Tuesday, August 14, 2018

KU LI DAN KJ WAJAR DIPELAWA MENYERTAI BERSATU..

Ini merupakan strategi penggantian Tun dan pelapis baru dalam kepimpinan BERSATU supaya seimbang dengan kekuatan komponen PH.

30 comments:

  1. KJ lebih matang and experiance in politik berbanding dengan Rafizi or that
    stupid fellow Abdullah Sani or whatever his name is from Kapar. Rafizi is intelligent
    dan ada kelulusan yang baik, malangnya, dia BARUA ANWAR.
    Terlalu gopoh dan tak dapat mengawal emosi dalam semua tindakannya.
    Akhirnya, merugikan diri sendiri.
    Kalau dia tak berjaga-ajaga, at the end of his day, dia cuma ada INVOK.
    Kalau degil dan keras kepala, inilah penghujungnya.
    Megah dan angkuh, konon PKR paling banyak kerusi dalam HARAPAN.
    Bongkak dengan RefoBASInya.
    Bak kata blogger MSO, keluarlah dari HARAPAN.
    Kita tengok, dapat ke ANWAR jadi PM..............?????

    ReplyDelete
  2. Kluangman, saya suka gambar yang kamu letak kat benang: MAAF LE TAK JEMU UNTUK BUAT CATITAN..SUKA BACA, TAK SUKA PUN BACA LE.JUGA, TAK SETUJU, DIAM..

    Saya akan besarkan dan FRAME - Suka tengok Tun dalam gambar itu. Gambar beri 100000 makna
    dan buat saya berbangga. Tun sentiasa dilindungi and he walks tall walaupun kelihatan
    uzur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini tandanye cik minah dah suka kluangman ....hihihi..

      Delete
  3. ku li ? tak mungkin.

    saya pernah menyarankan agar mereka berada d 'pentas politik' yg sama (ku li n tun m) melalui arwah pa'yim, pembantu setia TR tapi gagal.

    kj mungkin bolih d terima olih BERSATU, tapi kena 'hibernate' selama sekurang kurang nya 2 thn sebelum d beri jawatan dlm kerajaan.

    tapi manusia saperti nazri tu, elok lah d masuk dlm mesuem negara sebagai contoh 'lalang' yg mampu 'survive' dlm apajua suasana politik.

    sdr rafizi is PM material n shld detach himself from d pardoned sodomite if he wants 2 progress further.

    wallahu'allam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'Angin: tun dan TR tidak selari...mana boleh bersama
      .

      Delete
  4. Tetapii bersatu jgn pula ltk syarat yg mengarut2..aku rasa umno sukar utk bangkit dn bersatu patut main peranan nii utk mengambilalih peranan umno..mmg ada mp umno mahu sertaii bersatu tapii ditolak oleh tun atas beberapa alasan..nazri dn kj rasanya pkr sesuai utk kamu..🍆🍆🌽🍤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ted...ko tertinggal buah tomato ��

      Delete
  5. Adekah bersatu kurang nama yg berwibawa?...blm digilap nampak tak bercahaya...calon ketereh berlatarbelakangkan akedemik patut digilap untuk barisan pelapis...bersatu perlu mencari orang2 baru yg ade talent kepimpinan...rafidah aziz dulu di jemput...anwar dijemput ...rafizi dijemput...

    Syarikat besar jepun cari pelajar cemerlang dilatih digilap...syarikat jepun gemilang...

    Kalo cari dari yg dah berpengalaman ade
    bahayanye...pengalaman pandai putarbelit dan bermuka2...

    ReplyDelete
  6. Azmin sesuai jadi timbalan presiden Bersatu...dulu anak angkat Tun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azmin telah membuktikan dirinye ade endurance dlm politik semasa mentadbir selangor...diserang hebat oleh umno dan bekas mb semasa pru14 dengan pelbagai isu seperti krisis air tanah ijok projek pasir pembantu didakwa sprm pas bercerai tapi pkr menang cermerlang dengan banyak program untuk rakyat selangor seperti wifi percuma bas percuma insuran petani kad peduli sihat bantuan pelajar pinjaman peniaga kecil bantuan kelahiran kematian dan lain2...pelabor asing tak putus2 datang untuk melabor di selangor...azmin ade kualiti pemimpin melayu berwibawa dengan watak tenang...

