Sunday, August 19, 2018

TUN KE CHINA, JANGAN JANJI JUTA² PEKERJAAN SEPERTI NAJIB...TAPI HABUK PUN TAK ADA...

Dalam negara pengantin baru di raikan..


Bapa pengantin tak datang... 



33 comments:

  1. Baiklah penjilat tegar dap si kd.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kah kah kah..
      Panas punkoq cai najis.

      Kah kah kah..
      Sbenarnya najis xmenipu. Mmg bnyk peluang pekerjaan berjaya diwujudkan.

      Kah kah kah..
      Tapi utk warga china.

      Kah kah kah kah kah kah kah kah

      Delete
  2. Eeeeeebrahim ali kecewa tun terus kerjasama dgn dap

    ReplyDelete
  3. Hahahaahahahaha KD panaaaaaaaas hati dgn penyatuan yg berlaku antara pas dan umno... Maklum la jiwa totok dap

    ReplyDelete
  4. Dap parti anutan kristian yg blh berubah mengikut kepeeluan mereka yg bersifat opportunist. Dia blh ubah agama dari buddha ke kristian atas bbrp alasan spt darjat ekonomi dan politik. Itu la puak yg low self esteem yg sering dalam kekeliruan dan ketakutan. Sentiasa merasa tak cukup dan pelahap. Swgala cara akan dguna utk mencapai hasrat meeeka. Malang bagi melayu myslim yg gagal menyelami maksud sikafir ini. Matlamat mereka adalah diri mereka sendiri. Mereka sgt takut di sampahkan di negara asing jauh dr asal usul mreka itu yg tak blh tinggalkan adat resam dan bahasa mrk walau berada di tanah asing.

    ReplyDelete
  5. Bertaut nya kembali Umno dan Pas adalah satu peristiwa paling bersejarah bagi umat melayu islam.Mari lah kita sama-sama raikannya...

    ReplyDelete
  6. Menitis air mata kerana amat terharu melihat pas dan Umno bergandingan dalam satu saf.Sesuatu yang tidak pernah diduga sama sekali oleh sesiapa pun sebelum ini...ini lah sebenar nya rahmat dari pru 14

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kikikiki... Selama ni dia org sembahyang saf lain2 ke?

      Delete
    2. Kikiki 3.27 ni la yg dpt 3k bln2

      Delete
  7. Jangan lupa pada MCA yang mana tuang presideng pasubunga memberi undi pada MCA dan hari ini tuang presideng pasubunga menyambut kedatangan MIC pula, dulu bukan main caci dan maki tapi sekarang....jilat licin!! ULARmak macam ini ke yang kita perlu hormati??

    ReplyDelete
  8. Tun dh ok ke dgn geely? Dh tak declare jual negara ke china ke? Uhukk uhukk... Ingat dh tua apa dia cakap boleh percaya...tapi....huhuhuhu...kencing jugak.

    ReplyDelete
  9. Kerja jd cybertrooper pakatan;
    Elaun sara - RM2500
    Elaun internet - RM100
    Elaun kursus - RM150
    Elaun pengangkutan - RM250

    JUMLAH - RM3000

    Buat part time je, bukan 24 jam hadap gajet/komputer. Yg penting pandai cari bahan utk 'bahan' opponent terutamanya umno dan pas. Betul tak betul jgn kira sgt, kalau dah post keterlaluan kelak, sebelum kena saman cepat² buat posting mintak maaf dan tarik balik.

    ©dpt maklumat dpd rakan cybertrooper gak. ada yg berminat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi kalau ada blog sendiri lagi mahal..tak caya tanya KD

      Delete
    2. Emm sepatutnya dah sampai masa untuk KD minta dana tambahan. Sebab umno pas dah bersatu.. Kerja KD makin rumit

      Delete
  10. 'BN korup, minta 30 peratus saham dari pelabur China untuk orang tertentu'

    Norman Goh
    19 Ogs 2018, 7:22 malam (Dikemaskini 19 Ogs 2018, 7:29 malam)


    A A
    Perdana Menteri Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa kerajaan BN sebelum ini korup dalam menerima kemasukan pelabur China ke negara ini.

    Beliau berkata demikian semasa Forum Pemimpin Kelab Usahawan China di China World Summit Wing Hotel di Beijing hari ini.

    Mahathir ditanya oleh salah seorang usahawan China semasa forum berkenaan mengenai kebimbangan terhadap prosedur ketika menjalankan perniagaan di Malaysia.

    "Saya fikir, kerajaan baru (Pakatan Harapan) telah mengambil masa lebih kurang tiga bulan lalu. Jadi, dasar kerajaan lama (BN) adalah apa yang mengakibatkan kerajaan menjadi sukar kerana kerajaan (sebelum ini) tidak cekap, ia korup.

    "Terdapat kes di mana pelabur diminta memberi 30 peratus saham kepada sesetengah orang. Itulah sebabnya ada kelewatan kerana orang tertentu cuba mendapatkan wang daripada pelabur," katanya.

