebodohan sendiri barangkali?

   Delete

life Science - Anda Sedang Dialisis (?)

  Berita baik untuk mereka yang dialisis dan 3 Serangkai, Produk dari Farmasi Jepun akan berada di pasaran Malaysia mulai Jun 2024. Kemampua...