      Delete
  7. Kasihan parti cikai tak ada pemimpin berwibawa & pemimpin pelapis. Harapkan ketua tua seorang sahaja.
    Bila TDM tiada, cap munge pun akan turut sama... Inna lillaahi wa inna ilaihi rho ji'uun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dapat duduki putrajaya pun hanya berbekalkan 12 kerusi sahaja. Kena sedar tentang itu...ini nak kontrol semua dlm PH. Pemilihan PKR pun cuba nak masuk daun...

      Delete
  8. Yg dari umno tak payah dijemput lah...kalo pejuang tulin masa tun dan muhyidin tubuh Bersatu dah tinggalkan umno....tapi mereka sayang tinggalkan kedudukan dan habuan dan yakin najib mampu menang....visi politik mereka cetek dan mengejar habuan...

    Kalo dijemput pon setakat untuk jawatan pemimpin kecilan sahaja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Siaan...tak ada pemimpin berwibawa, terpaksa nak jemput sana jemput sini...parti cikai ciput dah makin tenat semput...
      Kah kah kah...

      Delete
    2. Hujah macai umno yg kesemputan dedak.

      Delete
  9. KBB tomato & cik KeluangDarai tak cuba apply ke jawatan dlm cap munge tu?
    Dapat jadi AJK kampung pun jadilah...
    Ki kik kik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko dah pegang jawatan umno ker?...tak guna ...parti kalah...hihihihihi...buat malu aje..

      Delete
  10. Hadoiii lama xdengar perkataan darai...blog darai rupanya...hihihihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah tu kenape ko terhegeh2 disini...sape yg jemput ko?..hihihihi...minat jugak rupanye..

      Delete
    2. Bukan kau ke yg darai 1252.. Auwwww

      Delete
  11. RAFIZI RAMLI

    BIODATA

    Lahir: 14 September 1977
    Tempat Lahir: Besut, Terengganu
    Membesar: di Kemaman dan Kuala Kangsar
    Keluarga: Ayah (bermula pesawah & ada tanah getah di Besut sebelum berhijrah ke Kemaman untuk cari kehidupan lebih baik, bermula sebagai tukang kayu sebelum menjadi kontraktor di awal tahun 90an), Mak (suri rumah sepenuh masa, kedua-dua ibu bapa saya menamatkan pendidikan setakat Darjah 6/Tingkatan 1)

    Perkahwinan: Seorang isteri, seorang anak, seekor kucing

    LATAR BELAKANG PENDIDIKAN

    Pendidikan awal @ Sekolah Rendah Sultan Ismail, Kemaman (1984 – 1989)
    Kolej Melayu Kuala Kangsar (1990 – 1994)
    Anugerah Carey/Bolkiah sebagai Pelajar Terbaik Keseluruhan
    Pingat Emas Presiden Kesatuan Pelajar
    Anugerah Pelajar Terbaik SPM 1994 (Fizik, Bahasa Melayu)
    Anugerah Pelajar Terbaik SRP 1992
    Johan Pertandingan Bahas Piala Perdana Menteri 1992 dan 1993 antara sekolah-sekolah berasrama penuh.
    Pembahas terbaik Pertandingan Bahas Piala Perdana Menteri 1992 dan 1993 antara sekolah-sekolah berasrama penuh.

    Johan Pertandingan Bahas Piala Sri Paduka Sultan Perak 1993
    Presiden, Badan Revolusi Agama
    Presiden, Pancaragam Tentera
    Presiden, Persatuan Bahasa MelayuKetua Pengarang, The Malay College MagazineDianugerahkan biasiswa PETRONAS (Kejuruteraan Elektrikal dan Elektronik) dan ESSO (Geology) sebelum keputusan SPM diumumkan.