    Perdana menteri memberi jaminan bahawa kerajaan kini tidak akan membenarkan amalan sedemikian berlaku dan berkongsi cara baru untuk meningkatkan kecekapan serta mempercepatkan kelulusan bagi pelabur yang ingin menjalankan perniagaan di Malaysia.

    "Mereka (agensi kerajaan) harus mengikut corak tertentu dan mereka diberi masa tertentu untuk membuat keputusan.

    "Jika tidak, mereka akan ditanya kenapa. Kenapa kamu menolak dan mengapa kita tidak bersetuju? Mereka perlu menjawab soalan itu," katanya.

    Mahathir turut memberikan keyakinan sekiranya komuniti perniagaan China melabur di Malaysia, tidak akan berlaku perbuatan mendapatkan wang daripada mereka sebelum sesuatu projek diluluskan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg ni bayaran lebih dari 3k.. Penkomen totok bodo

      Delete
    2. Bila china bayar pelabor china dibenarkan bawak pekerja satu kampong dari negara china...

      Delete
  11. Umno dan pas berbeza mazhab politik...hanye boleh kerjasama untuk tujuan tertentu sahaja buat sementara waktu....

    Bila umno dah kuat pas tak dipedulikan lagi...pas bila kuat naik tocang...

    ReplyDelete
  12. Aduhai PAS.. Orang lain buat HARAM, Mai tang dia buat HALAL..!
    ORANG LAIN BUAT HARAM, DIA BUAT HALAL

    1. Umno dan MCA tidak lagi dilihat sebagai musuh oleh Pas seperti dulu.

    2. Kedua-dua parti itu bukan lagi parti sekular, penentang hudud, jauh sekali sebagai parti syaitan.

    3. Jika Umno dan MCA parti syaitan, tak mungkin Pas yang pernah Hadi sebut sebagai parti Allah sanggup menjadi rakan kerjasama kedua-dua parti itu.

    4. Dulu dan kini, di sana-sini dicanang, dasar Pas ialah Islam.

    5.Haram hukumnya bekerjasama dengan parti sekular dan penentang hudud.


    6. Rupa-rupanya parti Pas boleh bekerjasama dengan parti sekular dan menentang hudud.

    7. Begitulah Pas. Hanya sebuah parti politik, bukan agama.

    8. Pemimpinnya juga manusia bukan malaikat.

    9. Mereka bukan orang suci walaupun pakai serban.

    10. Cuma mereka perasan diri mereka suci sehingga berani menerakakan orang lain.

    11. Amanah bekerjasama dengan DAP haram, kerjasama dengan Tun M haram sebab DAP kafir dan Tun M sekular.

    12. Pas kerjasama dengan MCA halal walaupun kafir, dan dengan Umno juga halal walaupun sekular.

    Zolkharnain Abidin Al-Abyadhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg ni bayaran lebih dari 3k.. Penkomen totok bodo

      Delete
  13. Apabila Ahli Parlimen PAS tunjukkan kedangkalan mereka berhujjah


    Hari tak cukup sekali ahli Parlimen PAS tunjukkan kedangkalan mereka berhujjah, rupanya depa buat lagi..mula mula MP PAS Terengganu yang ditegur Timbalan Menteri Kesihatan Dr Lee Boon Cyhe kerana bertanya soalan yg tidak ada kena mengena tentang LGBT, Selepas tu wakil dari Tumpat Kelantan pulak dikatakan membawa Hujjah yang sesat di Parlimen oleh Lim Guan eng..

    LGE kata kat ahli Parlimen UMNO.. yang bangun terasa MP PAS tumpat, Lepas tu meleret dok sembang idea Ekonomi PAS lah yg terbaik.. lepas tu Lim Guan Eng kata dia menyesal bagi ruang.. lain yang orang hujjah, lain yg ditanya.. kata Lim Guan eng Hujjah MP PAS tu Sesat..


    Ahli Parlimen PAS punya marah, depa minta Speaker Lim Guan Eng tarik balik perkataan Sesat.. Speaker tanya atas alasan apa ? sebab Lim Guan cuma kata hujjah Sesat.. apa jawab MP Tumpat ? Sesat ini (tempatnya) Neraka ? garu kepala Lim Guan Eng..

    Aduhh.. apalah punya teruk IQ Ahli Parlimen PAS yang dihantar ke Parlimen ni.. tang mana nya Teknokrat cerdik pandai yg dikata ramai dalam PAS.. begitu teruk kefahaman depa dalam Ekonomi dan perbahasan..hampir semua soalan dan hujjah depa melencong..Sampai kan semua Menteri Ahli parlimen PH malas nak layan depa ni..

    Bila teringatkan hadis Nabi pasal tentang kelompok Khawarij dan Kelompok Ruwaibidhah, baru aku faham gambaran puak ni dengan jelas..

    ReplyDelete
  14. 100 hari...

    100 hari dlm keharuan...
    100 hari dlm kecelaruan...
    100 hari dlm kebuntuan...
    100 hari dlm keraguan...
    100 hari dlm kepalsuan...
    100 hari dlm kedunguan...
    100 hari dlm kekeduan...
    100 hari dlm kegaruan...
    100 hari dlm kepiluan...
    100 hari dlm kesebuan...
    100 hari dlm kesipuan...


    100 hari sahkan penipuan...

    ReplyDelete
  15. Tak payah terhegeh hegen dng umno la..

    bela jer mamak tua bangka ko tu... bela ajer kaki fitnah jijik sampai lam kubo...

    ReplyDelete
  16. Umno gesa Najib kongsi maklumat tentang Jho Low

    Adam Abu Bakar


    KUALA LUMPUR: Naib Presiden Umno Datuk Mohamed Khaled Nordin menggesa Datuk seri Najib Razak berkongsi maklumat tentang ahli perniagaan Low Taek Jho yang melarikan diri daripada pihak berkuasa Malaysia.

    Khaled berkata sebarang perkongsian maklumat akan membantu pihak berkuasa menyelesaikan kes berkaitan 1MDB serta membersihkan nama Najib dan keluarga.


    “Sekiranya mereka mengetahui dan mempunyai maklumat tentang Jho Low, sudah pastilah menjadi tanggungjawab mereka untuk berkongsi dengan pihak berkuasa tempatan,” katanya.

    Khaled berkata, isu berkaitan 1MDB harus ditamatkan segera supaya kerajaan boleh tumpu kepada isu lain yang lebih penting, bukan kepada isu skandal yang tidak berkesudahan.

    “Kita mahukan Jho Low, dan semua yang terlibat dalam skandal ini, dibawa ke muka pengadilan dan melalui proses yang sewajarnya secara telus dan teratur.

    “Hanya inilah cara terbaik berhadapan dengan semua yang terlibat,” katanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah terlewat baru berani tanye...kalo berani tanye dulu mungkin tak kalah..

      Delete
  17. Rasanye jamal dan najib tak perlu berehat...buang terus yg kotor...

    Tun ke china dipercayai untuk mintak kerjasama tangkap jho lo..

    ReplyDelete
  18. WSJ: Jho Low jadi alat 'tawar-menawar' rundingan China, Malaysia
    Diterbitkan 2 hari yang lalu pada 17 August 2018

    Oleh Ranjit Singh

    Tun Dr Mahathir Mohamad yang melawat China hari ini dijangka berusaha membawa Jho Low (foto) pulang ke Malaysia. — Foto via Facebook

    KUALA LUMPUR, 17 Ogos — China “melindungi” Jho Low, yang dikehendaki polis, sebagai sebahagian rundingan dengan Malaysia, dakwa akhbar.

    Wall Street Journal (WSJ) melaporkan jutawan itu, individu penting kes 1Malaysia Development Berhad (1MDB), dibiarkan bebas bergerak di China

    Namun Tun Dr Mahathir Mohamad yang melawat negara itu hari ini dijangka berusaha membawa Low, atau Low Taek Jho, pulang ke Malaysia.

    Dua negara ini tiada perjanjian ekstradisi dalam kes jenayah.

    Rundingan perdana menteri Malaysia juga melibatkan tiga projek utama yang menggunakan pinjama dan syarikat besar dari China.

    Projek itu, yang kini ditangguhkan, termasuklah membangunkan Landasan Berkembar Pantai Timur (ECRL) sepanjang 688 kilometer.

    Pada 2016, kerajaan Datuk Seri Najib Razak juga melibatkan entiti China dalam dua projek saluran gas di Sabah. Dua projek ini sudah digantung.

    Awal minggu ini, Dr Mahathir dilaporkan ingin membatalkan projek-projek tersebut walau masih mengalu-alukan pelaburan negara kuasa besar itu.

    Memetik sumber, WSJ menjangkakan Beijing melihat Low boleh dijadikan “alat tawar-menawar” dalam rundingan dengan Malaysia.

    Akhbar perniagaan berpengaruh itu, yang banyak membongkar skandal 1MDB, menjangkakan “tidak mudah” China menyerahkan ahli perniagaan tersebut.

    Tambahnya, kerajaan kini percaya Low antara individu utama membawa masuk projek tersebut, yang didakwa digunakan untuk membayar hutang 1MDB.

    ReplyDelete
  19. Projek Fores CT akhirnya dijual pada org asing... tak ke babi namernyer tu..


    tepukkk.. !!

    ReplyDelete
  20. Makin dekat seri setia, makin Pas takut terlondeh di seri setia. Moga hilang deposit, baru lobai dan walaunta dpt smell the kopi.
    Org Melayu sudah nampak, mana mungkin wayang warak tapi mkan taek low. Subahat dgn pelahap klepet.
    PAS nyata sudh melokmanadamkan ahlul bahlul.
    Enough is enough.

    ReplyDelete