    Morrison’s Academy, Scotland (1995 – 1996)
    Anugerah AD Kippen, Pelajar Terbaik Fizik A-Levels 1996Anugerah John Knox, Pelajar Terbaik Kimia A-Levels 1996
    PengawasOrkestra Morrison’s Academy

    Leeds University (1996 – 1999)
    Anugerah Arthur Crabtree 1997,
    Pelajar Terbaik Tahun Pertama Kejuruteraan Elektrikal dan Elektronik
    Ijazah Kelas Pertama (Tahun Pertama dan Kedua)Ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Elektrikal dan Elektronik

    LATAR BELAKANG KERJAYA

    Jeffreys Henry Chartered Accountants, London (1999 – 2003)
    Lulus semua peperiksaan akauntan bertauliah dengan Institute of Chartered Accountants in England & Wales (ICAEW) dalam masa 2 tahun
    Diterima sebagai ahli ICAEW pada 2003, selepas tamat tempoh minima latihan di firma perakaunan
    Diterima sebagai ahli Malaysian Institute of Accountants (MIA) pada 2003 apabila pulang ke Malaysia.

    PETRONAS/MTBE Malaysia Sdn Bhd (2003 – 2005)

    Pengurus, Propane Dehydrogenation PlantPengurus termuda semasa dilantik

    PETRONAS/Pejabat Naib Presiden, Urusniaga Petrokimia (2005 – 2007)

    Pengurus Kanan (Perancangan Perniagaan, Operasi dan Teknologi Urusniaga Petrokimia)
    Pengurus Kanan termuda semasa dilantik
    Bertanggungjawab menguruskan kumpulan urusniaga petrokimia PETRONAS dengan aset melebihi RM30 bilion

    PETRONAS/Petronas Carigali Sdn Bhd (2007 – 2009)

    Pengurus Kanan (Perakaunan, Belanjawan dan Percukaian Antarabangsa)
    Bertanggungjawab menguruskan hal ehwal kewangan 51 anak-anak syarikat PETRONAS Carigali yang terlibat dengan operasi huluan di peringkat antarabangsa, membabitkan belanjawan tahunan melebihi RM20 bilion

    Pharmaniaga Berhad (2009)
    Pengurus Besar

    Pejabat Penasihat Ekonomi Selangor (2009 – 2012 )
    Ketua Eksekutif

    National Oversight & Whistleblowers Centre (NOW) (2012 –  )
    Pengasas dan Pengarah Eksekutif

    Parlimen Malaysia (2013 –  )
    Ahli Parlimen mewakili Pandan

    INVOKE Malaysia (2016 –  )

    Pengasas – INVOKE Malaysia adalah sebuah badan bukan berasaskan keuntungan yang membina kepakaran dalam bentuk teknologi dan aplikasi untuk membawa perubahan politik, ekonomi dan sosial.

    ...bersambung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambungan...

      PENGLIBATAN AKTIVISME MAHASISWA

      Editor, The Mindweb iaitu makalah pelajar pra-universiti Malaysia di United Kingdom (1996)
      Naib Pengerusi, United Kingdom Executive Council for Malaysian Students (UKEC) (1996 – 1997)
      Pengerusi, United Kingdom Executive Council for Malaysian Students (1997 – 1999)
      Pengerusi UKEC yang pertama mengetuai UKEC selama dua penggal berturut-turut
      Pengerusi, Majlis Tindakan Ekonomi Pelajar Malaysia United Kingdom (1997 – 1998)
      Bersama-sama mengeratkan kerjasama mahasiswa Malaysia di IPTA dan United Kingdom melalui kerjasama dengan PKPIM dan GAMIS (1998 – 1999)

      PENGLIBATAN AKTIVISME REFORMASI/KEADILAN

      Wakil Free Anwar Campaign (FAC) di Eropah, bertanggungjawab menjalankan kempen dengan Parlimen United Kingdom, Kementerian Luar UK dan Suruhanjaya Eropah (1999 – 2002)
      Webmaster kedua dan kolumnis kepada FACPengasas Keadilan Antarabangsa Eropah pada tahun 2001
      Kolumnis Seruan Keadilan, lidah rasmi parti (2001 – 2003)
      Webmaster laman Pemuda Keadilan (pemuda-keadilan.org) (2001 – 2003)
      Timbalan Pengerusi, Biro Antarabangsa, Pemuda Keadilan (2001 – 2002)
      Bendahari, Pemuda Keadilan (2003)
      Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Keadilan, ahli termuda dilantik pada ketika itu (2003)dijemput untuk kembali aktif dengan parti pada tahun 2009dilantik sebagai Ahli Majlis Pimpinan Pusat (MPP) dan Bendahari MPN Terengganu (2009)

      PENGLIBATAN SOSIAL

      Mengendalikan kursus kerjaya dan biasiswa kepada pelajar-pelajar sekolah menengah (2006 – 2009)
      Mengendalikan kursus kerjaya dan jatidiri kepada pelajar-pelajar IPTA/PKPIM (2006 – 2008)
      Jurulatih pasukan bahas Bahasa Malaysia dan Bahasa Inggeris, Kolej Melayu Kuala Kangsar (2004 – 2009)
      Pengurus Mighty Ducks Project, projek hoki Kolej Melayu Kuala Kangsar (2007 – 2010)

      JAWATAN PARTI

      Ketua Cabang Kemaman (2010 – )
      Pengarah Strategi Pusat (2010 – 2014)
      Dipilih sebagai Naib Presiden Pusat (2014 – )
      Setiausaha Agung (2014 – 2016)
      Bertanggungjawab menyusun langkah ke arah penubuhan Pakatan Harapan dalam tahun 2015
      Ahli Majlis Presiden Pakatan Rakyat dan bersambung Pakatan Harapan (2010 – )

      Delete
    2. Lihatlah kehebatan pejuang muda ini...

      Dia adalah seorang pejuang sejati, pejuang yang berani, ikhlas dan berhati suci, berjuang untuk parti dan rakyat, bukan untuk jadi menteri...

      Inilah orangnya yang patut menjadi pelapis menggantikan DSAI kelak dalam menerajui Parti Keadilan Rakyat dan seterusnya memimpin negara ini...

      Delete
  12. Sebagai strategi penggantian tun dan pelapis baru? Tr tu muda lg ke nk jd pelapis dan bila masanya tr tu seiring seia sekata dgn tun? Kj pulak ada strategi sendiri dlm politik dan tentunya bulan melalui bersatu kerana bersatu bukan pilihan utama org melayu. Paling penting, kj juga bukan pilihan tun utk jd pelapis dia dlm bersatu. Mungkin hayat bersatu panjang sikit je berbanding hayat tun. Maaf sebab vokal sgt dlm bab hayat ni, tp itu adalah realiti. Org mudapun ramai dh meninggal, bagaimana pulak dgn org yg dh hampir mencecah 100 tahun? Boleh fikir sendirikan! So, tak payah bg idea pelik tentang strategi politik tun, kj dan tr...2 org dh lanjut usia dan seorg lg sgt oportunis dlm politik. Tak terkejar dek kita cara mereka berpolitik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dalam politik, tidak ada kekuatan seorang, ia datang secara kumpulan..Tun tidak terkecuali.

      Politik Melayu tetap ada DNA umno..tidak terkecuali Tun..

      Samada Ku Li atau Kj ada kelemahan dan.kekuatan sendiri tetapi keduanya lebih baik dari Mukhriz, 100% DNA Tun tetapi tidak menjamin apa²..

      Delete
    2. Dlm politik bnyk yg jadi taik.

      Delete
  13. Hujah politik pecacai umno dah ke parit je bunyinya..

    Media sosial umno sepi, terpaksalah menumpang, tapi Hujah kalau tarafnya parit, ke paritlah juga, tak ada isi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab umno dgn warlordsnya yg dikatakan hebat hampir semuanya ke parit. Kalau bos dah ke parit, macai tentulah ke longkang.

      Delete